25/6/18

Ανεξήγητη καθυστέρηση του υπουργείου Άμυνας για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Ανεξήγητη είναι η  στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, καθώς δεν έχει καταθέσει ακόμη στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση  που θα αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, ώστε να δηλωθεί ως  σταθερή κατοικία τους η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα .  Μάλιστα είχε ανακοινωθεί προ δεκαημέρου η κατάθεση της ρύθμισης, αλλά έχει παρέλθει ήδη αρκετός χρόνος ώστε να θεωρείται δικαιολογημένη η αδράνεια, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  και του υπουργείου Εξωτερικών  στο omegrapress.gr.
Σημειώνεται ότι η νομοθετική ρύθμιση είναι αναγκαία σε επίπεδο νομικής εκπροσώπησης,  ώστε να υποχρεωθεί η Τουρκία να δεχθεί τη σταθερή κατοικία και να αρθεί η προσωρινή κράτηση των δύο στρατιωτικών. 
Η υπόθεση αυτή συζητείται εδώ και αρκετές ημέρες προκειμένου να αλλάξει η ροή της υπόθεσης . Σε επίπεδο στρατιωτικών αποφάσεων έχουν ήδη γίνει οι σχετικές ενέργειες από το ΓΕΕΘΑ,  ενώ το ΥΠΕΞ αναμένει την κατάθεση για να ενεργήσει ανάλογα. Ωστόσο επικρατεί προβληματισμός και έχουν προκληθεί ερωτηματικά από τη μη κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης από τον κ. Καμμένο καθώς είναι δική του αρμοδιότητα. 
Η υπόθεση έχει φθάσει και στο μέγαρο Μαξίμου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποια αντίδραση

8 σχόλια:

  1. Πόσο μυαλό χρειάζεται άραγε για να καταλάβετε ότι πρώτα πρέπει να τελειώσουν οι εκλογές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ δεν ενδιαφέρεται για τους ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΑΛΒΑΝΟΤΖΙΧΑΝΤΟΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
    Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος ξέρει πόσο θα κρατήσει η περιπέτειά τους.. Έμπλεξαν άσχημα πληρώνοντας χωρίς να φταίνε τις πολιτικές σκοπιμότητες του Ερντογάν. Ανεπαρκής όμως και ανεπίτρεπτη από την αρχή είναι και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΜΑΡΙΑ.ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Μαρια θα εκπλαγω αν μου πεις ενα θεμα οπου η σταση της κυβερνησης ειναι ...επιτρεπτη.Θελεις να βρεις ενα ??

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Δημήτρη μέσα στον παραλογισμό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, που οι ειδικοί λένε ότι αποδεχτήκαμε πράγματα που μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο μπορεί να αποδεχτεί μια χώρα, άλλοι μιλούν για "μονόδρομο" ή για "το μη χείρον βέλτιστον", και άλλοι για προδοσία (και φυσικά καταλαβαίνω και την Μαρία Κουμη με ποιο πνεύμα μιλά, γιατί όλοι θεωρούμε εξωφρενικά όσα βλέπουμε).
      Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την αναγκαιότητα ή την αδυναμία λόγω των δεσμέυσεων της χώρας..Αυτό όμως που δεν μπορούν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να μας δικαιολογήσουν οι υποστηριχτές του είναι γιατί, ενώ γνωρίζει ποια χώρα κυβερνά (και μάλιστα εντελώς συγκυριακά, λόγω έκτακτων καταστάσεων, ενώ ήταν στο 3% τόσα χρόνια), και είχε πει ότι θα σεβαστεί το χαρακτήρα της και την παράδοσή της, και τη θέληση του ελληνικού λαού σε κάποια πράγματα, τελικά τα ποδοπάτησε όλα, και μπήκε σε άβατα της ελληνικής κοινωνίας, με θράσος και αναίδεια για να επιβάλει τις ιδεοληψίες του.. Αυτά θεωρώ ότι είναι τα χειρότερα που έχει κάνει (και θα συνεχίσει να κάνει), γιατί δεν είναι οικονομικά θέματα ώστε να επικαλείται τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις της χώρας.

      Διαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙ?
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τους πουν να μην ανησυχουν καθολου. Ο Κουβελης θα τους φερει πισω αμεσως μολις τελειωσει τη συμφωνια με τις Γαλλικες φρεγατες. Αν θυμαμε καλα ο κυρ Φωτης ειχε πει οτι τον Αυγουστο θα πλεουν στο Αιγαιο. Κοντα ειμαστε. Γερος ανθρωπος ειναι... ποσα να σου κανει ταυτοχρονα και δαυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.