8/6/18

Ηλίθιοι ή απατεώνες;

Διαβάζω τα περί "σοσιαλδημοκρατικοποίησης” και ευρωπαϊκής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ και από σοβαρούς και ευυπόληπτους πολιτικά και ηθικά ανθρώπους και κατ’ αρχήν μου έρχεται να βάλω τα γέλια και εν συνεχεία τα κλάματα...
Οι ριζοσπάστες επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά και τα επιδόματα του δημοσίου αφού έσπασαν τα μούτρα τους στην πραγματικότητα, ανακάλυψαν τη σοσιαλδημοκρατία, την οποία για δεκαετίες χλεύαζαν και κατηγορούσαν σαν "φερετζέ” του στυγνού καπιταλισμού, σαν φάρμακο δια πάσα νόσο...
Το τραγικό της ιστορίας για τους πολιτικούς "ναυαγούς” του 20ου αιώνα είναι πως ανακάλυψαν τη σοσιαλδημοκρατία μετά τον θάνατό της.
Κατ’ αρχήν να ορίσουμε πως σαν σοσιαλδημοκρατία εννοούμε τις κοινωνίες- οικονομίες που κατάφεραν να συνταιριάξουν την ελεύθερη ιδιωτική επιχειρηματικότητα, με πολιτικές ελευθερίες και αυξημένη κρατική κοινωνική προστασία η οποία ερμηνεύτηκε σαν μια μορφή αναδιανομής εισοδήματος μέσω της φορολογίας.
Αυτό ήταν βιώσιμο για μερικές δεκαετίες για ένα βασικό λόγο, γιατί για μια περίοδο αυτοί που εργάζονταν ήταν πολύ περισσότεροι από αυτούς που δικαιούνταν παροχές. Προσθέστε πως για την Ευρώπη έπαιξε ρόλο πως η αμυντική προστασία από τις ΗΠΑ προσέφερε την ευκαιρία οι αμυντικές δαπάνες να προστεθούν στις κοινωνικές.
Για τη συνέχεια capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.