13/6/18

Μίκης Θεοδωράκης για το Σκοπιανό: Ιστορική ήττα και εθνική μειοδοσία

  • Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Με ένα μήνυμά του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης τοποθετείται σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς και κάνοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σημειώνει ότι η χώρα μας σύρθηκε σε μια «πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας» η οποία έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Μίκης Θεοδωράκης: Ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ο μουσικοσυνθέτης υπογραμμίζει ότι από την εποχή του ΕΑΜ οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, ωστόσο σήμερα για πρώτη φορά «αυτοί που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί» υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον και συμπαρασύρουν στον κατήφορο την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.
«Μετά από αυτό το μεγάλο “ναι” του κ. Τσίπρα εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα», καταλήγει.
Το κείμενο του Μικη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Αθήνα, 12.6.2018

Μίκης Θεοδωράκης

http://www.pontos-news.gr/article/180314/mikis-theodorakis-gia-skopiano-istoriki-itta-kai-ethniki-meiodosia

3 σχόλια:

  1. And that is the end of communism in Greece. And this time it will be no Karamanlis to forgive them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειδατε ποσο εντεχνη προπαγανδα κανουν οι φασιστεροι?
    σε ασχετο θεμα χωνουν μεσα και το εαμ ελασ τους να το εκθειασουν παραμυθιαζοντας τον κοσμο οτι ηταν πατριωτικο ενω ηταν εθνοπροδοτικο.
    ας ειναι καλα τα ηρωικα ταγματα ασφαλειας που εσωσαν την ελλαδα την δημοκρατια και τον ελληνικο λαο απο την κομουνιστικη λεπρα και τον καρκινο της αριστερας
    καιρος να μαθουν οι πανξεφτιλισμενοι χριστιανοδεξιουλδες αστουληδες να παψουν να τρεμουν τους φασιστερους δυναστες και να υπερασπιζουν την μνημη καποιων που ηταν αληθινοι πατριωτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ κακώς εμπλέκεις τον χριστιανισμό με τα κόμματα. Κάποιοι καπηλεύτηκαν κάποιες έννοιες όπως η χούντα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.