21/5/18

Μέγιστη αθλιότητα - H «Λεγόμενη Γενοκτονία» των Ποντίων, κατά το Όργανο της Ε E. Euronews

Τα προχθεσινά βίαια επεισόδια σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, που αποπειράθηκε να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης του σφαγιασμού του Ποντιακού Ελληνισμού -τον οποίο έχει κατ’ επανάληψη καθυβρίσει- προτάχθηκαν στις έξη κορυφαίες ειδήσεις των πρωινών δελτίων του τηλεοπτικού δικτύου Euronews, οργάνου προβολής και διάδοσης των θέσεων των ηγετικών εγκεφάλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η διεθνούς σημασίας αυτή η εκ Θεσσαλονίκης είδηση, αξιολογήθηκε ως 6η σε σημασία, μετά:

1)Την έναρξη στο Λονδίνο δημόσιας έρευνας για την απανθράκωση του πολυορόφου «Πύργου (λαϊκών διαμερισμάτων) Γκρένφελντ», με 72 νεκρούς (κατά τις αμφισβητούμενες επίσημες ανακοινώσεις), που έχει προκαλέσει κοινωνικό και πολιτικό συγκλονισμό στην Βρετανία.
2) Την επανεκλογή του Προέδρου Μαδούρο στην Βενεζουέλα, με προβολή των καταγγελιών της αντιπολίτευσης για νοθεία.   
3) Τη ασθένεια του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς. 
4) Την αποφυγή σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, με συμβιβασμό και
5) Την κυβερνητική συμφωνία των πολιτικών άκρων στην Ιταλία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με πρόγραμμα που εγκρίθηκε σε ανεπίσημη ψηφοφορία από το 60% των Ιταλών και που χαρακτηρίζεται ως εφιάλτης για το κονκλάβιο των Βρυξελλών.

Η ειδησεογραφία από την Θεσσαλονίκη έτυχε επιμελούς περιποίησης, με προβολή βίντεο με σκηνές από τις μαζικές κραυγαλέες και μερικές χειροποίητες εκδηλώσεις του είδους των συναισθημάτων που έχουν συσσωρεύσει στο ποντιακό στοιχείο της «πόλης του» οι αλλεπάλληλες κατά καιρούς δηλώσεις του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης.

Το Euronews πληροφόρησε το ευρωπαϊκό κοινό του ότι οι βιαιότητες σημειώθηκαν κατά την εκδήλωση σε ανάμνηση της    « the so-called genocide» των Ελλήνων της Τουρκίας. Λέξεις που κατά λέξιν μεταφράζονται στα ελληνικά «της έτσι ονομαζόμενης», αλλά που στον αγγλόφωνο αναγνώστη  έχουν την έννοια «της κατά τον ισχυρισμό», επειδή υιοθετούνται για να υποδηλώσουν την επιφύλαξη του ομιλητή η συντάκτη για την ακρίβεια του ορισμού.

Φυσικά το επαναλαμβανόμενο δελτίο προβάλλει τις πολιτικές δηλώσεις καταδίκης της κακομεταχείρισης του Δημάρχου, με έμφαση στις δηλώσεις Τσίπρα ότι οι δράστες ήταν κακοποιοί/κακούργοι (thugs) της άκρας δεξιάς. 

Ανεξάρτητα από την υψηλή βαθμολόγηση του επεισοδίου της Θεσσαλονίκης στην ιεράρχηση της σημερινής ειδησεογραφίας του επίσημου ευρωπαϊκού καναλιού, αυτό που καθιστά το ίδιο το δελτίο του Euronews είδηση είναι η προφανής αμφισβήτηση του ορισμού «γενοκτονία» για την τουρκική πολιτική και δράση έναντι των αρμενικών και ελληνικών πληθυσμών, που το φέρει να συντάσσεται με τις θέσεις του κ. Μπουτάρη, της Τουρκίας (και όχι μόνο) όσον αφορά τον αφανισμό του ποντιακού ελληνισμού.

Πάντως για τον κάποιον αποφορτισμό του αισθήματος ιερής αγανάκτησης, που προκάλεσε η χθεσινή βία σε ευαίσθητες πολιτικές ψυχές,. . . ασυνήθιστες σε τέτοιες εικόνες, θα πρέπει να υπομιμνηστούν τουλάχιστον δύο στοιχεία:

Ο χτεσινός επίσημος επισκέπτης στην εκδήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έχει δηλώσει στο CNN,σε κλασσικά αγγλικά,  « Ο Κεμάλ ήταν μεγάλος ηγέτης, δημιουργός του τουρκικού κράτους» και εγώ δεν I don’t give a shit για το τι λέει ο ένας και ο άλλος…» (προφανώς για την γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών).

Σε επίσημη από του βήματος εβραϊκής προφανώς συγκέντρωσης, αφού φορούσε και ο ίδιος την εβραϊκή «Κίπα» στην κεφαλή του, ο δήμαρχος Μπουτάρης διακήρυξε πως υπήρξε ένα και μοναδικό ολοκαύτωμα/γενοκτονία και πως είναι απαράδεκτο να υιοθετείται και από άλλους αυτός ο ορισμός.

Αυτή είναι πράγματι και  η θέση που εξηγεί γιατί το Ισραήλ, παρά την εχθρότητα της Τουρκίας αρνείται να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.
Ως γνωστόν χθες πέραν των πολιτικών, μήνυμα αλληλεγγύης  έλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και από μίαν πρεσβεία, του Ισραήλ.





Μ. Στυλιανού

7 σχόλια:

  1. Δέν εἶπε ὁ Μπουτάρης ἁπλῶς ὅτι "« ....I don’t give a shit για το τι λέει ο ένας και ο άλλος…» (προφανώς για την γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών. I don’t give a shit για το τι λέει ο ένας και ο άλλος…»)".
    Εἶπε, ὅπως τό θυμᾶμαι: I don’t give a shit για το ἄν ὁ Κεμάλ σκότωσε Ἔλληνες, όπως λένε ο ένας και ὁ ἄλλος, ή όχι. Ἐμένα μέ ἐνδιαφέρει ὅτι εἶναι μεγάλος ἡγέτης της Τουρκίας κλπ.

    Γιά τό τί "μεγάλος ἡγέτης εἶναι ὁ Κεμάλ" ἔχει ὁ κ. Μπουτάρης νά δώσῃ ὄχι μόνον αὐτό ἀπό τό ὁποῖο σφύζει ὁ λόγος του (... shit καί λοιπή ἀργκό),
    ἀλλά καί gay parade στήν Θεσσαλονίκη,
    ἀνήμερα τήν ἡμέρα μνήμης τῆς γενοκτονίας τῶν Ποντίων,
    πρός ἐπικοινωνιακή προεκλογική βοήθεια στούς Κεμαλιστές τῆς Τουρκίας (Κύριος οἶδεν ἀκριβῶς γιατί....).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθή Ἐπανάληψη
    Δέν εἶπε ὁ Μπουτάρης ἁπλῶς ὅτι "« ....I don’t give a shit για το τι λέει ο ένας και ο άλλος…» (προφανώς για την γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών. I don’t give a shit για το τι λέει ο ένας και ο άλλος…»)".
    Εἶπε, ὅπως τό θυμᾶμαι: I don’t give a shit για το ἄν ὁ Κεμάλ σκότωσε Ἔλληνες, όπως λένε ο ένας και ὁ ἄλλος, ή όχι. Ἐμένα μέ ἐνδιαφέρει ὅτι εἶναι μεγάλος ἡγέτης της Τουρκίας κλπ.

    Γιά τό τί "μεγάλος ἡγέτης εἶναι ὁ Κεμάλ" ἔχει ὁ κ. Μπουτάρης νά δώσῃ ... shit?

    Β) Δέν εἶναι πολύ γνωστό νομίζω, ὅτι τά περί ἀδείας Μπουτάρη γιά gay parade στήν Θεσσαλονίκη, ἀνήμερα τήν ἡμέρα μνήμης τῆς γενοκτονίας τῶν Ποντίων,
    ἦσαν διασπορά ψευτδῶν εἰδήσεων (ἔτσι λέγονται στά Ἑλληνικά τά "φαίηκ νιούζ"!):
    https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/05/fake-news.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λειώσε το κεφάλι του φιδιού με την πτέρνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πληροφορούμαι ότι ο Μπουτάρης είναι απόγονος Ντονμέ, δηλαδή εκτουρκισμένων Εβραίων, αλλά πάντοτε κρυπτοεβραίων, που κάποτε κυριαρχούσαν οικονομικά στη Θεσσαλονίκη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και αυτή δεν λλάζουν, υπό οποιοδήποτε όνομα, εθνότητα και καθεστώς. Ρωτήστε και το γιατρό γαμπρό του Ιωαννίδη, ή πιο κοντά, στο Κολωνάκι, τον Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βλαχος απο το Μοναστηρι(Μπιτολα τωρα) ειναι ο Μπουταρης, μην λεμε κ οτι θελουμε, απλα ο ανθρωπος εχει καψει ολα τα εγκεφαλικα του κυταρα μιας και ειναι παλιος αλκοολικος.

      Διαγραφή
  5. Oπότε δεν αποδέχεται αλλες Γεννοκτονίες...Μόνο τον δικό τους ιδρυτικό Μύθο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι: Να προβοκάρει για να βγεί το euronews και να λέιε αυτά που λέει. Ο Μπουτάρης πήγε να προκαλέσει! τελεία και παύλα. Και κανείς δεν του επιτέθηκε με βία, απλά το έδιωξαν από μια εκδήλωση στην οποία δεν ανήκε, δεν είχε κανέναν απολύτως κανέναν λόγο να πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.