24/6/18

Η Ελένη Θεοχάρους κατακεραυνώνει τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου-Παυλόπουλου που δίνει στους Σκοπιανούς "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα

Η συμφωνία για τα Σκόπια όχι μόνο δεν επιλύει το ζήτημα, αλλά όντας μια πολύ κακή συμφωνία, απλώς το διαιωνίζει, το κάνει πιο σύμπλοκο και δεν οδηγεί σε βιώσιμη και περιεκτική λύση της διαφοράς. Η συμφωνία θα προκαλέσει έξαρση του εθνικισμού ανάμεσα στους Σκοπιανούς, ενώ ο ελληνικός λαός θα νιώθει προδομένος και αδικαίωτος, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει. Ένας σοβαρός κίνδυνος είναι η πρόκληση αποσταθεροποιητικών εξελίξεων με επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής.
Εκείνο που με τρομάζει κυριολεκτικά είναι ο άκρατος και απέραντος ενθουσιασμός των Ευρωπαίων ηγετών και των ευρωβουλευτών, που χωρίς να αναλύουν καν τις παραμέτρους της συμφωνίας, θεωρούν ότι το ζήτημα (που οφειλόταν σε ένα ανόητο πείσμα των Ελλήνων, μιας και για τους ίδιους τα Σκόπια ήσαν Μακεδονία ευθύς εξ αρχής), λύθηκε οριστικά. Και τώρα μπορούν να εντάξουν κρατίδιο στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Στην πραγματικότητα, τώρα αρχίζει η σύγκρουση αφού με την ανόητη συμφωνία των Τσίπρα - Κοτζιά, αναγνωρίζεται ως «μακεδονική» γλώσσα το συνονθύλευμα σλαβικών, γύφτικων, τούρκικων και βουλγαρικών λέξεων. Τώρα αρχίζει η σύγκρουση με την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας.
Προσβάλλεται ο ελληνικός λαός ότι έχει αλυτρωτικές τάσεις, ενώ η πραγματικότητα είναι πως ο μόνος αλυτρωτισμός είναι ο καταγεγραμμένος στο Σύνταγμα, στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολικά βιβλία των Σκοπιανών. Ως εκ τούτου, μας λέγει ο Τσίπρας, θα πρέπει να δημιουργηθεί επιτροπή για να ξαναγραφτούν τα βιβλία της ιστορίας. Όπως ξαναγράφτηκε η μικρασιατική συμφορά που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας συνωστισμός στην προκυμαία της Σμύρνης. Θα ξαναγραφτεί η ιστορία του εθνικιστή Παύλου Μελά, που έσπερνε το αλυτρωτικό μίσος, του Καπετάν Άγρα που έδωσε τη ζωή του για τη Μακεδονία, του Καπετάν Κώτα που μπορεί να μην γνώριζε ελληνικά είχε όμως ακραιφνώς ελληνική συνείδηση, αγωνίστηκε για την Ελευθερία και μόνος του κλώτσησε το υποπόδιο της αγχόνης την ώρα της εκτέλεσης του από τους Σκοπιανούς, νυν «Μακεδόνες». Θα πρέπει να αναιρέσουμε τις θυσίες όλων των μακεδονομάχων που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα και όχι για το πανάθλιο αθηναϊκό κράτος, το οποίο προχωρεί από τη μια μειοδοσία στην άλλη.
Με βάση τη συμφωνία δεν θα μπορούμε να λέμε πια ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Θα μας εγκαλούν οι «Μακεδόνες», αφού ο Ζάεφ, προτού στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Κοτζιά, αναφέρθηκε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού, χωρίς ο τελευταίος να αρθρώσει λέξη, σε «Έλληνες και Μακεδόνες». Όπως ακριβώς κάνει ήδη η διεθνής κοινότητα. Ως να μην είναι Έλληνες οι Μακεδόνες μας. Ως να μην μιλούν ελληνικά οι Μακεδόνες μας. Και όμως, Τσίπρας και Κοτζιάς με τη στήριξη του Καμμένου, αναγνώρισαν ένα υβριδικό ιδίωμα ως μακεδονική γλώσσα και επάνω σε αυτό οικοδόμησαν τη δημιουργία ενός έθνους. Όπως ακριβώς επιχειρείται και στην Κύπρο. Να αναχθεί η ελληνική τοπολαλιά σε κυπριακή γλώσσα με μιξοβάρβαρες προσμείξεις!
Και εκεί που είχαν πρόβλημα ταυτότητας οι Σκοπιανοί, θα δημιουργηθεί πρόβλημα ταυτότητας στους Έλληνες Μακεδόνες! Ειδικά τώρα που νομιμοποιήθηκε με την υπογραφή του Τσίπρα ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων. Το erga omnes είναι γράμμα κενόν. Κατ’ αρχάς τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο στο κείμενο. Παραμένουν όλες οι αρχικές ονομασίες –πλην των πινακίδων στα αυτοκίνητα– και τα αγάλματα θα επιστρέψουν σύντομα στις θέσεις τους. Η ρητορική δεκαετιών για απόρριψη γεωγραφικού προσδιορισμού και σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, διαγράφηκαν έναντι ανταλλαγμάτων. Τα οποία επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε. Κάποιοι μιλάνε για ελάφρυνση του χρέους κι εμείς φέρνουμε στον νου μας εκείνους που έγιναν ολοκαυτώματα φωνάζοντας «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα».
Οι Σκοπιανοί θα λάβουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαδικασιών, προφανώς στο επόμενο Συμβούλιο της 28ης και της 29ης Ιουνίου και τον Ιούλιο θα αρθούν τα εμπόδια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα παίρνει τη διευκόλυνση να βγει από το μνημόνιο; Μα αυτό ήταν ένα επίτευγμα του ελληνικού λαού, όπως έλεγε ο Τσίπρας. Που αποδέχθηκε τον σκοπιανό αλυτρωτισμό αποδεχόμενος μακεδονική εθνότητα. Μπορεί βεβαίως να περιμένει ο πολυπράγμων Τσίπρας ότι οι Σκοπιανοί δεν θα υπογράψουν τη συμφωνία. Αλλά, αυτά είναι ακροβατισμοί και μάλιστα επικίνδυνοι. Θυμίζουν Κυπριακό. Όπου αρνήθηκαν μεν οι Τούρκοι τις γενναιόδωρες προσφορές Αναστασιάδη, αλλά αν αρχίσει ξανά η διαπραγμάτευση, το «κεκτημένο» θα είναι εκεί!
Η διαδικασία είναι δομημένη με τρόπο που αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία η ελληνική Βουλή, η Ελλάδα θα καταβάλει μέγα κόστος. Θα έχουν αρχίσει οι ενταξιακές ή θα πάρουν τα Σκόπια ημερομηνία για την έναρξη, όπως και για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, και ως εκ τούτου εάν η Ελλάδα πει όχι, θα έχει τους πάντες εναντίον της. Αλλά οι μεταμοντέρνοι εκσυγχρονιστές Τσίπρας και Κοτζιάς καλπάζουν ακάθεκτοι. Όπως υπόσχεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ, τώρα θα επιλύσει και το Αλβανικό. Δηλαδή ξεχάστε τη μαρτυρική βορειοηπειρωτική κοινότητα. Και οι Τσάμηδες θα αναγνωριστούν ως μειονότητα μέχρι την Άρτα. Μετά ακολουθεί η αυτονομία της Δυτικής Θράκης, το μοίρασμα του Αιγαίου και η μετονομασία των κατεχομένων στην Κύπρο σε Νότια Τουρκία.

7 σχόλια:

  1. Καλό το κείμενο σας κυρία Θεοχάρους, αλλά αυτό το: "ως εκ τούτου εάν η Ελλάδα πει όχι, θα έχει τους πάντες εναντίον της", δεν μου άρεσε καθόλου. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι στρώνει χαλί στην παραίτηση και την ηττοπάθεια όλων των Ελλήνων που αρνούνται να αποδεχτούν αυτήν την εθνική ταπείνωση και ολοσχερή ήττα.
    Όταν το δίκιο είναι με το μέρος του ο Ελληνισμός δεν φοβάται κανέναν απολύτως, ούτε αν αυτός είναι "ΌΛΟΙ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ??ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΕΣ . ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΙΛΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    2. Βρε Νικ ...τι λες ?? Αυτο ειπε η Κατερινα.Οτι λες εσυ .!! Πλακα εχεις.....

      Διαγραφή
  2. Τα ίδια υποστηρίζει και η κα Χατζηθεοδώρου με σας, Nick The Greek! Απορώ που εντοπίζετε την διαφωνία! Τα σχόλια και των δυό σας με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο!!! Όταν έχεις δίκαιο, η δύναμή σου είναι απέραντη και σε αυτό το θέμα έχουμε δίκιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κα Θεοχάρους είστε πατριδοκάπηλη, εθνικίστρια, φασίστας,οπισθοδρομική,πολεμοχαρής. Πρέπει να το βουλώσετε για να μιλούν μόνο οι "αγνοί" και "άδολοι" προοδευτικοί ηγέτες μας Τσίπρας και Κοτζιάς που λατρεύουν τους "Μακεδόνες", τους "Τσάμηδες" ,τους "Τούρκους" της Δυτικής Θράκης και κάθε μειονότητα αντεθνική.αντιπατριωτική και αντιορθόδοξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνο αυτά...είναι και..."επικίνδυνη", "δεν έχει έρθει στα ίσα της". Α! Και κάτι ακόμα...μπορεί "Παρά την πολύ υψηλή ευφυΐα και μόρφωση της να αναρωτιούνται αν είναι τρελή". καλύτερα "τρελή"! Ο τόπος αυτός, την κρίσιμη στιγμή όταν όλα πάνε να καταρρεύσουν, δεν σώθηκε ποτέ από τους "λογικούς". Ποτέ! Σώθηκε μόνο από αυθεντικούς τρελούς!

      Καλύτερα έτσι παρά διεθνιστικό αναρχοκομμουνιστικό δημιούργημα των καταλήψεων που φώναζε έξω από την πρεσβεία και τώρα είναι ο καλύτερος "ακροατής" της μαζί με τον "ελλιποβαρή πατριώτη".

      Όσοι "γαβγίζουν" στα νιάτα τους έξω από την πρεσβεία είναι οι πρώτοι απ'όλους που θα ακούσουν τις "συμβουλές" της όταν γίνουν πολιτικοί(αν γίνουν), που θα δεχθούν να υπηρετήσουν ξένο κράτος ως τοπικοί συνεργάτες από οποιοδήποτε επάγγελμα ή πράκτορες με κανονικό όρκο σε ξένη σημαία και σύνταγμα.

      Οι καλύτεροι υπηρέτες των ΗΠΑ δεν προέρχονται από τη Δεξιά ή το Κέντρο. Οι καλύτεροι υπηρέτες είναι ΑΥΤΟΙ που "γαβγίζουν" έξω από την πρεσβεία στα νιάτα τους. Είναι αυτοί που μόλις τους αξιολογήσει και τους προτείνει ο "Άγγελος Κυρίου":
      " 5.000 δολάρια μαθητευόμενος, 8.000 επιχειρησιακός + μπόνους" θα ξεχάσουν και "αγώνες" και "ανθρωπισμό" και "ιμπεριαλιστική πολιτική" και τα πάντα! Θα δεχθούν, θα "βαφτιστούν" και θα γίνουν και οι καλύτεροι κιόλας, οι ικανότεροι γενίτσαροι με καριέρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέχρι τα γεράματα τους.

      Πολύ καλά τα έλεγε ο Κεντρώος Γεώργιος Παπανδρέου:

      "Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
      Τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενιάς.
      Ο εθνικός φρονηματισμός, καθώς και η ηθική και πολιτική αγωγή των μαθητών είναι η πρώτη αποστολή του Διδασκάλου. Και εις αυτήν οφείλουν να επιδοθούν.
      Τα δικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Εθνική και Πολιτική) και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΓΑΠΗ και ΘΥΣΙΑ. Αυτά είναι τα ιδεώδη μας και μ' αυτά πρέπει να εμποτισθή η Νέα Γενεά, ΕΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αληθής Δημοκρατία"

      Δεν πρέπει να κυβερνούν.Μέχρι 10-15%. Εκεί. Διαφορετικά ισοπεδώνουν τα πάντα. Το μεγαλύτερο κακό στην πατρίδα που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν ότι κατέστρεψαν τον τόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία ως η μοναδική εναλλακτική λύση(μια λύση διεθνιστική, εθνοδολοφονική με μανδύα μιας δήθεν αριστεράς που ξεπερνάει σε πρακτικές και τον ΣΤΑΛΙΝ) του βαλκανικού τσίρκου. Ήρθε στην εξουσία να δώσει την χαριστική βολή σε έναν λαό που έχει υποστεί ταπεινώσεις, απώλεια περιουσίας, πείνα, ανεργία και τώρα και την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

      Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη τα λόγια του τραγουδιού:

      Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
      να ζούνε σκλαβωμένοι,
      όλα κι αν τα χάσουνε
      η λευτεριά τους μένει!

      Εξω τα κανναβοτσογλάνια!

      Και να κανονίσουν τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι με τη Μακεδονία γιατί βλέπουν τις αντιδράσεις. Η Τούμπα έδωσε το σύνθημα. θα συνεχιστούν και όσο πολεμάνε κάποιοι το λαό τόσο ο λαός θα αντιδρά. Κι αν χτυπήσουν, ο λαός θα χτυπήσει κι αυτός.
      Να πάρουν όλοι τους ξεκάθαρη θέση στο θέμα, ο κάθε βουλευτής προσωπικά ασχέτως κόμματος.
      "Ναι μεν αλλά" δεν έχει. Ολίγον έγκυος δεν έχει. Ή είναι ή δεν είναι!

      Δημοψήφισμα να αποφασίσει ο λαός. Δεν μπορούν? Εκλογές να αποφασίσει πάλι ο λαός.
      Και ο κάθε υποψήφιος βουλευτής θα απαντήσει στα ερωτήματα αν δέχεται "μακεδονική υπηκοότητα", "μακεδονική γλώσσα", "μακεδονικό έθνος" και όνομα "Μακεδονία".

      Τελείωσε η πλάκα!


      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.