30/6/18

Ρώμη: Τρίτο όχι σε πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης με μετανάστες

REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPANE
Migrants wait to disembark from Aquarius in the Sicilian harbour of Catania, Italy, May 27, 2018. REUTERS/Guglielmo Mangiapane
Aποφασισμένη να εμμείνει στη σκληρή στάση στο μεταναστευτικό εμφανίζει η Ρώμη, η οποία εξακολουθεί να απαγορεύει την είσοδο στα λιμάνια της χώρας σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης. 
Αυτή τη φορά η ιταλική κυβέρνηση είπε όχι στο πλοίο της ισπανικής οργάνωσης ProActiva Open Arms, που συμμετέχει σε επιχειρήσεις διάσωσης στα ανοιχτά της Λιβύης Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε κανένας μετανάστης στο πλοίο, το οποίο ήθελε να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό. Εκπρόσωπος της οργάνωσης αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.
Πρόκειται για την τρίτη τέτοια απαγόρευση εντός του μήνα, η οποία και ήρθε λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό ζήτημα, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το Aquarius, με περίπου 630 μετανάστες, και το Lifeline, με άλλους περίπου 230, κατέληξαν αντίστοιχα στην Ισπανία και στη Μάλτα όταν η Ρώμη τους απαγόρευσε να δέσουν στα ιταλικά λιμάνια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP

1 σχόλιο:

  1. Οι ροές απο μόνες τους δεν θα σταματήσουν , ειδικά αν τους υπόσχονται παροχές, λεφτά , γκόμενες και lifestyle.
    Για όσους δεν το γνωρίζουν ο πληθυσμός της Αφρικής δεν έχει μειωθεί απο την πείνα ή τις αρρώστιες όπως μας λέγανε τόσα χρόνια , αντιθέτως έχει μεγάλη αυξηση! Το να έρχονται στην Ευρώπη δεν βοηθάει ούτε εμάς , ούτε την Ευρώπη , ούτε αυτούς , ούτε τις χώρες τους.
    Εφόσον δεν υπάρχει πρόγραμμα , για το τι θα γίνει είναι πασιφανές ότι πρόκειται για μεγάλη μπίζνα / κομπίνα και είναι μέσα χωμένοι απο ΜΚΟ, Σόρρος, Αναρχικοί μέχρι κόμματα , κυβερνήσεις και πιο πάνω.
    Οι ανοχές πάντα έχουν όρια, μόλις ξεπεραστούν, Μπαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.