13/6/18

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζουμε τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Tην «ιστορική συμφωνία» για την επίλυση της διαφωνίας του ονοματολογικού χαιρετίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, συγχαίροντας τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και (σ.σ. τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ) Ζόραν Ζάεφ και χαιρετίζουν την ιστορική συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας του ονοματολογικού» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του, στην οποία εκτιμά ότι η επίλυση του ζητήματος «θα ωφελήσει τις δύο χώρες και θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία».
Παράλληλα επαινείται η πολιτική βούληση που επέδειξαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. «Οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Χαιρετίζουμε επίσης την αφοσίωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για τις συνεχείς προσπάθειές που κατέβαλε επί δύο δεκαετίες και πλέον για να τερματιστεί αυτή η διένεξη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, όπως ζήτησαν οι δύο χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Αυτή η είδηση..πως να σχολιαστεί τώρα ?? Πως εμείς αισθανόμαστε προδομένοι και οι άλλοι μας επαινούν? μα όλοι μας επαινούν..τι συμβαίνει εδώ κε Καλεντερίδη?? άλλο βλέπουμε εμείς κι άλλο οι υπόλοιποι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι υπολοιποι ειναι οι εξης 4...ΗΠΑ...Γερμανια...Αλβανια....Βουλγαρια....(τσοντα η Τουρκια )....Αρα 312.000.000 στα 7 δις του πλανητη... δηλαδη το 4 ο/ο....του πλανητη...Αυτο ειναι το υπολοιποι.....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.