13/6/18

12 Ιουνίου 2018: Η Ημέρα Της Μεγάλης Ντροπής

Η σημερινή μέρα θα γραφθεί με χρώμα μελανό στα βιβλία της Ιστορίας, καθότι αποτελεί μια μεγάλη ιστορική ήττα για την πατρίδα μας και τον Ελληνισμό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει τα χαρτιά της και διαπραγματεύεται με τα μάτια κλειστά, έχοντας αφήσει τη συνείδησή της και τις ευθύνες απέναντι σε τούτα τα ιερά χώματα και τους πολίτες στο συρτάρι. Ευαγγελίζεται πως μετά από πολύμηνες και πολύπονες διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα θα εξέλθει -επιτέλους- από το τέλμα με τη γείτονα χώρα.
Το ζήτημα του ονοματολογικού αποτελούσε τροχοπέδη στις σχέσεις των δύο χωρών για σχεδόν μια τριακονταετία. Οι ιθύνοντες δε νοούν, ή σκοπίμως αποφεύγουν να νοήσουν, πως αυτή η «λύση», θα θέσει νάρκες στο μέλλον για τις γενεές που θα έρθουν. Το πρόβλημα δε λύνεται τώρα, τουναντίον, τώρα ξεκινά να γιγαντώνεται. Δε χρειαζόμαστε απανταχού Κασσάνδρες που θα προφητεύουν τι μέλλει γενέσθαι. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως οι επικείμενες συνέπειες της κίνησης αυτής, μόνο δυσχερείς μπορούν να είναι για τη χώρα μας. Δεν κλείνει καμία πόρτα στους αλυτρωτισμούς των Σκοπίων∙ η πόρτα τώρα ανοίγει διάπλατα και για τα Σκόπια, αλλά και μέσω αυτής της πράξης τροφοδοτούνται εκ νέου κι άλλες αλυτρωτικές διαθέσεις εναντίον της Ελλάδας και από άλλους γείτονές της στα Βαλκάνια.
Είναι η πρώτη φορά που στην παγκόσμια ιστορία, τα νήματα δεν κινούνται από τον ισχυρό: τους όρους έχει θέσει ο πιο αδύνατος κρίκος. Το θουκυδίδειο δόγμα ανατρέπεται και έχει τη μορφή, «ο αδύνατος επιβάλλει όσα του επιτρέπει η δύναμή του, και ο δυνατός υποχωρεί όσο του επιτρέπει η αδυναμία του». Τοιουτοτρόπως, η Ελλάδα καθίσταται ένα φερέφωνο στα χέρια της διεθνούς κοινότητας, καθίσταται το μικρό ψάρι που θα αποτελεί το γεύμα του μεγάλου, έστω κι αν αυτός ο «μεγάλος» δεν είναι τωόντι μεγαλύτερος. Η χώρα μας κυριολεκτικά γράφει Ιστορία με την κίνηση αυτή, αλλά μόνον υπέρ της δεν είναι αυτό το γεγονός.
Το μεγάλο «ναι» που πήρε η γειτονική κυβέρνηση, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένδειξη «καλής γειτονίας», πόσω δε μάλλον δεν παρουσιάζει την Ελλάδα ως κορωνίδα των Βαλκανίων, ως χώρα φιλειρηνική και συνεργατική. Στα μάτια του ελληνικού λαού, υπέρ του οποίου θα έπρεπε να λαμβάνονται οι αποφάσεις από τους πολιτικούς μας ταγούς, οι τελευταίοι φαίνονται εξωνημένοι, εθνικοί μειοδότες και προδότες, ανθέλληνες.
Αυτή η πράξη δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Ας πάψουμε να είμαστε έρμαια των περιστάσεων.
Πρέπει να τεθεί τώρα τέλος στη «βασιλεία» την πολιτικής αλητείας.

43 σχόλια:

  1. Αν διαπραγματευόμαστε κατ αυτόν τον τρόπο για το Μακεδονικό ζήτημα, πως θα διαπραγματευτούμε για τα υπόλοιπα εθνικά θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε Καλεντεριδη ηρθε η ωρα και εσεις να βγειται μπροστα χρειαζομαστε πατριωτες τωρα περισσοτερο απο ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις Πρέσπες,λίγα χιλιόμετρα από τον Γράμμο και το Βίτσι όπου με την νίκη του Ελληνικού Στρατού θάφτηκαν τα όνειρα των στασιαστών για "ανεξάρτητη" Μακεδονία,ο σύγχρονος εκφραστής τους,τσιπρας τα ξεθάβει και τα υλοποιοί.Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα-τραγωδία,ας ελπίσουμε κύριε Καλεντερίδη πως θα επαναληφθεί και η ήττα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιούνιο μήνα πέθανε και ο Μέγας Αλέξανδρος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΗΣ ???
      ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΙΣ 17, ΚΑΙ ΩΡΑ 15:25

      Διαγραφή
  5. Ή παραφροσύνη συνεχίζεται. Ώρα να αντιδράσουμε.
    Ο στρατός , οι πανεπιστημιακοί, η Εκκλησία τι φρονούν ;
    Η Μακεδονία είναι ή αρχή του τέλους της Ελλάδας, αν τους αφήσουμε.
    Ώρα να ανοίξει η συζήτηση. Τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως εἶναι γιά ψυχίατρο ὁ Τσίπρας; Εἰλικρινά, παρατηρῶ ποιά μπορεῖ νά εἶναι τά ὅριά του, καί βλέπω ὅτι δέν τόν φοβίζει οὔτε ἡ ἐθνική προδοσία, οὔτε ἡ φυλακή γιά ἐθνική προδοσία! Ἀντίθετα, χαίρεται μέ αὐτά!
    Ὀ - ἀποδεδειγμένα , δυστυχῶς, "πολύ μικρός"- Παυλόπουλος, καί ὁ μόνο σέ περιττά κιλά "πολύς" Κοτζιάς, κάπως ἔχουν καταλάβει σέ τί ἐνεπλάκησαν καί τό παίζουν παρόντες ἀντί ἄλλων χειροτέρων τους, ἀλλά ὁ Τσίπρας;
    Ἐπικαλούμενος ὁτιδήποτε, ὁποιαδήποτε βλακεία ταιριάζει λίγο στά ΜΜΕ, μέ φανερά προσποιητή σοβαροφάνεια καί μέ γελοία ἐπιχειρήματα, δέν βλέπει τήν ὥρα νά κοροϊδεύσῃ ἱεράρχες, νά χλευάσῃ "συντρόφους", νά θλίψῃ γονεῖς, νά ἐξαπατήσῃ πάλι καί πάλι τόν Ἑλληνικό λαό, γιά νά γλεντήσῃ ἀναλώνοντας καί λαφυραγωγόντας τήν Ἑλλάδα, ὡς θύμα του σέ κάποια σκοτεινή τελετή.....
    Στηρίζεται στό ὅτι "σέ δέκα χρόνια θά τό ἔχουμε ξεχάσει", καί στό ὅτι θά τόν προστατεύσουν οἱ ξένοι; Τόσο βλάκας, γίνεται; Δέν γίνεται.
    Ἄρα εἴτε περί ψυχιατρικῆς περιπτώσεως πρόκειται, εἴτε γιά τελετάρχη μαύρης "γοητείας".
    Τό βέβαιο εἶναι ὅτι τοῦ ἀρέσει νά τό παίζῃ θύτης, μέ θύματα ὅσους βρίσκει ἤ καθιστᾶ ἀνυπεράσπιστους, ἐκμεταλλευόμενος τήν καλή τους πίστη. Λατρεύει τή δύναμη, καί κάθε ἀντίσταση στίς κινήσεις του, τοῦ ἀνεβάζει τήν ἀδρεναλίνη καί τήν ἐπιμελημένα κρυμμένη ὀργή του. Φοβᾶται τόν ἴσκιο του ὅμως. Καί τή στιγμή πού θά πέσῃ σκοτάδι πάνω του, ὅταν κανείς δέν θά ἀσχολεῖται πλέον μέ αὐτόν. Σύνδρομο Ἠρόστρατου!
    Συνἐλθετε ἐγκαίρως ὅλοι, γιά σύνδρομο Ἠρόστρατου πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάτε αγαπητέ, ότι μιλάτε για τον εκλεκτό του Ελληνικού λαού σύμφωνα με τις 3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις... Ας φάει, λοιπόν, ο καθείς την παραγγελία του... και ελπίζω να την απολαύσει!

      Διαγραφή
    2. >ἡ ἐθνική προδοσία, οὔτε ἡ φυλακή γιά ἐθνική προδοσία<

      Πώς θα στοιχειοθετηθεί η εθνική προδοσία; Αν το όνομα, όπως κατάλαβα, είναι "Δημοκρατία τής Β. Μακεδονίας" με ισχύ erga omes, τότε είναι σύμφωνο με τις προγραμματικές δηλώσεις τής κυβερνήσεως Καραμανλή στην Βουλή το 2007, οι οποίες (τουλάχιστον ως προς αυτό) ψηφίστηκαν απ' όλα τα κόμματα, πλην ΛαΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΠΕΡΝΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΦΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ????

      ΚΑΙ Ο ` ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ` ???
      ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΥΜΕ , ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ?????????

      Διαγραφή
  7. Ολοι μας ειμαστε ΚΑΙ ντροπιασμενοι (χωρις να φταιμε) αλλα ΚΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ..Νομιζω οτι πλεον πρεπει κατι να ΚΑΝΟΥΜΕ..οχι μονο να λεμε..
    Τα καθαρματα (πολιτικοι και δημοσιογραφοι) σε αγαστη συνεργια προδιδουν τον τοπο, ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ !
    Αποδοκιμαστε τους, φτυστε τους , ξεφτυλιστε τους οπου τους βλεπετε να μην μπορουν να σταθουν (με μετρο για να μην τους δωσουμε την χαρα να μας κυνηγησουν) να δημιουργηθουν ομαδες που θα τους αποδοκιμαζουν εξω απο τα σπιτια τους, οπου πανε, οπου σταθουν , ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙ που ειναι οι κωλοδημοσιογραφοι, μην τους αφησετε σε χλωρο κλαδι...να μαθουν οτι δεν μπορουν να χειραγωγουν και να προκαλουν ατιμωρητα τον Ελληνικο λαο εξυπηρετωντας ανθελληνικα κεντρα.
    Αρνηση και καθυστερηση ΟΛΩΝ των πληρωμων στο Δημοσιο, να αξιωνουμε να ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ποτε και πουθενα, ΚΗΡΥΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ στα κωλοπαιδα αυτα, τα αλλα θα ερθουν μονα τους...απο αλλου..
    ΥΓ
    Ασκειστε αφορητη πιεση στην ΝΔ , να παραιτηθουν ολοι τους απο την Βουλη, η Μακεδονια μας το αξιζει και το απαιτει , ολα τα αλλα οπως επισκεψεις στον γελοιο Πακη , υπαρξη προτασης μομφης κλπ απλα τεινουν να εκτονωσουν την δικαιη λαικη οργη και λειτουργουν ως αμορτισερ απορροφησεως της...
    Φτανουν οι φιοριτουρες κυριε Κουλη , αν θελεις να γινεις Κυριακος σηκωσε το αναστημα σου και αγωνισου για την ιερη γη και ιστορια της Μακεδονιας μας αλλοιως θα εισαι και εσυ συνενοχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριοι
    Μαλλον ...θα δουμε....αρχισε....η αποκλιση ......απ ολες τις ...γραμμικες αναλυσεις....Ενεργουν πια .ισως...κι εδω και στα Σκοπια...τα απροβλεπτα της θειας Κομωδιας....Γισυτο το ...γουσταρω το μελλον.....ανοιγει τα κουτια με τα θαυματα.... οταν ολα ...τα σκιαζει η φοβερα...και τα πλακωνει η....σκλαβια....Ειναι συναρπαστικο το μελλον....δεν πλητεις ποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερο και από συναρπαστικό θα έλεγα...
      Κοτζιάς: Θα λύσω και τις εκκρεμότητες με Αλβανία πριν πάω διακοπές!!!

      Διαγραφή
    2. Ας λυσει πρωτα τα κορδονια των παπουτσιων του....που θελει γερανο...

      Διαγραφή
  9. 1)Tην σλαβική απάτη του Τίτου, θρασύτατα, την αναγνώρισαν, χωρίς καμμία ντροπή.
    Το "Βόρειος Μακεδονία", θυμίζει κάτι σαν, το Βόρειο Βιετνάμ, την Βόρεια Κορέα, την Βόρεια Ιρλανδία, υπονοεί δηλαδή μία διαιρεμένη χώρα.
    Ξέρουμε τι τελικά σημαίνει αυτό. Αδιάκοπος μελλοντικός "αγώνας", πόλεμος για "επανένωση", κυριαρχία, κ.λπ.
    Το "ζήτημα" όχι μόνον δεν έκλεισε, αλλά μόλις άνοιξε.
    Η υποτιθέμενη λύση είναι μία νέα προσπάθεια των σλάβων, που συνεχίζεται από την εποχή του Βασιλείου του Β΄, να αποκτήσουν έξοδο στο Αιγαίο.


    2)National Anthem of "Macedonia" ("Macedonian"/English)

    https://www.youtube.com/watch?v=HJsUBZ9nRns

    Today over Macedonia, is being born
    the new sun of liberty.
    The Macedonians fight
    for their own rights!
    The Macedonians fight
    for their own rights!

    Do not cry dear mother Macedonia,
    Raise your head proudly high,
    Old, young, men and women,
    rose to their feet!
    Old, young, men and women,
    rose to their feet!

    Now once again the flag stands
    (that) of the Kruševo Republic
    Gotse Delchev, Pitu Guli
    Dame Gruev, Sandanski!
    Goce Delchev, Pitu Guli
    Dame Gruev, Sandanski!

    The Macedonian forests are singing
    new songs and news!
    Macedonia is liberated
    It lives in liberty!
    Macedonia is liberated
    It lives in liberty!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1η φορά αριστερά == 1η φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει ‘Μακεδονία’ –
    να την χαίρεστε …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοσμα σε ...μας μιλας ?? Εσυ εισαι...εξω απ εμας ?? Πισω απο...γυαλι ??

      Διαγραφή
  11. Εκχώρησαν γλώσσα και εθνικότητα, διότι οι ίδιοι δεν έχουν. Αν είχαν δεν θα τα εκχωρούσαν. Δεν αρκέσθηκαν στη σύνθετη ονομασία, αλλά θέλησαν να θεμελιώσουν το έγκλημα ώστε να αντέξει στο χρόνο. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει μεγάλη ευθύνη, έχει όμως και άλλη παιδεία, άλλες καταβολές. Στην Κρήτη κατά τη λειτουργία της Πεντηκοστής τον θυμόμαστε να γονατίζει μπροστά στο Θεό, γι αυτό και ελπίζουμε να μη γονατίσει μπροστά στους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλεντεριδης...Νικηφορος κι ολα τα καλα παιδια εδω...μας δειχνουν τον δρομο που ανοιγει στο μελλον.....Ηρθε η ωρα των μεγαλων αποφασεων....η θα παραγουμε ιστορια.....η θα χαθουμε στην ιστορια και στην ντροπη. Εχουμε παιδια ...για ονομα του Θεου....!! Παμε ολοι μαζι....για τα παιδια μας διαβολε .....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tη Παρασκευη 15 του μηνος, 10 το πρωι συγκεντρωση στο Συνταγμα. Ποπη Σουφλη, Αττικα Νεα. Παμε ολοι να γραψουμε Ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι ....ο Ιβανωφ δεν υπογραφει ειπε προ ολιγου....Παγωσαν....οι ...μαχητες εδω....νομιζαν οτι νικησαν...( στο Κρεμλινο....ψιλογελανε...με τους ...χαζους..)

      Διαγραφή
    2. Γερμανικη εφημεριδα χθες...για τα Σκοπια...." Νικησε η δυση...Εχασε η Ρωσια.."....Πριν αλλεκτωρ φωνησει τρις....Στο πρωτο λαλημα ειμαστε...ειναι αλλα δυο....Μπορει το δευτερο ναναι...σε γεωτρηση....Αμα εισαι ..ερασιτεχνης...θα φανει...αργα η γρηγορα...

      Διαγραφή
  14. Let me tell you who we are. Mundial is staring soon and everybody will forget Macedonia. Unfortunatelly for ever!
    No Matter how hard foreigners try to convince us we are part of our culture and history, we always prove them wrong. It is very hard to tell my kids Greece does no longer exist.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινεται λειπεις πολλα χρονια απο την Ελλαδα και δεν μελετησες καλα τον τοπο σου...σου υπενθυμιζω οτι αυτο το ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΝ ΕΘΝΟΣ του πλανητη υπηρξε 400 χρονια σκλαβωμενο κατω απο μια απο τις πιο βαρβαρες φυλες που ειδε η Γη, τους τουρκους....και τοτε οι πολλοι ειχαν συμβιβασθει, ξεχασει...ΕΦΤΑΣΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ με λεβεντια Ολυμπια να βαλει φωτια σε ολη την Ελλαδα και να ξεσηκωσει το γενος που μεχρι τοτε κοιμοταν και να διωξει με τις κλωτσιες το βαρβαρο φυλλο. Ετσι και τωρα δεν χρειαζονται εκατομμυρια, ουτε αυτοι που θα προτιμησουν το Μουντιαλ....οι λιγοι εμεις φτανουμε και περισσευουμε....αν βαλετε και σεις ενα χερακι θα διωjουμε γρηγοροτερα αυτη τη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ που κατελαβε την χωρα μας..

      Διαγραφή
  15. Μπαίνοντας στο Άγιο Όρος κάπου μέσα Μαΐου πέτυχα τον Σάββα Καλεντερίδη στο Σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία. Δε φαντάζεστε αγαπητοί φίλοι του μπλογκ, συμπατριώτες μας τι έρχεται. Δε θα λυπηθώ τους Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους,επιφανείς που θα λιντσαριστούν και θα εκτελεστούν. Τους ανώμαλους κάθε λογής παγκοσμίως που έρχεται η ώρα του θερισμού τους. Η γάγγραινα έχει προχωρήσει πολύ και ο χειρουργός θα ακρωτηριάσει το άρρωστο μέλος. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, ότι με βρει ας με βρει εν μετανοία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έφτασε η ώρα ο ελληνικός λαός να επιβάλει εξελίξεις. Οι Μακεδόνες μόνοι τους χωρίς ακόμα και την υποστήριξη των υπολοίπων Ελλήνων θεωρώ ότι μπορούν με ακραία μέτρα να επιβάλουν την κατάργηση της συμφωνίας. Και εννοείται όμως πώς έχουν την υποστήριξη όλων αφού για όλο τον απλό κόσμο που δεν ανέχεται να του επιχρυσώνουν τα σκατά αυτή η συμφωνία είναι προδοτική. Εν τω μεταξύ μπορεί να μην περάσει καν η συμφωνία στα Σκόπια.

    Επί της ουσίας, από την στιγμή που ένα κράτος στον κόσμο υπάρχει με το όνομα Μακεδονία έστω ως μέρος συνθετικής ονομασίας τότε πώς θα επικρατήσει ο όρος Βόρεια Μακεδονία ίδιως από την στιγμή που τους δόθηκε η ιδιότητα του 《Μακεδόνα》 και τους βάφτισαν τη γλώσσα 《μακεδονική》; Αυτά είναι γελοιότητες για να τις πιστεύουν οι παλαβοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή την ώρα η χώρα χρειάζεται ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πατριωτικό κόμμα που να εκφράζει σοβαρά το αίσθημα της πλειοψηφίας του λαού, μακρυά από "Χ.Α.", χουλιγκανισμούς κτλ. Πρέπει να το αποτελούν άνθρωποι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ που να βάζουν πρώτα την ΠΑΤΡΙΔΑ και να μη λογαριάζουν τον εαυτό τους ή τις καρέκλες τους. Οι φωνές και οι "αντιδράσεις" που ακούμε από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης είναι για το θεαθήναι ενώ κατά βάση έχουν συμφωνήσει με το σχέδιο Κοτζιά. Απλά δεν συμφωνούν ανοικτά για να ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ οι οποίοι είναι σε αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Μια δεύτερη φιλική εταιρεία. Αλλά δυστυχως... δεν υπάρχει. Ο κος Κελεντερίδης, κος Μαριάς, κος Σαββίδης(Παντελής) κος Φραγκούλης κι ο κος Βελόπουλος όλοι εξαιρετικοί... Όαση για όλους εμας...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ συμπατριώτη, στην Ελλάδα πάντα όλοι τρέχουν εκ των υστέρων, να αλλάξουν τετελεσμένα. Για να μπορέσει ένα κόμμα να φέρει αποτέλεσμα στο σημείο που είναι τα πράγματα σήμερα, θα έπρεπε να έχει μπει στη Βουλή τουλάχιστον 5 χρόνια πριν, μη μπω 10. Γιατί ο Έλληνας ζει πάντα με τη λογική της χαμένης ψήφου. Θα έπρεπε να έχει έχει μπει ήδη στη Βουλή, ώστε να ξεφουσκώσει από τη μια τη ΧΑ (που μόνο κακό στη δεξιά μπορεί να κάνει) και από την άλλη να αρχίζει να ροκανίζει τη ΝΔ, η οποία με τη σειρά της θα ανησυχούσε και για να περιορίσει τις διαρροές, θα ήταν πιο προσεκτική, έστω υποκριτικά, στα εθνικά, αντί να ασχολείται με το σκι.

      Τώρα, για να βγει το νέο κόμμα από το πουθενά και να σταματήσει τον Τσίπρα σε διάστημα ημερών και μηνών, πρέπει να σηκωθεί ο Μεγαλέξανδρος από τον τάφο...

      Το καλύτερο όλων, είναι ότι υπάρχει περίπτωση, τελικά να πέσει στο Μητσοτάκη το πικρό ποτήριο, όπως περιγράφεται εδώ στο σημείο 1:

      https://www.liberal.gr/arthro/208299/apopsi/stili-alatos/mia-sumfonia--radiourgia.html

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά το γράφεις αλλά πιστεύω ότι ισχύει το "ποτέ δεν είναι αργά". Και δε μιλάω μόνο για το θέμα των Σκοπίων αλλά και για αυτά που έρχονται (Τουρκία - Κύπρος - Αιγαίο). Πέρα όμως από τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, υπάρχουν και τα εσωτερικά: Έχουμε αποδεχθεί όλοι ότι το πολιτικό προσωπικό που μας οδήγησε στην κρίση είναι αυτό που θα μας βγάλει. Καθημερινά ο απλός λαός υφίσταται περικοπές, φορολογίες, μέτρα, μέτρα, μέτρα και για το πώς φθάσαμε ως εδώ, τσιμουδιά. Για αναζήτηση ευθυνών ούτε λόγος! Η ρητορική των κομμάτων αποσκοπεί στο πώς θα πάρουμε τις εκλογές και βομβαρδίζουν τον πολίτη με "εκθέσεις ιδεών", όταν όμως έρθουν στην εξουσία η πορεία είναι η ίδια (και χειρότερη) με αυτή των προηγουμένων. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να υπάρξουν κάποιοι που να λένε αλήθειες, να έχουν καθαρό παρελθόν, έξω από συμφέροντα και διασυνδέσεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει "αριστερή" και "δεξιά" πολιτική (αυτά είναι απλά "ταμπέλες") αλλά ΣΩΣΤΟ και ΛΑΘΟΣ. Δεν έχω δει όμως μέχρι τώρα κάποιο κόμμα να τα υπηρετεί με ειλικρινή και ανιδιοτελή τρόπο με γνώμονα αποκλειστικά τα συμφέροντα του λαού.

      Διαγραφή
  18. Ήλπιζα ότι τουλάχιστον, θα είχαν την τσίπα, να απαιτήσουν η ιθαγένεια να είναι "North Macedonian", αλλά ούτε αυτό. Τα ξεπούλησαν όλα... Οι Σκοπιανοί, έχουν ως σύνθημα αλυτρωτισμού, το Makedonija na Makedoncite (H Μακεδονία στους Μακεδόνες). Και ο πανέξυπνος Τσίπρας, τους αναγνωρίζει ως Μακεδόνες. Τι άλλο να πει κανείς. Δηλαδή η Ελλάδα "πήρε" το Βόρεια και τα Σκόπια πήραν ελληνική αναγνώριση σε ιθαγένεια, γλώσσα, ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Άλλη μια μεγαλη διαπραγματευτική νίκη του Τσίπρα. Ελπίζω να γίνουν γρήγορα εκλογές, μην προλάβει και διαπραγματευτεί και με κανέναν άλλο και δούμε τη Γαύδο τουρκική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθησε κ . Ουρακουλουμ....διοτι η τρυπα στο νερο...δεν ειναι μακρυα...(...Κρεμλινο).Ασε που μπορει να πεσει ο ιδιος μεσα ο Τσιπρας....Θα φροντησουμε γιαυτο.....εμεις...αλλα και η φυση....Τι ψηφιζεις ?? Ηρακλειτο η ...Τσιπρα ?? Μπηκε ο Τσιπρας πολλες φορες στο νερο....αλλα μια ....δεν θα βγει....εξαρες συνεχεια δεν βγαζει η φυση....βγαζει και ασσοδυο....

      Διαγραφή
  19. Αξιότιμε Κύριε Καλεντερίδη σας απέστειλα ένα μέιλ στο infognomonpolitics@gmail.com με τίτλο "SOS για τη συμφωνία του Σαββάτου στις Πρέσπες", έχει να κάνει με το γιατί επιλέγεται συμβολικά η περιοχή των Πρεσπών για τη συφωνία του Σαββάτου και αφορα στις ανασκαφές του καθηγητού Μουτσόπουλου στην περιοχή. αν έχετε λίγο χρόνο παρακαλώ διαβάστε το νομίζω είναι πολύ σημαντικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Καραμανλο-Μητσοτακο-Σαμαράδων και Σημιτο-Αλέξηδων είναι η εξής:
    Οι πρώτοι, είναι απλώς Κοτζαμπάσηδες : Αδιαφορούν ΠΑΝΤΕΛΩΣ γιά το Έθνος και τον πληθυσμό που κατοικεί στα ελλαδικά εδάφη. Τους αρκεί μόνο να ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ τα εδάφη που απελευθερώθηκαν με το αίμα των προγόνων μας, κρατώντας τον πληθυσμό σε οριακό σημείο γιά να μην επαναστατεί.

    Οι Σημιτο-Αλέξηδες, ΜΙΣΟΥΝ το Έθνος και εργάζονται γιά την πλήρη και ολοσχερή έκλειψή του από την Ιστορία.

    Όλοι οι ανωτέρω είναι προδότες ου Έθνους.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΟΚΩΦΗ ΒΟΗ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. " Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει τα χαρτιά της και διαπραγματεύεται με τα μάτια κλειστά" , λαθος μεγαλο να τους θεωρουμε Ελληνικη κυβερνηση, δεν ειναι Ελληνικη κυβερνιση.
    Με λογια και διαμαρτηριες δε σωθηκε ποτε καμια χωρα , οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος, αλλιως ας συνεχισουμε να διαμαρτηρομαστε πολιτισμενα μεχρι το εξευτελιστικο τελος του Ελληνικου Εθνους το οποιο δεν αργει να ολοκληρωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε διάφορα βίντεο άσχετα με το θέμα που βλέπω , πολλοί ξένοι υποστηρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, λέγοντας οτι δεν υπάρχει χώρα Μακεδονία παρα μόνο μια και είναι Ελλάδα αν π.χ. γράψει καποιος σκοπιανός χαιρετησματα απο τη Μακεδονια κλπ.
    Ακόμα και σαν άτομο που ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την ιστορία δεν μπορώ να το δεχτώ αυτο, δηλαδή αν οι Μακεδόνες μίλαγαν την διαλεκτο των σκοπιανών , τότε γιατί διαδόθηκε η Ελληνική; Στην Ανατολική Ρωμαἰκή Αυτοκρατορία γιατι μιλούσαν Ελληνικά; και πάρα πολλά άλλα. Δηλαδη θα πρέπει να ξαναγράψουμε την Ιστορία για να ικανοποιήσουμε τους υπερεθνικιστές γείτονες , τους αλήτες της αριστεράς και τους παρτάκηδες της δεξιάς;
    Ακόμα και αν το δώσουμε , δεν τελείωσε εκεί το θέμα , τότε είναι που αρχίζει! Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
    Μέσα σε όλη την παρακμή και την σαπίλα , υπάρχουν πολλοί που αγαπάμε την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ελλάς περίγελος των Βαλκανίων. Το πτώμα μύρισε και σπεύδουν τα κοράκια. Σειρά τώρα παίρνουν οι Αλβανοί. Θα είχε τελειώσει και το Κυπριακό, αλλά σκοντάφτουν στον βουλιμικό Ερντογάν. Ο νυν πρέσβεις των ΗΠΑ θα ξεπεράσει και τον λεγόμενο "μάγο" της διπλωματίας Χόλμπρουκ. Έχουμε μια συμφωνία του Ντέιτον αλλά Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατί δε βγήκε ο κόσμος στους δρόμους να τα σπάσει όλα ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  25. 1.ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ 180 ΨΗΦΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2.AΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ..ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018
    ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ. Του Αργύρη Σιδέρη
    Ακούμε
    διάφορες συζητήσεις για το ρόλο του Κοτζιά που ενεργεί κατ`εντολήν του
    Τσίπρα και για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ΜΟΝΟ. Δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ
    νομιμοποίηση να ενεργεί και να μιλάει σαν Κυβέρνηση αφού ΟΛΗ η Κυβέρνηση
    ΔΕΝ συμφωνεί με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία. Γίνομαι
    σαφέστερος. Δεν υπάρχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ Κυβέρνηση, αλλά Κυβέρνηση συνεργασίας
    ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το "έτερον" σημαντικό συνεργαζόμενο κόμμα των ΑΝΕΛ έχει
    διατρανώσει την άρνησή του να περιέχεται ο όρος Μακεδονία....
    σε
    όποια ονοματοδοσία καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό
    ζήτημα και θα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ σε ότι συμφωνήσουν Κοτζιάς - ΤΣΙΠΡΑΣ -
    ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ. Επομένως, μη θέλοντος και μη συμφωνώντας ο κυβερνητικός
    εταίρος ΔΕΝ υπάρχει δεδηλωμένη ούτε κυβερνητική πλειοψηφία που να
    εξουσιοδοτεί τον Κοτζιά να μιλάει εκ μέρους ΣΥΣΣΩΜΗΣ της Ελληνικής
    Κυβέρνησης και να δεσμεύει το Ελληνικό Κράτος με την οποιαδήποτε
    υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΕΛΛΑΔΟΣ. εν κατακλείδι η όποια
    συμφωνία είναι αίολη , ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΚΥΡΗ που δεσμεύει ΜΟΝΟ το κόμμα του
    ΣΥΡΙΖΑ και οχι την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελλάδα σαν Κράτος.
    Αργύρης Σιδέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητε Δημητρη Κ. 7.59 μ.μ. Στη φωτο ο Τσιπρας.

    https://uploads.disquscdn.com/images/76ba5ab399519e3f7c52b480fe877d8b6751130e0442febfa36db14d582ca045.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.