17/6/18

Τσίπρας του 2018 όπως Ιωαννίδης του 1974


Στις αρχές Ιουλίου του 1974 ο τότε Αστυνόμος Β΄ Πέτρος Μπάμπαλης, εκπαιδευτής στη Σχολή Αστυφυλάκων, διαβεβαίωνε ότι σε λίγο καιρό η Ελλάς θα έχει μια τεράστια εθνική επιτυχία. Εννοούσε, όπως απεδείχθη, την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Σκοπός, ο οποίος για να επιτευχθεί είχε κριθεί από τη δικτατορία ότι έπρεπε να εξουδετερωθεί ο Μακάριος. Έχοντας δικτάτορας Ιωαννίδης μόνον αυτό κατά νου δεν αντιλαμβανόταν την παγίδα στην οποίαν εν τέλει έπεσε. Η Τουρκία επικαλούμενη τις Συνθήκες Εγγυήσεως εισέβαλε στην Κύπρο, κατέλαβε το 38% του εδάφους της και ο Ελληνισμός ακρωτηριάσθηκε. Όλοι οι αξιωματούχοι της χούντας έβλεπαν το τυράκι, αλλά ουδείς τη φάκα.
Τον ρόλο του χρησίμου επιτελεί στις ημέρες μας ο Αλέξης Τσίπρας. Διαπραγματεύθηκε μια οικτρή εθνοκτόνα συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων, δαι της οποίας παραδίδει όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και την Ιστορία της, τον Πολιτισμό της, τη Γλώσσα της και εν καιρώ και έδαφος. Αντιπαροχή που του υποσχέθηκε ο διεθνής παράγοντας είναι αρχικώς αφηρημένες και αόριστες υποσχέσεις για το χρέος. Σήμερα κιόλας ξένες ειδησεογραφικές σελίδες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει Νόμπελ.
Όπως ακριβώς ο δικτάτορας Ιωαννίδης κατέστρεψε την Κύπρο, προκαλώντας εθνική τραγωδία, έτσι ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδει τη Μακεδονία ξεσκίζοντας την ψυχή των Ελληνίδων και των Ελλήνων. 


6 σχόλια:

  1. "Όπως ακριβώς ο δικτάτορας Ιωαννίδης κατέστρεψε την Κύπρο, προκαλώντας εθνική τραγωδία, έτσι ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδει τη Μακεδονία ξεσκίζοντας την ψυχή των Ελληνίδων και των Ελλήνων"...
    Ας μην εξισώνουμε ανόμοιες καταστάσεις αγαπητέ αρθρογράφε. Ο Ιωαννίδης ήταν δικτάτορας, ο Αλέξιος ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΤΡΙΣ με χορούς και με νταούλια!!!
    Τεράστια η διαφορά, sorry...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεστε ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΚΟΓΛΗΦΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

      Διαγραφή
    2. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Ιωαννίδης ήταν βλάξ και τον κορόιδεψαν οι Αμερικάνοι ενώ ο Αλέξης δεν είναι και γνωρίζει τι κάνει

      Διαγραφή
    3. Σωστές και για μένα οι απαντήσεις σας αγαπητοί μου και σας ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε, αλλά δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ο Ιωαννίδης ήταν πρώτα δικτάτορας (και ότι άλλο θέλει ο καθείς) ενώ ο Αλέξης αιρετός (και μετά ότι άλλο θέλει και πάλι ο καθείς). Δεν καταλαβαίνω όμως τι ακριβώς σας στενοχωρεί: Το σύστημα που έχουμε ως χώρα για την εκλογή κυβερνήσεων ή η γνώμη της πλειοψηφίας του 2015 που ψήφισε 3 φορές τον ανεπάγγελτο νεαρό? (που οφείλουμε όμως να την σεβόμαστε και να την ανεχθούμε μέχρι τις επόμενες εκλογές ΟΣΟ κι αν δεν μας αρέσει...)

      Διαγραφή
    4. Tsipras was elected by 16% of the population. Ioannidis had more public support. Tsipras twice ignored the public will and decided to move on for personal gains.
      Traitor is traitor no Matter if he were elected by the people or appointed.

      Διαγραφή
  2. 1)Μακεδονία
    Έκταση:
    34.178 χλμ² δηλαδή το 25,9% της Ελλάδος
    Πληθυσμός:
    2.487.447 (2012) δηλαδή το 23% του πληθυσμού της Ελλάδος

    2)Δημήτριος Ιωαννίδης.
    Τον Νοέμβριο του 1973 ηγήθηκε δικού του νέου πραξικοπήματος ανατρέποντας τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και αναλαμβάνοντας ο ίδιος αφανώς τη διακυβέρνηση της χώρας, εξ ου και το παρωνύμιο ο "αόρατος δικτάτωρ". Τέλος, επιδιώκοντας την ανατροπή του αρχιεπισκόπου Μακαρίου οργάνωσε το Πραξικόπημα του 1974 με αποτέλεσμα την τραγωδία στην Κύπρο.

    Βάσει της Συντακτικής Πράξης της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 όρισε την παραπομπή του Ιωαννίδη και των υπόλοιπων πρωτεργατών της Χούντας στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών
    Καταδικάστηκε σε στρατιωτική καθαίρεση, ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και σε 10 έτη κάθειρξη για το αδίκημα της στάσης.
    (Αρχικά καταδικάστηκε σε θάνατο (1975), (που τότε ίσχυε η ποινή του θανάτου) αλλά η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια.)

    3)“To Whom It May Concern”:

    "This principle is old, but true as fate, Kings may love treason, but the traitor hate."
    Thomas Dekker

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.