Ο Αμερικανός πρέσβης και ο Γερουσιαστής ΜακΚέιν στηρίζουν Τσίπρα--Ζάεφ για τη συμφωνία
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, και ο εμβληματικός Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, Τζον ΜακΚέιν, στήριξαν ανοιχτά και ηχηρά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, για τη συμφωνία σχετικά με την επίλυση του Σκοπιανού.
Ο Τζον ΜακΚέιν έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ότι στέλνει την πλήρη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, “καθώς συνεργάζονται για να λύσουν την αντιπαράθεση γύρω από το όνομα. Αν συνεχίσουν να δείχνουν το κουράγιο statesmen, το αποτέλεσμα και για τις δυο χώρες, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, θα είναι μεγαλύτερη ασφάλεια και ευδαιμονία”.

 
Το παραπάνω μήνυμα του Τζον ΜακΚέιν χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, για να δηλώσει τη δική του υποστήριξη στον Έλληνα και τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.
“Ευχαριστούμε Γερουσιαστή ΜακΚέιν, για το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον σου για τα στρατηγικά διακυβεύματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και την ισχυρή στήριξη για τη διπλωματία μας”, έγραψε ο Τζέφρι Πάιατ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
”.
Πηγή: ysterografa.gr
ΠΑΙΑΤ: ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ
Στο “Παρασκήνιο” διαβάσαμε το εξής δημοσίευμα που ίσως έχει κάποιο ενδιαφέρον γι΄ αυτό και το αναπαράγουμε:
“Συνάντηση «μυστήριο» είχε νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Η συνάντηση, που δεν ανακοινώθηκε, έγινε στο ξενοδοχείο New Hotel της οδού Φιλελλήνων και κράτησε 45 λεπτά.
Είναι άγνωστο τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Τζέφρι Πάιατ αλλά με δεδομένο ότι η συνάντηση έγινε λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη συμφωνία για το Σκοπιανό και τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεραίνεται ότι η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το εν λόγω ζήτημα.”
Πηγή: www.paraskhnio.gr/