13/5/18

Mind the GAP - Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Μαξίμου – Προαλείφεται για επίτροπος (αποκλειστικό)

Τον στόχο του να είναι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν θα προωθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε την Τετάρτη 9/5 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου (6.30′ μμ) και στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών και παλαιό συνεργάτη του Νίκο Κοτζιά.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από αξιόπιστες πληροφορίες του SLpress.gr. Επισήμως σκοπός των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα, δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνας ομόλογό του και τον Μάθιου Νίμιτς.


 Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ίδια ιδιότητα, προσεχώς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία, όπου και θα έχει επαφές.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, την υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου ευνοούν και κύκλοι τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλλες, γεγονός που το Μέγαρο Μαξίμου υπολογίζει. Το σημαντικό είναι, ωστόσο, η εσωτερική διάσταση. Μπορεί ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να μην έχει την επιρροή που είχε παλαιότερα στους κόλπους πλέον του ΚΙΝΑΛ, αλλά είναι σαφές ότι ελέγχει πολιτικά μία πτέρυγα.

Δεν είναι, βεβαίως, τυχαίο ότι η ομάδα των στελεχών που συνεχίζουν να ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου έχει ταχθεί σαφώς υπέρ της συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί ευρύτερα η πτέρυγα που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση να μην είναι ικανή να επιβάλει στη Φώφη Γεννηματά την επιλογή αυτή, αλλά οπωσδήποτε επηρεάζει τις ισορροπίες. Και βεβαίως, εάν την επομένη των εκλογών το ΚΙΝΑΛ βρεθεί σε δίλημμα, θα παίξει ρόλο, όποια κι αν είναι η εξέλιξη.

Για τον Αλέξη Τσίπρα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, επειδή με τις κινήσεις αυτές όχι μόνο σπάει την πολιτική απομόνωση, την οποία επιχειρεί να δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και προκαλεί ρήγματα στον χώρο της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει δεσμευθεί, αλλά δεν έχει και αποκλείσει το ενδεχόμενο να προτείνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για τη θέση του επιτρόπου. Έτσι κλείστηκαν και οι συναντήσεις.

5 σχόλια:

  1. Την ευθύνη έχει καθαρά το ΠΑΣΠΚ διότι αυτόν τον ηλίθιο , Όπως και τον Σημίτη τους έχει ακόμα στους κόλπους του!! Ο Τσίπρας προσπαθεί να εκμεταλλευτή την κατάσταση εκ του πονηρού !!! Η σημερινή πολιτική σκηνή είναι ότι πιο βρώμικο γνώρισε η χώρα !! Και από την χούντα είναι τρεις χειρότεροι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν εἶναι καθόλου ἠλίθιος. Τά περί τῆς ἠλιθιότητος φαίνεται ὅτι καλλιεργήθηκαν, καί γιά ἐπικοινωνιακούς λόγους, ὥστε νά μειωθοοῦν οἱ σθεναρές ἀντιδράσεις, ἀλλά καί προκειμένου, ἄν κάτι δέν πάῃ καλά, νά ἐπικαλεσθῆ τό νομικό προηγούμενο (οὐσιαστικά ἀπαλλαγή ἀπό καταδίκη γιά τήν Μικρασιατική καταστροφή, λόγω ἀνικανότητας) τοῦ πρίγκηπα Ἀνδρέα....

      Διαγραφή
  2. Μήπως κάποια(-ες) δικογραφία(-ες) τόν περιμένει(-ουν) σέ κάποιο συρτάρι (εἰσαγγελικό ἤ τῆς Βουλῆς), καί κάποιοι ἐπιδώκουν νά τόν καλύψουν;
    Κάπως βαθύτερα: Στό προσχεδισμένο κόλπο τῆς διογκώσεως τοῦ δημοσίου χρέους, καί τῆς προσφυγῆς στό ΔΝΤ, μετεῖχαν στελέχη ἤ μέλη τῆς Ευρωπαϊκῆς Ἐπιτροπῆς; Πού τώρα τόν θέλουν ἐκεῖ γιά νά τόν ἔχουν τοῦ χεριοῦ τους γιά νά τούς ὑπακούῃ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστεία κουτσομπολιά, και γκρίζα προπαγάνδα.

    Για τα κουκιά στις επόμενες εκλογές γίνεται ο καυγάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ζει ακόμα αυτός? Που είμαστε στο 2010?Τι αργά που περνά ο χρόνος. Μαύρα χάλια, ελληνικά μαύρα χάλια, χαλιά, κιλίμια, καρέκλες, γλάστρες, χώμα για φυτά, όλα 5 ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.