11/6/18

Προσοχή, ο Ερντογάν χρειάζεται επειγόντως μια νίκη - Ίσως κάνει χρήση χημικών για να υψώσει την τουρκική σημαία στο όρος Κανδήλι

του Σάββα Καλεντερίδη
Τις 31 Ιουλίου 2015 ο Cemil Barlas (φώτο), σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό A Haber και εκ των βασικών υποστηρικτών του ΑΚΡ και του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμα που έστειλε μέσω του λογαρισμού του στο Twitter, έγραφε τα εξής:
"Αν γίνει μια προειδοποίηση "Θα γίνει ράντισμα στο Κανδήλι", άραγε στη συνέχεια, αν ακολουθήσει "ράντισμα", θα γίνει φασαρία ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα;"
Η ανάρτηση εκείνη, είναι η εξής:

Το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε σε μια περίοδο που ο Ερντογάν αναζητούσε μια νίκη, για να κάνει πρόωρες εκλογές και να αποκτήσει πλειοψηφία, την οποία είχε χάσει στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015, όταν το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών είχε λάβει το ποσοστό του 13,1%, εκλέγοντας 80 βουλευτές.
Όντως, ο Ερντογάν έσπασε την εκεχειρία που είχε με τους Κούρδους με μια προβοκατόρικη δολοφονία δυο Τούρκων αστυνομικών, που την φόρτωσαν στο ΡΚΚ, για να ακολουθήσει ο πόλεμος εναντίον των Κούρδων, η συσπείρωση του κόσμου γύρω από το κράτος και την κυβέρνηση και οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 2015, στις οποίες το ΑΚΡ από 40,09% που είχε πάρει τις 7 Ιουνίου, έλαβε το απίθανο 49,5%, ενώ οι 257 βουλευτές του Ιουνίου, έγιναν 317 στις εκλογές του Νοεμβρίου, μόλις μετά από πέντε μήνες.
Τώρα ο Ερντογάν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.
Ο ίδιος δεν "τραβάει" όπως θα περίμενε και είναι αμφίβολο αν θα εκλεγεί την πρώτη Κυριακή, ενώ αν πάει τη δεύτερη, εκεί κρύβονται παγίδες, με κυριότερη την ψήφο των κούρδων.
Το κόμμα του επίσης, το ΑΚΡ, δεν ξεπερνάει το 40% και μαζί με το σύμμαχο ενθικιστικό ΜΗΡ μάλλον δεν εξασφαλίζει την πολυπόθητη πλειοψηφία.
Ένα από τα εμπόδια που έχει μπροστά του, είναι η συμπάθεια που συγκεντρώνει το πρόσωπο του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Γι' αυτό σήμερα ο Ερντογάν ζήτησε από τα δικαστήρια να επιταχύνουν την εκδίκαση της υπόθεσης...
Ενώ λοιπόν ο Ερντογάν ψάχνει τρόπους να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από την πρώτη Κυριακή και το κόμμα του από την αυτοδυναμία, με δεδομένο ότι η επιρροή της πιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" στο Αφρίν, έχει εξατμιστεί και δεν επηρεάζει πλέον τους ψηφοφόρους και ενώ οι ΗΠΑ του έδωσαν έναν απλό λόγο για την Ιεράπολη/Μένπετζ, κι αυτόν για μετά τις εκλογές, ένα από τα σχέδια που του προτείνουν οι επιτελείς του, είναι η κατάληψη του όρους Κανδήλι, όπου οι Κούρδοι του ΡΚΚ έχουν τις βάσεις τους.
Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα.
Η περιοχή δεν προσφέρεται για στρατιωτικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανάγκη για μια νίκη "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ", για να μπορέσει να φέρει κέρδει στις εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κουρδικές πηγές, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Τούρκοι επιτελείς και το επιτελείο το Ερντογάν, είναι να γίνει χρήση χημικών στο όρος Κανδήλι, όπως είχε έλθει στο προσκήνιο το θέμα το 2015, για να ακολουθήσει μια ασφαλής προέλαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες θα καρφώσουν την τουρκική σημαία στο όρος Κανδήλι και έτσι ο Ερντογάν θα παρουσιαστεί ως ο ηγέτης που έλυσε το θέμα της "τρομοκρατίας" του ΡΚΚ, χτυπώντας το στην καρδιά του, που είναι το όρος Κανδήλι.
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι μια παροιμία που λέει ο ελληνικός λαός: Ο πνιγμένος απ' τα μαλιά του πιάνεται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.