11/6/18

Ο Ελληνισμός σε κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι - Ο Σάββας Καλεντερίδης με τον Δημήτρη Νατσιό στο 4Ε

15 σχόλια:

  1. O Δάσκαλος (με κεφαλαίο δέλτα) Νατσιός είναι ακραιφνής πατριώτης, υπόδειγμα δασκάλου και υπόδειγμα πολίτου. Διαφορετικά, δεν θα είχε "χαλάσει" τον κόσμο διαβάζοντας το 2006 το διαβόητο βιβλίο Ιστορίας τής Ρεπούση Στ' Δημοτικού και να γίνει αιτία να ξεκινήσει αγώνας από το ηλεκτρονικό περιοδικό "Αντίβαρο", που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι που τελικά αποφάσισε η κυβέρνηση Καραμανλή, μετά τις εκλογές τού 2007, να το αποσύρει, μαζί με την πάτρωνά ΥΠΕΠΘ, Μαριέττα Γιαννάκου.

    Δάσκαλε, να είσαι πάντα καλά.

    Ευχαριστώ και τον Σάββα για την εξαιρετική ενημέρωση. Πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννακου, Ρεπουση, Δραγωνα και τωρα οι δηθεν αριστεροι ανθελληνες προδοτες. Να δωσουμε τα ευσημα σε ανθρωπους οπως ο δασκαλος και μαζι δυναμη να συνεχισει τη μαχη κατα του μηδενισμου των εχθρων του ελληνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικος και αψογος στην ιστορικη ενημερωση και στον νηφαλιο λογο του ο κος Σαββας μαζι με τον εξισου σημαντικο Δασκαλο Δ. Νατσιο που τιμαμε την μεχρι σημερα προσφορα και αγονες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια πολύ καλή ομιλία.Ο κ. Σάββας αναφέρει σε κάποιο σημείο ότι "πιθανόν να τους έταξαν ένα ξεροκόμματο για το χρέος, ως αντάλλαγμα". Αυτό γράφτηκε και σε εφημερίδες πριν το πρώτο συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα μιλούσαν για ευνοϊκή ρύθμιση.
    Ακόμα και αν ισχύει δεν είναι δυνατόν να μπούμε σε μια τέτοια λογική.
    Το ελληνικό έθνος έχει υποφέρει τα πάνδεινα, πέρασε 400 χρόνια σκλαβιάς, και περισσότερο από ένα αιώνα αγώνων για να απελευθερώσει τα εδάφη του, με θυσία πολλών χιλιάδων ηρώων μακεδονομάχων, για να έρθουν οι σημερινοί πολιτικοί, με το πρόσχημα της ρύθμισης ενός (κατά το μεγαλύτερο μέρος) παράνομου και στημένου χρέους, να παραδώσουν την Μακεδονία;!!
    Από το ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, αφού το δόγμα του ήταν ότι "καθένας έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό" (!).
    Μιλάμε για ανιστόρητους, ανεύθυνους και επικίνδυνους ανθρώπους.
    Οι υπόλοιποι όμως επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζουμε, ότι έχουν πλέον υποβιβαστεί στο στυγνό επίπεδο του τεχνοκράτη, του διαχειριστή της οικονομίας ενός απρόσωπου μορφώματος όπως επιδιώκουν να κάνουν την Ελλάδα.

    Τα σενάρια γι αυτή τη χώρα έχουν φανεί σε όσα ακούσαμε τα τελευταία χρόνια, και σχετίζονται άμεσα με το θέμα της παράδοσης της Μακεδονίας.
    Δεν πρόκειται μόνο για την επιδιωκόμενη βεβιασμένη κατάληξη στο όνομα, για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, οπότε υποτίθεται ότι γι αυτό υποχωρούν εσπευσμένα στις απαιτήσεις των Σκοπιανών.
    Θέλουν να δημιουργήσουν "υπερεθνικές" (και κατά κάποιο τρόπο αμφισβητούμενες) περιοχές (γι΄αυτό χαρακτηρίζουν και τη Θεσσαλονίκη πολυπολιτισμική πόλη, γι΄αυτό ο ανεκδιήγητος Μπουτάρης είναι υπέρ των τζαμιών και έχει στο γραφείο του τα διακοσμητικά αεροπλανάκια των Turkish airlines και τα τούρκικα σημαιάκια, και γι΄αυτό χ... αν ο Κεμαλ κατέσφαξε τους Έλληνες).
    Υπάρχουν σχέδια των Ευρωπαίων συνολικά για το μέλλον της Ελλάδας, που θα εξυπηρετούν τις δικές τους ανάγκες. Έχουμε ακούσει για ηλιακή ενέργεια, για οικονομικές ζώνες που θα χρησιμοποιηθούν από τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές και για ειδική χρήση λιμανιών και αεροδρομίων ώστε να ευνοηθεί περαιτέρω η παγκοσμιοποιημένη διακίνηση.
    Πρέπει λοιπόν να βγούμε από την έννοια του "εθνικού κράτους", και να πάμε στην έννοια της "ανοιχτής χώρας", δηλ. ουσιαστικά ενός ΧΩΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ για τις ανάγκες των Ευρωπαίων και των πολυεθνικών τους.

    Σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας θέλω να πω ότι είναι επιεικώς απαράδεκτη.Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι "είναι για τα δύσκολα" και εννοούσε την υποτιθέμενη "υπευθυνότητα της μετριοπαθούς αντιμετώπισης".
    Τι φοβάται; Τον απειλούν με διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους, και διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου; Έχει ακουστεί και αυτό ανάμεσα στις απαιτήσεις των δανειστών.
    Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι πολύπλοκα, ότι η Ελλάδα πρέπει να χτυπηθεί στις ρίζες της, στην Ιστορία και την Πίστη της, και τίποτα απ΄όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαίο. Σαφώς δεν θέλουμε να τη δούμε να μετατρέπεται σε ένα άθεο άθρησκο "σύγχρονο ευρωπαϊκό" (κατά τους συριζαίους) κράτος, με μια υποβαθμισμένη Εκκλησία ισότιμη ανάμεσα σε μουσουλμανικές και άλλες κοινότητες.
    Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να καταλάβει ότι το βαρέλι αυτό δεν έχει πάτο. Δεν είναι υπευθυνότητα η υποχώρηση. Είναι εγκληματική στάση εδώ που φτάσαμε.
    Την ίδια στάση κράτησε και σε άλλα θέματα στα οποία δεν εμπλεκόταν το θέμα του χρέους (όπως υποτίθεται ότι γίνεται με το μακεδονικό), όπως την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, την αλλαγή φύλου από τα 15, και την αναδοχή παιδιών από ομοφυλόφιλους.
    Ας θυμηθούμε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τη στάση του στα εθνικά (και όχι μόνο) θέματα. Λυπάμαι που το λέω αλλά παράλληλα με την χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη συγκυρία, έχουμε και μια άβουλη και άφωνη διοίκηση της Εκκλησίας.
    Παρόλα αυτά είδαμε τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, που η αξία τους είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί ακριβώς δεν καθοδηγήθηκαν ούτε υποστηρίχθηκαν από πολιτικούς χώρους ούτε από την Εκκλησία, παρά μόνο από την άδολη αγάπη του κόσμου για την πατρίδα του που χάνεται.Ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Τον απειλούν με διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους, και διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου;<

      Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους, όπως φρονούσε και ο μακαριστός Σεραφείμ, θα ωφελήσει μάλλον την Εκκλησία και δεν βλέπω γιατί να μην διαχωριστούν. Όσον αφορά στην μισθοδοσία τού κλήρου(*), το πράγμα είναι περίπλοκο, διότι το κράτος έχει πάρει μεγάλο μέρος τής εκκλησιαστικής περιουσίας, με την υποχρέωση να μισθοδοτεί τον κλήρο. Πώς θα ξεκαθαρίσουν αν πρέπει το κράτος να επιστρέψει και πόση περιουσία στην εκκλησία και ποιος χρωστά σε ποιον; Δεν εύκολα πράγματα αυτά.

      >Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι πολύπλοκα, ότι η Ελλάδα πρέπει να χτυπηθεί στις ρίζες της, στην Ιστορία και την Πίστη της, και τίποτα απ΄όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαίο<

      Γιατί "πρέπει" και από ποιον. Ελπίζω να μην αναφέρεσθε στο δήθεν ρηθέν υπό τού Kissinger, που είχε ευρύτατα κυκλοφορήσει, αλλά έχει ξεφτίσει πλέον, μετά την πολλαπλή απόδειξη, ότι δεν είναι παρά ένα ακόμη hoax.

      Συμφωνώ ότι η Εκκλησία τής Ελλάδος δεν έχει δυναμική παρουσία, όπως επί μακαριστού Χριστοδούλου, πλην υπάρχει μεγάλος αριθμός πιστών, που πιστεύει ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη στάση. Δεν θα σχολιάσω, διότι τα εκκλησιαστικά δεν μ' ενδιαφέρουν, αλλά υπάρχουν διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα.

      Διαγραφή
    2. (*) Παρέθεσα ένα μόνον άρθρο, το οποίο έχει άλλες δύο συνέχειες, αλλά υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία/αρθρογραφία για το θέμα.

      Διαγραφή
    3. Ολα στηριζονται στην πεπιθεση οτι τιποτε δεν θα αλλαξει στους ισχυρους.Αυτο πιστευουν και οι ισχυροι...και οι ανισχυροι..Αλλα αν ηταν ετσι ακομη μεσαιωνα θαχαμε...εξω....κι εδω Τουρκοκρατια......οσο ασχημα και ναναι τα πραγματα...και ειναι παντου ενας γενικος χαλασμος...δεν υπακουουν ολα παντα στην στατιστικη ...ετσι φαινεται στην ιστορια....Η αποκλιση στην στατιστικη θα γινει κι εδω κι εξω.Ακομη κι αν ολα τα σκεπσζει η καταχνια....Πιθανον οι νομοι της ψυχοιστοριας....δεν εχουν εξακριβωθει ...ακομη....θα υπαρξει αποκλιση ...αλλιως δεν υπαρχει μελλον.....Ολες οι γραμμικες αναλυσεις
      παραγουν ενα πεπρωμενο προβλεψιμο....Ομως το μελλον δεν φαινεται ιστορικα ναναι προβλεψιμο.Η Ελλαδα θαχει μια ευκαιρια...να στειλει ολες τις προβλεψεις στο καλαθι...οπως εγινε ξανα χθες....Αν την αρπαξουμε σαν λαος....θα λυθουν τα μαγια....Ειναι μια προσωπικη αποψη σκετη...κι αισιοδοξη....Γιατι οχι ??Αρκετα μαυρισε η ψυχη μας...Θαχουμε αποκλιση ...ας ετοιμαστουμε να την αρπαξουμε...το καλαθι περιμενει τις γραμμικες αναλυσεις.

      Διαγραφή
    4. Την πρόταση που αναφέρεται στην "απειλή για διαχωρισμό και διακοπή μισθοδοσίας", την έβαλα με ερωτηματικό (σαν δική μου απορία).
      Πιθανόν να μην έχει μπει ακόμα άμεσα στο τραπέζι, αλλά αυτό θέλουν οι δανειστές όπως και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος, που πολλές φορές έχουμε ακούσει να λέει ότι είναι αδιανόητο για ευρωπαϊκό κράτος να είναι μπλεγμένη η Εκκλησία με την Πολιτεία.
      Φυσικά αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη, ώστε να προκύψει και το θέμα που είπατε (του ξεκαθαρίσματος της περιουσίας).
      Οι παλιοί κληρικοί θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται αλλά θα περικόπτονται συνεχώς οι μισθοί και οι συντάξεις, ότι γίνεται δηλαδή και γενικότερα στα πλαίσια των περικοπών του Δημοσίου (μισθών και διορισμών), αλλά θα είναι πολύ εντονότερο το θέμα της έλλειψης διορισμών νέων κληρικών.
      (Η τάση αυτή απαξίωσης, φαίνεται και από την υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών).
      Ήδη υπάρχει έλλειψη νέων κληρικών, και μπορώ να σας πω ότι στις επαρχίες πολλοί Ναοί έχουν κλείσει οριστικά, ιδιαίτερα σε ορεινά χωριά.

      Συμφωνώ μαζί σας, ότι ο διαχωρισμός θα ωφελούσε την Εκκλησία ως προς την πνευματική ουσία της, με την προϋπόθεση ότι θα είχαμε ένα λαό με δυνατή συνείδηση της εθνικής και θρησκευτικής του ταυτότητας, ικανό να αντισταθεί στον οδοστρωτήρα της ΝΤΠ. [Το ότι οι κληρικοί μετατράπηκαν σε δημόσιους υπαλλήλους, ουσιαστικά έβλαψε την Εκκλησία για ευνόητους λόγους. Ένα μέρος του κλήρου είναι απλά ένα ακόμα κομμάτι βολεμένων υπαλλήλων, με ότι σημαίνει αυτό.]
      Όμως νομίζω ότι αν αυτή τη στιγμή γίνει διαχωρισμός, με δεδομένη την άσχημη κατάσταση του ελληνικού λαού, θα επιδεινωθούν πολύ περισσότερο αυτά που είπα ήδη, δηλαδή θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο η φωνή της Εκκλησίας (αυτή που έχει απομείνει), σε μια περίοδο που οτιδήποτε υγιές είναι υπό διωγμό, που εξαπλώνεται η διαστροφή και προωθείται μάλιστα από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ..

      Να συμπληρώσω σχετικά με την άλλη ερώτηση (γιατί "πρέπει" να χτυπηθούν οι ρίζες μας) ότι αυτό είναι γνωστό, το λέει συνέχεια και ο κ. Νατσιός και ο κ. Σάββας (τους αναφέρω γιατί είναι στην συγκεκριμένη ανάρτηση) αλλά και άνθρωποι από άλλους χώρους όπως ο καθηγητής μαρξιστικής θεωρίας Δ.Πατέλης που έχω αναφέρει και άλλη φορά, καταλήγοντας στο ζητούμενο που είναι η χειραγώγηση των κοινωνιών. Είναι γνωστά αυτά τα πράγματα.. Νομίζω ότι κι εσείς συμφωνείτε. Ως προς τον Kissinger, γνωρίζω τι λέτε αλλά δεν αναφέρθηκα σε αυτό, αλλά στα ίδια τα γεγονότα που ζούμε, στον πόλεμο απέναντι στην πίστη μας, και στην συστηματική αλλοίωση της Ιστορίας, και της γλώσσας μας.

      Διαγραφή
    5. @ maria p. 12 Ιουνίου 2018 - 2:48 μ.μ.

      Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω ότι οι δανειστές ζητούν να σταματήσει η μισθοδοσία των ιερέων (αυτό ζητούν, ή δεν αν κατάλαβα καλά;) από το κράτος. Πότε το ζήτησαν αυτό; Υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή;

      Στην ιστοσελίδα κάποιου μοναστηριού τυχαία διάβασα το εξής:
      "Μήπως, αν επέλθει χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, τότε το Κράτος είναι υποχρεωμένο να αποδώσει πίσω την δημευθείσα υπ’ αυτού Εκκλησιαστική Περιουσία; Ίσως βέβαια αυτή να ήταν η λύση για να σωθεί η ελληνική γη από τα νύχια της Τρόικα και των δανειστών, αφού αν εξακολουθήσει να ανήκει στην εξουσία, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα δοθεί ως λάφυρο στους οικονομικούς κατακτητές".

      Όπως έγραψα και παραπάνω, ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Αυτό που με ενοχλεί, όπως και κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη, είναι οι όποιες φοροαπαλλαγές τής εκκλησίας, όπως π.χ. των αγιορείτικων μονών από τον ΕΝΦΙΑ.

      Το ότι κάποιοι λένε ότι πρέπει να χτυπηθούν οι ρίζες μας, δεν δίνει απάντηση στο ερώτημά μου ΓΙΑΤΙ; Πάντα κυκλοφορούν όλως αορίστως τέτοιες φήμες, αλλά χωρίς αξιόπιστες εξηγήσεις. Εν τω πλαισίω τής προσπαθείας χειραγωγήσεως των λαών, αυτό (πρέπει να) ισχύει για όλους τούς λαούς με εθνική συνείδηση, όχι μόνο για τούς Έλληνες.

      Διαγραφή
    6. Αυτά είχαν ακουστεί έντονα στην αρχή της οικονομικής κρίσης. Δείτε π.χ. τι λέει ο Καμμένος στο Βήμα Ορθοδοξίας:
      https://www.vimaorthodoxias.gr/egrapsan-s-emas/p-kammenos-sto-agioreitiko-vima-oyte-i-evropaiki-enosi-alla-kai-kaneis-den-borei-na-elegxei-to-agio-oros/

      Δείτε και αυτό:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=264543

      Επίσης ο κόσμος επειδή είχε υποστεί (και συνεχίζει να υφίσταται) περικοπές και φορο-κυνηγητό, και είχε αγανακτήσει, και επειδή είχαν βγει στη δημοσιότητα τα διάφορα οικονομικά σκάνδαλα και όσα εξωφρενικά συνέβαιναν στο Δημόσιο, και τα σχετικά με το χρέος, και οι απειλές των περαιτέρω αυτόματων περικοπών με βάση τα έσοδα του Δημοσίου, μιλούσε εναντίον του κλήρου, λέγοντας ότι όποιος θέλει Εκκλησία να πληρώνει τους ιερείς, και να παραμείνουν μόνο όσοι μπορούν να συντηρηθούν από τις ενορίες ώστε να απαλλαγεί το κράτος από αυτή την υποχρέωση.
      Υπήρχε λοιπόν αυτό το κλίμα.Πιθανόν στις ιδιαίτερες συζητήσεις του Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο να ειπώθηκαν κάποια πράγματα (σαν ένας ιδιότυπος "εκβιασμός") που στόχευαν στη φίμωση της Εκκλησίας σε όσα σκόπευε να κάνει η κυβέρνηση (που τελικά τα έκανε).
      Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δώσει βέβαια δείγματα, και ήξεραν ότι δεν είναι Χριστόδουλος, αλλά δεν ήθελαν ούτε την παραμικρή αντίδραση. Το αποκορύφωμα ήταν η αρνητική στάση απέναντι στα συλλαλητήρια (!).
      Με αυτά που λέω δεν θέλω να δικαιολογήσω κανένα, γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε ισχύει η λογική "το μη χείρον βέλτιστον", [θεωρώντας ως χειρότερο της παράδοσης της Μακεδονίας, το οικονομικό αδιέξοδο με το χρέος].
      Είπα και στα προηγούμενα σχόλια ότι χρειάζεται αντίσταση από σύσσωμο τον ελληνικό λαό και φυσικά την Εκκλησία, και είναι εγκληματική η σιωπή ακόμα και του τελευταίου.

      Ως προς τη σωτηρίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, το έχω διαβάσει και εγώ και ισχύει. Το θέμα όμως είναι τα υπόλοιπα.. δηλ. η περαιτέρω υποβάθμιση μέχρι και "εξαφάνιση" της Εκκλησίας μετά τον διαχωρισμό, με δεδομένο και τα μεγάλα ποσοστά αθεϊας ή αδιαφορίας στον ελληνικό λαό.
      Να σκεφτούμε λίγο το μελλοντικό σκηνικό.. Μια ανοιχτή "πολυπολιτισμική χώρα", δηλ. ένα ξέφραγο αμπέλι με παράλληλη επιδείνωση του δημογραφικού, της οικονομικής κατάρρευσης, των άσχημων εξελίξεων στα εθνικά θέματα, με ένα πολιτικό σύστημα που δεν ξέρω αν έχει υπάρξει χειρότερο, και με μοναδικό στήριγμα (υποτίθεται) την Εκκλησία (η οποία υπήρξε δύναμη συγκρότησης και διατήρησης της ταυτότητάς μας σε πολλές περιόδους όπως στην Τουρκοκρατία), την οποία και αυτή θα έχουν διαχωρίσει από το ελληνικό κράτος, και δεν θα έχει λόγο πια σε τίποτα..
      Γιατί θέλουν μανιωδώς να αλλάξουν το Σύνταγμα; Γιατί κατοχυρώνει την Ορθόδοξη Πίστη και ρητά καθορίζει ως σκοπό της Παιδείας την δημιουργία της εθνικής και χριστιανικής συνείδησης και ταυτότητας.
      Αυτό όμως δεν τους αρέσει. Θέλουν άθεο σχολείο, άθεο κράτος, φίμωση της Εκκλησίας, επιβολή με φασιστικό τρόπο όλων των ιδεοληψιών τους, ακόμα και την προώθηση των διαστροφών.

      Σχετικά με το τελευταίο, συμφωνώ ότι ισχύει και για τους άλλους λαούς (είχα παραθέσει ένα κείμενο της Οριάνα Φαλάτσι), αλλά ιδιαίτερα ισχύει για μας.Ακριβώς γιατί όπως έχουμε ξαναπεί και η εθνική και η θρησκευτική μας ταυτότητα είναι ισχυρή και ιδιαίτερη, και μπορεί πραγματικά να μας οπλίσει απέναντι στην παγκόσμια λαίλαπα. Γι΄αυτό και την πολεμούν.
      Και φυσικά επειδή η χώρα μας έχει μεγάλη αξία από πολλές πλευρές και για να αρπάξουν τα κομμάτια της πρέπει να ευνουχιστεί ο λαός της.

      Υπάρχουν πολλά κείμενα από εθνικές και χριστιανικές πηγές. Έχει όμως αξία να δούμε ότι και "αντίθετοι" στη στενή έννοια κάποιων πραγμάτων (π.χ. άθεοι) , αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και το λένε ξεκάθαρα.

      Ακούστε παρακαλώ αυτό το ολιγόλεπτο βίντεο:
      ΚΑΖΑΚΗΣ: ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ;
      https://www.youtube.com/watch?v=z0X2F_TTLso

      Διαγραφή
    7. Μια και οι σημαιες καταργουνται ...η Ευρωπαικη σημαια τι ρολο εχει ?? Ανεμουριο ειναι?? Εχω μια απορια ...η Ισραηλινη σημαια .??? Τι ειναι αυτοι...οι τεκτωνες ?? Χτιστες ?? Ομιλος μπιριμπας ?? Αεροκοπανιστες ?? Τιναζουν παπλωματα να φυγουν τα ακαρια ??

      Διαγραφή
    8. @ maria p.

      Ναι, πάντα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, κάποιες απόψεις κΙ φυσικά ο καθένας έχει τις δικές του, ιδιαιτέρως στα θρησκευτικά/εκκλησιαστικά θέματα.

      Όσον αφορά στον Καζάκη, τον οποίο δεν έχω καθόλου σε υπόληψη, λέει απλώς ανοησίες καφενειακού επιπέδου. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που εντυπωσιάζονται από τέτοιους τύπους.

      Κάθε πληροφορημένος και σοβαρός άνθρωπος γνωρίζει τι συμβολίζουν τα 12 αστέρια τής ευρωπαϊκής σημαίας.

      Διαγραφή
    9. Nativist

      Το βιντεάκι το παρέθεσα περισσότερο για τα υπόλοιπα που λέει ο Καζάκης, που σχετίζονται με όσα συζητούσαμε (για ποιο λόγο χτυπούν τα εθνικά μας σύμβολα και γενικότερα τις ρίζες μας).
      Σχετικά με τη σημαία και τα 12 αστέρια, υπάρχει αποκρυφιστικός συμβολισμός, όπως και στο κτίριο των Βρυξελλών που είναι μια υποτιθέμενη απομίμηση του πύργου της Βαβέλ, με ότι αυτός συμβολίζει (δηλ. την ανθρώπινη αλαζονεία απέναντι στο Θεό).
      Δείτε εδώ την εικόνα:
      https://glaringhypocrisy.com/kalergi-european-union/eu-babel-poster/

      Το κείμενο που δώσατε μιλάει για την γυναίκα-Εκκλησία (με την πνευματική έννοια) της Αποκάλυψης, που έχει στο κεφάλι της 12 αστέρια και είναι ντυμένη τον ήλιο.
      Υπάρχει όμως στο επόμενο Κεφάλαιο, και η "μεγάλη πόρνη", η Βαβέλ (=σύγχυση), το κίβδηλο ομοίωμα.
      Όπως καταλαβαίνουμε το μόρφωμα της Ε.Ε. έχει τα χαρακτηριστικά της Βαβέλ (many tongues one voice) και της πνευματικής πορνείας (αποστασίας απέναντι στο Θεό), και όχι της αληθινής δικαιοσύνης και αγιότητας της γυναίκας με τα 12 αστέρια, απλά εμφανίζεται με την υποτιθέμενη μορφή του ανθρωπισμού.
      Η Ε.Ε. δεν κάνει στο Σύνταγμά της καμία αναφορά σε κανένα Θεό, και στηρίζεται στις αρχές του Διαφωτισμού (με την ασύδοτη έννοια των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δηλ. την υποστήριξη κάθε είδους διαστροφής), και στην αθεϊα.

      Δεν θέλω όμως να επεκταθώ πάνω σε αυτά γιατί καταλαβαίνω ότι μάλλον διαφωνείτε, πιθανόν να βλέπετε τα πράγματα από άλλη οπτική, και το σέβομαι, και σταματώ εδώ.

      Σχετικά με τον Καζάκη, δεν ενστερνίζομαι καθόλου το σύνολο όσων λέει. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που ήταν ενάντια στα συλλαλητήρια.
      Είπε όμως κάποια πράγματα τα πρώτα χρόνια της κρίσης (σαν οικονομολόγος) όταν οι περισσότεροι έλεγαν παραμύθια, και αποδείχτηκε εγκυρότερος.
      Ως προς το θέμα της επιστροφής στη δραχμή (που είχε υποστηρίξει πολύ), ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω αν θα ήταν σωτήριο, ή αν θα είχε παρενέργειες.
      Το συζητήσαμε ξανά σε αυτό το ιστολόγιο πριν από κάποιο διάστημα αν θυμάστε, και ακούστηκαν διάφορες γνώμες, αλλά αυτό είναι ένα θέμα πολύπλοκο, και φυσικά δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι γνωρίζω τι ακριβώς πρέπει να γίνει.


      Δημήτρης Κ.

      Eποχή παγκοσμιοποίησης με σημαίες υπερεθνικών σχημάτων (E.E.), και "ανθρωπιστικών" (διαστροφικών) κινημάτων (LGBT)...
      Στο ίδιο πνεύμα και οι λεγόμενες "παγκόσμιες γιορτές", που μερικές αγγίζουν τη γελοιότητα...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.