4/6/18

Η Τεχνολογία Αιχμής στην Αρχαιότητα – Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων


Τα νέα συγκλονιστικά δεδομένα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, η τεχνολογία των γραναζιών στην Αρχαιότητα, οι κοίλοι φακοί και οι αποδείξεις για τους «φορητούς υπολογιστές» της εποχής στην Αρχαία Ελλάδα.
Ο ομότιμος καθηγητής φυσικής του διαστήματος Ξενοφώντας Μουσάς σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης από τον Δημόκριτο και τον Θαλή, μέχρι τον Αρχιμήδη.
Μαζί του ο ερευνητής Αιγιακών Γραφών Δρ. Μηνάς Τσικριτσής, παρουσιάζει την Αρχαιοαστρονομική πληροφορία που εμφανίζουν τα κοσμήματα των μελισσών και τα σύμβολα και οι αναπαραστάσεις τους, της Κρητομυκηνιακής περιόδου. #krititvnadeis #antitheseisKrititv Μάθετε περισσότερα: www.cretetv.gr Facebook: www.facebook.com/AntitheseisKrititv/

9 σχόλια:

  1. Ω είναι μεγάλη μου χαρά που το βλέπω! Χαίρομαι γιατί στην μοναδική δουλειά παγκόσμια από τον Κώστα Κοτσανά μηχανολόγο συνέβαλα κι εγώ μη το λέιζερ στην δημιουργία του μοναδικού αντιγράφου στον κόσμο! Σήμερα φιλοξενείται στο ανάλογο Μουσείο στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Αν επισκεφθείτε την Ολυμπία θα ήταν μεγάλη εμπειρία να το εξερευνήσετε! Σας επισυνάπτω το λινκ! http://kotsanas.com/exh.php?exhibit=1301001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (αν)? Όχι δεν συνέβαλα την δουλειά μου έκανα!Απλά "πήρα" δεν "έδωσα". Πως θα μπορούσα άλλωστε τόσο μικρός που είμαι!Λάθος ήταν η λέξη "συνέβαλα", "αναζητώντας κλεμμένη δόξα". Ο Κωστής ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ, κανένας άλλος εμείς "αναλώσιμοι" είμαστε...κομπάρσοι!

      Διαγραφή
    2. Μολις δικαιωσες το ...αν....ευθυμα...

      Διαγραφή
  2. Ξέχασα να προσθέσω πως όσοι φορείς οι Δήμοι θα ήθελαν να φιλοξενήσουν για κάποιο διάστημα τα εκθέματα ας κάνουν μια επαφή με τον κο Κοτσανά! Τα εκθέματα έχουν ταξιδέψει και προβληθεί στο εξωτερικό(Αυστραλία κ.λ.π.). Θα ήταν υπέροχο να τα χαρούν οι Έλληνες καθώς στο σύνολό της πρόκειται για εξαιρετική δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή εχω δει τις κατασκευές του κυρίου Κοτσανά σε έκθεση στην Αθήνα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την συμβολή σας. Πραγματικά πρόκειται για εκπληκτική δουλειά που κάθε Έλληνας και μη θα πρέπει να δει. Τότε που την είχα δει είχαμε συζητήσει για λίγο με τον κύριο Κοτσανά και μας είχε πει για τις δυσκολίες και ειδικά για την αποχή του κράτους από την προσπάθειά του αυτή. Ξανά συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα το οποίο είναι εκπληκτικό.

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι αλήθεια ο Κωστής είναι φίλος και σε αυτόν και ΜΟΝΟΝ σε αυτόν αξίζουν συγχαρητήρια!Πήρε το "τίποτα" και το δημιούργησε!Στο σύνολό της η προσφορά και η δουλειά του είναι ανεκτίμητη για την πατρίδα και τον πολιτισμό!Δημιούργησε πράγματα και τους έδωσε οντότητα!Εμένα μου έβγαζε το λάδι από την απαιτητικότητά του!Η οποία ήταν απόλυτα δικαιολογημένη γιατί ο ίδιος γύριζε σε αρχεία που κάναμε δείγματα και διόρθωνε λεπτομέρειες που του έκανα στο λέιζερ και δεν μπορούσε να διακρίνει το μάτι! Κι όμως έστηνε τον εαυτό του στον τοίχο, διόρθωνε το αρχείο και το ξαναφτιάχναμε. Μεγάλο δημιουργικό ταξίδι και ξενύχτια να βρούμε λύσεις για την κοπή συνδυάζοντας ταχύτητα και δύναμη της ακτίνας στο λέιζερ προκειμένου να έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία!Τίποτα δεν άφηνε στην τύχη, επίμονος, μεθοδικός, πάθος και εργατικότητα χαρακτήρισαν το μοναδικό του έργο. Για μένα ήταν μεγάλη χαρά...χαίρομαι που προτρέπετε κάθε Έλληνα γιατί θα κατανοήσει και θα συναντηθεί με πολύ απλό τρόπο με τον Αρχιμήδη και τ άλλα "παιδιά" μέσα από "ζωντανές" κατασκευές που λειτουργούν εξαιρετικά σήμερα!Αυτό αναδεικνύει το άριστο και υψηλό πνεύμα στην αρχαιότητα των προγόνων μας!Για μια στιγμή ίσως(κι αυτό είναι το κέρδος) θα νιώσει το μεγαλείο. Είδα το 2016 στο Εθνικό Μουσείο σε 3D τον μηχανισμό των Αντικυθήρων στα πλαίσια της έκθεσης που φιλοξενούνταν στο βάθος δεξιά πριν την σκάλα που ανεβαίνει για τον όροφο και σκίρτησα!Αν ακόμα εκθέτονται αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος, εκεί θα δει μια σειρά εκθεμάτων και προβολών που μοσχοβολάνε Ελλάδα!Καμάρωσα για την δουλειά που έχουν κάνει οι υπεύθυνοι!Λιτή και πραγματικά ουσιαστική δουλειά!Επίσης το δακτυλικό αποτύπωμα του Μυκηναίου γραφέα και θα θυμηθεί τα λόγια του Ελύτη που λέει: "Παραλαμβάνεις απ΄τους Δίες τον κεραυνό. Και ο κόσμος υπακούει. Εμπρός λοιπόν. Από σένα η άνοιξη εξαρτάται. Τάχυνε την αστραπή"...τόσο επίκαιρα παρά ποτέ!

      Διαγραφή
  3. Υπάρχει εξαιρετικό μουσείο και στην Αθήνα, επί της οδού Πινδάρου 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια κε Παναγιώτη δεν το ήξερα!Σημαντική πληροφορία, θα του κάνουμε μια επίσκεψη με την πρώτη ευκαιρία!Γίνεσαι πλουσιότερος μέσα σε τέτοιους χώρους κι εκεί νιώθεις την "άλλη" Ελλάδα!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.