6/6/18

Μην πιστεύετε τους ψεύτες και απατεώνες πολιτικούς - Δείτε τι είπε ο Ελύτης για τη Μακεδονία


5 σχόλια:

  1. Ολοι οι επιφανείς Έλληνες είναι εναντίον των των ΗΛΙΘΙΩΝ , γιατί δεν θέλουν να το καταλάβουν ? Να σας το πω εγώ , δεν θέλουν να το καταλάβουν διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ανθέλληνες !!!!!! πολύ απλά , γι αυτο και θα καταστρέψουν την χώρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eιναι Σοσιαλιστες. Ο καθηγητης μαθηματικων, μελος της Ακαδημιας Επιστημων της Ρωσιας, Σαφαρεβιτς στο βιβλιο του *ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ* αναφερει τα εξης. Ο σοσιαλισμος οποιουδηποτε ειδους καταστρεφει το ανθρωπινο πνευμα και ισοπεδωνει τον ανθρωπο στο θανατο. Το αναφερει ο Σολτσενιτσιν στην περιφημη ομιλια του στο Χαρβαρντ, 8 Ιουνιου, 1978.

    http://www.americanrhetoric.com/speeches/alexandersolzhenitsynharvard.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα πρόκειται για μούφα. Αυτη τη φραση την έγραψα πριν χρόνια εγώ στον Αντιφωνητή, κι ο Ελύτης που ήταν ήδη νεκρός,είχι υπογράψει για τη Μακεδονία μόνο τη γνωστή δήλωση για το όνομά μας που είναι η ψυχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι νομίζω πως πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι στα σχόλιά μας όσον αφορά το ονοματολογικό.

    Ο Κοτζιάς διαπραγματεύεται κάτι πολύ πιο σοβαρό από το όνομα. Μέσα από την διαπραγμάτευση πάει να αποκαταστήσει την εικόνα της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο δυτικό κράτος, που συνδιαλέγεται με όρους διεθνούς δικαίου και που δίνει βάση στο σημερινό status quo. Αντιμετωπίζουμε τους Σκοπιανούς με αξιοπρέπεια (προς αυτούς), χωρίς τραμπουκισμούς, όπως άλλωστε θα θέλαμε να αντιμετωπιζόμαστε και εμείς σε μία διαπραγμάτευση που δεν θα έχουμε το πάνω χέρι. Σε μία διαπραγμάτευση, όταν ο άλλος δεν είναι ο χαμένος στον πόλεμο, κάνουν και οι 2 πλευρές υποχωρήσεις. Σύνεση κύριοι και λογική χρειάζεται. Ο υπουργός είναι ακλόνητος στις θέσεις μας σε θέματα που αφορούν τον αλυτρωτισμό και τον επεκτατισμό. Να μην τον διδάσκουν και τον περνούν στις επόμενες γενεές. Νομίζετε πως θα συνέφερε κάποιον Σκοπιανό να διεκδικεί κρυφά ή φανερά εδάφη των καλύτερων εταίρων του; Ας γίνουμε αυτοί οι εταίροι.
    Δεν είναι μικρό αυτό που τους ζητάμε, να αλλάξουν το όνομά τους. Ασχέτως το πως αφήσαμε να δημιουργηθεί. Σκεφθείτε το.. ..Εμείς θα λέγαμε όχι μόνο και μόνο από πείσμα..
    Είναι σημαντικό να μην τους εξευτελίσουμε. Μία συμφωνία με αίσθηση του δικαίου είναι αυτή που θα κρατήσει στον χρόνο, χωρίς να θέλει κάποια από τις 2 πλευρές αναθεώρηση.

    Τα Σκόπια πεινάνε, δεν βλέπουν φως όταν η Ελλάδα εμποδίζει την εξέλιξή τους(ΝΑΤΟ, ΕΕ). Αυτό τους οδηγεί στην αγκαλιά της Τουρκίας, η οποία "ψοφάει" να μας πιέζει με οποιοδήποτε τρόπο και να επεκτείνεται στα Βαλκάνια εις βάρος μας. Πρέπει να κόψουμε την όρεξη της Τουρκίας και με τα Σκόπια και με την Αλβανία. Πρέπει να πάρουμε αυτά τα κράτη με το μέρος μας, και πραγματικά πιστεύω οι υποχωρήσεις που θα κάνουμε δεν θα είναι τίποτα μπροστά στα κέρδη που θα αποκομίσουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα(εμπόριο, συμφωνίες, συνδυασμένη διεθνής παρουσία κλπ...).

    Για κανέναν Έλληνα Μακεδόνα δεν απειλείται η ταυτότητα του, ως πολιτιστικός και αν θέλετε και εξ αίματος συνεχιστής των αρχαίων Μακεδόνων. Όλη η υφήλιος γνωρίζει ότι είναι Σλάβοι,(αν και πραγματικά, κανέναν ξένο δεν τον ενδιαφέρει το θέμα) δεν ζούμε στον μεσαίωνα. Η αλήθεια υπάρχει.

    Μου φαίνεται λίγο άμουση η παραπάνω ρήση για να αποδίδεται στον Ελύτη, αλλά ακόμα και αν την έχει πει, ήταν ποιητής και όχι διπλωμάτης.

    Δεν ξέρω αν αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή σε θέματα οικονομίας, έχω τις αμφιβολίες μου. Αλλά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Κοτζιάς είναι, πάντα κατά την ταπεινή άποψή μου, ο καλύτερος, εργατικότερος και πιο διαβασμένος ΥΠΕΞ που είχαμε εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Υ.Γ. Διαβάζω το παρών ιστολόγιο από το 2011. Είναι η πρώτη φορά που αφήνω σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.