29/6/18

Σενέρ Λεβέντ: Από τους άγνωστους μασκοφόρους στους μασκοφόρους συγγραφείς

Κοιτάξτε τώρα το άρθρο στη διαδικτυακή εφημερίδα «Χαραυγή». Με αποκαλεί «ηλίθιο που χρησιμοποιούν οι Ελληνοκύπριοι εθνικιστές».
Δεν ξέρω αν το γνωρίζει αυτό η αγαπητή Ελένη Μαύρου. Αλλά όταν οι φίλοι μου μέλη του ΑΚΕΛ διάβασαν εκείνο το γνωστό άρθρο στο διαδίκτυο με ρώτησαν γι’ αυτό. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή σελίδα της εφημερίδας «Χαραυγή». Επιπλέον, όχι με εμφανές όνομα. Με ψευδώνυμο. Εξεπλάγην. Μπορεί να δημοσιεύεται ανώνυμα ένα άρθρο με τέτοιους ισχυρισμούς; Ή μήπως έτσι πάντα κάνουν όταν θα βρίσουν, όταν θα συκοφαντήσουν κάποιον; Κρύβονται; Έτσι ακριβώς είχε γίνει και στην εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» του ΡΤΚ. Είχε κρατήσει μυστικό το όνομά του ο αρθρογράφος, ο οποίος εκστασιάστηκε τόσο πολύ που έγραψε ότι ο ίδιος έβαλα τη βόμβα στον εαυτό μου και ότι μπήκα στη φυλακή συμφωνώντας με τον Ντενκτάς. Η αρχή του ήταν η εξής: Αν θα πεις ψέμα, θα πεις μεγάλο ψέμα. Αν θα ρίξεις λάσπη, θα ρίξεις πολλή λάσπη. Για να μείνουν τα ίχνη της!
Κοιτάξτε τώρα το άρθρο στη διαδικτυακή εφημερίδα «Χαραυγή». Με αποκαλεί «ηλίθιο που χρησιμοποιούν οι Ελληνοκύπριοι εθνικιστές». Σε τι διαφέρει αυτό από όσα λένε οι σοβινιστές και οι φανατικοί ισλαμιστές στον βορρά; Όποτε επιχειρήσω να απαριθμήσω αυτά που μας κάνει η Τουρκία και υποστηρίξω τη συμβίωση με τους Ελληνοκύπριους, λένε και εκείνοι το ίδιο πράγμα. Με αποκαλούν «υποστηρικτή των Ελληνοκυπρίων», «υπηρέτη των Ελληνοκυπρίων». Βρίζουν. Σκάνε όταν αποκαλώ κατακτητή την Τουρκία. Εκστομίζουν βρισιές που δεν μπορούν να αναφερθούν εδώ. Τώρα μας λέει και το ΑΚΕΛ αυτά που μας λένε οι σοβινιστές που υποστηρίζουν την 20ή Ιουλίου. «Υποστηρικτή των Ελληνοκυπρίων», λέει. «Σε χρησιμοποιούν οι Ελληνοκύπριοι», λέει. Έτσι με στοχοποιεί. Και επικροτεί νέες επιθέσεις που θα γίνουν εναντίον μας. Αν είμαι υποστηρικτής των Ελληνοκυπρίων σημαίνει ότι επιβάλλεται να δολοφονηθώ! 
Τι μοναδικό υλικό για τους σοβινιστές και τους φανατικούς ισλαμιστές στον βορρά. Άδεια λιντσαρίσματος από το ΑΚΕΛ! Χθες δέχθηκα μερικά τηλεφωνήματα από αριθμούς με απόκρυψη. «Κοίτα, δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε και Ελληνοκύπριοι. Ακόμα και εκείνοι δεν ανέχονται ότι είσαι δούλος των Ελληνοκυπρίων. Το τέλος σου είναι κοντά υποστηρικτή των Ελληνοκυπρίων», λένε. Και κάποιος που έστειλε μήνυμα έγραψε: «Θα σε σκοτώσουμε σαν σκυλί». Καλή δουλειά έκανε τελικά η διαδικτυακή εφημερίδα «Χαραυγή»! Θα με καθαρίσουν, λέει, αν αποκαλέσω ξανά κατακτητή την Τουρκία, αν αντιταχθώ ξανά στη σημαία που βρίσκεται πάνω στα βουνά, αν ζητήσω ξανά μιαν ενιαία Κύπρο και αν υποστηρίξω ξανά την ύπαρξη των Ελληνοκυπρίων στον βορρά. Αυτή τη φορά δεν είναι από τον Ντενκτάς που αντλούν δύναμη. Αλλά από το ΑΚΕΛ!
Ο Ραούφ Ντενκτάς με είχε συλλάβει με τον στρατηγό το 2000 αποκαλώντας με «κατάσκοπο των Ελληνοκυπρίων». «Είδα τα αποδεικτικά στοιχεία», είχε πει ο Ντενκτάς. Όμως, δεν υπήρχαν στοιχεία και άλλα παρόμοια. Μήπως τώρα είδε το ΑΚΕΛ τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία δεν είχε μπορέσει να δει ο Ντενκτάς; Τα είδες εσύ Άντρο; Ή μήπως εσύ Τάκη; Στο εξής είστε και εσείς υπεύθυνοι για τις επιθέσεις που θα γίνουν εναντίον μας. Αθωώσατε εκείνους που ήρθαν να μας λιντσάρουν στις 22 Ιανουαρίου. Σημαίνει πως δεν ήταν ειλικρινής η ανακοίνωση με την οποία καταδικάζατε αυτή την επίθεση. Αν είμαι ένας ηλίθιος που χρησιμοποιείται εκ μέρους των Ελληνοκύπριων εθνικιστών, γιατί να λυπηθείτε που θα δολοφονηθώ; Μήπως δεν χαίρεται κανείς επειδή γλυτώνει από έναν τέτοιο ηλίθιο;
Ο μασκοφόρος στη διαδικτυακή σας σελίδα έγραψε επίσης ότι πίσω μου υπάρχουν 5-6 άτομα όλα κι όλα. Σημαίνει πως δεν σας είπαν την αλήθεια οι φίλοι σας στον βορρά κύριέ μου. Ίσως σας στεναχωρήσω, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζετε. Κάποτε έλεγε και ο Ραούφ Ντενκτάς αυτά που λέτε εσείς τώρα. Όμως, όταν είδε τα είκοσι χιλιάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν για μένα στην πλατεία, έψαχνε τρύπα να κρυφτεί. Φοβήθηκε ότι θα πορευόμασταν προς το προεδρικό και έφυγε εκείνο το βράδυ. Όταν ρίχτηκαν πυροβολισμοί εναντίον μας το 2011, συγκεντρώθηκε στην πλατεία το ίδιο πλήθος. Και μετά την επίθεση στις 22 Ιανουαρίου φέτος. Η κοινότητά μας ουδέποτε μας άφησε μόνους. Η εφημερίδα μας, η οποία κυκλοφορεί χωρίς διαφημίσεις, κατάφερε να σταθεί όρθια χάρη στη στήριξη του λαού. Αν ο λαός δεν στήριζε αυτή την εφημερίδα, δεν θα μπορούσαμε να την εκδίδαμε για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Έκαναν τα πάντα στον βορρά, ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μας αφανίσουν. Τόσο οι υποστηρικτές του Ντενκτάς όσο η Άγκυρα και οι φίλοι σας του ΡΤΚ στον βορρά. Εσείς συνεργάζεστε με εκείνους που δεν αντιτίθενται στην κατοχή. Και είστε εχθροί όσων ζητούν μιαν ενιαία Κύπρο. Θεωρείτε τους εαυτούς σας ρεαλιστές και τους άλλους ουτοπιστές! Ο Στάλιν έχει πεθάνει προ πολλού. Αλλά εσείς ακόμα δεν μπορέσατε να απαλλαχτείτε απ’ αυτόν! Αν ήσασταν ένα πραγματικά αριστερό κόμμα, η Κύπρος δεν θα ήταν στο σημερινό της χάλι. Διαψεύσατε όσους εναπόθεσαν ελπίδες σε σας. Αφήσατε ευχαρίστως στους εθνικιστές το λάβαρο του αγώνα εναντίον του κατακτητή. Αλλά ενώ χώριζαν οι δρόμοι σας με τους δικούς σας εθνικιστές, πέσατε στην αγκαλιά των σοβινιστών στον βορρά. Και τώρα είστε στο ίδιο μέτωπο μαζί τους. Μας αποκαλείτε «υποστηρικτές των Ελληνοκυπρίων» μαζί με τους υποστηρικτές της 20ής Ιουλίου και τους φανατικούς ισλαμιστές. Επειδή μας στοχοποιήσατε, σας αφήνω να σας κρίνει η ελληνοκυπριακή κοινότητα. Παλιά χτυπούσαν τους πατριώτες μασκοφόροι. Τώρα τους χτυπούν μασκοφόροι συγγραφείς. 

Πηγή: http://politis.com.cy/article/apo-tous-agnostous-maskoforous-stous-maskoforous-singrafis

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ φίλε
    Η ανωνυμία μέσα από τα ψευδώνυμα είναι η απορρέει από την "άπλεττη δημοκρατία" της κοινωνίας έκφρασης! Επίσης είναι η άλλη πλευρά της "επανάστασης" του πληκτρολογείου,του καναπέ κ.α
    Γίνεται η μάσκα της τρομοκρατίας πολλές φορές, του ψεύδους, πρακτορικών μεθόδων κ.α.
    Είναι κάτι όπως η Ψευτομακεδονία" εξού ψευδώνυμο όπως έλεγε ο Έλύτης! Λίγες φορές το ψεύτικο υπήρξε χρήσιμο! Όταν αυτό συνέβαινε πάντα ήταν "προς στιημήν"...μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.