8/6/18

Τουσκ: Ο Τραμπ δεν υπολογίζει την παγκόσμια τάξη

Λονδίνο: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν σνομπάρει την Μέι

Τα πυρά του εναντίον του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έστρεψε την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της G7, που διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και των εταίρων του κατηγορώντας τον ότι «δεν υπολογίζει» την παγκόσμια τάξη.
«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, εντούτοις, είναι που βλέπω πως η παγκόσμια τάξη, η οποία βασίζεται σε κοινούς κανόνες, αποτελεί αντικείμενο περιφρόνησης όχι από τους συνήθεις υπόπτους, αλλά, προς έκπληξη, από τον βασικό αρχιτέκτονα και εγγυητή της: τις ΗΠΑ» επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο Τουσκ, που έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη στο Λα Μαλμπέ, στον ανατολικό Καναδά.


Ο Τραμπ δεν σνομπάρει τη Μέι

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας, δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι, δεν θεωρεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ τη σνομπάρει στη σύνοδο κορυφής των G7 και θα μιλήσει μαζί του ακόμη κι αν δεν έχει προγραμματιστεί μια διμερής συνάντηση.

Η Μέι θα συναντήσει όλους τους άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής, δήλωσαν Βρετανοί αξιωματούχοι.

«Θα εργάζεται δίπλα (στον Τραμπ) σήμερα σε πολλές συνεδρίες εργασίας. Προφανώς του μίλησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και θα τον δει κατά την επίσκεψή του τον επόμενο μήνα επομένως είχε πολλές ευκαιρίες να του μιλήσει», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Μέι θεωρεί πως η μη πραγματοποίηση μιας διμερούς συνάντησης είναι σνομπάρισμα, η εκπρόσωπος είπε «όχι».
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Τούσκ...
    «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, ... είναι που βλέπω πως η παγκόσμια τάξη, η οποία βασίζεται σε κοινούς κανόνες, αποτελεί αντικείμενο περιφρόνησης .....από τον βασικό αρχιτέκτονα και εγγυητή της: τις ΗΠΑ» επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο Τουσκ,...
    Μέ κοινούς κανόνες, δέν κάνεις "παγκόσμια τάξη",
    ἄν δέν ὑπάρχουν ἀληθινοί πολιτικοί ἡγέτες, γιά νά τούς τηροῦν μέ φόβο Θεοῦ,
    ἀλλά μόνο μία ἀντίχριστη ἐλίτ γιά νά τούς ἐπιβάλλῃ ἀναιδῶς, μέ ἀμοραλισμό.

    Μπροστά στόν ἀνήθικο αὐταρχισμό της, ὁ Τράμπ εἶναι ...λαϊκή ἀντίσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Μέ κοινούς κανόνες, δέν κάνεις "παγκόσμια τάξη"<

      Μόνο μέ κοινούς κανόνες κάνεις "παγκόσμια τάξη". Ο Τουσκ έχει δίκιο.

      Διαγραφή
    2. Μόνο μέ κοινούς κανόνες, κάνεις παγκόσμια .... αὐτό τό χάλι πού βλέπουμε.
      Διότι, ἡ ἐλεύθερη καί οἰκειοθελής τήρηση τῶν κοινῶν κανόνων εἶναι τό ζητούμενο.

      Διαγραφή
    3. Είναι αυτονόητο ότι η ΝΤΠ (πρέπει να) έχει κοινούς κανόνες, ήτοι ισοπέδωση, ομοιομορφία.
      Σε ρωτούν τι θέλεις εσύ, ώστε ν' αποφασίσεις αν θέλεις τούς κανόνες αυτούς; Το τι είναι το ζητούμενο από σένα κι εμένα δεν ενδιαφέρει αυτούς που βάζουν τούς κανόνες. Πού ακριβώς διαφωνείς;

      Διαγραφή
  2. Μέχρι σήμερα, και κατ΄ εκτίμηση και στο μέλλον, τα Ευρωπαικά κράτη (αν σημαίνει κάτι αυτό ακόμη) θα είναι υποτελείς οντότητες στον βάλτο της Ουάσιγκτον και στους κατοικούντες νεοταξίτες.

    Κάτι λογάκια, λίγη γκρίνια, σου μιλάω σου δεν σου μιλάω, έτσι για να δείχνουν ότι είναι κάποιοι. Δεν είστε απολύτως τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τουσκ ομως....την υπολογιζει....Νιωθω ανακουφιση....Δοξα τω Θεω...Μονο για την εξαπλωση του δικαιου ζει αυτος ο ανθρωπος...Οι κανονες ειναι ...κανονες οπως λεει η Ισιδα των Γοτθων.Ειναι σαν να λες ...τα ραδικια ειναι...ραδικια...Δηλαδη τι αλλο μπορει να ηταν ?? Καπακια μπυρας ?? Η επαναληψη ειναι μανα της γνωσης.Οι Γοτθοι καθε λεξη την λενε δυο φορες.πχ τα αυγα ειναι αυγα....τα λεμονια ειναι λεμονια....κλπ.Ετσι διαλυεται καθε αμφιβολια οτι τα λεμονια μπορει ναναι νεκταρινια.... Αξιοθαυμαστη ευφυια εε ?? Η ευφυια ...ειναι ευφυια...Να τα λετε ολα δυο φορες για ναχει ...ηχω το πρωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.