11/6/18

Φασισμοί, παλιοί και νέοι

Του Γιώργου Καραμπελιά
Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, στην οδό Θεμιστοκλέους, την 31 Μαΐου και η φραστική στοχοποίησή μου, εντάσσονται σε μια αναρίθμητη σειρά ανάλογων ή και χειρότερων επιθέσεων που πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες, σε όλη την ελληνική επικράτεια, σε πανεπιστήμια, σχολεία, βιβλιοπωλεία, με αυξανόμενη ένταση και συχνότητα.
Ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν μία ανάλογη ομάδα είχε επιτεθεί στα γραφεία της Ρήξης και στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, δηλαδή πριν τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια, είχαμε τονίσει, καθώς ακόμα το φαινόμενο βρισκόταν εν τη γενέσει του, πως πρόκειται για ένα φαινόμενο ουσιαστικά νεο-φασιστικού χαρακτήρα. Η συστηματική χρήση βίας αντί επιχειρημάτων, η «απαγόρευση» εκδηλώσεων και κάθε δραστηριότητας του «αντιπάλου», στους χώρους που ελέγχει η μία ή η άλλη ομάδα, αποτελούν ολοκληρωτικές συμπεριφορές που έχουν ιστορικά καταχωρηθεί στο φασιστικό αλλά κάποτε και στο σταλινικό οπλοστάσιο.

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Ο Καραμπελιάς Σταυραδέλφι του Γνωστού ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ Κον Μπεντίτ.Ο Τελευταίος ΛΥΣΑΞΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟΥ 68.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Όσον και αν το κατοχικό υπηρετικό καθεστώς πρεσβεύει για επίφαση ελευθερίας την δήθεν ελευθερία έκφρασης, νομοτελειακά με τα “«μυστικά” όργανα του, θα εκτρέπεται σε τρομοκράτηση κάθε ελεύθερης Ελληνικής φωνής, ως αυτή του Γιώργου Καραμπελιά.
    Παράλληλα με την ήδη άλωση κάθε συνδικάτου και σχεδόν όλων των κάθε είδους ΜΜΕ.
    Οδεύουμε σε μία πρωτοφανή σκοταδιστική και ανελεύθερη τρομοκρατική περίοδο.
    Με όργανα της ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ. Που αποδέχονται, χωρίς «λαϊκισμούς», χωρίς «εθνικισμούς» κτλ, την υφιστάμενη κατάσταση ως ανέκραξε σήμερα στο Ισραήλ, ο όχι «λαϊκιστής» κτλ, κατοχικός σύντροφος του Αλέξιου, Κυριάκος.

    Και η υφιστάμενη κατάσταση είναι η συνεχιζόμενη αισχρή υποδούλωση του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι παράλειψη ότι δεν σχολιάζει το οτι αναδύονται δυνάμεις εθνοκεντρικές, όχι αναγκαστικά φασιστικές, πράγμα που διασπά το επιθετικό κύμα της παγκοσμιοποίησης, το αναστέλει, ίσως να έχει και δυναμική αντιστροφής, θα το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.