3/5/18

Συρία: Κατέπεσε ρωσικό μαχητικό Sukhoi-30, νεκροί οι δύο πιλότοι

Πρόκειται για ένα μαχητικό αεριωθούμενο πολλαπλών ρόλων Sukhoi-30 το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του και δεν κατερρίφθη. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η πτώση του αεροσκάφους μπορεί να προκλήθηκε από σμήνος πουλιών.
Ένα μαχητικό αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορίας συνετρίβη σήμερα στη Συρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο πιλότοι του, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Πρόκειται για ένα μαχητικό αεριωθούμενο πολλαπλών ρόλων Sukhoi-30 το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του και δεν κατερρίφθη. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η πτώση του αεροσκάφους μπορεί να προκλήθηκε από σμήνος πουλιών.
«Ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-30SM συνετρίβη στη Μεσόγειο γύρω στις 9:45 (ώρα Μόσχας και ώρα Ελλάδας) ενώ έπαιρνε ύψος αφού είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ. Οι δύο πιλότοι, οι οποίοι έδωσαν μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να σώσουν το αεροπλάνο, βρήκαν τον θάνατο», αναφέρεται στη δήλωση του υπουργείου Άμυνας.
Ναυτεμπορική

4 σχόλια:

  1. ''Μπορει να προκληθηκε απο σμηνος πουλιων''.... μαλιστα! Ηταν τοσα πολλα που μπηκαν και στο συστημα εκτιναξης πιλοτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή...» [© Ελύτης / Θεοδωράκης / Μπιθικώτσης]

      Ρωσικά δημοσιεύματα: «η αιτία της αεροπορικής καταστροφής μπορεί να ήταν πουλιά που μπήκαν στον κινητήρα»

      Συμπέρασμα της IAF (που ξέρει):

      Όποιος πετάει σε ύψος κάτω από τα 3000 πόδια (κάπου 914 μέτρα)... προσέχει τα πουλάκια!!!

      Κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής περιόδου, οι ισραηλινοί ουρανοί είναι γεμάτοι με περίπου 500 εκατομμύρια μεταναστευτικά πτηνά, ένας δλδ αρκετά μεγάλος (σημαντικός) αριθμός, όταν πρέπει να ληφθεί υπόψη η ασφάλεια (πτήσεων) των αεροσκαφών. Την δεκαετία του 1980, ο καθηγητής Yossi Leshem (*), σε συνεργασία με την IAF (Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ), άρχισε να ερευνά το θέμα. «Οι κύριες μεταναστευτικές διαδρομές αυτών των πουλιών μας έγιναν... γνωστές μέσω αυτής της έρευνας (**)», λέει ο επισμηναγός Tal, διοικητής του Κέντρου Ελέγχου της Βόρειας Διοίκησης.

      (*) Διευθυντής του Κέντρου Πληροφοριών Αρπακτικών Πτηνών (***) του Ισραήλ μεταξύ 1980-1991.

      (**) «Αντιμετώπιση της Μετανάστευσης των Πτηνών» / "Dealing with Bird Migration"

      (***) αετοί, γεράκια, κουκουβάγιες κλπ.

      ΠΗΓΗ

      Διαγραφή
  2. Dim.com, Oι πιλότοι κατά τα φαινόμενα έσωσαν με αυτοθυσία δεκάδες ζωές αφού με αυτοθυσία απέτρεψαν τη συντριβή του μαχητικού σε κατοικημένη περιοχή.

    https://dimpenews.com/2018/05/03/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AE-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.