11/6/18

Για τη μεγαλύτερη άσκηση προστασίας των συνόρων της ετοιμάζεται η Αυστρία

Την διεξαγωγή στις 25 Ιουνίου της μεγαλύτερης έως τώρα άσκησης προστασίας συνόρων, στο Σπίλφελντ, στα αυστρο-σλοβενικά σύνορα, με τη συμμετοχή μέχρι και 1.000 Αυστριακών αστυνομικών και στρατιωτών, ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, του συγκυβερνώντος -με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς - ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.
«Όχι, δεν πρόκειται σίγουρα να αφήσουμε να μας αιφνιδιάσουν» προειδοποίησε ο Κικλ, υπονοώντας τους πρόσφατους ισχυρισμούς της αυστριακής κυβέρνησης περί επικείμενων «νέων κυμάτων προσφύγων» από τη «νέα προσφυγική διαδρομή στα Βαλκάνια», μέσω της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Ο Αυστριακός υπουργός σημείωσε πως δεν αληθεύει το ό,τι δεν υπάρχει μαζική άνοδος της δραστηριότητας των διακινητών στην «Διαδρομή των Βαλκανίων», απορρίπτοντας την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση.
Παραπέμποντας στον διευθυντή της Αυστριακής Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας Φραντς Λανγκ, ο οποίος, επικαλούμενος την συνάντηση των αρχηγών Αστυνομίας των βαλκανικών χωρών την περασμένη Πέμπτη, η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung αναφέρει πως αυτή τη στιγμή 80.000 μετανάστες θέλουν να μεταβούν από την Ελλάδα προς την κεντρική και τη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αλβανία «η κατάσταση είναι κρίσιμη», πολυεθνικές ομάδες διακινητών έχουν προκαλέσει αύξηση της μετανάστευσης κατά 110% και το ίδιο δραματική είναι η κατάσταση στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Ο Χέρμπερτ Κικλ ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την περίπτωση που σε ένα ξαφνικό μεγάλο μεταναστευτικό κύμα δεν βοηθούν πλέον τα μέτρα προστασίας συνόρων σε αυτές τις φίλες χώρες». Σημείωσε ταυτόχρονα πως με την πραγματοποίηση της άσκησης προστασίας συνόρων «θα δείξουμε ότι το εννοούμε σοβαρά, και πως με εμάς δεν υπάρχει καταγραφή και προώθηση, αλλά μία πραγματική στάση απόκρουσης».
Ο προερχόμενος από το Κόμμα των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ, δεν παρέλειψε στις δηλώσεις του να ασκήσει κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ, τονίζοντας πως «το όλο πρόβλημα ξεκίνησε με τις λέξεις, θα τα καταφέρουμε».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Και στην όμορφη Αυστρία δεν είναι όλα ιδανικά:

    Η άγνωστη "σκοτεινή" Αυστρία

    Ελπίζω ο νέος και νεαρός καγκελάριος να τα έχει ακούσει αυτά, άλλως ... τσάμπα πάνε! :-)



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.