6/12/18

Η συμφωνία με δυο λέξεις: Εσχάτη προδοσία - Διαβάστε και παρακολουθείστε αυτά που θα συμβούν το επόμενο διάστημα στη μαρτυρική Μακεδονία

Με τη συμφωνία πάνε στράφι εθνικοί αγώνες 120 χρόνων για τη Μακεδονία (το άρθρο δημοσιεύθηκε την ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών)
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής έγινε μια προσπάθεια περιγραφής της γεωπολιτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την ενσωμάτωση και ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Το 2009, για να άρουμε το βέτο μας και να γίνει η Αλβανία μέλος του ΝΑΤΟ, υπογράφηκε η συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωών, την οποία στη συνέχεια, με δόλιο τρόπο πάγωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας αυτής. Πάντως, έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα τότε διαπραγματεύτηκε και κάτι πήρε από την Αλβανία, το οποίο όμως δεν το κατοχύρωσε, πράγμα που πρέπει να γίνει μάθημα για την ελληνική διπλωματία, τώρα που «παζαρεύεται» ξανά η ίδια συμφωνία, με χειρότερους όρους για την Ελλάδα, για να άρουμε το βέτο και να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα.
Δυστυχώς, στη συμφωνία με τα Σκόπια, που υπογράφει ο Έλληνας πρωθυπουργός την ώρα που διαβάζει ο αναγνώστης αυτές τις γραμμές, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά έδωσε τα πάντα.
Τη στιγμή που δεν υπάρχει γεωγραφική Μακεδονία, γλώσσα και ταυτότητα, με την επαίσχυντη αυτή συμφωνία τα αναγνωρίζουμε, αποδυναμώνοντας την εθνική άμυνα και ασφάλεια της Ελλάδας στη Θράκη και δημιουργώντας προϋποθέσεις ακόμα και διαμελισμού της πατρίδας μας.
Ιδού οι αποδείξεις.
Κατ’ αρχάς, η Ελλάδα, προτού υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία, έπρεπε να αναζητήσει και να βρει την απάντηση στο εξής ερώτημα: Γιατί οι Σκοπιανοί και όλοι εκείνοι που βρίσκονται από πίσω τους, επιμένουν σε κάτι που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν τους ανήκει; Γιατί επιμένουν στο όνομα Μακεδονία, τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι η περιοχή τους δεν είναι Μακεδονία, ότι η γλώσσα τους είναι η βουλγαρική και ότι οι ίδιοι είναι σλαβοβούλγαροι;
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί θέλουν να διεκδικήσουν τις περιοχές που διεκδικούσαν στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στις οποίες κατοικούσαν πληθυσμοί που μιλούσαν την ίδια γλώσσα μαζί τους. Πρόκειται για περιοχές των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας, όπου υπάρχουν χωριά των οποίων οι κάτοικοι μιλούν τη γλώσσα που η ελληνική κυβέρνηση, με την υπογραφή της συμφωνίας, αναγνωρίζει ως «μακεδονική».
Έχω στα χέρια μου τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, μια έκδοση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με τίτλο «Αφανείς Γηγενείς Μακεδονομάχοι (1903-1913), των εκδόσεων UNIVERSITY STUDIO PRESS, στην οποία καταγράφονται τα βιογραφικά των σπουδαιότερων Μακεδονομάχων από αυτές τις περιοχές, οι οποίοι πολέμησαν εναντίον των κομιτατζήδων και στο πλευρό του ελληνικού στρατού, για να απελευθερωθεί η Μακεδονία από τους Οθωμανούς και να μην περάσει στα χέρια των Βουλγάρων. Είναι οι πρόγονοι των περιοχών, όπου σε κάποιο βαθμό μιλιέται ακόμα από τους κατοίκους η γλώσσα, που οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς αναγνωρίζουν ως «μακεδονική».
Ο σεβασμός μου στους πληθυσμούς αυτούς είναι δεδομένος και γνωρίζω τους αγώνες που έκαναν και το αίμα που έχυσαν, για να παραμείνουν Έλληνες, ιδιαίτερα την περίοδο της Κατοχής, όταν οι βουλγαρικές αρχές γυρνούσαν από χωριό σε χωριό και ζητούσαν από τους κατοίκους να δηλώσουν ότι είναι «Βούλγαροι» και να γλυτώσουν τα «τάγματα εργασίας», να μην γίνουν δηλαδή ντουρντουβάκια. Όσοι δήλωναν, έπαιρναν τρόφιμα από την βουλγαρική επιμελητεία και είχαν την προστασία των βουλγαρικών αρχών κατοχής.
Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δήλωσαν και γι’ αυτό δικαιούνται τον τίτλο του ήρωα οι συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτών των περιοχών, που εντοπίζονται ανατολικά του Στρυμόνα ποταμού, όπου και η βουλγαρική κατοχή.
Όμως, στις περιοχές δυτικά του Στρυμόνα, που ήταν γερμανοκρατούμενες και ιταλοκρατούμενες, παίχτηκαν παιχνίδια στις πλάτες αυτών των ανθρώπων αυτών, κυρίως από κέντρα που είχαν ως στόχο τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, μετά τη λήξη της Κατοχής.
Στο πλαίσιο αυτών των γεωπολιτικών σχεδιασμών, το Νοέμβριο του 1943, με την υποστήριξη του ΚΚΕ ιδρύθηκε στη Δυτική Μακεδονία το «Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο», γνωστό και ως ΣΝΟΦ, το οποίο αυτοδιαλύθηκε τον Μάιο του επόμενου έτους για να το διαδεχθεί το ΝΟΦ, τον Απρίλιος του 1945, με έδρα τα Σκόπια και στελεχωμένο από σλαβόφωνους Έλληνες που κατέφυγαν εκεί.
Στόχος και του ΣΝΟΦ και το ΝΟΦ, ήταν -και παραμένει- η δημιουργία της «ενιαίας ανεξάρτητης Μακεδονίας», με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.
Αυτή είναι εξαιρετικά περιληπτικά η ιστορία και εκεί κρύβεται το μεγάλο μυστικό, η επιμονή των Σκοπιανών και όσων κρύβονται πίσω τους να διεκδικούν κάτι που δεν τους ανήκει, δηλαδή τη γεωγραφική Μακεδονία και τη «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα».
Στόχος τους είναι να διεκδικήσουν «πελατεία» από τις περιοχές της Μακεδονίας που κατοικούν πληθυσμοί που μιλούν την αναγνωρισμένη από την Ελλάδα «μακεδονική» γλώσσα, να διεκδικήσουν «μακεδονική εθνική ταυτότητα», που η Ελλάδα έχει ήδη αναγνωρίσει, για να δημιουργήσουν μια εθνική «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα εδάφη αυτά και την Θεσσαλονίκη, αφού χρόνια τώρα ο κ. Μπουτάρης έχει κάνει κατάλληλη προεργασία, ελπίζουμε άκων, διαλαλώντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πολυεθνική.
Πάμε τώρα στο θέμα της εθνικής άμυνας.
Στο παρελθόν είχαν καταγραφεί κινήσεις του πρέσβη της Τουρκίας στις περιοχές αυτές και επαφές με κύκλους των σλαβόφωνων που διεκδικούν χρόνια τώρα το δικαίωμα να λέγονται «εθνικά Μακεδόνες».
Είναι γνωστή η σύμπλευση και η συνεργασία κύκλων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης με τους κύκλους που επιδιώκουν τη δημιουργία «μακεδονικής» μειονότητας στη Βόρειο Ελλάδα.
Η συμφωνία που υπογράφει την ώρα αυτή ο κ. Τσίπρας, διευκολύνει τα σχέδια αυτά και δημιουργεί προϋποθέσεις για να εντείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα ντόπιοι και ξένοι κύκλοι, που έχουν στα σχέδιά τους τη δημιουργία αυτής της μειονότητας, με τελικό στόχο τον διαμελισμό της Ελλάδας.
Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, χωρίς να είναι επιτελικός αξιωματικός, πόσο δύσκολη αν όχι αδύνατη θα είναι η άμυνα στον Έβρο και τη Θράκη.
Με άλλα λόγια, γκρεμίζονται και πάνε στράφι εθνικοί αγώνες 120 ετών, με την συμφωνία Τσίπρα-Καμένου-Κοτζιά με τον Ζάεφ.
Οι αναγνώστες γνωρίζουν ότι ο γράφων δεν κινδυνολογεί. Και γι’ αυτό η συμφωνία αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με μια λέξη: Εσχάτη προδοσία.

87 σχόλια:

  1. Ιδεοληπτικοι αλήτες ολκής, θίασος της καρέκλας, προδότες, όπως και να τους πεις θα υπογράψουν!!!
    Και από την άλλη αντιπολίτευση με ούτε έναν βουλευτή να μην παραιτείται, να μην κάνει κάτι να διαλυθεί το κοινοβούλιο!!!
    Πολιτικά αποβρασματα που δεν σέβονται το αίμα των προγόνων μας και θα αναγκάσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ματώσουν όταν τα δικά τους θα τα έχουν στείλει έξω....
    Εσχάτη προδοσία χωρίς αμφιβολία....
    Το ζητουμενο? Ποιος θα επιβάλει την "ποινή"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΊ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΈΝΗ ΣΤΙΓΜΉ.

      ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;
      ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΡΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;

      Διαγραφή
    2. Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ.Η Συμφωνία απ όσο γνωρίζουμε χρειάζεται 180 ψήφους.Με ΚΟΛΠΟ του ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ 153 ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΥΣ ΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ.ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

      Διαγραφή
    3. υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος γι' αυτό?

      Διαγραφή
    4. @ nikos4,

      "...υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος γι' αυτό?..."

      Ναι! Του Μέρφυ!

      Διαγραφή
    5. Maria Koymi η συμφωνία δεν πέρασε ακόμη απο την Βουλή. Ο Κούλης απλώς έκαψε την πρόταση μομφής, την έκανε νωρίς .

      Διαγραφή
  2. πως λεγεται μια χωρα που οι πολιτες της ειναι τοσο διχασμενοι και το πολιτικο της συστημα τοσο διχασμενο (δεν ειναι λειτουργικο το συστημα μας, και επισης δεν εχει ασφαλιστικες δικλιδες), που οι μεν για να δικαιολογησουν οτι κανουν κακο στην χωρα τους κατηγορουν τους δε που εκαναν και αυτοι κακο..

    αυτη η αριστερα δυστηχως δεν εχει λογικη, μονο μισος.

    και δω πρεπει να πουμε οτι αυτη η κυβερνηση ηρθε με ευθυνη των προηγουμενων. πρεπει ολοι να παρουν τις ευθυνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος ο Κοτζιας, εψαξε και βρηκε ολες τις πιθανες λαθεμενες κινησεις μας η τις δυσκολιες μας, ακομη και το 1945 ανεφερε που ειμασταν κατεστραμενοι, για να κανει την συμφωνια ποιο ευκολη για τους σκοπιανους. Εψαχνε δηλ. αφορμες να τα δωσει ολα αλλα να μην μπορει να κατηγορηθει. Μονο στην ελλαδα του συριζα και της αριστεροσυνης γινεται αυτο. Σαν να ακουγα του σκοπιανους. Δεν μπορω να το πιστεψω.
    Σαν να θελω να διαπραγματευτω την πωληση του σπιτιου μου και να λεω στην γυναικα μου, οτι το πουλησα φθηνα γιατι εχει ρωγμες στο μπανιο, ειναι χαλασμενα τα πλακακια της κουζινας, και οτι αλλο μπορω για να το δωσω μισοτιμης. Ετσι και ο Κοτζιας. Αν δεν το αγαπας το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει.

    Καλη δυναμη, καλη συνεχεια δεν εχει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Έλληνες ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση, επειδή γεννηθήκαμε και ζούμε σε εποχές ειρήνης, και (μέχρι πρόσφατα) ευημερίας (έστω και επίπλαστης από ένα σημείο και μετά), δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα της ανθρώπινης ιστορίας, που είναι ένας διαρκής και ανελέητος αγώνας. Από την αρχαιότητα οι πόλεμοι δεν σταμάτησαν ποτέ, παρά τις κατά καιρούς Συνθήκες υποτιθέμενης ειρήνης, και μόνο άλλες αιτίες (όπως π.χ. η πανούκλα που αποδεκάτισε κυριολεκτικά την Ευρώπη) είχαν μακροχρόνιες (αναγκαστικές) επιδράσεις πάνω σε αυτό.
    Το έθνος μας μετά την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, έχει ζήσει μια φριχτή σκλαβιά από ένα σκληρό, απάνθρωπο λαό, που το κράτησε 400 χρόνια στο σκοτάδι και στα όρια της εθνικής και βιολογικής του ύπαρξης και επιβίωσης, και στη συνέχεια πέρασε και άλλες μεγάλες εθνικές περιπέτειες, και αναγκάστηκε να κάνει πολύ αιματηρούς αγώνες και πολέμους για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, και να ανακτήσει τα εδάφη του. Οι μεγάλες δυνάμεις επενέβαιναν αλλά πάντα με το αζημίωτο, φορτώνοντάς μας μάλιστα με χρέη. Ουσιαστικά ο Έλληνας είχε ζυμωθεί με τον αγώνα. Ήταν μια αυτονόητη στάση ζωής και η ίδια η επιβίωσή του.
    Αυτό κράτησε μέχρι τη γενιά των παππούδων μας.
    Εμείς μεγαλώσαμε με μια αντίληψη ότι όλα όσα βλέπουμε είναι σταθερά και δεδομένα, ότι τα κράτη έχουν τα σύνορά τους, και ότι υπάρχουν Διεθνείς Συνθήκες που μας προστατεύουν.
    Και επιπλέον κατάφεραν να μας κάνουν μια ανιστόρητη γενιά, που τις τελευταίες δεκαετίες η αριστερή διανόηση προσπάθησε να της επιβάλλει την δική της αντίληψη για τους εθνικούς μας αγώνες, "ποινικοποιώντας" τον πατριωτισμό, και θεωρώντας τον ως αστικό κατάλοιπο και ως ένα τρόπο να τρέφονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.
    Ο μόνος αγώνας που αναγνώριζαν ήταν ο "ταξικός", ο οποίος τελικά συμπυκνώθηκε στην αριστερή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, και στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό.
    Ήρθε η κρίση, ανατράπηκαν τα δεδομένα μας, και σήμερα βλέπουμε έκπληκτοι να κινδυνεύουν ή ήδη να χάνονται τα αυτονόητα. Και παρόλα αυτά ακόμα είμαστε σε κατάσταση απορίας, και νομίζουμε ότι δεν μπορεί να συμβεί το ένα ή το άλλο..
    Λοιπόν πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα όσα έχουμε, κάποιοι άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους για να τα έχουμε, και δεν είναι αυτονόητα.
    Και ότι η κάθε γενιά έχει χρέος απέναντι στην επόμενη να παραδώσει αυτά που και η ίδια παρέλαβε.
    Δεν γίνεται οι άνθρωποι κάθε γενιάς να αγωνίζονται δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους, και εμείς να μη θέλουμε να χάσουμε την ησυχία μας, και να φανταζόμαστε ότι "δεν γίνονται αυτά σήμερα", και ότι δεν κινδυνεύουμε ούτε από πόλεμο ούτε από διαμελισμό, ούτε άλλες εθνικές συμφορές.Πραγματικά είναι ντροπή μας η στάση της μιζέριας και της αδράνειας, βλέποντας μάλιστα ξεκάθαρα πλέον την προδοσία και την καταστροφή που συντελείται στη χώρα μας.Όλοι πρέπει να κινητοποιηθούμε, να διαμαρτυρηθούμε στους βουλευτές, στους φορείς στην Εκκλησία, να στηρίξουμε και όσους μπορούν να βγουν μπροστά.
    Το θράσος των πολιτικών δεν έχει όριο. Έχουμε μια κανονική δικτατορία. Όσα έχουν περάσει στη Βουλή ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ από τον ελληνικό λαό. Παρόλα αυτά ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, σαν καλοί υπηρέτες των αφεντικών τους.Μέχρι εδώ όμως.Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Σε λίγο θα ξυπνήσουμε σε μια νέα πραγματικότητα... και υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς.Και γιατί τους ψηφίσαμε με υλιστικά κριτήρια, και γιατί βλέποντας όλα αυτά δεν αντιδράσαμε. Είμαστε μεγάλοι υπεύθυνοι, και υπόλογοι απέναντι στην επόμενη γενιά αλλά και απέναντι στους ήρωες και μάρτυρες αυτού του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα ολα. Τα πραγματα θα αλλαζουν προς το χειροτερο οσο τα αφηνουμε. Το βαρελι δεν εχει πατο. Αλλα οταν τα λεγαμε αυτα καποιο για το οικονομικο σκελος μας ελεγαν τρελους. Ειμαστε σε παρακμη. Πρεπει να βασιστουμε σε ολες τις υγιεις δυναμεις.
      ΚΑλη συνεχεια

      Διαγραφή
    2. maria p. όπως ακριβώς τα λες είναι. Πρέπει όμως να βρούμε μια λύση ή ένα κοινό πλάνο και μιλάω για όποιον αγαπάει τον τόπο.

      Διαγραφή
    3. John Wick κ kyriostau
      O κόσμος ψήφισε το από-κομμα του 3% επειδή θεώρησε ότι θα μπορούσε να πει και μερικά ΟΧΙ στους ξένους σε μια περίοδο που έβγαιναν συνεχώς στη δημοσιότητα τα σκάνδαλα και οι δωροδοκίες του πολιτικού συστήματος από τους Γερμανούς, με τα οποία θεωρούσε ότι τους κράταγαν "δεμένους".
      Το πράγμα φάνηκε όμως αμέσως που πήγαινε, και ιδιαίτερα μετά από λίγους μήνες, το καλοκαίρι του 2015 με το Δημοψήφισμα και το κλείσιμο των Τραπεζών και το περαιτέρω αλυσόδεμα της χώρας με τα επόμενα που ήρθαν.
      Οι αχαρακτήριστοι Συριζαίοι προχώρησαν όμως και σε πράγματα που ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τα ήθελε. Με ένα πρωτοφανή αυταρχισμό, με ένα φασιστικό τρόπο.
      Βλέπουν τόσο καιρό τον κόσμο να έχει ξεσηκωθεί με το θέμα της Μακεδονίας, έγιναν μεγάλα συλλαλητήρια, έγιναν τόσες παρεμβάσεις, και δεν πτοήθηκαν καθόλου! Έφεραν τη χειρότερη συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει.
      Παράλογη απ΄όλες τις πλευρές, ανθελληνική, και ένας σίγουρος μελλοντικός κίνδυνος, καθώς η χώρα δεν πρόκειται να ανακάμψει από το χρέος που αυξάνεται.
      Επιπλέον προσπαθούν εμμονικά να μεταλλάξουν το χαρακτήρα της Ελλάδας σύμφωνα με την ιδεοληψία τους.
      Ποιον ρώτησαν για να νομιμοποιήσουν στη χώρα μας τις διαστροφές με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων (που θα γίνει και γάμος) και με τη διδασκαλία των λεγόμενων "έμφυλων ταυτοτήτων" και της αποδόμησης των "έμφυλων στερεοτύπων" στα σχολεία;Τι είδους αντίληψη έχουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν δίνουν μικρά απροστάτευτα παιδιά να μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους;Γιατί αλλάζουν τα βιβλία των θρησκευτικών με "πανθρησκειακούς φακέλους"; Γιατί τόση αφασία στο λαθρομεταναστευτικό;
      Η χώρα με αυτή την κυβέρνηση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.
      Τεράστιες ευθύνες έχει ο Π.Καμμένος, με τις υποτιθέμενες "κόκκινες γραμμές".
      Η λύση και το κοινό πλάνο είναι η αγωνία και ο προβληματισμός όλων μας. Αλλά επειδή όσο περνάει ο καιρός καταρρέουν και οι αυταπάτες μας, (όσοι είχαμε κάποιες ελπίδες για αλλαγή προς το καλύτερο ή για αντίδραση κομμάτων κ.α.) πιστεύω ότι θα βρεθούν τρόποι. Προς το παρόν ας διαμαρτυρηθούμε ΜΑΖΙΚΑ όπου και όπως μπορούμε. Έστω και στο διαδίκτυο. Να χαλάσει ο κόσμος.. Και να στηρίξουμε όλες τις πρωτοβουλίες.. Μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να δούμε μετά τι θα κάνουμε..
      Καλή συνέχεια και σ΄εσάς..

      Διαγραφή
    4. Μπραβο maria. Ακριβως ετσι. Σαββα μια ερωτηση. Μετα τις υπογραφες δεν υπαρχει γυρισμος; αναιρεση απο μια αλλη κυβερνηση της καταπτυστης συμφωνιας;

      Διαγραφή
    5. Ευθυνες τεραστιες εχει και ο Παυλοπουλος που προισταται της αφασιας.Καμωνεται πως ειναι προεδρος αναισθητος στον κοσμο των αισθησεων . Αλλα τοτε τι θελει ?Αναισθησια αμοιβομενη ?? Καδρο ειναι ? Εχει αυτος ο αρλεκινος παιδεια ?? Εχει τσιπα ?? Κοιταει το σπιτι στις φλογες οντας ο φυλακας του και πινει καφε αμεριμνος.σαν ναχει παρει πρεζα.Κι ο Μητσοτακης χμμ ....Κρητικος....( ειναι αυτο η Κρητη ?) ΔΕΝ παραιτειται για να σωσει το σπιτι αλλα περιμενει να καει ολο για να παρει την ασφαλεια.Και φιλοδοξει να την κυβερνησει ο λουφαδορος ταχα χωρις λουφα και με υπευθυνοτητα.Ειναι αυτο το πλασμα Κρητικο η απ το Αφγανισταν ?

      Διαγραφή
    6. Κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μόνο υπερήφανοι για τους προγόνους μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους απογόνους μας περήφανους για εμάς.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ Δημήτρη, ως προς τις ευθύνες του Παυλόπουλου. Καταντήσαμε να θεωρούμε ότι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι διακοσμητικός (αφού αυτό συμβαίνει στην πράξη), ενώ θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά ο ακροτελεύτιος θεσμός, και να έχει την τόλμη να υπερασπίζεται το δίκαιο και τη χώρα.
      Είναι ένα παπαγαλάκι που λέει ΝΑΙ σε όλα όσα του φέρνουν να υπογράψει, που δεν ξέρω καν αν τα διαβάζει (δεν υπάρχει δηλαδή και λόγος, αφού έτσι κι αλλιώς έχει προαποφασίσει να τα υπογράψει)...
      Θα σου πουν "τι να κάνει, να ρίξει την κυβέρνηση; θα μπούμε σε κατάσταση πολιτικής ανωμαλίας, εκλογές κτλ... και θα πάει πίσω η πορεία της προσπάθειας ανάκαμψης (!)"..
      Με αυτά τα παραμύθια έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία και η χώρα βουλιάζει. Και το ξέρουν και αυτοί που τα λένε.
      Γράφει ένα άρθρο από το blog "Oυδέν σχόλιον":
      "Το blog έχει μείνει άφωνο.Γι αυτό και οι τόσες μέρες σιωπής και απουσίας.
      Έρχεται ένα τιποτένιο ανθρωπάκι απ’ το πουθενά, το απόλυτο τίποτα, με μόνο εφόδιο την αναίδεια της ολοκληρωτικής αγραμματοσύνης του, και χαρίζει Ιστορία, πατρίδα, μαγαρίζει την γλώσσα, υπογράφει δύο μνημόνια, ενεχυριάζει την κρατική (λαϊκή) περιουσία που έχει απομείνει μέχρι το ποσό των 25 δις ευρώ, διασφαλίζοντας στους τοκογλύφους πως θα πάρει τα μέτρα που θα μας σφάξουν, επιχειρηματολογεί με ανοησίες και ψέματα, κατηγορεί σαν συνεπής φασίστας όποιους έχουν αντίθετη άποψη ως φασίστες, χαχανίζει ως βλαξ όλη την ώρα, χαρούμενος για το έργο του και τους επαίνους των διεθνών απατεώνων των τραπεζών και του χυδαίου πλούτου, ανυποψίαστος, σαν συνεπής ηλίθιος, για την καταστροφή που προκαλεί, ή υποψιασμένος, σαν συνειδητός προδότης, αρχηγός σπείρας στερημένων και συμπλεγματικών, και συγκυβερνήτης (κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι) ενός προβληματικού κλόουν, και, και τίποτα δεν κινείται!.."

      Σχετικά με τον Κ. Μητσοτάκη, τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχουμε σε αυτό το άτομο; Ένας πολιτικός της γενιάς των ευρωπαϊκών κολλεγίων, όπως και ο ΓΑΠ, νεοταξίτης, υπέρ της παγκοσμιοποίησης και της πολιτικής ορθότητας, και υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων.

      Δείτε παρακαλώ αυτό το άρθρο:
      https://iskra.gr/τα-εφιαλτικά-σχέδια-των-ηπα-για-τη-βόρ/
      "...Μετατροπή ολόκληρων περιοχών σε μη – κράτη, κατακερματισμός, πολιτική και οικονομική νέο-αποικιοποίηση, εγκατάσταση ΝΑΤΟικών βάσεων και στρατευμάτων...
      Το Σχέδιο του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια είναι ξεκάθαρο. Δημιουργία μιας ισχυρής Ζώνης Επίθεσης κατά της Ρωσίας. Μια Ζώνη που θα ξεκινάει από τις σκανδιναβικές χώρες και θα καταλήγει στη Σούδα..."

      Αυτός είναι ο τελικός στόχος, γι αυτό τα διεθνή κατευθυνόμενα ΜΜΕ δήλωσαν ενθουσιασμό για τη συμφωνία, και άρχισαν αμέσως τις έμμεσες απειλές εναντίον της Ρωσίας και της Σερβίας (που πριν ένα χρόνο απέρριψε την ονομασία "Μακεδονία" για τα Σκόπια).
      Όπως λένε οι αναλυτές τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται έχουν τραγικές ομοιότητες με τις συνθήκες πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο όταν όπως λέει και το άρθρο:"... η ναζιστική Γερμανία, πριν την επίθεση της στην ΕΣΣΔ, έπρεπε να είχε «εξασφαλίσει» όλη τη βαλκανική (και την Κρήτη)..".
      Σήμερα τη θέση της Γερμανίας έχει πάρει η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Γι αυτό ακριβώς, δεν πρόκειται ούτε η Ν.Δ. να αμφισβητήσει τη συμφωνία, γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

      Η αδερφή του η Ντόρα Μπακογιάννη έχει μηνύσει τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για "αντισημιτισμό", που είναι σχεδόν ο μοναδικός (ίσως και 3-4 ακόμα) από την Εκκλησία που μάχεται τη ΝΤΠ και γενικότερα όλη αυτή τη λαίλαπα που ζούμε, και έχει την τόλμη να μιλάει ανοιχτά για τον σιωνιστικό πόλεμο που δέχεται η χώρα μας.

      Διαγραφή
    8. πολύ σωστά..και όχι μόνο..μας έκαναν βουτυρόπαιδα μόνο για φραπέ,γκόμενες και ποδόσφαιρα
      Δημιούργησαν μια νεολαία ανίκανη να υποστηρίξει και να προστατέψει την πατρίδα της..αντίθετα νομίζουν ότι είναι πολίτες του κόσμου εγκαταλείποντας την Ελλάδα για το ατομικό τους συμφέρον

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ-ή
      Κανένας δεν μας "έκανε."
      Ο καθένας κάνει ότι κάνει για τον εαυτό του. Αυτά που γράφεις ότι μας έκαναν βουτυρόπαιδα κ.λ.π. επίτρεψέ με να πω ότι είναι πολύ συνηθισμένες δικαιολογίες για να δικαιολογούμε στον εαυτό μας την ανικανότητά - ατολμία μας. Και τον Δημοσθένη τραυλό τον έκανε ή φύση αλλά μόνος του έγινε από τους μέγιστους ρήτορες.
      Και τον συγχωρεμένο φίλο μου Α. με μυοπάθεια τον "δώρισε" η φύση , παράλυτος στο τέλος χωρίς ούτε ένα δαχτυλάκι να μη μπορεί να κουνήσει, αλλά ήταν πάντα γελαστός με το πιο όμορφο χαμόγελεο που έχω δει και πάντα με αναζητήσεις πριν φτάσει το τέλος του στα 40.
      "Να ακούς συμβουλή και να δέχεσαι διαπαιδαγώγηση, ώστε να γίνεις σοφός στο μέλλον σου"
      (Παροιμίες 19:20)

      Διαγραφή
  5. Αφου αυτοι οι αριστεροι αποδεδειγμενα πια δεν εχουν αγαπη για υτον τον τοπο και την ιστορια του, μπορει καποιος να μου πει γιατι δεν μεταναστευουν? Εμεις επρεπε να φυγουμε για να επιζησουμε και αυτοι ζουν και βασιλευουν. Ουτε τον λαο μας αγαπουν, ουτε την ιστορια μας αγαπουν, ουτε τον τοπο μας αγαπουν. Το μονο που αγαπουν ειναι να ειναι καπου βολεμενοι και να δουλευουμε ολοι εμεις και να τους πληρωνουμε να καθονται (βλεπε τιτανοτεραστιο Καρανικα, και τοσα νεα παιδια με ικανοτητες να ειναι μεταναστες), και μας μισουν και απο πανω. Κατι πρεπει να κανουμε ωστε να μεταναστευσουν. Δεν υπαρχει αλλη λυση. Θα σκασω, μια φορα τωρα και μια φορα το 15.
    Να ειμαι μια χαρα, να ζω μια χαρα, και να σκαω μονο για την ελλαδα και τον συριζα.

    Καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να τους πολεμησεις να τους νικησεις να τους συντριψεις και να τους ξεφτιλισεις τα ιερα και τα οσια της αρρωστημενης θρησκειας τους επιβαλλοντας τις δικες σου αρχες και αξιες αστουλι...
      μαυτην αριβως τη σειρα....

      Διαγραφή
    2. δεν ειναι καλοι οι χαρακτηρισμοι. Οταν λες να τους συντριψεις τι εννοεις? Πως επιβαλεις τις ιδεες σου?

      Νομιζω οτι αυτο ειναι που κανουν αυτοι σε μενα και δεν μου αρεσει καθολου.

      Καλη δυναμη

      Διαγραφή
    3. John Wick θα συμφωνήσω μαζί σου στα των αριστερών , οι περισσότερροι μισούν την Ελλάδα , όχι όμως τον χώρο της Ελλάδας, αλλά την Ελλάδα σαν έθνος Ελλήνων, για αυτό δεν φεύγουν, τους αρέσει εδώ.

      Συν τοις άλλης, αν έχεις παρατηρήσει έχουν πάντα καλές θέσεις εργασίας με καλό μισθό ακόμα και τώρα εν μέσω κρίσης, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα όπως π.χ. ο Καρανίκας, κοίταξε στο περιβάλλον σου και στους γνωστούς σου και θα το δεις, ειδικά στο δημόσιο, οπότε γιατί να φύγουν; (Όταν σταματήσει η χρηματοδότηση aka μνημόνιο και δεν θα ταϊζονται οι κομματικοί Γενίτσαροι, τότε θα φάνε τον κομματικό Σουλτάνο τον ίδιο)

      Απο την άλλη , αν το πρόβλημα ήταν μόνο η αριστερά , θα το λύναμε, δεν είναι ομως μόνο αυτοί και η δεξιά έτσι είναι. Ναι δεν βριζουν ότι ελληνικό , δεν καίνε σημαίες, δεν θα σε δείρουν στο κέντρο της Αθήνας αν φοράς Ελληνική σημαία κλπ τι κάνουν όμως; Τίποτα , ακολουθούν το πλάνο.

      Π.χ. Με όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και είδικά στο της Μακεδονίας η Ν.Δ. θα έπρεπε να οργανώνει τα συλλαλητήρια και να ανακινεί τον κόσμο , αντ' αυτού , χλιαρές αντιδράσεις για το θεα ...θεσσαλονικη (αι Αθήναι δεν κόπτωνται για αυτό)

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω για την απαντηση.
      Συμφωνω για τους αριστερους, οτι αρκετοι απο αυτους ειναι ετσι. Και αρκετοι αλλοι ειναι παιδια πλουσιων οικογενειων και οι ιδιοι σπουδασμενοι με σχετικα καλες δουλειες, καθηγητες, γιατροι, δικηγοροι, μηχανικοι. Οι περισσοτεροι βολευτες του συριζα εχουν ο καθενας απο τριαντα ακινητα ολα απο κληρονομια.
      Σωστα, και οι δεξιοι ειναι κατωτεροι των περιστασεων. Και πιστευω οτι αυτοι εχουν την κυρια ευθυνη που ηρθε αυτο το τσιρκο στην εξουσια.
      Αλλα ποιοι ειναι το προβλημα μας, αυτους που πρεπει να αντιμετωπισουμε, αυτοι που μπορουν να μας βλαψουν αμεσα και σκληρα. Αυτοι προσπαθησαν να μας βγαλουν απο την ευρωπη και το ευρω, εκλεισαν τις τραπεζες μας και το διασκεδασαν, θυμαμαι Βουτση και Βαρουφακη να πανυγυριζουν.
      Πρεπει να σκεφτομαστε λογικα, να λυνουμε τα προβληματα βαζοντας προτεραιοτητα. Να λυνουμε τα προβληματα λιγο λιγο και ξεκινωντας απο τα πρωτα και ευκολα βηματα. Το λαθος το ελληνικο ειναι οτι δεν αναλυουμε τα προβληματα δεν τα συζηταμε χωρις αναφορες προσωπικες και κομματικες. Οι λυσεις των προβληματων ειναι δυσκολες και πρεπει να γινονται με υπομονη και βημα βημα.

      Καλη δυναμη

      Διαγραφή
    5. Κατι ξεχασα. Δεν μπορει καποιος να αγαπαει τον χωρο. Πρεπει να κρατιεται απο καπου. Εγω εχω ταξιδεψει σε πολλα ωραια μερη σαν τουριστας. Ενας ξενος που ερχεται για διακοπες στην ελλαδα και του αρεσει δεν αγαπαει την ελλαδα. Και ο τοπος φτιαχνει τους ανθρωπους. Οι Φινλανδοι ειναι με τα χαρακτηριστικα τους γιατι ο τοπος τους ειναι ετσι. Πως γινεται αυτοι οι ελληνες με τοση ομορφια τριγυρω να εχουν τετοιο μισος. Αρα ειναι ο τροπος. Ο τροπος μας ειναι ασχημος που φτιαχνει την ασχημια στην ψυχη. Ο τροπος για παραδειγμα ειναι ο τροπος που φτιαξαμε τις πολεις μας. Νομιζω το μισος ερχεται απο το γεγονος οτι ενω μπορουμε να ζουμε ομορφα εμεις επιλεγουμε το ασχημο τροπο. εγω πολλες φορες θυμωνω με αλλους ελληνες με τον τροπο τους. τον τροπο που παρκαρουν για παραδειγμα. τον τροπο που οδηγουν, τον τροπο που αντιμετωπιζουμε τους αλλους, με τους φιλους ειμαστε τελειοι με τους αλλους ειμαστε σαν εχθροι.

      καλη συνεχεια.

      Διαγραφή
    6. Έχουν παράλληλη κουλτούρα για αυτό και για αυτούς ο όρος αριστερά είναι που τους κρατάει. Φυσικά δεν μιλάω για όλους αλλα για τους πιο πορωμένους.

      Να στο πω απλά , για κάποιους λόγους που δεν ξέρω ακριβώς , ο θανάσημος εχθρός τους είναι ο Έλληνας εθνικιστής και εδώ ο όρος είναι όπως το αντιλαμβάνονται αυτοί δεν χρειάζεται να είσαι ακραίος τύπος δηλαδή, για αυτό συμβαίνουν και σκηνικά που δέρνουν καθημερινούς ανρθώπους που απλά έτυχε να έχουν ελληνική σημαία στο μπουφαν π.χ.

      Να σου πω μια αληθινή περίπτωση σε φίλο μου πατριώτη απο αριστερή οικογένεια μάλιστα , που έκανε σχόλια στο facebook εναντίων της υπερμετρης μετανάστευσης, μαζέυτηκαν έξω απο το μαγαζί του να του το κάψουν, τελικά δεν του το κάψανε γιατί τον ήξερε ενας προσωπικα, υποθέτω ήταν απλά για εκφοβισμό.

      Δεν ξέρω πως φτάσαμε ως εδώ, το έχω δει όμως απο τη δεκαετία του 90.
      Το 80 μας κάνανε στο σχολείο μάθημα ενάντια στην ξενομανία και το να μην υποτιμούμε την Ελλάδα σε σχέση με τους ξένους και λίγα χρόνια μετά μας κάνανε μάθημα ενάντια στην ξενοφοβία , εν τω μεταξύ τότε δεν είχαμε ακόμα ξενους όπως έγινε μετά. Ίσως να έχει να κάνει κάτι με αυτό.

      Καλή δύναμη φίλε μου

      Διαγραφή
    7. απο το 90 κ μετα εφανη τι θα ακολουθουσε.εγινε νεος συμμοριτοπολεμος με γνωστο το αποτελεσμα.τωρα αμφιβαλλω αν ο Σκομπυ και Αμερικανοι δυναται να κανουν κατι η απλα δεν ενδιαφερονται διοτι ετσι βολευονται περισσοτερο, η λαμβανοντας αντιπαροχες αλλου, Συρια Δαρδανελια, Βουλγαρια μαυρη θαλασσα.

      Διαγραφή
  6. Εσχάτη προδοσία ειναι ο επίλογος της καταστροφικοτερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.
    Όσοι πρειδοποιουσαν το 2015 οτι ο Συριζα αποτελεί το καταστροφικοτερο σεναριο για τη χώρα κατασυκοφαντηθηκαν απ τούς "αγανακτισμένους επαναστάτες" ως Σαμαροβενιζελικοι γερμανοτσολιαδες.

    ΥΓ. Να γίνει εκκληση στην παγκόσμια ψυχιατρικη κοινότητα να μελετήσει το φαινόμενο της πολιτικης όντοτητας που λέγεται Πανος Καμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός υπακούει σε μερικές προσταγές.
      Μία από αυτές είναι το "Keep walking"...

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν μιλάμε για εθνική προδοσία και να εξηγηθώ.Ας τα σβήσουμε για μια στιγμή όλα Αφού λοιπόν στους δυο λαούς (διαμαρτυρήθηκαν 150 άτομα προχθες στα Σκόπια) δεν τους είναι αρεστή η συμφωνία. Κυρίως το 90% των Ελλήνων, να κάνει η κυβέρνηση ένα δημοψήφισμα και τελειώσαμε! Να αναλάβει ο λαός την ευθύνη! Δεύτερον: Ας υποθέσουμε πως μέχρι στιγμής καλώς ανίχνευσαν ο ένας τις προθέσεις του άλλου. Όλοι λοιπόν είμαστε καλόπιστοι και λέμε τι καλά παιδιά ρε φίλε οι Σκοπιανοί. Αδέρφια μας! Ας κάνουμε έναν απολογισμό. Τι μας λένε οι δικοί μας? Το Τσιπρόνι ο αητός? Λέει παιδιά είμαστε κομπλέ και να σας πω και κάτι? Τι?...τον ρωτάμε! Μας λέει θα βάλουμε Βόρεια "Μακεδονία" το όνομα αλλά αυτοί θα υπογράψουν πως δεν έχουν σχέση με την ιστορία της Μακεδονίας της original...θύρα 7 ντε! Τι λες! Απαντάμε γεμάτοι έκπληξη εμείς, λοιπόν? Επίσης συνεχίζει ο Αλ6ης θα έχουν την γλώσσα "Μακεδονική" αλλά με αστερίσκο θα λένε είναι σλαβική διάλεκτος! Άντε!! Του λέμε εμείς! Ακούστε μας λέει και το καλύτερο! Θα αναγράφονται στην ιθαγένεια "Μακεδόνες" κι ας είναι σλαβοι, Αλβανοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι.Δεν θα έχουν σχέση όπως καταλαβαίνετε με Μακεδόνες! Τι λες του λέμε? Ναι λέει....ωραία του λέμε θα μας απαντήσεις μια ερώτηση? Αμε λέει. Αφού δεν έχουν σχέση με την Μακεδονία, δεν είναι Μακεδόνες, δεν μιλούν μακεδονική γλώσσα και δεν είναι ως εθνότητα Μακεδόνες, γιατί δεν υπάρχει, γιατί θέλουν να χρησιμοποιούν ντε καλά τον όρο Μακεδονία? Είναι ηλίθιοι, βλαμμένοι, γιατί τι μπορεί να είναι οι Σκοπιανοί, κυβερνώντες αν θέλετε γιατί αυτοί διαπραγματευτες αν δεν είναι Έλληνες να τους ενδιαφέρει η Μακεδονία? Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και ξεφτίλα, εκ μέρους τους, λαού και κυβέρνησης των Σκοπίων.Πιο ξεφτιλισμένο λαό δεν έχει η ανθρωπότητα, ξεφτίλα με λοφίο να είσαι Βούλγαρος, Αλβανός, Γύφτος και να θες άλλο όνομα!Εδώ μαλώνου για το όνομά τους , τις ρίζες τους οι άνθρωποι! Για απάντησε μας πειστικά ρε πρωθυπουργέ με μικρό π μάγκα?Άρα εσύ που έχεις λογκη ν ΣΟΥ ΠΟΎΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΕΙς ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΆΛΗ. Μήπως λοιπόν τώρα μετά από όλα αυτά και την μεγάλη επιτυχία να τους αποσπάσεις αυτήν ομολογία να ξαναπάρεις τα χαρτιά και τα ντοσιέ και να πεις του Ζαεφ: "Ρε συ τι μαλακίες ζητάτε τόσα χρόνια"? Πες τα και στον ΟΗΕ, Δείξτα στο ΝΑΤΟ, ΤΡΙΨΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, παντού. Πες τους ρε σεις αυτοί χαζέψανε! Δως τους μια Κεντροβαλκανική Δημοκρατία να τελειώνουμε και να δεις τι αγαπημένοι θα είμαστε! Ουτε συλλαλητήρια, ούτε βρισιματα στα sites ούτε μηνυσεις! Θα μπλέξεις δόλιε...Θα μπλέξεις με όσα κάνεις γιατί είσαι νέος, δεν θα υπάρχει πέτρα στην Ελλάδα να κρυφτείς!Φύγε από την χώρα!Πάρε τα παιδιά σου και φύγε, φύγε εσύ ο Κοτζιάς ο Καμμένος ο ναζιάρης, θέλει καρέκλα ο κώλος του!Θέλουμε δημοψήφισμα ρε ή εκλογές εδώ και τώρα!Έπειτα από αυτά ας αρθρώσει λόγος κάποιος εδώ για την δεξιά σε όποια απόχρωση, μπλέ, σιελ, μουσταδί, σας φάγανε οι αριστεροί και τα κόμματα!Η δεξιά σας που είναι ρε, πήρε θέση για το όνομα, παρά ψελλίζει, τραυλίζει θα έλεγα!Αυτά για την ιστορία.Τα έχω γραμμένα τα κόμματα, εδώ και τώρα ας προχωρήσει το δ πολιτική επανάσταση κι ότι γίνει. Κανένα κερατά!ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΛΩΤΣΙΕΣ. Δεν έχι καμιά λογική ότι γίνεται και είναι κατάφορη κατάλυση της Δημοκρατίας!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΣΟ ΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΩ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ...Αλήτες, παλιάνθρωποι, βουλευτές που χαζογελάνε ως >>πολιτικοί άνδρες>>.Ξεφτίλες θα είστε και δαχτυλοδεικτούμενοι!Ανθρωπάκια που αισθάνεστε πως είστε νοματαίοι και σας θαυμάζουν, κατάπτυστοι και πρόστυχοι όσοι από εσας θα συμμετέχει στην εθνική προδοσία... Θα συναντηθούμε όμως σύντομα...τότε που θα παρακαλάτε για μια ψήφο, αλλά θα είναι αργά γιατί θα σας έχουμε στείλει στον αγύριστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η θερμή υποστήριξη Κοτζιά στις θέσεις των Σκοπίων αποδεικνύει ότι έκαναν οι Συριζαίοι το έκαναν με την θέλησή τους και όχι εξαιτίας εξωτερικής πίεσης. Νομίζετε ότι ο Φίλης ή Χριστοδουλοπούλου δίνουν μία δεκάρα για το όνομα Μακεδονία??? Τους ψηφίσατε Ελληνόφωνοι επομένως ήταν δίκαιο να προδοθεί η Μακεδονία και ο Τσίπρας το κάνει πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πολτικοι που μας κυβερνουν απεδειξαν οτι ειναι ο ορισμος του γενιτσαρου.
    Μεσα σε 3 χρονια μεταμορφωθηκαν απο αριστερους, δημοκρατικους, επαναστατες σε αθλιους προδοτες που ασκουν την εξουσια που κατελαβαν, αυταρχικα και φασιστικα. Ειναι απολυτα αδιστακτοι και γι΄αυτο ακρως επικινδυνοι.
    Απο οτι φαινεται θα υπαρχει συνεχεια στη προδοσια της χωρας, αφου τα αφεντικα τους εχουν αποφασισει να κλεισουν κι αλλα θεματα. Απο αιγαιο, Θρακη, αλβανικο-τσαμικο μεχρι οτιδηποτα αλλο. Δε ξερω αν τη γλυτωσει η Ακροπολη. Εχουμε πολυ ακομα, μεχρι να φυγει η χουντα του αμορφωτου, αγραμματου, ανθελληνα αρχηγου της ΜΚΟ, που λεγεται συριζα.
    Καλυτερο θα ηταν να αναληφθει δραση και να μη τους κοιταμε να καταστρεφουν τη πατριδα μας.
    Σημερα ηταν μια απο τις χειροτερες μερες του Ελληνισμου, εδω και δυομιση χιλιαδες χρονια. Ενας εθνομηδενιστης δολοφονησε το Μεγα Αλεξανδρο και εσβησε την ιστορια της Μακεδονιας. Τελικα αυτα τα υποικειμενα-γενισταροι δε διαφερουν σε τιποτα με το ISIS που στη Μεση Ανατολη κατεστρεφαν μνημεια, γιατι ενοχλουνταν απο το πολιτισμο.
    Πραγματικα, απορω πως ο Ερντογαν, δεν εχει ακομα καταλαβει καμια 50ρια νησια μας. Γιατι? Ποιος θα τα προστατεψει? Οι αθλιοι προδοτες?
    Συλλυπητηρια σε ολους του Ελληνες. Ας εχουμε κουραγιο να αντιμετωπισουμε αυτη την εσχατη προδοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η νεολαία του συριζα πήγαινε στα σκοπια και υποστηριζε το δικαιωμα τους να αυτοαποκαλουνται Μακεδονες. Δηλαδή, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Αυτο μας λενε παλι. Σήμερα η Μακεδονια μας, αύριο η Θράκη , η Ήπειρος το Αιγαιο..Επισης να πουμε ενα ευγε στον κ.Δημητρη Καμμενο...Παλικαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το παιχνιδι ειναι στημενο.Ολοι κοπτωντα ι για το Μακεδονικο , και κατηγορουν τον Τσιπρα.ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ>?
    δΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η Κ μπενακη ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΣΤΟΝ Κ πΑΠΟΥΛΙΑ ti θα ακολουθησει?

    Αιγαιο, δωδεκανησα, κυπρος θρακη, μακεδονια ηπειροσς. και κρητη
    Οδιαμελισμος ειχε αρχισει.Απλα δεν θελουμε να το καταλαβουμε.Οσοι το καταλαβαν και καταλαβαν με τι εχουν να κανουν επραξαν δεοντως,
    Η κυπρος κειται μακραν ,ε?
    Ενω η Μακεδονια?
    Αγνωστο τι ειναι καλλιτερο για την ΕΛΛΑΔΑ.
    θα δειξει.
    Ουτως η αλλως ο ελλην ειναι συνηθισμενος σε τετοια,
    Ισως να ειναι κατι αλλο πιο βαθυ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακρως τοξικό και προβληματικό είναι και το άρθρο 7 το οποίο αναφέρει ότι κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνας κατά βούληση. Αυτό από μόνο του καθιστά εντελώς παραπλανητικό το επιχείρημα της πανηγυρίζουσας κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ότι τάχα «παίρνουμε πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της», επειδή οι γείτονές μας αποκηρύσσουν -λένε- την όποια σχέση τους με την αρχαία Ελλάδα. Στην πραγματικότητα η δήλωση αυτή δεν σημαίνει τίποτα για την γνωστή προπαγάνδα τους, διότι στο δικό τους αφήγημα οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και δεν είχαν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Άρα στη δική τους αντίληψη, θα συνεχίσουν να διαδίδουν τα ιστορικά ψεύδη που υπερασπίζονταν μέχρι σήμερα και να διεκδικούν την καταγωγή τους από το βασίλειο του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, των Μακεδόνων προπατόρων τους, οι οποίοι δεν ήταν Έλληνες και καμία σχέση δεν είχαν με την Ελλάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. --Τώρα, διεθνώς θα βλέπουν κράτος Βόρεια Μακεδονία και πολίτες «Μακεδόνες». Πρόκειται για τοξικό συνδυασμό, ο οποίος μετατρέπει σε παγίδα και τη σύνθετη κρατική ονομασία. Άλλωστε, ουδείς αμφισβητεί ότι, αν και δυο ανεξάρτητα κράτη, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα μοιράζονται την ίδια εθνοτική ταυτότητα. Το ίδιο ίσχυε και για την Ανατολική και Δυτική Γερμανία κ.ο.κ. Σημειολογικά το όνομα Βόρεια Μακεδονία παραπέμπει σε διαμελισμένο έθνος. Γι’ αυτό το όνομα Βόρεια Μακεδονία έπρεπε να το αποφύγει η ελληνική πλευρά. Έτσι όπως τα έκανε ο Κοτζιάς, ο συνειρμός που θα κάνουν τρίτοι είναι ότι υπάρχει και μία Νότια Μακεδονία με Μακεδόνες, δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς επικυρώνεται το ιδεολόγημα της «διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας».
    --
    --Τα ακραία στοιχεία της γειτονικής μας χώρας διαθέτοντας πλέον με τη βούλα της Ελλάδας τον αυτοπροσδιορισμό “Μακεδόνες” θα νομιμοποιούνται και έναντι της Ελλαδος να ισχυριστούν στο μέλλον ότι το “Μακεδονικό έθνος τους” επεκτείνεται πέραν των συνόρων τους. Διότι όταν οι πολίτες ενός κράτους ονομάζονται “Μακεδόνες” και παράλληλα η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία”, συνάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει και μία “άλλη Μακεδονία” -προφανώς η Νότια”- στην οποία κατοικούν άλλοι “Μακεδόνες” οι οποίοι βρίσκονται υπό την κυριαρχία ενός άλλου κράτους.
    --
    --Στην αγγλική μάλιστα διατύπωση του σχεδίου αυτό δεν αφορά τη citizenship, αλλά τη nationality, δηλαδή τη διεθνή όψη της ιθαγένειας. Είναι παράδοξο ένας πολίτης της γειτονικής χώρας που ανήκει στην αλβανική κοινότητα να προσδιορίζεται διεθνώς ως Macedonian και όχι ως citizen of the Republic of North Macedonia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο πολίτης του Βελγίου, ανεξαρτήτως εάν εθνοτικά είναι Βαλόνος ή Φλαμανδός, είναι Βέλγος όσον αφορά την ιθαγένεια. Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξαρτήτως εάν εθνοτικά είναι Σλάβοι ή Αλβανοί, έπρεπε να είναι Βορειομακεδόνες όσον αφορά την ιθαγένεια. Οι Ζάεφ και Ντιμιτρόφ επέμειναν να διατηρήσουν το όνομα «Μακεδόνες», επειδή ακριβώς θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το εθνικό ιδεολόγημά τους, τον Μακεδονισμό. Γιατί οι Τσίπρας και Κοτζιάς παραβίασαν τον διεθνή κανόνα και αντί το όνομα Βορειομακεδόνες αποδέχθηκαν τον όρο «Μακεδόνας / πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας», που βεβαίως στην πράξη θα γίνει «Μακεδόνας»; Με άλλα λόγια, γιατί, ενώ ισχυρίζονται ότι απαλείφουν τον αλυτρωτισμό, στην πραγματικότητα επικύρωσαν τον πυρήνα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ειναι κομμουνιστες κατσαπλιαδες,ηδονιζονται που πραγματωνουν το ονειρο των προγονων τους, τα ινδαλματα τους. Ο ιδιος ο χαζοχαρουμενος μας δηλωσε ευθαρσως στην τηλεοραση οτι η Μακεδονια δεν ειναι μια και Ελληνικη !!!!!!

      Διαγραφή
  15. Είναι η γη των πατέρων μας,
    η χώρα των Μακεδόνων,
    η ρίζα της Ελλάδας μας,
    το καύχημα των αιώνων.

    Στα χρόνια αυτά που πάλι οι εχθροί
    διεκδικούν τη μάνα μας γη
    νέο λόχο ιερό θα αναστήσουμε
    σε ίχνη ηρώων θα βαδίσουμε

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!!
    Όσο για τους μπάτσους που θα τους προστατεύουν σήμερα, το μόνο που τους αξίζει είναι ένα φτύσιμο! Δεν είναι Έλληνες αστυνομικοί αυτοί! Να ντρέπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τους πάρουμε τα στυλό από τα χέρια και σκίσουμε τα χαρτιά! Έχουν μεγάλο θράσος! Χιλιάδες χρόνια ιστορίας! Που να τους κοπούν τα χέρια από τον ώμους! Δεν έχω βλαστημήσει άνθρωπο έτσι στη ζωή μου! Δεν το χωράει ανθρώπου νους...

      Διαγραφή
    2. Έτσι οργισμένοι είμαστε όλοι, βλέποντας το θράσος και την αναίδεια σε όλο τους το μεγαλείο!Πολύ σωστό και το σχόλιο του Γιώργου Γεωπόνου στην ανάρτηση:
      https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/06/blog-post_145.html
      "..Στο διάολο η τράπεζα, η εφορία, τα “ΣοιμπλεSS”, τα χρέη, οι υποχρεώσεις και όλα κι ας πεινάσουμε. Στο συσσίτιο όλοι μαζί μια παρέα ενωμένοι. Χιλιάδες πεινάνε και τα ξαναπεράσαμε στην ιστορία μας και γίναμε πιο δυνατοί από πριν! Γεωπόνους και αγρότες το Έθνος έχει. Θα κάνουμε αν απαιτηθεί με Εθνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης` κάθε χωράφι σε κάθε χωριό "γεωπονικό εργαστήριο" και θα φάμε. Ελληνικές ποικιλίες σιτηρών το ΕΘΙΑΓΕ έχει και μάλιστα πολύ καλές ποικιλίες..."
      Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε, με θάρρος, με το κεφάλι ψηλά!Μας κατάντησαν μια ευνουχισμένη γενιά.Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ!

      Διαγραφή
    3. @ Γιώργος Γεωπόνος «...ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ...»

      @ sakis mantas «...Να τους πάρουμε τα στυλό από τα χέρια και σκίσουμε τα χαρτιά...»

      Αλήθεια, δεν ξέρω τι είναι πιο λυπηρό. Να παρακολουθώ στην TV τον Κοτζιά στη Βουλή να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την επόμενη μέρα το δίδυμο της συμφοράς Τσίπρας / Κοτζιάς περιχαρείς να υπογράφουν την καταδίκη των επομένων γενεών...

      ...ή...

      ...να παρακολουθώ ένα συνονθύλευμα από τους μπετόβλακες «Ελληνέζους» και χριστιανοταλιμπαν (ένα τσίρκο κανονικό) να έχουν ζωστεί πανό, ντουντούκες, κρεμάλες και τα λοιπά σύνεργα για να τους «πάρουν τα στυλό από τα χέρια» και τελικά να ανακαλύπτουν πως το πούλμαν που μισθώσαν τους αποβίβασε 20-40 km μακριά από τον ΑΝΣΚ τους και αποφάσισαν να περπατήσουν σαν είλωτες κάτω από τον ήλιο (στα 500m ξεφουσκώσαν κι αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω για φραππέ και τυρόπιτα) για να πάνε στις Πρέσπες και «να γίνει χαμός» (ενώ η συμφωνία είχε ήδη υπογραφεί).

      Και ειλικρινά απορώ, για ποιο λόγο χρειάστηκε να γίνουν όλα αυτά. Υπάρχει πολύ πιο εύκολος τρόπος και λέγεται εκλογές! Κι αν πιάστηκαν μ@λ@κες και ψήφισαν (δις) Τσίπρα, τώρα οφείλουν να υποστούν τις εξαιρετικά οδυνηρές συνέπειες! Η ζωή είναι σκληρή! Πάρ’ τα στη μούρη μπετόβλακα «Ελληνέζε» - ας πρόσεχες. Επί 40-50 (τουλάχιστο) χρόνια βρίσκεσαι σε πολιτική αφασία και ο τρόπος με τον οποίο εκλέγεις τους ηγέτες σου είναι ο χειρότερος. Πάρ’ τα στη μούρη μπετόβλακα «Ελληνέζε» κι άδειασέ μας τη γωνιά ή πήγαινε να κλαφτείς σε «γέροντες», σε «προφητείες» και σε «ξανθά γένη» περιμένοντας να σε σώσουν.

      Διαγραφή
    4. Εγώ έχω τοποθετηθεί λακωνικά γι αυτό! Εκλογές λοιπόν θες εσύ προκήρυξε τες αλλά πες μας και ποιον θα ψηφίσεις που θα σου Α. Ανατρέψει το αποτέλεσμα Β.Αντιπροσωπεύει επάξια την πατρίδα Γ. Σεβαστή η άποψή σου καλέ μου φίλε αλλά τυγχάνουν δυο τινά, να μην είμαι εγώ αυτός που τους εξέλεξε όπως πιθανόν και όσοι μνημονεύεις οι διαμαρτυρόμενοι και να μην βλέπω τηλεόραση! Κάνω κατ εμέ άλλα πράγματα πιο πολύτιμα για να αξιοποιώ τον χρόνο μου από το να βλέπω Σκαι! Να σαι καλά πάντως, την καλημέρα μου και οφείλω να πω πως για ορισμένους έχει βάση το σχόλιο! Λυπάμαι που κατά την φτωχή μου άποψη δεν συμπεριλαμβάνομαι σ αυτους! Και πάλι καλημέρα..

      Διαγραφή
    5. @ sakis mantas,

      Ενδεχομένως να παρεξήγησες την απάντησή μου. Αυτό που πρότεινα είναι να ψηφίζουμε με σύνεση αντί να έχουμε το μυαλό μας αλλού.

      - Ούτε εγώ ψήφισα τον Σημίτη μετά την ντροπή των νήσων Ίμια. Κι όμως, κάποιοι τον εξέλεξαν ως πρωθυπουργό!

      - Ούτε εγώ ψήφισα τον ΓΑΠ που έδειχνε από χιλιόμετρα μακριά πως είναι πιο ανόητος κι από τον Άβερελ των αδελφών Ντάλτον. Κι όμως, κάποιοι τον εξέλεξαν ως πρωθυπουργό και μάλιστα έστηναν χορούς στην πλατεία Συντάγματος!

      - Ούτε εγώ ψήφισα τον Σαμαρά που έσκιζε τα μνημόνια και τον Τσίπρα που θα καταργούσε το Σύμπαν με ένα Νόμο και σε ένα Άρθρο. Κι όμως, κάποιοι τους εξέλεξαν ως πρωθυπουργούς και μάλιστα σιγοτραγουδούσαν το «bandiera rossa» και φανταζόταν την «μαντάμ Μέρκελ» να μας ικετεύει!

      - Ούτε εγώ ψήφισα τον τηλεμπουμπούκο, ούτε τον ακτιβιστή με το τσεκούρι, ούτε τον ερωτύλο bon viveur της Μυκόνου, ούτε τον κολλητό των καταδικασθέντων μαφιόζων τοκογλύφων και τηλεπωλητή χειρόγραφων επιστολών του Χριστού. Ούτε εγώ ψήφισα τους νεοναζί τραμπούκους που ηδονίζονται στην θέα του Αδόλφου, ούτε τον μέθυσο Μπουτάρη, ούτε τον νυκτόβιο Μπέο, ούτε τον γιδοβοσκό Πολάκη, ούτε τον «θα το ρισκάρουμε» Μπαλάφα…! Κι όμως, κάποιοι τους εξέλεξαν ως Βουλευτές, ως Δημάρχους κλπ.

      …κι όμως ΟΛΟΙ αυτοί (κι αμέτρητοι άλλοι) δεν ήρθαν από μόνοι τους - κάποιοι εξ ημών έφαγαν το παραμύθι και τους ψηφίσαν! Και το να πέσεις θύμα και να την πατήσεις μια ή δυο φορές στη ζωή, θεωρείται δυνατό να συμβεί καθώς είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές και ίσως κάνουμε λάθη (από τα οποία όμως πρέπει να διδασκόμαστε). Όμως, το να πέφτει κανείς μονίμως θύμα επί 40-50 χρόνια και να καμώνεται πως «δεν ήξερα» ή να προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανοησία του και την παντελή έλλειψη σύνεσης την ώρα της κάλπης, ρίχνοντας το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού πλην του εαυτού του (πχ «…μας μισούν και μας ζηλεύουν οι κακοί ξένοι, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι εξωγήινοι επειδή είμαστε ο καλύτερος λαός του πλανήτη…» ή για παράδειγμα «…είπε ο γέροντας ότι θα μας δώσουν την Πόλη…») όχι απλά δεν μπορεί να σταθεί ως σοβαρή δικαιολογία, αλλά αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, πολλοί από όσους έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν, θα έπρεπε να είναι τρόφιμοι ψυχιατρικών ιδρυμάτων και να απολαμβάνουν ιατρική φροντίδα αντί να επιλέγουν τον μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Κι όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι! Και ψηφίζουν! Και διαμορφώνουν το μέλλον του Έθνους…!

      Άρα λοιπόν, για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ συμβαίνει, εμείς οι ίδιοι είμαστε άμεσα και απόλυτα υπεύθυνοι. Εμείς το επιλέξαμε, στο χέρι μας ήταν να το αποτρέψουμε. Εμείς φταίμε που ένας (λίαν επιεικώς) ηλίθιος έλεγε στας Ευρώπας πως «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι». Εμείς φταίμε που ένας αγράμματος αποφάσισε με «ένα Νόμο και σε ένα Άρθρο» να παραδώσει χιλιάδες χρόνια Ιστορίας και τον πυρήνα ενός Έθνους σε σφετεριστές Σλάβους - ΕΜΕΙΣ (ως σύνολο) τους ψηφίσαμε, ΕΜΕΙΣ (ως σύνολο) τους δώσαμε το δικαίωμα, ΕΜΕΙΣ (ως σύνολο) οφείλουμε να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεών μας.

      Διαγραφή
    6. Καλέ μου φίλε η τοποθέτησή σου είναι ολοκληρωμένη και χαίρομαι γιατί συμφωνώ μαζί σου! Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα! Όμως θα σου πω μια γνώμη και θέλω να την σκεφτείς! Πρόσεξε! Δεν αναιρώ με την γνώμη μου όσα σχολιάζεις! Του εναντίον τα εγκρίνω! Άκουσε λοιπόν! Επειδή συμβαίνουν όσα έγραψες υπάρχουν δυο δρόμοι! Ο ένας να αποδεχτούμε όσα γίνονται! Εδώ δεν έχω να πω κάτι, τρως το κουτόχορτο και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι! Απλά λες ναι σε ότι σου λένε! Ο άλλος είναι αν δεν ανήκεις στη "μάζα" πολιτών, αυτούς που εκθίασες πιό πάνω, να παλεύεις και να δημιουργείς συνθήκες ζωής μέσα στις σταθερές αξίες που τουλάχιστον μας παραδόθηκαν από τους προγόνους μας! Αξίες αμετάβλητες χιλιάδες χρόνια τώρα! Το κάνεις ακούραστα όλη σου τη ζωή! Με αυτήν τη λογική, ζεις, ερωτευεσαι, τρως, κάνεις φιλίες, οικογένεια, διασκεδάζεις, γλεντάς και πορεύεσαι!Δίνεις και την ζωή σου για τα πιστεύω σου! Εγώ έτσι έμαθα! Έχω την αίσθηση πως συμφωνούμε!Εγώ απλά δεν παραπονιέμαι, αυτό θα το πράττω κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Ναι θά ήθελα το άριστο! Όμως στην ανθρώπινη ιστορία έτσι είναι! Υπήρξαν πολιτισμοί και "πολιτισμοί". Δημοκρατίες και " δημοκρατίες". Εγώ θα μάχομαι μέχρι να πεθάνω ακούραστα για τα ιδανικά μου! Σίγουρα θα ήθελα να γράψω κι άλλα, όμως νομίζω πως ο ένας κατανόησε τον άλλον έστω και μ αυτά τα λίγα.Σ ευχαριστώ για το ιδιαίτερο κλίμα επικοινωνίας! Σου ζητώ συγγνώμη αν σε παρεξήγησα, χαίρομαι όμως που ο διάλογος μας κάτι άφησε και στους δυο!καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  16. Αγαπητε Κε. Μαντα στο 12.38 π.μ. Η τελευταια προταση στο σχολιο σας ηχει στ* αυτια μου ως παραγγελμα. Τους στελνουμε στον αγυριστο τωρα πριν μας στειλουν αυτοι. Μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κε Σαββα με συγχωρειτε.

    Αν διαπραττεται προδοσια , το ενοπλο μερος του λαου γιατι κωφευει???? Οσο για την αντιπολιτευση , γιατι δεν παραιτουνται συσσωμοι να παει η χωρα σε εκλογες????? ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ !!!! Α, ξεχασα, ο "πατριωτης" Καμμενος που διαπγραφτηκε (προφανως οδευει στη ΝΔ μετα την προβλεπομενη εξαερψση των ΑΝΕΛ) ανηκει σε Αμερικανικη ΜΚΟ.....Περασικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χασαν το ερωτημα για το ενοπλο τμημα ειναι πολυ σοβαρο αληθινα.Πρεπει να απαντηθει.Ακομη και οι ενοπλες δυναμεις των ΗΠΑ παιζουν μεγαλο ρολο στις αποφασεις τους ολες.Εδω ο ρολος εχει εκμηδενιστει.Δεν ειναι αναγκη παντα να σκεπτομαστε ενα πραξικοπημα.Υπαρχουν πολλοι τροποι να επιδρας στις αποφασεις τις καιριες για την χωρα που σου ορισε να την φυλαγεις.Υπαρχουν ασφαλως πολλοι λογοι που δεν κανει τιποτε.Διοτι τιποτε δεν κανει πια.Ουτε καν φυλαγει τα συνορα στους λαθραιους.Οτι μομφη γινεται για την φυλαξη αυτη απο καποια ευρωπαικα κρατη αντανακλα πανω της οπως και στην πολιτικη ηγεσια.Δεν φυλαγετε τα συνορα φωναζει η Αυστρια....ενω εχετε στρατο καλο !! Χωρις αυταπατες η δυναμη των πολιτικων ειναι μονο ο διανοητικος ελεγχος των στελεχων.Τιποτε αλλο.Κι συτο κανουν...με την απειλη μιας μεταθεσης η αποστρατειας.Τι αλλη δυναμη εχουν λιγοι αοπλοι απεναντι σε ενοπλους ? Μονο διανοητικο ελεγχο.Κι ομως οι ηγετες ουτε την γνωμη τους δεν λενε στους πολιτικους για θεματα υψιστης ασφαλειας του κρατους !! Δηλαδη ειναι ρομποτ αοπλων !! Οχι πραξικοπημα αλλα γνωμη σθεναρη !! Ποιος θα φυλαξει την χωρα αν παραφρονησει μια ομαδα πολιτικων
      αν συστησει σπειρα για ιδιο οφελος σε βαρος της χωρας αν προδοσει σε ξενους αν ακομη χειροτερα εμπλεξει και την αντιπολιτευση στην σπειρα ?? Θα περιμενει ο λαος 4 χρονια τις εκλογες ?? Κι αν καταστραφει το παν σε 4 ετη ?? Κι αν γινουν και παει ολο στο αλλο μερος της σπειρας ?? Πρεπει να απαντηθει καποτε συτο..Διοτι μοιαζει συτο να γινεται οκτω τουλαχιστον χρονια !! Δηλαδη να παμε στο αλλο μερος της σπειρας σε λιγο...

      Διαγραφή
  18. Η εν λόγω ντροπιαστική συμφωνία στην πραξη από το κυνοβουλιο ηταν ομόφωνη. Πολιτική αντίσταση σε αυτή έκαναν μόνο 3 κόμματα. Το ΚΚΕ και η Χ.Α. και η Ε.Κ., αν και για το 2ο με τα καπνογόνα απόκρυψης που έριξε ο μπαρμπαρόσα πολύ αμφιβάλω ακόμα και για αυτό.

    Ουσιαστική αντίδραση ωστόσο από το κυνοβουλιο δεν είδαμε καμία αφού απο κανένα πολιτικό κόμμα δεν είδαμε προσπάθεια κινητοποιησης και συμμετοχής στις λαϊκές αντιδράσεις.

    Προφανώς για το πολιτικό μας κατεστημένο η επίσημη εκπροσώπιση και συμμετοχή μαζι με 5 - 10 παρδαλά τέρατα του στιλ "ο θυλασμός γίνεται πλέον και σπό γεννιοφορα στηθη" είχε μεγαλύτερη πολιτική αξία μπροστά στην επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια.

    Όμως απο ένα τόσο ανώμαλο ερμαφρόδιτο φασιστοαριστερο πολιτικό προσωπικό τι άλλο θα μπορούσε η χώρα μας να περιμένει;

    Τι δηλαδή μπορεί κάποιος να περιμένει οταν κάνοντας έρωτα και ακούγοντας το ερωτικό του ταίρι να βογγάει ρωτώντας το με ερωτική εκσταση "τι σου κάνω μάνα μου", το έτερον ήμισυ να απαντάει: "μου πατάς το μούσι βρε μα....".

    Αυτά είχα να πω για το λοατκι πολιτικό προσωπικό που αναδείξαμε και μας αξίζει να έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. Έχουμε και ηλίθιους τι να κάνουμε !!! Ο Βλάκας, θα λέει , κάποτε ήμουν βολευτης και έπαιρνα ενα κάρο λεφτά !!

      Διαγραφή
    2. ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΗΤΡΙΓΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΜΑΙΟΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ,

      Διαγραφή
  20. Αν πρόκειται περί εσχάτης προδοσίας (όπως και πράγματι είναι), ποιό ήταν το έγκλημα του Μπαρμπαρούση για το οποίο λέγεται ότι τον κυνηγάει όλη η Αστυνομία της Ρούμελης; Δεν υποστηρίζω τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, αλλά, ρε παιδιά, ποιούς πρόδωσε ο Μπαρμπαρούσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κρίμα παιδιά ο Θεός βοηθός έχουμε να δούμε ακόμη πολλά Κύπρος κλπ.. Προδοσίες και να δουδο πως θα φύγουν..μετά τα οικονομικά τώρα και τα εθνικά και μάλιστα κάνει.μπαμ..ακου μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το οποίο έγινε μας έδειξε καταρχήν οτι το πολίτευμα δεν είναι δημοκρατία αλλα κοινοβουλευτισμός. Ο Κόσμος / Λαός / Δήμος / Έθνος αν θέλετε δεν ερωτήθει για τίποτα, αντ'αυτού έλαβε ενα "σκάστε φασίστες". Δηλαδή μια φορά στα τέσσερα χρόνια ακούμε κάποιους να λένε διάφορα , μετά πρέπει να ψηφισουμε και δίνουμε πλήρη νομιμοποιήση για όλα , ακόμα και να πουλήσουν την χώρα και χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης. Αυτό να με συμπαθάτε αλλά δεν είναι δημοκρατία.

    Αυτό που είπε ο Μπαρμπαρούσης να πω την αλήθεια ήταν το εθνικά σωστό, έσχατη προδοσία είναι όλη η μεταπολίτευση που αρχίζει με αττίλα 2 και φτάνει σε μνημείο αγώνα ΕΡΤ, παράκρουση.

    Το ερώτημα που έχω είναι , τι κάνουμε τώρα; Πρέπει να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Απο όσο έχω δει η πλειοψηφεία των ελλήνων είναι ιδεοληπτικοί και βολεψάκηδες , ένα απο τα δύο ή και τα δύο μαζί.
    Η χώρα θα φτιαχτεί απο λίγους πάλι κατα την αρχή 80/20 , για αυτό είμαι έτοιμος και θα κάνω ότι μπορώ μόνος μου, αλλά μαζί θα πάμε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση !!! Και αυτή που είναι, είναι τα ίδια σκα... με αυτούς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που με απασχολεί εμένα είναι πως δεν υπάρχουν σοβαροί ψηφοφόροι σε ικανό αριθμό. Συνέπεια αυτού είναι και η ανυπαρξία όποιας αντιπολίτευσης και όποιου σοβαρού κόμματος (με ελπίδες κάποτε να κυβερνήσει με ορθολογικά και εθνικά κριτήρια, εννοώ...)

      Διαγραφή
  24. «Θερμοπύλες» ΔΕΝ φυλάσσονται με «εφιάλτες» (© καλάμι_US)

    Τούτη την κρίσιμη στιγμή, απλή διαπίστωση (στα διάφορα sites/blogs)...

    - Αυτοί (τρομάρα τους) είναι On Line: 546 νοματαίοι και διαβάζουν την ανάρτηση: «Βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε αν πατήσετε αχινό»
    - Εμείς (εδώ χάμου) είμαστε On Line: 86 νοματαίοι και διαβάζουμε την ανάρτηση: «Η συμφωνία με δυο λέξεις: Εσχάτη προδοσία»

    Ρε πού πάμε, ναούμε;;;

    Υ.Γ. αναφέρθηκε 2-3 φορές στο... «Μοιρολόϊ»· αλλά - ο καψερός - μάλλον θα ξεχνάει και την σχετική νομοτελειακή «έκφραση κατάρας» που ενδέχεται να απορρέει και εξ αυτού του ατοπήματος, όπως π.χ. λέει και γνωστό ηπειρώτικο δημοτικό τραγούδι: «...χαράμι να του γένει» δλδ «να μην του βγει σε καλό, να μην το χαρεί»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο αμόρφωτος Τσιπρας που ηρθε με μεταγραφή από Βουλγαρία κ ο κοπροκοιλιας Κοτζιάς συν ο Πανουλης ο "Μακεδονομάχος", ξεπουλησαν τη Μακεδονία βάσει σχεδίου.......ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑνελ να τούς χαίρεστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δυστυχώς, το πλήγμα που θέλουν Γερμανία-ΗΠΑ (οι υπεύθυνες για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και όχι μόνο) κατά της Ρωσίας καλείται να το πληρώσει τώρα και στο μέλλον η καταβασανισμένη Ελλάδα ;;;
    Δείτε εδώ,
    http://www.estia.tv/index.php/politismos/epikaira/595-xekinisan-oi-germanoi-deite-tin-sighroni-ellada?jjj=1529238608975

    http://www.estia.tv/index.php/politismos/epikaira/598-i-thessaloniki-tha-einai-to-limani-ton-skopion-vasei-tis-symfonias-tsipras-zaef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προσοχή και όχι υστεριες, το σχέδιο διαμελισμου είναι αληθινό, γερμανικό και το πέρασαν Γερμανοί σε Άγγλους και Αμερικανούς. Εθνική ενότητα, ενωμένοι έχουμε μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παμε να πατησουμε τον ...αχινο φυσικα.
    Ας δουμε τι ιδεες υπαρχουν κι ας οργανωθουμε οσο ειναι καιρος.Ας σκεφτουμε πριν λιγο.Κι ας οργανωθουμε.Οχι βεβιασμενα.Ψυχραιμα και με σκεψη.Παντως ναχετε ολοι κατα νουν οτι η εκταση της συψης ειναι μεγαλη.Απ τον στρατο...εως τον τελωνειακο .Μετεχουν ολα τα κομματα.Και αυτοι με την μομφη αλλα το οπλο της παραιτησης παρα ποδα.( επισημα και με υπογραφη επισης ειπαμε στην Ρωσια οτι θα κανουμε το παν να σταματησουμε τα συμφεροντα της οποια και ναναι αυτα.Ειναι μια υπερδυναμη.Δεν ξερουμε πως θα αντιδρασει και ποτε.Λογικα θα αντιδρασει εμεσα η αμεσα.) Ας οργανωθουμε ομως εμεις μεσα.Εξω δεν μπορουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καθε ελληνοπουλο μεγαλωνει με τα εξης ιδανικα τα οποια φυσικα εφαρμοζει μετεπειτα στην ζωη ειτε ως πολιτης ειτε ως υπουργος,ειτε ως δικαστικος,υπαλληλος κλπ: 1)"Κοιτα την παρτη σου"
    2)"Δουλεψε να φας και κλεψε για να εχεις"
    3)"Μακρια απ'τον κωλο σου και οπου θελει ας ειναι"
    4)"Ξερεις ποιος εισαι συ;;;;εεε;;;"
    5)"Ο σωζων εαυτον σωθειτω"
    6)"Απο πίτα που δεν τρως τι σε νοιαζει και αν καει;"
    7)"Αν δεν πατησεις επι πτωματων προκοπή δε κανεις"
    8)"Με το σταυρο στο χερι που πας;"
    9)"Κοιτα εσυ τι κανεις και ασε τους αλλους"
    10)"Η κονομα ειναι το παν"
    11)"Κοιτα μη σε πιασουν κοροιδο(οι κακοι αλλοι)
    12)Ποια πατριδα αυτα ηταν τοτε!
    13)Κοιτα να περνας καλα
    14)Μια ζωη την εχομε!!
    Με βαση αυτα δε βλεπω γιατι οι σημερινοι προδοτες κανουν κατι κακο, δεδομενο οτι οι γονεις τους ακριβως αυτο τους διδαξαν.Αντιθετως ειναι υπακοα παιδια.
    Εαν δεν κυρηχθει μετανοια δεν μπορει ο ανθρωπος να διακρινει τη συμφορα του την οποια βλεπει ως ευλογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργυρη κρατησε το αυτο.Ειναι αποθεωση οδηγου ολεθριων σφαλματων που ενα ενα σαν προαπαιτουμενα μνημονιου πρεπει να φτιαξουμε ταχυτατα σαν εθνος. Αυτο ειναι το μονο αγιο μνημονιο που υπαρχει. Ευγε.....

      Διαγραφή
    2. Μπράβο! σοφές κουβέντες γράφεις. Μπορώ να το διαδώσω;

      Διαγραφή
    3. Τι να το κανω το ευγε αδερφε;η πατριδα και οι ανθρωποι της χανονται απο τις τσαμπα νεοελληνικες ψευτομαγκιες,χαθηκε η πατριδα απο τις αδικιες μας,οι αδικιες εφεραν τις κακες νοοτροπιες στο λαο μας,ο οποιος προσπαθησε να σωσει το τομαρι του οπως οπως,ο λαος μας κυνηγηθηκε βαναυσα αδικηθηκε πολυ και αγριεψε

      Διαγραφή
    4. Τα είπες όλα !
      Ο Θεός να σε έχει καλά να "ξυπνάς" ανθρωπους που βρισκονται γύρω σου.
      Καμία φορά μπορεί να φαίνεται άσκοπο, είναι όμως το πιο σημαντικό η προσωπική "στροφή".
      Στο επανιδείν.
      Νίκος

      Διαγραφή
  30. Εσχάτη προδοσία 17/6/2018

    https://www.youtube.com/watch?v=TPmamym7qSs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκινητικά αληθινό!Μια απίστευτη προδοσία, χρειάζεται μια γενναία αντιμετώπιση!

      Διαγραφή
  31. "Οι Μαραθωνομάχοι και οι Σαλαμινομάχοι δεν κέρδισαν την αιώνια δόξα επειδή ήταν «ωραίοι σαν Έλληνες». Την κέρδισαν επειδή κατέσφαξαν τους αντιπάλους τους με αδυσώπητη αποτελεσματικότητα και αιμοδιψή αποφασιστικότητα"
    Μανώλης Δουκίδης

    Το αν έκαναν καλώς ή κακώς, αυτό είναι θέμα του καθενός μας, αλλά η αλήθεια παραμένει πως "Άνευ αιτίου ουδέν εστιν" όπως μας δίδαξε ο Αριστοτέλης.
    Παρεμπιπτόντως καλό και φρόνιμο θα ήταν με κάποιο τρόπο να κατοχυρώσουμε τον μεγάλο φιλόσοφο ως Έλληνα, γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα μας πιστεύει κανείς (αν συνεχίσουμε να τον αποκαλούμε Μακεδόνα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτός ο Κοτζιάς... πραγματικά αναρωτιέμαι... διαπραγματευόταν τόσο καιρό αυτό το πράγμα;;!! Τι διαπραγματευόταν δηλαδή και μάλιστα χρειάστηκε τόσο χρόνο;; Τι περισσότερο θα μπορούσαν να ζητήσουν οι Σκοπιανοί;; Τους χάρισε την Μακεδονία!.. Ούτε στα όνειρά τους!.. Υπάρχει ανάλογο παράδειγμα, ένα λαός να παραχωρεί την Ιστορία του;;
    Ένα ψέμα, ένας μύθος του Τίτο, για να ενοποιήσει εθνικά το μωσαϊκό των πληθυσμών της περιοχής πάνω σε μια κοινή βάση (ότι είναι δήθεν οι "απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου), κατέληξε στην ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.
    Αντί να αγωνιστούμε να πάρουμε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα, και όλα όσα μας έκλεψαν οι ξένοι, εμείς παραχωρούμε οικειοθελώς το σημαντικότερο κομμάτι της Ιστορίας μας. Τον Μέγα Αλέξανδρο που διέδωσε στα πέρατα του κόσμου την εκλεκτότερη σε νοήματα γλώσσα, την ελληνική. Και μόνο αυτό φανερώνει ότι ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ, και ότι δεν έχει σχέση με τους Σλάβους και την γλώσσα τους που είναι μια παραλλαγή της βουλγαρικής.Αυτά που συμβαίνουν είναι εξωφρενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μηπως ο Θεος σκοπιμα μας οδηγει στην τρελα ?? Διοτι δεν υπαρχει αλλος τροπος με μας ?? Μηπως ειπε " δεν θα με τρελανετε εσεις κυριοι ..θα σας τρελανω εγω οσο δεν ειχατε φανταστει , μεχρι να πειτε ...ελεος . " ? Ερχονται πολλα δεινα αν το ειπε ετσι.Διοτι ακομη ελεος λιγοι λενε. Μαρια οι ρωσοι θα αντιδρασουν λες μεσω Ερτογαν ?? Αν ναι....σε ετοιμοτητα ολοι.

      Διαγραφή
    2. Είναι ιστορική αλητεία, δεν έχω λόγια πλέον και δυστυχώς στην Αθήνα ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται.

      Διαγραφή
    3. Να διορθώσω στο σχόλιό μου κάτι, επειδή είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι με όσα συμβαίνουν, και κάποιες εκφράσεις μας μπορεί να μην έχουν ακρίβεια. Υπάρχει το τεράστιας αξίας κεφάλαιο της αρχαίας Ιστορίας μας, η κλασσική περίοδος (ο χρυσός αιώνας), που είναι και το σημαντικότερο, και αποτελεί το αποκορύφωμα του αρχαίου πολιτισμού μας.
      Όμως η Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος παρέλαβε και διέδωσε αυτόν τον κορυφαίο πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.Έχει λοιπόν τη δική του τεράστια συμβολή.
      Επίσης θέλω να επαναλάβω ότι όσα γράφει η συμφωνία για 2 διαφορετικές "διακριτές έννοιες" των λέξεων Μακεδονία, Μακεδόνας, και μακεδονική προέλευση εθνικότητα και γλώσσα, είναι μια σκέτη κοροϊδία, γιατί όταν εδώ και δεκαετίες λένε στους Σκοπιανούς ότι είναι Μακεδόνες, απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου, αυτό τώρα θα παγιωθεί. Ο Ζάεφ μετά την υπογραφή απευθύνθηκε στο λαό του αποκαλώντας τους συνεχώς Μακεδόνες!

      Δημήτρης Κ.
      Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι θα συμβεί.. Εμείς οφείλουμε να αγωνιστούμε και κοσμικά και πνευματικά.. και τότε θα έχουμε και τη βοήθεια του Θεού..

      Διαγραφή
    4. Δημητρης Κ.17 Ιουνίου 2018 - 7:54 μ.μ.
      μηπως ο Θεος σκοπιμα μας οδηγει στην τρελα ?
      Απάντηση --> ΔΚ εσένα σίγουρα ...

      Διαγραφή
  33. Καποιοι πολέμησαν μωρέ για τα χωματα αυτα.. οπως λέει και το περηφανο ασμα: "Να του ειπείς, του ειπείς καημένο αηδόνι,

    να θυμάται την ευχή, την ευχή της μάνας του. (δις)

    Αν δε διώ, δε διώξει τους εχθρούς μας,

    απ’ την ένδοξή μας γη, τη Μακεδονία μας. (δις)

    Να του ειπείς, του ειπείς καμένο αηδόνι,

    μάνα του δεν είμαι πια, λάλα αηδόνι μου γλυκά. (δις)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το πιό ηλίθιο πράγμα, είναι να ζητάς το λόγο από έναν πολιτικό, γιατί τήρησε τις υποσχέσεις του. Ο συγκεκριμένος τσόγλανος δεν είναι χθεσινός. Ούτε το κόμμα του. Χρόνια μας λέει το τί πιστεύει και το πως ονειρεύεται την Ελλάδα. Το ίδιο και ο μαλάκας ο ΓΑΠ, το ίδιο και ο Θεοδωράκης, και όλα τα μ$$νόπανα που είναι δίπλα τους. Ή μηπως ο καμμένος μας είναι άγνωστος. Δεν ξέραμε δηλαδή τόσα χρόνια ότι είναι η πεμπτουσία του ανεμόμυλου ή κατά το λαΙκότερο, αλλού φιλάει, αλλου γ@μάει και άλλο σκέφτεται.
    Λοιπόν? Πόσοι από όλους αυτούς σήμερα που βγαίνουν στα συλλαλητήρια είναι οι προχθεσινοί του 2009 που δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί τους ενοχλούσε ένας ΓΓ ενός ανθυυπουργείου, που πηδούσε μιά γκόμενα με την υπόσχεση να τη διορίσει, με αποτέλεσμα να έρθει το χαζοχαρούμενο ο ΓΑΠ και να αρχίσει η κατρακύλα για όλους μας, αφού ο τσόγλανος από τη μιά μεριά πήγαινε και ζητούσε δανεικά και από την άλλη φώναζε ότι είμαστε απατεώνες και τεμπέληδες? Ποιός θα σ' εμπιστευθεί ρε στόκε πιά?
    Λοιπόν? Πόσοι από όλους αυτούς σήμερα που βγαίνουν στα συλλαλητήρια είναι οι χθεσινοί που πίστεψαν ελαφρά τη καρδία ότι ένα τσογλάνι που υπόσχεται ότι με μιά απόφασή του, ένα νόμο, ένα άρθρο, όλα θα επιστρέψουν στα πρό ΓΑΠ επίπεδα (μισθοί, συντάξεις, φόροι, ανεργία, κλπ), ότι καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, οι εισφορές, ότι θα ακούν Ελλάδα οι Ευρωπαίοι και θα χέζονται απάνω τους, και πόσα άλλα τέτοια που γεμίζουν σεντόνι. Πόσοι λοιπόν πήγαν και είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ, δηλαδή μιά ομαδική πορδή σε κλειστό χώρο χωρίς παράθυρα και πόρτες, και μετά αντί να του πούν ""ρε μας έφερες ως εδώ με ψευτομαγκιές και τώρα μας λές σόρυ παίδες είχα αυταπάτες, και είσαι ακόμη εντός Ελλάδος?"", του δώσαμε μιά υετραετία για να προλάβει να κάνει όσα υποσχόταν χρόνια η αριστερά. Ανομία, εγκληματικότητα, πολυεθνικότητα, και "" δίκαι﨨 μοίρασμα φτώχειας.
    Λοιπόν, γιατί ζητάμε λογαριασμό?
    Θέλουμε να αντιδράσουμε σ' αυτά? Ο καλλίτερος τρόπος είναι η συμμετοχή μας σε όλες αυτές τις συγκεντρώσεις που τους δείχνουν ότι εδώ είμαστε και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να εκλέξουμε κάποιον που θα σας ξεσκίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τα [πλακωνε η φοβερα και τα σκιαζε η σκλαβια...
    τι νομισατε ?ΜΕ ψευτομαγκιες οπως ο ζηκος στο της κακομοιρας, λεγοντας ..κρατατε με ρε ...κρατατε με ...θα πετυχαιναμε κατι.[Ποιοι.Εμεις.Μα εμεις δεν ειμεθα ελληνες.Ειμεθα μια μπασταρδεμενη φυλη που δεν ξερει τι θελει.Τουλαχιστο δυο τρια εκατομμυρια αλλοδαποι εγιναν ελληνες.Το λοιπον δεν ειμεθα αξιοι για τιποτε.Οποιος ειναι αξιος θα φανει.Αντε καντε καμμια μεταθεση απο την πρωτη γραμμη πισω.Αντε ταξτε επιδοτησεις.Αντε αχρηστε λαε που θελεις και κρατος.Αντε λογια λιγια λογια.
    Αντε πατριωτες.Που να καταθεσω στεφανι στον ζερβα η στον βελουχιωτη.Αντε δημοκρατικος στρατος ζαχαριαδης μοσχα .Τουλαχιστον οι ρωσοι εκαναν κατι καλο, ξεκαναν προδοτες κορδατο και ετσι.Αντε ουτε πολλα ζητατε.Αμην και ο κυριλλος και μεθοδιος.Πηρανε γραμμη και διδαξανε κυριλλικα λεει δηλ σλαβικα δηλ σκοπιανα.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Μονο για αναθεμα ηταν οι ελληνες, επισημα και απο το ιερατειο.Τι νομιζετε, τωρα ξεκινησε το Μακεδονικο.κοροιδα, απο τοτε κανανε προπαγανδα.Ακου αγιοιοι κυριλλος και μεθοδιος, διατι αγαπητοι αγιιοι.Τι εκαμανεν?διδαξανε την σλαυικη γλωσσα και οχι την ελληνικη?ενοχλει η ελληνικη , ετσι?ενοχλει πολυ, μα πααααρα πολυ.Αντε λοιπον να δουμε αναπτυξη.αφου το λεει ο σορος, κατι θα ξερει.
    αντε να βρουμε κανενα μαυρομιχαλη μη μας ελθει και κανενας καποδιστρια;ς.
    Μα;κεδονες σου λεει.
    Ελληνες σου λεει.Λογια ψευτομαγκιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Παρακαλώ πολύ, καλό θα ήταν ορισμένοι να προσέχετε τις εκφράσεις σας, αν θέλετε να υπάρχει συμμετοχή στα σχόλια, προς όφελος της δημόσιας διαμαρτυρίας που προσπαθούμε να κάνουμε για την πατρίδα μας.
    Δεν χρειάζονται ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΑ σε ένα ωραίο σοβαρό ιστολόγιο στο οποίο συμμετέχουν και γυναίκες.Δεν ωφελείτε με αυτό τον τρόπο, αλλά μας απωθείτε.
    Άλλο ο έλεγχος ακόμα και ο αυστηρότερος, αλλά με κόσμιο τρόπο, και άλλο η αισχρολογία.Παρακαλώ να σεβαστείτε όσους σας διαβάζουν.
    Δεν έχουμε καμιά όρεξη να βρωμίζουμε τα μάτια μας με αισχρόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου στενοχώρησα ή ενόχλησα, αλλά με κάθε καλή πρόθεση μίλησα, για να αποδώσει καλύτερα η προσπάθεια που γίνεται από όλους..

      Διαγραφή
  38. Στην Βουλή προχθές δεν ψηφίστηκε η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.Μία Κυβέρνηση του 20%(το ποσοστό διπλασιάστηκε σε 40 λόγω της αποχής του 49% των εκλογέων)αποφασίζει και διατάζει σε συνεργασία με τον Τοκογλυφικό Εχθρό ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόπια.
    Στην Βουλή προχθές δεν ψηφίστηκε η Συμφωνία ,αλλά με το ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ -το περί πρότασης Μομφής και με 153 μόνο ψήφους ΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΄΄ΕΥΘΕΊΑ΄΄ ΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ.Αυτό έγινε προχθές στην Βουλή.
    Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εθνοφυλακή!!! ολοταχώς για την ίδρυση εθνοφυλακής και στο τελευταίο χωριό,παντού και να ξεσηκώνεται όλος ο κόσμος, σιγά σιγά.
    Άντρες, γυναίκες, μικροί μεγάλοι,όλοι στον αγώνα,δεν υπάρχει άλλη λύση, όπως κάνουν οι Υεμενίτες αυτήν εδώ τη στιγμή, κι όπως έκαναν οι Βιετναμίτες παλιότερα, μα το σπουδαιότερο , όπως έκαναν οι Έλληνες ανέκαθεν.Τους Έλληνες έβλεπαν και θαύμαζαν όλοι οι λαοί του κόσμου,καιρός να το ξαναδείξουμε.
    Ενότητα κι αγώνας, αγώνας ακατάπαυστος.
    Ήδη κάτι άρχισε... να γίνεται,παρά τα εμπόδια και την κακοδαιμονία μας.
    Με τον αγώνα και την θυσία, όλα είναι ανοιχτά.
    Οι Έλληνες στην μακραίωνη ιστορία μας αυτό που προβάλαμε και κατατροπώσαμε τους εχθρούς μας,ήταν η πίστη στον αγώνα για την Πατρίδα."Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης",μνημόνευε ο Όμηρος,και μην ξεχνάμε "Μητρός τε και Πατρός τε, και των άλλων προγόνων,απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς".
    ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
    Η νίκη μας περιμένει και η δόξα αδημονεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αλλά αντί να κλαιγόμαστε ΤΩΡΑ ΕΊΝΑΙ Η ΩΡΑ να κάνουμε κάτι δηλαδή να πούμε στους πολιτικούς θα σας γα… με … αν ψηφίσετε Προδοσία Πρσπών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι Ελληνες ψηφοφόροι φταίνε που εκλέξαν πρώην επιφανείς κνίτες Τσίπρα και Κοτζιά να διαπραγματευτούν για Μακεδονία. Δηλαδή τι παραμένατε όταν ψηφίζατε 1η φορά αριστερά ότι δεν θα πληρώνετε ΕΝΦΙΑ και θα παίρνετε επιδόματα μόνο??? Πάρτε τον Παυλάκο τώρα γιατί αν ψηφιστεί και από την Ελ. Βουλή τότε αντίος Μακεδονία …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι Ελληνες ψηφοφόροι φταίνε που εκλέξαν πρώην επιφανείς κνίτες Τσίπρα και Κοτζιά να διαπραγματευτούν για Μακεδονία. Δηλαδή τι παραμένατε όταν ψηφίζατε 1η φορά αριστερά ότι δεν θα πληρώνετε ΕΝΦΙΑ και θα παίρνετε επιδόματα μόνο??? Πάρτε τον Παυλάκο τώρα γιατί αν ψηφιστεί και από την Ελ. Βουλή τότε αντίος Μακεδονία …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.