6/6/18

Ρουά Ματ: Ρωσικοί πύραυλοι από τη Συρία μπορούν να χτυπήσουν τα οχυρά του ΝΑΤΟ στη Νότια Ευρώπη

Από ποντικοπαγίδα που ήταν για το ρώσικο στόλο, ο Εύξεινος Πόντος μετατράπηκε σε ποντικοπαγίδα για το ΝΑΤΟ
 Echec et Mat : Des missiles russes basés en Syrie peuvent frapper les bastions de l’OTAN en Europe du Sud
Για να διατηρήσει τη πίεση στη Ρωσία, το ΝΑΤΟ είχε καταστήσει σταδιακά τη Μαύρη Θάλασσα ως ένα τεράστιο χώρο ελιγμών και ανάπτυξης κάτω από τη μύτη και τη γενειάδα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Παρότι ελέγχεται η πρόσβαση σε αυτή, αυτή η θάλασσα είδε τις επιδρομές των πλοίων του ΝΑΤΟ να αυξηθούν, μετατρέποντάς την προοδευτικά σε ποντικοπαγίδα. Αλλά για να είναι πραγματικά αποτελεσματική, αυτή η παρουσία χρειάζεται να υποστηριχθεί από τον πλήρη έλεγχο των μεσογειακών υδάτων από τη συμμαχία. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Με την ανάπτυξη του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο, η κατάσταση έχει αντιστραφεί ριζικά. Είναι τα πλοία του ΝΑΤΟ που περιπλανιούνται στη Μαύρη Θάλασσα που θα βρεθούν σε ποντικοπαγίδα, μη μπορώντας πλέον να υπολογίζουν πραγματικά σε υποστήριξη από τη Μεσόγειο.   RI  
***
Παύλος Αντωνόπουλος

ΣΥΡΙΑ - Η  Ρωσία ενισχύει τη ναυτική παρουσία της στη Συρία κατόπιν πρόσκλησης της συριακής κυβέρνησης. Περαιτέρω, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να εξοπλιστεί με ένα νέο πλοίο κατηγορίας κορβέτα: το Vyshny Volochek. Έκτο της τάξης Buyan, το Vyshny Volochek ύψωσε τη σημαία του Αγίου Ανδρέα (ρωσική σημαία) την 1η Ιουνίου συμβολίζοντας την ενσωμάτωσή του στο Ρωσικό Ναυτικό, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Vyacheslav Trukhachov.

Το πλοίο θα σταλεί σύντομα στη Μεσόγειο στα ανοικτά της Συρίας.

Το Vyshny Volochek ανήκει στη κλάση των κορβέτων εκτοξευτών πυραύλων Buyan-M της σειράς 21631 και θεωρείται σήμερα ως το μοναδικό σκάφος της κατηγορίας του στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Αυτά τα πλοία είναι πολυλειτουργικά και εξοπλισμένα με σύγχρονο πυροβολικό, πυραύλους, συστήματα αντι-σαμποτάζ, αεράμυνα και ηλεκτρονική τεχνολογία για τις επικοινωνίες.

Τα πλοία αυτού του τύπου έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη από το 2015 με την επίθεση πυραύλων κρουζ Kalibr κατά τρομοκρατικών στόχων στη Συρία από την Κασπία Θάλασσα σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων.

Ο Marco Maier, επικεφαλής εκδότης του περιοδικού Contra Magazine, εξέφρασε την άποψη ότι η Μεσόγειος δεν είναι πλέον «λίμνη του ΝΑΤΟ»  που κυριαρχούταν από τα πλοία του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει εξοπλίσει τα πλοία και τα υποβρύχια της με πύραυλους Kalibr σε μια επίδειξη αποδεδειγμένης δύναμης. Ο δημοσιογράφος επισημαίνει στο άρθρο του ότι η συνεχής στρατιωτική παρουσία ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο έχει μια λογική εξήγηση: για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αυτή η θάλασσα είναι η μόνη διέξοδος στον ωκεανό.

«Όπως κάθε μεγάλη δύναμη, η Ρωσία έχει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή αυτή [Μεσογείου]  και διαθέτει ένα πολύ ισχυρό στόλο, που χρησιμοποιείται συνεχώς για να προστατεύσει τα συμφέροντά της ... Η Μόσχα πρέπει να εξουδετερώσει την επιθετική δράση του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα με μια ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας στη Μεσόγειο, που είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας των συνόρων της Μαύρης Θάλασσας. " 

Στα τέλη Ιουλίου του 2017, η Ρωσία δημιούργησε μια επιχειρησιακή στρατιωτική ομάδα με έδρα τη συριακή πόλη Ταρτούς. Αυτή η ομάδα ενεργεί ως ένα είδος φρένου που το ρωσικό ναυτικό μπορεί να χρησιμοποιήσει ενάντια στο νότιο υπογάστριο του ΝΑΤΟ. 

Σήμερα, όλη η Νότια Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, βρίσκεται εντός βεληνεκούς των πυραύλων
Kalibr.
Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά:  http://sayed7asan.blogspot.fr
Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά



2 σχόλια:

  1. Για μένα είναι λυπηρό ότι, σχεδόν 30 χρόνια μετά την διάλυση τής ΕΣΣΔ και τού Συμφώνου τής Βαρσοβίας, εξακολουθούν Ρώσσοι και Αμερικανοί να βγάζουν τα μάτια των, αφήνοντας την δύση στο έλεος τού Ισλάμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφόσον οι Ρουμανία και Βουλγαρία μπήκανε στο ΝΑΤΟ προφανώς θα είναι στο στόχαστρο των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το αν τώρα όλο αυτό έγινε ως μια ευφυής Ρωσική στρατηγική κίνηση για να μετατραπούν οι αναφερόμενοι θαλάσσιοι τομείς σε ποντικοπαγίδα για το ΝΑΤΟ, πεδίον δόξης λαμπρό για τους φίλους Ρώσους λοιπόν να δημιουργήσουν κι άλλες ποντικοπαγίδες στην Ουκρανία, τη Γεωργία, κλπ... αντί να αντιδρούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.