11/6/18

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το Σκοπιανό στις 15:00 - Διήρκεσε μια ώρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίς το απόγευμα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, «ανοίγοντας» τον δρόμο για την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης του Σκοπιανού.
Η επικοινωνία των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα - Ζόραν Ζάεφ έγινε σε καλό κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν και νέα επικοινωνία αύριο το πρωί.
Η σημερινή αλλά και η αυριανή επικοινωνία, επί της ουσίας, υποδηλώνουν τη δρομολόγηση εξελίξεων στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.
Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η Αθήνα επιμένει σε λύση με σύνθετη ονομασία, ίδια για εσωτερικό και εξωτερικό, με παράλληλη αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων και αλλαγή του συντάγματος.
naftemporiki.gr 

8 σχόλια:

  1. Είχαν μεταφραστή η μίλησαν στην "μητρική" τους γλώσσα που τους 'ενώνει"?Στην Βουλγαρία πάντως ο Ζάεφ δεν χρησιμοποιεί μεταφραστή, αφού μιλάνε την ίδια γλώσσα...ρε που μπλέξαμε!!!Είχαμε τα βάσανά μας, μας προέκυψε και το Σκοπιανό!Δεν πειράζει όμως κάθε εμπόδιο για καλό!Το Σκοπιανό θα αποδειχθεί η ταφόπλακα τους!!Δεν έχουν υπό όψιν τους τι συμβαίνει στο λαό!!Άλλωστε με αυτά που κάνουν δείχνουν πως είναι εκτός τόπου και χρόνου,τέτοια συμπεριφορά κυβερνώντων δεν έχει γνωρίσει ο τόπος στην ιστορία του!Είναι απίστευτο βουλευτές ξεβρακώνονται στα Μ.Μ.Ε. τους ΞΕΦΤΊΛΙΣΑΝ ακόμα και στις οικογένειές τους, στους φίλους τους, στους γνωστούς προκειμένου να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή! Διέγραψαν τον Καμπόσο στην ΝΔ...ξετσιπωσιά, το χρυσό μου ο Βούτσης φώτισε και την Βουλή με τα χρώματα της Ίριδας!Να δώσει το νεύμα στους "εντολοδόχους"!Ότι ναι κοιτάξτε είμαστε υπάκουοι...για την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη δεν βγάλανε άχνα!Μη φοβάστε θα έρθετε το Φθινόπωρο για τις εκλογές!Δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε όλοι σας1Τώρα θα βγείτε όλοι οι βουλευτές και θα πείτε ξεκάθαρα για το Σκοπιανό την θέση σας!Πάρτε το χαμπάρι άπαξ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!Καταλαβετέ το, αυτά τα παιχνιδάκια είναι για μωρά, είμαστε εδώ Α-ΠΟ-ΦΑ-ΣΙ-ΣΜΕ-ΝΟΙ!!Δεν θα υποθηκεύσουμε εμείς τις ζωές των παιδιών μας για να κάνετε το "κομμάτι" σας! Ο διάλογος περί Σκοπιανού έχει εξαντληθεί, σας τα είπαμε μια- δυο, πέντε, τώρα θα σας το πει ο παπάς στ αυτί...τελειώσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως τους ταχουν πει πολλοι ολα αυτα αλλα θα προτιμησουν να τους παρουν και τα σωβρακα πριν τους παρουν την καρεκλα.

      ΥΓ. Απο που εισαι?. Ηξερα καποιον Τακη Μαντα απο την Τριπολη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Σακη .δεν υπαρχει μεγαλυτερο οπλο για τον λαο απ την ξεφτηλα των πολιτικων..αν απαξιωθουν τοσο πολυ που να σπαρταρα ο κοσμος στα γελια ...οταν περνουν...οταν μιλουν..οταν βγαινουν απ το σπιτι...οταν κανουν οτιδηποτε...θα πνιγει το αρρωστο εγω τους...στην χλευη....στην ξεφτηλα....

      Διαγραφή
  2. Η θεατρική παράσταση που εξελίσεται, εδώ και μήνες, θυμίζει, κατά κάποιο τρόπο, την θεατρική παράσταση του 3ου Μνημονίου.
    Υποτιθέμενες "διαπραγματεύσεις", με suspense και πολύ show, για να επιτευχθεί η προαποφασισμένη, προφανώς πρίν από πολλούς μήνες, "λύση", με την λιγότερη δυνατόν φθορά, για την "παράδοση" της Μακεδονίας, από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
    Προφανώς "στημένες" και οι διαφωνίες, για να θολώσουν τα νερά.
    Την αθλιότητα της αναγνώρισης των πλαστογράφων και απατεώνων γειτόνων μας ώς Μακεδόνες, έχουν κάποιοι το θράσος να το ονομάζουν ώς ανεπανάληπτη δήθεν ευκαιρία και μεγάλη επιτυχία!
    Ο πολιτικός κόσμος, που φανερά και αφανώς συναινεί, καθώς και τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας ώς κάτι καλό, προκαλούν αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ζωή προδότες, οι αριστεροί θα ξαναδούν καρέκλα μετά από 50 Χρόνια! !! Μέχρι τότε ταιστε τους ξύλο, τώρα το ένοιωσα και εγώ !! Ουστ , παλιοσκύλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολιτευσεως πλην ελαχίστων η ισως ενός διαφωνούν ? Και το σημαντικότερο τι πολιτικές κινήσεις κάνουν ώστε να αποκλεισουν την μειοδοσία ? αυτο ειναι πολυ βασικό! Εδω δεν εχει εκφράσει σαφή θέση κομμα που διεκδικεί κυβερνηση...Σε μια πλήρως ανίσχυρη σε λαικη αποδοχή κυβερνηση ...

      Διαγραφή
  4. Δεν εδωσαν τιποτε...απλα νομιζουν οτι εδωσαν... Αυτο αλλαζει....τα παντα ρει....η ο Τσιπρας εχει δικιο.....η ο Ηραλειτος.....Θα φανει ποιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.