30/6/18

Στρατηγός Κωσταράκος κατά αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και Καμμένου - Κατηγορεί τον ΥΕΘΑ ότι προκαλούσε την Τουρκία με δηλώσεις, για ψηφοθηρικούς λόγους

Ξεσπαθώνει ο τέως Α/ΓΕΕΘA, σήμερα πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ με αφορμή τον επαναπατρισμό δύο συνεργατών του στις Βρυξέλλες - Τι γράφει για τη ρητορική Καμμένου προς Τουρκία, τι απαντά στον στρατηγό Φράγκο

Άστραψε και βρόντηξε στο facebook ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΝ Νίκου Τσούνη αλλά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ο στρατηγός Κωσταράκος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ μέχρι το 2015, είναι σήμερα πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ κατέχοντας την υψηλότερη θέση που είχε ποτέ Έλληνας στρατιωτικός σε διεθνή οργανισμό.

Ο στρατηγός Κωσταράκος, με ένα μακροσκελές κείμενό του στο facebook, επικρίνει σφόδρα τον σημερινό αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη -ο οποίος τον διαδέχθηκε στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων- αλλά και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχο Νίκο Τσούνη, στους οποίους καταλογίζει ότι διέταξαν τον επαναπατρισμό Ελλήνων στρατιωτικών που ήταν αποσπασμένοι στο γραφείο του στις Βρυξέλλες. Ο στρατηγός Κωσταράκος, πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, αναφέρει ότι η εμμονή του ναυάρχου Αποστολάκη και του αντιναυάρχου Τσούνη εναντίον του επί της ουσίας εκπορεύεται από τον Πάνο Καμμένο. Για ποιο λόγο; Επειδή, όπως υποστηρίζει ο στρατηγός Κωσταράκος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι ευνοούμενοί του σημερινοί αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ενοχλήθηκαν όταν ο Έλληνας πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ (είναι η ανώτερη θέση για έναν στρατιωτικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το «χακί» αντίστοιχο του προέδρου της Κομισιόν) προειδοποίησε ότι οι προκλητικές και επιθετικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είχαν αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα προκαλούσαν την αντίδραση της Τουρκίας. Ήταν η εποχή που ο Πάνος Καμμένος απειλούσε δημοσίως τη Άγκυρα λέγοντας «θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να απειλήσει την εθνική μας κυριαρχία», φρασεολογία που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χρησιμοποιούσε πριν τη σύλληψη του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη στις Καστανιές Έβρου. Ο στρατηγός Κωσταράκος είχε προειδοποιήσει την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η τακτική του Πάνου Καμμένου να προκαλεί και να επιτίθεται στους Τούρκους δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Όπως καταγγέλλει ο αρχηγός της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, η σημερινή ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και ο Πάνος Καμμένος δεν αγνόησαν απλώς τις συμβουλές του αλλά επέλεξαν να τον τιμωρήσουν με... αντίποινα, αποψιλώντας το επιτελείο του από Έλληνες αξιωματικούς! Τι έκανε λοιπόν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του ΓΕΝ και του ΓΕΕΘΑ; Καλούσε πίσω στην Ελλάδα τους στρατιωτικούς -αξιωματικούς και υπαξιωματικούς- που ήταν αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, δηλαδή του στρατηγού Κωσταράκου. 
koscscxxcxcxc
«Γιατί; ¨Ομερτά¨ μεταξύ των πρώην και τωρινών μελών της στρατιωτικής ηγεσίας σε θέματα αρχών; Όταν κυνηγάνε άδικα τους υπαξιωματικούς τους επειδή δεν μπορούν χτυπήσουν εμένα, εγώ είμαι ηθικά υποχρεωμένος να υπερασπιστώ ανοικτά τους υπαξιωματικούς μου κι ας με βρίζουν ή με κατηγορούν όσοι θέλουν. Στέκομαι δίπλα στους άνδρες μου, όσοι κι αν είναι, με οποιοδήποτε κόστος. Και πολεμάω μαζί τους μέχρι τη δικαίωσή τους. Γιατί πρέπει να καλύψουμε αδικίες και να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που δεν την αξίζουν;» τονίζει ο στρατηγός Κωσταράκος στην ανάρτησή του στο facebook.


Διαβάστε ολόκληρη των ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου 
Από Βρυξέλλες .......η συνέχεια.

Τώρα που τελείωσαν οι ανταλλαγές σχολίων, αντιπαραθέσεων και συμβουλών, σε σχέση με την προηγούμενη ανάρτηση μου, νομίζω ότι οφείλω και δικαιούμαι να απαντήσω στο βασικό ερώτημα, γιατί ξεκίνησε όλη αυτή η αντιπαράθεση.

Η προηγούμενη ανάρτησή μου για την μείωση της προστασίας μου, ουσιαστικά αφορούσε στην υποστήριξη και προστασία δυο χαμηλόβαθμων στελεχών που πληρώνουν με τον πρόωρο επαναπατρισμό τους την εμμονή του Α/ΓΕΕΘΑ προς το πρόσωπό μου, με την ανοχή του Α/ΓΕΝ. Η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ μπορούν να έχουν με εμένα οποιαδήποτε διαφορά απόψεων, πίκρα ή αντίθεση, προερχόμενη από το παρελθόν ή καινούργια. Με τους Υπαξιωματικούς τους, δεν θα έπρεπε να έχουν τίποτα.

Ο επαναπατρισμός τους που με οδήγησε στην ανάρτησή μου, αποτελεί την κατάληξη μίας κατάστασης η οποία διαρκεί τους τελευταίους 15 μήνες. Κατά το διάστημα αυτό έχουμε ανταλλάξει με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ μεγάλο αριθμό αναφορών, επιστολών, εγγράφων και τηλεφωνημάτων, δίχως αποτέλεσμα, δυστυχώς. Επί 15 μήνες η ηγεσία των ΕΔ (πλην του Κυρίου Βίτσα, ο οποίος ήταν πάντα άψογος απέναντι μου) επιδιώκει να απαξιώσει και να δυσκολέψει την αποστολή μου, αποφασίζοντας με ανυπόστατες αιτιολογίες τον επαναπατρισμό έντεκα (11) αρχικά και στη συνέχεια πέντε (5) στελεχών (τέσσερα (4) στελέχη επιπλέον έφυγαν στο μεσοδιάστημα εθελοντικά, για προσωπικούς λόγους). Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με δεδομένη την επερχόμενη λήξη της θητείας μου, οι υπόψη ενέργειες έχουν ενταθεί.

Όλα άρχισαν τον Μάρτιο του 2017, όταν προσπάθησα να προειδοποιήσω για την χωρίς ¨λόγο¨ και ¨σκοπό¨ προκλητική και επιθετική συμπεριφορά των αρμοδίων πολιτικών στο διεθνή χώρο (ο σκοπός αποτελεί πάντοτε την πρώτη και κυριότερη αρχή της οποιασδήποτε ένοπλης ή μη εμπλοκής), γιατί αυτή εγκυμονούσε σημαντικούς κινδύνους για την χώρα. Πιθανόν στην Ελλάδα δεν το καταλάβαιναν. Νόμιζαν ότι ήταν απλώς εθνικά υπερήφανες δηλώσεις. Είναι όμως γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα θέματα αυτά, ότι επιθετικές δηλώσεις από ανώτατους πολιτικούς (και στρατιωτικούς) παράγοντες μιας χώρας επηρεάζουν τους ενδείκτες προειδοποίησης των γειτονικών χωρών και τις οδηγούν αυτόματα στην έναρξη σχεδίασης άμυνας και αντίδρασης. Είναι το λεγόμενο build up (όρθωση) της απειλής που επηρεάζει άμεσα την συνολική εκτίμηση και τη ενδεχόμενη σχεδίαση αντίδρασης για τις απειλές που θεωρεί ότι έχει η κάθε χώρα. Ολα αρχίζουν απ αυτό. Αυτό θέλαμε; Με βάση αυτές τις θέσεις, αισθανόμουν ότι κάποιοι θα ενέπλεκαν τη χώρα σε περιπέτειες για ψηφοθηρικούς λόγους. Η στρατιωτική ηγεσία αγνοούσε, αδιαφορούσε η αδυνατούσε να σταματήσει την επιδείνωση. Την ίδια εποχή έγιναν κρίσεις στην ανώτατη ηγεσία όπου, μεταξύ των άλλων, κάποιοι συνετοί αποστρατεύτηκαν. Η κατάσταση έβγαινε εκτός ελέγχου. Ευτυχώς όμως τελικά, η ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας κατάλαβε έγκαιρα το τι συνέβαινε, παρενέβη αμεσα και τα δυσάρεστα αποφεύχθηκαν.

Έκτοτε ομως ξεκίνησε μία προσπάθεια εκδίκησής μου, στο πλαίσιο της οποίας επιδιώκεται η υπονόμευση της προσωπικής μου ασφάλειας και της λειτουργίας του Γραφείου μου, στοχοποιώντας το προσωπικό μου και πλήττοντας χαμηλόβαθμα στελέχη επειδή υπηρετούν μαζί μου. Είναι μία αδικία η οποία πρέπει να στηλιτευτεί και η οποία θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί.

Για μένα στη περίπτωση μας εδω, οι Ναύαρχοι-Αρχηγοί προκαλούν και ανέχονται την αδικία κυνηγώντας αθώους. Και κατά τη γνώμη κάποιων πρέπει εγώ να τους στηρίξω και να τους καλύψω. Γιατί; ¨Ομερτά¨ μεταξύ των πρώην και τωρινών μελών της στρατιωτικής ηγεσίας σε θέματα αρχών; Όταν κυνηγάνε άδικα τους υπαξιωματικούς τους επειδή δεν μπορούν χτυπήσουν εμένα, εγώ είμαι ηθικά υποχρεωμένος να υπερασπιστώ ανοικτά τους υπαξιωματικούς μου κι ας με βρίζουν ή με κατηγορούν όσοι θέλουν. Στέκομαι δίπλα στους άνδρες μου, όσοι κι αν είναι, με οποιοδήποτε κόστος. Και πολεμάω μαζί τους μέχρι τη δικαίωσή τους. Γιατί πρέπει να καλύψουμε αδικίες και να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που δεν την αξίζουν;

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν αναγκαίο αν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ασκούσε την εξουσία που της έχει εκχωρήσει η Κυβέρνηση και προστάτευε όσους πλήττονται από άδικες ενέργειες της στρατιωτικής ηγεσίας. Εχει και τη διοίκηση και τον πολίτικο έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν ήθελε να πάρει θέση. Δεν έχει όμως την επιλογή να μείνει αμέτοχη. Η ευθύνη των μεταθέσεων των Υπξκων έχει εκχωρηθεί στον εκάστοτε ΑΝΥΕΘΑ. Κάποιος δεν οφείλει να παρέμβει και να προστατεύσει τους Υπξκούς; Ποιός οφείλει να επέμβει όταν οι Αρχηγοί παρεκτρέπονται; Δεν είναι θέμα αριθμού ατόμων, δεν είναι θέμα υπολειπόμενων μηνών, δεν είναι καν θέμα λειτουργίας του Γραφείου μου, είναι για εμένα θέμα αρχής, χρηστής διοίκησης και ηγεσίας. Βέβαια ποτέ δεν ειναι αργά για την πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει την αδικία.
Τελικά πραγματικά απορώ με τις αντιδράσεις κάποιων στρατιωτικών φίλων μου. Όλοι θέλαμε, όταν ήμασταν μικροί, να μας προστατεύσει ένας ανώτερος όταν υφιστάμεθα άδικη μεταχείριση από άλλους μεγαλύτερους ή από το ίδιο μας το σύστημα. Αυτό κάνω εγώ τώρα. Προς τι η απορία και η αντίθεση;

ΥΓ 1 Στρατηγό Γράψα: Τα σέβη μου Κύριε Αρχηγέ. Προφανώς διαφωνούμε αλλά σας σέβομαι απεριόριστα. Σας ευχαριστώ για την ηγεσία σας όλα τα χρόνια που ήμουνα υπό τις διαταγές σας και για τις υπηρεσίες σας στη πατρίδα. Έχετε τον απεριόριστο σεβασμό μου. Να είστε καλά.

Στρατηγό εα Φράγκο, Στρατηγό εα Ζιαζιά, Αντιπτέραρχο εα Παπανικολάου, Ανχη εα Παπαναστάση: Καλημέρα σας.

Κύριο Φενέκο: Νόμιζα ότι δεν είστε υπαρκτό πρόσωπο. Θεώρησα ότι ήταν ένα κάποιο συγγραφικό ψευδώνυμο του κ. Καρβουνόπουλου. Μου είπαν ότι είστε απόστρατος ναύαρχος. Δεν σας έχω συναντήσει ποτέ τα τελευταία επτά χρόνια και χαίρομαι που ασχολείστε από το σπίτι σας, με τόσες λεπτομέρειες, για τα τεκταινόμενα στο ΓΕΕΘΑ και στην Ευρώπη. Δυστυχώς τα ξέρετε λάθος. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε. Θα έχετε ευκαιρία να τα μάθετε καλύτερα.

ΥΓ 2. Προ ολίγου με ειδοποίησαν ότι το ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει το ΓΕΣ να επαναπατρίσει δυο ακόμα στελέχη από την αποστολή μου. Την Τχη υπεύθυνη της υποστήριξης και Διαχειρίστρια Οικονομικού και ένα ακόμα υπξκο οδηγό φρουρό. Η πολιτική ηγεσία και πάλι παραμένει αδιάφορη. Όπως ήδη εξήγησα αν δεν αντισταθούμε στην αδικία και την αυθαιρεσία γρήγορα αυτή θα μας πνίξει. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει τώρα.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου στις 26 Ιουνίου 

Χτες, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού απέσυρε μια διμελή Ομάδα Προστασίας μου, αποφασίζοντας έτσι να στερήσει από εμένα και την οικογένειά μου το ένα τέταρτο της -ήδη απομειωμένης- προστασίας που είχε επίσημα αποφασισθεί να έχω μέχρι το τέλος της θητείας μου τον Νοέμβριο του 2018 στο Βέλγιο, σύμφωνα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Το Βέλγιο θεωρείται ως το μεγαλύτερο εν δυνάμει κέντρο πιθανής ισλαμικής τρομοκρατίας με καταγεγραμμένες δεκάδες επιθέσεις σε ένστολους. Ίσως προσωπικά εγώ να μην αποτελώ στόχο, αποτελεί όμως στόχο η στολή του Έλληνα Αξκού που φέρω με τιμή στις Βρυξέλλες καθημερινά.

Προσπαθώ να μην πιστέψω ότι το ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ με εκδικούνται για τις δύσκολες στιγμές που το τελευταίο πέρασε κατά την αρχηγία μου. Είχα πολλές απαιτήσεις και ιδιαίτερα υψηλούς στόχους που τους δυσκόλεψαν. Προφανώς δεν αναφέρομαι στα πληρώματα του Ελληνικού Στόλου, γιατί αυτά αποδεδειγμένα είναι τα καλύτερα παγκοσμίως εδώ και 3.000 χρόνια. Κάποιοι όμως από την ηγεσία, δεν μπόρεσαν να πιάσουν ποτέ αυτούς τους στόχους και αυτό συνεχίζει να τους ενοχλεί.
Το γεγονός παραμένει ότι οι Ηγεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ αποφάσισαν χωρίς καμία γνώση των συνθηκών και καμία τεκμηρίωση, ότι πρέπει να μειωθεί η προστασία η δικιά μου και της οικογένειάς μου στο Βέλγιο, για να μου “δείξουν εμένα” και να με “ενοχλήσουν" ή να με "τιμωρήσουν” που τους θυμίζω απλά με την ύπαρξή μου ότι πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους, ενδεχομένως καλύτερα από ότι το κάνουν.

Την αντιπαλότητα του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ προς εμένα την πληρώνουν πρώτα-πρώτα οι υπαξιωματικοί - φρουροί μου που επαναπατρίζονται πρόωρα, υποβαλλόμενοι σε απρόβλεπτες οικονομικές κυρώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στο Βέλγιο, λόγω αυτής της πρόωρης αναχώρησης, χωρίς οι ίδιοι να φταίνε σε τίποτα. Οι καθ' ύλην αρμόδιοι αδιαφορούν.

Δυστυχώς, αντιμετωπίζουν εξ αρχής έναν επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό του Ελληνικού Στρατού και Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως “ξένο” και ως “εχθρό”, καταφεύγοντας διαρκώς σε απαξιωτικές συμπεριφορές και πολιτικές. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, με αυτή και με άλλες προηγούμενες πρωτοβουλίες, κάνουν ότι μπορούν για να παρακωλύσουν την εκτέλεση των καθηκόντων μου, βλάπτοντας όμως στην πραγματικότητα όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση ή εμένα όπως νομίζουν, αλλά την ίδια την χώρα. Τώρα αποφάσισαν να βλάψουν επιπλέον και τους υπαξιωματικούς του Κλάδου τους επειδή υπηρετούσαν μαζί μου.

Τελικά, εγώ θα προστατεύσω με όποιον τρόπο μπορώ τον εαυτό μου και την οικογένειά μου σε περίπτωση κινδύνου, όπως θα έκανε ο καθένας μας, για τον ελάχιστο χρόνο που απομένει έως τη λήξη της θητείας μου, ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν μάταια να ανταποκριθούν στις ηγετικές και διοικητικές απαιτήσεις του έργου που τους ανατέθηκε.

Στις 23 Ιουνίου με ανάρτησή του ο Μιχάλης Κωσταράκος είχε ασκήσει κριτική για ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ σχετικά με την υπόθεση Μπαρμπαρούση 

Έλειπα για μέρες στη Κίνα και εκεί η διεθνής ηλεκτρονική ενημέρωση δεν είναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη: Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν από μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ήδη διαγράφηκε από το κόμμα του και διώκεται απο τη δικαιοσύνη. Ένα δυνατό χαστούκι από το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρόνια, από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια οι ηγεσίες των ΕΔ αλλά και ο κάθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω από το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος. Τεράστιο έργο, απόδειξη της σοβαρότητας, της σεμνότητος , του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα. Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάνω από όλους τους θεσμούς στη χώρα.

Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους εντυπώσεων πολιτικοί παράγοντες ή δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν πολλές φορές να παρασύρουν την στρατιωτική ηγεσία σε δηλώσεις ή ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούσαν τη συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα. Απέτυχαν παταγωδώς μέχρι τώρα. Και τώρα ξαφνικά η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ παίρνει θέση σε ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής. Κατά την άποψη μου πρόκειται για μέγα ολίσθημα εκ μέρους της, που θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε αβλεψία και επιπολαιότητα. Όμως αυτά δεν συγχωρούνται πόσο μάλλον στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Στην Ελληνική Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται αλλά ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θέση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής. Καλό θα είναι να μην επαναλάβει αυτό το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται.Οι προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων επί σχεδόν μισό αιώνα του το απαγορεύουν.


Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο…Και
Άφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των Εθνικών συμφερόντων.»
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Ελεγα εγω....μα πως φτασαμε εδω ρε παιδι μου και φτωχοι και η μακεδονια παει βολτα στον βορρα.Και η τουρκια λιγα νησια και λιγο θρακη.Τι σημασία εχει ποιος εχει δίκαιο αφου ολοι την Ελλαδα πουλανε για μια θεση στον ηλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποθέτω ότι ο Κωσταράκος θα επιθυμούσε την δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Τούρκων πεσόντων κατά τον Α' Βαλκανικό, ή ακόμη καλύτερα στην Κύπρο, ως έπραξε ο ίδιος δεόμενος υπέρ των Γερμανών. ΟΥΥΥΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι οι τυποι οι ...αρχηγοι ..κανουν σαν τις κυριες ...στους οικους....που λενε στον πελατη...εμεις θελουμε να φυγουμε απ εδω...αλλα δεν μας αφηνει η ....τσατσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.