16/6/18

Ντόρα Μπακογιάννη: Δίνετε γλώσσα και εθνικότητα και αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες

6 σχόλια:

  1. Η κόρη Μητσοτάκη, ελεω οικογενειακού εκλογικού μηχανισμού, σαν εκλεγμένη δήμαρχος Αθηνών, ήταν από τις πρώτες που προώθησε την Αθήνα σαν πολυπολιτισμική πόλη με χιλιάδες λάθρο. Μετα υπήρχαν και τα χειρότερα....Βεβαίως σαν ΥΠΕΞ ήταν υπέρ να δωθεί το όνομα της Μακεδονίας...Τωρα «ευτυχως» άλλαξε ρότα και είδε το φως το πατριωτικό;;;;; Πάντως μου κανει τεραστια εντύπωση και απορία, νηφάλιος και σωστός, από όσο μπορώ να γνωριζω, πατριώτης στοχαστής, ο κος Σάββας, δείχνει πως έχει όσμωση με παλαιοκομματικά σκύβαλα που ξεδιάντροπα και τεκμηριομενα πρόδωσαν την πατρίδα και απαξιωτικά σχόλια για μάχιμους Εθνικιστές με τα οποία σφάλματα τους( πχ Χρυσή Αυγή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα αντ'άλλων.
      Το κρίσιμο χρονικό σημείο για να αποτραπεί η παράδοση της Μακεδονίας είναι ΣΗΜΕΡΑ στην ψηφοφορία στη Βουλή.
      Πρέπει λοιπόν να πειστούν όλοι να υπερψηφίσουν.

      Αντί ο καθένας να εργάζεται σκληρά γι'αυτό κάνεις κηρύγματα για άσχετα πράγματα.
      Κρίμα.

      Διαγραφή
  2. Στο άρθρο 1 παρ. 4γ της συμφωνίας, αναγράφεται ότι το Δεύτερο Μέρος (δηλ. η γειτονική χώρα των Σκοπιών) «εφόσον το αποφασίσει θα διεξάγει δημοψήφισμα». Η ίδια περίπου φράση επαναλαμβάνεται κι άλλες φορές παρακάτω, αποδεικνύοντας ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν είναι καθόλου σίγουρο ή απαραίτητο, άρα το «εχέγγυο» των ΑΝΕΛ (και όχι μόνο) για εκείθεν απόρριψη της Συμφωνίας θολώνει. Σημειωτέον ότι παντού αναφέρεται, δυνητικά έστω, μόνο το δημοψήφισμα της μιας πλευράς και πουθενά μια πιθανότητα για κάποιο δικό μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρως τοξικό και προβληματικό είναι και το άρθρο 7 το οποίο αναφέρει ότι κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνας κατά βούληση. Αυτό από μόνο του καθιστά εντελώς παραπλανητικό το επιχείρημα της πανηγυρίζουσας κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ότι τάχα «παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της», επειδή οι γείτονές μας αποκηρύσσουν -λένε- την όποια σχέση τους με την αρχαία Ελλάδα. Στην πραγματικότητα η δήλωση αυτή δεν σημαίνει τίποτα για την γνωστή προπαγάνδα τους, διότι στο δικό τους αφήγημα οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και δεν είχαν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Άρα στη δική τους αντίληψη, θα συνεχίσουν να διαδίδουν τα ιστορικά ψεύδη που υπερασπίζονταν μέχρι σήμερα και να διεκδικούν την καταγωγή τους από το βασίλειο του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, των Μακεδόνων προπατόρων τους, οι οποίοι δεν ήταν Έλληνες και καμία σχέση δεν είχαν με την Ελλάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. --Τώρα, διεθνώς θα βλέπουν κράτος Βόρεια Μακεδονία και πολίτες «Μακεδόνες». Πρόκειται για τοξικό συνδυασμό, ο οποίος μετατρέπει σε παγίδα και τη σύνθετη κρατική ονομασία. Άλλωστε, ουδείς αμφισβητεί ότι, αν και δυο ανεξάρτητα κράτη, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα μοιράζονται την ίδια εθνοτική ταυτότητα. Το ίδιο ίσχυε και για την Ανατολική και Δυτική Γερμανία κ.ο.κ. Σημειολογικά το όνομα Βόρεια Μακεδονία παραπέμπει σε διαμελισμένο έθνος. Γι’ αυτό το όνομα Βόρεια Μακεδονία έπρεπε να το αποφύγει η ελληνική πλευρά. Έτσι όπως τα έκανε ο Κοτζιάς, ο συνειρμός που θα κάνουν τρίτοι είναι ότι υπάρχει και μία Νότια Μακεδονία με Μακεδόνες, δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς επικυρώνεται το ιδεολόγημα της «διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας».
    --
    --Τα ακραία στοιχεία της γειτονικής μας χώρας διαθέτοντας πλέον με τη βούλα της Ελλάδας τον αυτοπροσδιορισμό “Μακεδόνες” θα νομιμοποιούνται και έναντι της Ελλαδος να ισχυριστούν στο μέλλον ότι το “Μακεδονικό έθνος τους” επεκτείνεται πέραν των συνόρων τους. Διότι όταν οι πολίτες ενός κράτους ονομάζονται “Μακεδόνες” και παράλληλα η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία”, συνάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει και μία “άλλη Μακεδονία” -προφανώς η Νότια”- στην οποία κατοικούν άλλοι “Μακεδόνες” οι οποίοι βρίσκονται υπό την κυριαρχία ενός άλλου κράτους.
    --
    --Στην αγγλική μάλιστα διατύπωση του σχεδίου αυτό δεν αφορά τη citizenship, αλλά τη nationality, δηλαδή τη διεθνή όψη της ιθαγένειας. Είναι παράδοξο ένας πολίτης της γειτονικής χώρας που ανήκει στην αλβανική κοινότητα να προσδιορίζεται διεθνώς ως Macedonian και όχι ως citizen of the Republic of North Macedonia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πολίτης του Βελγίου, ανεξαρτήτως εάν εθνοτικά είναι Βαλόνος ή Φλαμανδός, είναι Βέλγος όσον αφορά την ιθαγένεια. Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξαρτήτως εάν εθνοτικά είναι Σλάβοι ή Αλβανοί, έπρεπε να είναι Βορειομακεδόνες όσον αφορά την ιθαγένεια. Οι Ζάεφ και Ντιμιτρόφ επέμειναν να διατηρήσουν το όνομα «Μακεδόνες», επειδή ακριβώς θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το εθνικό ιδεολόγημά τους, τον Μακεδονισμό. Γιατί οι Τσίπρας και Κοτζιάς παραβίασαν τον διεθνή κανόνα και αντί το όνομα Βορειομακεδόνες αποδέχθηκαν τον όρο «Μακεδόνας / πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας», που βεβαίως στην πράξη θα γίνει «Μακεδόνας»; Με άλλα λόγια, γιατί, ενώ ισχυρίζονται ότι απαλείφουν τον αλυτρωτισμό, στην πραγματικότητα επικύρωσαν τον πυρήνα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.