16/5/18

Mirage 2000: “Μίλησε” ο καταγραφέας του αεροσκάφους που έπεσε στη Σκύρο! Τι σκότωσε τον Γ.Μπαλταδώρο

Π. Καρβουνόπουλος
Οι αναφορές των Γάλλων που “διάβασαν” τον καταγραφέα πτήσεων του Mirage 2000, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του 9 μίλια από το αεροδόμιο της Σκύρου, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή.

Οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.
Οι μέχρι στιγμής έρευνες ,οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό. Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης.
Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα ΄ναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να ΄χει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στην συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά από την κηδεία του Σμηναγού.

9 σχόλια:

  1. Έχουν αποκλείσει την πιθανότητα να έπεσε θύμα μέσων ηλεκτρονικού πολέμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις κάποιο τεχνολογικό επίτευγμα που να ρίχνει επανδρωμένα αεροσκάφη με ηλεκτρονικό τρόπο; πες το και σε μας

      Διαγραφή
    2. Τα ηλεκτρονικά μέσα πολέμου απενεργοποιούν τα μέσα πλοήγησης. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
  2. Μετα απο αυτο το πορισμα, τωρα θα ακολουθηση και αποηρωοποιηση ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλησαν οι Γαλλοι. Περαιτερω συζητησις δεν χρειαζεται. Καταντια του Νεο-ελληνικου κρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολη την μεγάλη εβδομάδα ήταν σε εξαιρετικά εξουθενωτικές προσπάθειες αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών σχεδόν στο μισό Αιγαίο. Υστερα από την τελευταία κλήση για αναχαίτιση η οποία και δεν έγινε ακολούθησαν το γνωστό πρόγραμμα επιφυλακής από νότιο έως το βόριο Αιγαίο. Ακολούθησε η φάση προσέγγισης για προσγείωση με το γνωστό αποτέλεσμα 9 μίλια πριν το αεροδρόμιο. Η κάθοδος αυτών των αεροσκαφών γίνετε σχετικά γρήγορα. Δηλαδή από τις 25-30 χιλιάδες πόδια που πετούσαν σε μικρό μήκος προσέγγισης έπρεπε να κατέβουν στο επίπεδο σχεδόν της θάλασσας. Που σημαίνει ότι μετά από τόσο κόπο σε συνδυασμό με την κάθοδο, όσο έμπειρος και να'σε μπορεί να λιποθυμήσεις. Ας αφήσουμε όμως τον άνθρωπο να αναπαυθεί και ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί τίποτα σε κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. In the past decades we have lost over 100 pilots to accidents. A question, how Many did die trying to land to the airbase of Skyros?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ αυτή τη χώρα κάποια στιγμή θα πρέπει να μην αφηνουμε τους συναισθηματισμους να επεμβαινουν στη λογικη.εινα χαρακτηριστικο του Ελληνα κατι το οποιο ξερουν καλα να το εκματαλευονται λογης λογης αδιστακτοι εντεταλμενοι απο πολιτικαντιδες,η καταρα της πατριδας,μεχρι δημοσιογραφοι συνδιακλιστες και λοιποι γραικυλοι.Σιγουρα το αεροπλανο δεν υπεστη καμια ειδους παρεμβολη 9μιλια πριν τη πιστα προσγειωσης,οχι οτι δεν γινεται αλλα δεν υπηρχε μεσο στη περιοχη ωστε να μπορει να το πραγματοποιησει.ο νεκροε αξκος ηταν ενας απο τους καλυτερους χειριστες αν οχι ο καλυτερος της μοιρας ειδικα στις τακτικες αναχαιτησης,γαλουχημενος με τα ιδανικα της πατριδας και αυτοθυσιας κατι που εαν δεν το εχεις δεν μπορεις να κανεις αυτη τη δουλεια γιατι σιγουρα θα καταρευσεις.Αυτα τα ιδανικα ειναι που εχουν οσοι πετανε και τους καθιστουυν εν δυναμει ΗΡΩΕΣ ανα πασα στιγμη χρειαστει.Αλλα εαν ο Μπαλταδωρος ειναι Ηρωας τοτε ο Σιαλμας τι ειναι,που επεσε γιατι δεν ηθελε να αφησει την ουρα του Τουρκου εντος Ελλ εναεριου χωρου,παροτι πετουσε με αεροπλανο υποδιεστερο.Το πληρωμα του χιουι στα ΙΜΙΑ που ενελαβε αποστολη να πεταξει σε καιρικες συνθηκες μη πτητικες για το ελικοπτερο και σε τεταμενη κατασταση που μπορουσε να συμβει το οτιδηποτε χωρις καλυψη χωρις τιποτα,τι ειναι??.Ο Μητραλεξης τι ειναι??Ο Σακελαριου( ο 10ς νεκρος του ΒΠΠ)που τα εβαλε μονος του με 3 ιταλικα καταδιωκτικα,τι ειναι??ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ??μα δεν υπαρχει τετοιος ορισμος.Σιγουρα δεν ειναι ενα εργατικο ατυχημα οπως διατεινονται καποιοι κατσαπλιαδες,αλλα ας μην πεφτουμε θυματα των μεγαλοστομιων και των κροκροδειλιων δακρυων καποιων δημοσιγαραφων.Που ηταν αυτοι οταν τους κοβουν το επιδομα τους κοβουν το μισθο οταν δεν βρισκουν παιδικο σταθμο γαι το παιδι τους οταν οταν οταν.Γιατι πως να το κανουμε το επαγγελμα του πιλοτου δεν μπορουν να το κανουν ολοι και χωρις υψηλα ιδανικα δεν μπορεις να το αντεξεις.Τη καλυτερη προσεγγιση την εκανε ο τ.Δ/της της Σχολης Ικαρων,που ειπε με σαφηνεια οτι λογο οικονομικης κρισης εχουν περιοριστει οι ασκησεις στις τακτικες αερομαχιας και δεν γινονται πλεον ασκησεις Ναυτιλιας-οργανων που κρατουν τον χειριστη "ζεστο"σε καταστσασεις δυσκολες οπως αυτη στη Σκυρο.Οποιος μπει στο σαιτ των νεκρων πιλοτων της ΠΑ θα δει οτι τα περισοτερα ατυχηματα εχουν γινει σε ασκησεις Ναυτιλιας.Η Ελλαδα εχασε εναν ικανοτατο αξκο με υψηλα ιδανικα που σιγουρα την υστατη στιγμη δεν θα δισταζε ουτε στιγμη να βαλει τη Πατριδα πανω απο τη ζωη του,οπως ολοι αυτοι που στεκονται στα readiness χωρις ωραριο αυπνοι χωρις δικαιωμα στο ΛΑΘΟΣ!!Υ.Γ. Ο Μητραλεξης σκοτωθηκε σε πτηση ρουτινας απο μηχανικη βλαβη,ποιος θα τον θυμοταν αραγε εαν δεν ειχε εμβολισει το ιταλικο βομβαρδιστικο,βαζοντας τη Πατριδα πανω απο τη ζωη του που αυτο αλλωστε ειναι και ο ορισμος του ΗΡΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.