21/6/18

Σάββας Καλεντερίδης: Για να κρίνουμε τη συμφωνία, πρέπει να απαντήσουμε σε τρία βασικά ερωτήματα

36 σχόλια:

  1. "Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται."

    1)Την 18η Απριλίου 1992 συγκαλείται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων, με Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Παπαρρήγα και Δαμανάκη, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, συμφωνούν για κοινή γραμμή πλεύσης, σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Με εξαίρεση το ΚΚΕ, αποφασίζεται ότι εάν η Δημοκρατία των Σκοπίων επιθυμεί την αναγνώρισή της πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση των Βρυξελλών (16/12/1991) προσφέροντας συνταγματικές και πολιτικές εγγυήσεις σχετικά με τις εδαφικές διεκδικήσεις, τις προπαγανδιστικές εχθρικές δραστηριότητες και φυσικά ονομασία που δεν θα έχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του.

    2)On 16 December 1991 the Council of the European Communities, at an Extraordinary Ministerial Meeting on European Political Cooperation, issued two declarations, one on Yugoslavia and one on Guidelines on the Recognition of New States in Eastern Europe and in the Soviet Union. The former declaration stated:The Community and its Member States also require a Yugoslav Republic to commit itself, prior to recognition, to adopt constitutional and political guarantees ensuring that it has no territorial claims towards a neighbouring Community State and that it will conduct no hostile propaganda activities versus a neighbouring Community State, including the use of a denomination which implies territorial claims.

    3)Τι άλλαξε από το 1991?
    Έχουμε κυβέρνηση αριστερών "ριζοσπαστών".
    Τί σημαίνει αυτό?
    Δέν πιστεύουν στον Θεό, στην οικογένεια, στο Έθνος, στην πατρίδα, στο Ελληνικό DNA.
    Αυτό σημαίνει:
    Δέν έχουν κανένα δισταγμό να καταστρέψουν την χώρα μας, να κάνουν τον στυγνό φοροσυλλέκτη στούς "θεσμούς" και να αποδώσουν σε εκατομμύρια αλλοδαπούς ελληνική υπηκοότητα, για να παραμείνουν στην εξουσία.
    Υπάρχει καλύτερη κυβέρνηση για τους ξένους, από τους αριστερούς εθνομηδενιστές? Για αυτό άλλωστε, ολόθερμα, τους στηρίζουν.

    Η συμφωνία με τα Σκόπια δεν είναι καθόλου αθώα. Είναι πολύ πονηρή και ύπουλη.
    Φαίνεται πως επίκεινται πόλεμοι και αλλαγές συνόρων, στα Βαλκάνια.
    (Κάποιοι θέλουν Μεγάλη Αλβανία , "Ενωμένη Μακεδονία", Κοσσοβοποίηση της Θράκης, κ.λπ.)
    Η Βουλγαρία μάλιστα, εξέφρασε πρόσφατα την ανησυχία της.
    Καλύτερα ήταν να μην υπογράφαμε τίποτα, και να μην βάζαμε βέτο τον Ιούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, αν πίστευαν στον Θεό, δεν θα πραγματοποιούσαν την συμφωνία;
      Ποιος καθιέρωσε και πότε την αποδοχή τής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes; Το έχω γράψει τουλάχιστον 100 φορές, διότι κάποιοι το αγνοούν, ή το "λησμονούν". Αυτός που την εισηγήθηκε το 2007 στην Βουλή, η οποία την υπερψήφισε, πλην ΛαΟΣ, πίστευε στον Θεό. Μάλιστα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως τ 2000, είχε υπογράψει, με την πλήρη κάλυψη των τηλεοπτικών συνεργείων εννοείται, υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το (γελοίο) θέμα τής αναγραφής τού θρησκεύματος στις ταυτότητες. Το 2004, όταν έγινε πρωθυπουργός, "ξέχασε" το όλο θέμα.

      Κατά τ' άλλα, η έλλειψη θεού σε μάρανε...

      Διαγραφή
    2. "Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται"
      Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

      Είσαι άθεος?

      Διαγραφή
    3. Δεν απάντησες σ' αυτό που σε ρώτησα. Με τσιτάτα δεν παρακάμπτεις πραγματικότητες.

      Διαγραφή
    4. "Δέν πιστεύουν στον Θεό, στην οικογένεια, στο Έθνος, στην πατρίδα, στο Ελληνικό DNA".

      1)"out of context"
      Without the surrounding words or circumstances and so not fully understandable.

      Εάν λοιπόν πίστευαν στον Θεό, στην οικογένεια, στο Έθνος, στην πατρίδα, στο Ελληνικό DNA, δεν θα πραγματοποιούσαν αυτή την συμφωνία. Αυτό είπα. Δέν μίλησα μόνο για τον Θεό, ως προυπόθεση.

      2)Όσον αφορά την ΝΔ, δέν υπέγραψε την συμφωνία, ούτε το 2007, ούτε τώρα.
      Σημασία έχει, όχι τόσο τι λέει κανείς, αλλά τι πράττει.
      Σε μία διαπραγμάτευση, μπορεί να προτείνω οποισδήποτε παραχωρήσεις, ως τακτική, χωρίς βέβαια να σκοπεύω να τις κάνω ποτέ, διότι η διαπραγμάτευση είναι ένα παιχνίδι, με μπλόφες.
      Βέβαια, όταν είσαι αντιπολίτευση, συνήθως λές το αντίθετο που λέει η κυβέρνηση, και όταν γίνεσαι κυβέρνηση κάνεις άλλα.
      Συνήγορος μια φορά της ΝΔ, του 2ου Μνημονίου, δεν θα γίνω, διότι έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου για τον πατριωτισμό κάποιων εξ αυτών.

      3)Ούτε εσύ μου απάντησες στην δική μου ερώτηση. Είσαι άθεος?
      Σε έχω ξαναρωτήσει και πάλι απέφυγες να απαντήσεις.
      Ντρέπεσαι να δηλώσεις τι πιστεύεις?

      Διαγραφή
    5. 1)Δεν καταλαβαίνεις τι ρωτώ, ή απλώς δεν μπορείς να απαντήσεις; Η ερώτηση "Δηλαδή, αν πίστευαν στον Θεό, δεν θα πραγματοποιούσαν την συμφωνία;" δεν μιλά για οικογένεια, πατρίδα κλπ. Τι δουλειά έχει ο Θεός με όλα αυτά; Και τι σχέση έχει αυτό με το αν εγώ πιστεύω ή όχι; Μάλλον πιστεύω στις απίστευτες παρωπίδες που φοράς και το κόλλημα με την θρησκεία, που την χώνεις όπου βρεις.

      2) Βαρέθηκα να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Η συμφωνία δεν υπεγράφη νωρίτερα, διότι σκόνταφτε στην αδιαλλαξία τού Γκρουέφσκι. Τώρα δέχτηκαν οι Σκοπιανοί, τώρα υπεγράφη. Αν είχαν δεχτεί πιο μπροστά, θα είχε υπογραφεί νωρίτερα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    6. 1)Το τί θα γινότανε παλαιότερα είναι υποθέσεις και εικασίες.
      Δεν υπεγράφη νωρίτερα η συμφωνία, υπεγράφη τώρα, αυτό έχει σημασία.
      Όποιος βάζει την υπογραφή του φέρει άλλωστε ολόκληρη την ευθύνη.

      2)Όσον αφορά τον χαρακτήρα, το ήθος και τα πιστεύω, κάθε κυβέρνησης, απορώ πως εσύ δεν καταλαβαίνης ότι έχουν σημασία, μεγάλη μάλιστα.
      Ίσως θέλεις να μου πείς ότι όλοι τους είναι ίδιοι.
      Δέν συμφωνώ. Ο ένας μπορεί να είναι κακός και ο άλλος κάκιστος.
      Είναι δυνατόν ποτέ ο Καραμανλής να αναγνώριζε Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, στούς Σκοπιανούς, ενώ ο ίδιος είναι Μακεδόνας? Σε καμμία περίπτωση.

      Διαγραφή
    7. @Nativist
      Οποιοσδήποτε και εάν ψήφιζε αυτή την άθλια συμφωνία η ίδια αντίδραση θα υπήρχε εναντίον του.
      Το θέμα δεν είναι κομματικό, είναι εθνικό.

      Διαγραφή
    8. 1) Δεν είναι καθόλου υποθέσεις, αλλά γεγονότα και, όπως έγραψε ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος C. P. Scott, "facts are sacred, comments are free".

      2) Καταλαβαίνεις ό,τι θέλεις, μάλλον από αδυναμία ν' αντιληφθείς τι γράφει ο άλλος. Μού βάζεις λόγια στο στόμα, αντί να απαντάς ευθέως σ' αυτά που γράφω. Ναι, οι πολιτικάντηδες (διότι πολιτικούς δεν έχομε) στην Ελλάδα είναι όλοι οι ίδιοι. Μίλησες για έλλειψη Θεού, απ' εκεί ξεκίνησε μία συζήτηση, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έπρεπε να είχε τελειώσει, αλλά δεν απαντάς επί τής ουσίας. Γι αυτό σού έφερα το παράδειγμα Καραμανλή, που δεν ήταν άθεος, αλλά αυτός άνοιξε την Κερκόπορτα, για να συμβούν τα όσα συνέβησαν. Ο Καρμαναλής είναι τόσο Μακεδόνας, όσο ο Κούλης και η αδελφή του Κρητικοί. Παιδί τού κομματικού σωλήνα κι αυτός, αν είχαν οι Σκοπιανοί αποδεχτεί την γραμμή του, θα είχε κλείσει την υπόθεση τού ονόματος. Κι εφ' όσον ονομάζεις ένα κράτος Μακεδονία, έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό, οι κάτοικοί του de facto ονομάζονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους μακεδονική. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη αναγνώριση, ούτε το μεν, ούτε το δε. Μην αυταπατάσαι.

      Επιστρέφοντας στην φράση σου "Δέν πιστεύουν στον Θεό, στην οικογένεια, στο Έθνος, στην πατρίδα, στο Ελληνικό DNA", την οποία επαναλαμβάνεις και στο επόμενο σχόλιό σου ("Εάν λοιπόν πίστευαν στον Θεό, στην οικογένεια, στο Έθνος, στην πατρίδα, στο Ελληνικό DNA"), θα συμπλήρωνα ότι το περίφημο DNA δεν έχει καμμία σημασία ασφαλώς, αφού όλοι οι σημερινοί Έλληνες, λίγο-πολύ το ίδιο έχομε. Έχει ο Καραμανλής και ο Σαμαράς άλλο DNA απ' αυτό των Τσίπρα και Κοτζιά; Το επισημαίνω αυτό, για να σού δείξω ότι πρέπει να σκέφτεσαι κάπως περισσότερο όταν γράφεις. Θα αρκούσε να αγαπά κανείς την πατρίδα του, για να μην κλείσει επιβλαβή σ' αυτήν συμφωνία. Τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
    9. 1)Εάν η ΝΔ είχε πρόθεση, κακώς, να συμφωνήσει σε σύνθετη ονομασία παλαιότερα, δέν το γνώριζα, διότι δεν υπήρξε ενημέρωση επί του θέματος.
      2)Διαφωνώ και εγώ στην σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, για τα Σκόπια.
      3)"Αγάπη πρός την πατρίδα", περικλείει η ειλικρινής βέβαια πίστη(που συμπεριλαμβάνει την αγάπη), πρός τον Θεό, το Ελληνικό Έθνος, την πατρίδα, την οικογένεια.
      Η παιδεία βοηθεί να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας και τα ιδεολογικά πιστεύω του καθενός, για αυτό άλλωστε έχει προβλέψει και το Σύνταγμα με σχετικά άρθρα.
      4)Πολιτικοί μας που λένε πως πιστεύουν στον Θεό και αγαπούν την πατρίδα τους, αλλά ψηφίζουν αντιχριστιανικά και αντεθνικά νομοσχέδια, είναι ψεύτες, υποκριτές και απατεώνες.
      Ασφαλώς τα πραγματικά ιδεολογικά πιστεύω, των πολιτικών μας, έχουν τεράστια σημασία.
      5)"Θα αρκούσε να αγαπά κανείς την πατρίδα του, για να μην κλείσει επιβλαβή σ' αυτήν συμφωνία." Συμφωνώ.
      6)Εξήγησε μου και εσύ γιατί τα κόμματα έχουν αυτή την επιβλαβή στάση.

      Διαγραφή
    10. 1) Πώς δεν το γνώριζες; 100 φορές το έχω γράψει. Διάβασε να ενημερωθείς. Προγραμματικές δηλώσεις κυβερνήσεως Καραμανλή. Ομιλία ΥπΕξ Μπακογιάννη, 30/9/2007. Την υπερψήφισαν ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Την κατεψήφισε ο ΛαΟΣ.

      3) Εντελώς δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Η αγάπη για την πατρίδα, ο πατριωτισμός, ουδεμία σχέση έχει με τους θεούς και αντιστρόφως. Μη συγχέεις άσχετα πράγματα.

      4) Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν έχουν παρά μία ιδεολογία: Την εξουσία και τα εξ αυτής απορρέοντα αγαθά. Αυτό απαντά και το (6).

      Όπου δεν απάντησα, συμφωνώ.

      Διαγραφή
  2. Για να κρίνουμε τη συμφωνία, πρέπει να απαντήσουμε καί σε τρία ἄλλα ερωτήματα:
    Α) Ποῦ στηρίζεται ἡ βεβαιότητα Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου ὅτι δέν θά λογοδοτήσουν;
    Β) Γιατί ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης ἀποφεύγει νά πῆ ὅτι δέν ἀναγνωρίζει, καί θά ἀκυρώσῃ, κάθε τυχόν ἀποτέλεσμα τῆς συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, ὅποιο καί ἄν εἶναι αὐτό;
    Γ) Πῶς ἡ Δικαισύνη θά καταστῆ ἐλεύθερη, καί δή ἐπειγόντως, ἀπό τό μπλοκάρισμά της ὑπό νομικίστικων διατάξεων, συνταγματικῶν ἤ μή, προκειμένου νά ἄρῃ τήν κατ' ἀποτέλεσμα κατάργηση τῆς λογοδοσίας τῶν πολιτικῶν, ἐνώπιον τοῦ λαοῦ καί ἐνώπιον τῶν Δικαστηρίων; ...

    1ον/ Στρεβλωτικοί ἐκλογικοί νόμοι τάχα συνταγματικοί, 2ον/ Παράλειψη κάθε ἐλέγχου γιά σωστή "ρύθμιση τοῦ πολιτεύματος" ἀπό τόν Π.Τ.Δ. παράλειψη δέ, μή ἐλεγχόμενη ποτέ ἀπό Διαστήρια, 3ον/ Συνεργασία τῶν ἀποδοκιμασμένων στίς ἐκλογές καί κατηγορηθέντων ἀπό τόν λαό πολιτικῶν μέ τούς ἑπόμενους νικητές τῶν ἐκλογῶν, πάλι καί πάλι, μέ κοροϊδία τόσο τοῦ λαοῦ, ὅσο καί τοῦ συστήματος ἀπονομῆς Δικαοσύνης, ἀπό τό λεγόμενο πολιτικό σύστημα, πράγματι δέ παρασκηνιακό σύστημα Ξενοκρατίας .....-Κάτι νόμιμο πρέπει νά γίνῃ, ἐπειγόντως, γιά νά μήν καταστῆ δυνατόν κάτι τό ἐντελῶς παράνομο καί καταστροφικό. - Ἡ Μακεδονία παραδίδεται, έρήμην καί τῆς Βουλῆς καί, κυρίως, τοῦ λαοῦ, καί κανείς δέν εἶναι "ἁρμόδιος" νά σταματήσῃ αὐτό τό κακό πού ἔρχεται! Κανείς ἐννοεῖται, πλήν τοῦ Λαοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α) Σε έχω ξαναρωτήσει, αλλά ... "ξέχασες" να απαντήσεις. Να λογοδοτήσουν για τι πράγμα; Ανειλημμένη απόφαση τού κοινοβουλίου από το 2007.

      Β) Επειδή το κόμμα του την είχε εισηγηθεί (βλέπε ως άνω Α).

      Γ) Αν πάψει να εξαρτάται από την εκτελεστική εξουσία. Χρειάζεται αλλαγή Συντάγματος.

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστά, αυτά λέει και ο κυρ καθηγητής Μαζης !!! Κύριε Καλεντερίδη εμείς είμαστε μαζί , τι κάνουμε , πως θα λύσουμε το πρόβλημα ή μήπως είναι αργά !! Και αν είναι αργά ποιος θα δικάσει τους προδότες της χώρας ;
    Ενα μεγάλο πλήθος Ιστορικών λέει αυτά που λέτε και εσείς αλλά δεν ακούω λύσεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία λοιπόν! Συμφωνούμε όλοι σε όσα λέτε και δεν υπάρχει αντίρρηση καμμία! Ποιός θα αποφανθεί για το αν η Μακεδονία έχει μοιραστεί στα τρία! Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου! Τέλεια κι εγώ λοιπόν την έχω μπροστά μου και δεν αναφέρει καμία Μακεδονία! Αναφέρει στο άρθρο 5 ότι αναφέρει ...και με χάρτη 1/200.000 του Αυστριακού Επιτελείου..κ.τ.λ.για να μην λέμε περισσότερα! Πάει αυτό! Επίσης οι ίδιοι οι Σκοπιανοί σε αυτά που υπέγραψαν τώρα στις Πρέσπες αποδέχονται πέραν των άλλων πως καμμία σχέση δεν έχουν με την Μακεδονία αλλά και με την γλώσσα αφού βάζουν υποσημείωση ως Σλαβική! Αυτό έγινε πρίν 3 μέρες! Επίσης για την εθνότητα! Άρα ο Κοτζιάς αν δεν ήξερε ή αν ακόμα δεν ξέρει οφείλει ως εκπρόσωπος του Λαού να πάρει τους χάρτες της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, την Συνθήκη μια ομάδα Επιτεκών, γκωσσωλόγων και να πάει στους ανθρώπους να συνεννοηθεί! Να τους πει με συγχωρείτε πολύ αλλά αυτό δεν γίνεται, άλλωστε κι εσείς το είπατε μόνοι σας προχτές! Αν συμβεί αυτό, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου διότι η λύση αυτή δεν είναι δίκαιη! Αυτό λοιπόν θα διαιωνίσει την εχθρότητα ανάμεσα στους δύο λαούς! Το κάνει? Όχι! Γιατί? Δεν ξέρει? Όχι ξέρει! Τότε? Τότε τι? Ας μου πει κάποιος, εγώ δεν ξέρω! Η Δικαιοσύνη τώρα πως αντιδρά? Δεν βλέπει τι λέτε? Βλέπει! Ζωντανά παραδείγματα όσα συνέβησαν πριν μερικές μέρες! Δεν μιλάμε για περισσότερα! Γιατί η Δικαιοσύνη αντιδρά κατά το δοκούν? Ο ΠΤΔ? Αυτός? Δεν ξέρει? Έγκριτος νομικός! Δάσκαλος πράμα? Ποιοί είναι οι αγωγοί αυτοί που καθιστούν συγκοινωνούντα δοχεία τις ΗΠΑ, Ε.Ε, ΝΑΤΟ, Σορος,ΠΤΔ, Δικαιοσύνη και δεκάδες μικρολεπτομέρειες οι οποίες καθιστούν το πολίτευμα σήμερα στην χώρα υπό κατάλυση.Πως και με ποιό θράσος για ένα τόσο σημαντικό και Εθνικό θέμα ( όσο κι αν δεν είναι σωστό) δεν γίνεται δημοψήφισμα, σύγκλιση πολιτικών αρχηγών ώστε να εκτεθούν! Για να μη ολισθαίνω και γράψω προδότες! Να σκεφτώ πως ο Καμμένος θα τα αρπάξει από την αναβάθμιση των F16 και σου λέει άστους να χοροπηδάνε όλους? Τι υπόθεση να κάνω? Λοιπόν όλοι ξέρετε τι συμβαίνει και με ποιούς τρόπους κι από που λειτουργούν όλοι σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα! Όλα γίνονται με ζωντανές συνομιλίες! Ας δούμε τα ταξίδια! Ακόμα και στο εσωτερικό ξεμύτισαν και επισκέφθηκαν υπουργοί υφισταμένους να δώσουν εντολές! Εφημερίδες του εξωτερικού δίνουν "γραμμή" για να μην πηγαινοέρχονται και να μην λαμβάνουν γνώση ούτε καν οι πρεσβείες! Άρα για τι μιλάμε? Τα λέμε ο ένας στον άλλον? Χρειάζεται ΑΜΕΣΑ πολιτικός φορέας για να τους εμβολίσει! Καθαρές προσωπικότητες που δεν έχουν δώσει δικαιώματα! Αλλιώς πως?Με βία? Δεν ξαναγράφω θα παρατηρώ σιωπηλός, γιατί τι νόημα έχει αν δεν υπάρχει μια έξοδος σε και από όλα αυτά! Αναμένω στο ακουστικό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνειρμοί: Βόρεια Κορέα - Νότια Κορέα. Βόρειο Βιετνάμ - Νότιο Βιετνάμ. Βόρεια Αμερική - Νότια Αμερική. Βόρειος ΄Ηπειρος - Ν. ΄Ηπειρος. Βόρεια Μακεδονία - Νομός Κιλκίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αποτελεσματική λυσις είναι μια αλλά κανένας δεν θέλει να την δεχθεί! Από πατριώτες βλέπεται γίναμε όλοι ψυχραιμοι....και υπόδουλοι των πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιώργο μου το εξηγείς σε παρακαλώ γιατί πραγματικά δεν κατάλαβα!Έχεις κάποια συλλογιστική που δυστυχώς δεν αποτυπώνεταιε σαφήνεια στο σχόλιο, αν θες φυσικά! Με συγχωρείς για την παρέμβαση μ όλο το θάρρος! Αν θες απαντάς φυσικά!Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων...

      Διαγραφή
    2. Ξέχασες και την ούτω καλουμένη 《Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου》.

      Διαγραφή
  7. Μόνο συνομωσιολόγοι δέν ἦσαν/δέν εἶναι, ἡ προφήτις Μπενάκη καί ὁ ἀνεύθυνος ἄρχων Παπούλιας!
    https://www.youtube.com/watch?v=1QbK3T_cT0U
    ΝΑΤΟ τό μήνυμα πού ἐλήφθη ἀσμένως καί πάντως χωρίς ἀντίσταση, ἀπό τούς Τσίπρα-Κοτζια-Καμμένο, ἀλλά καί ἀπό τόν Κυριάκο Μητσοτάκη!
    - Αὐτοί στόν δρόμο τους καί στήν κοσμάρα τους, πού, ὅπως φαίνεται, δέν περιλαμβάνει τόν Ἑλληνικό λαό. Ἐμεῖς;
    Ἐπιμονή καί Ὑπομονές. "Νῦν" ὑπέρ πάντων ὁ ἀγών! "Σἠμερον".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άρα για να ολοκληρωθεί ο "χρισμός της Πυθίας" Μπενάκη να περιμένουμε "νέα" μετά τις εκλογές στην Τουρκία? Διότι τα "συγκοινωνούντα δοχεία" λειτουργούν και στη γείτονα χώρα! Βλέπεις δεν έχουν όρια! Ο ΓΑΠ κατέθεσε στεφάνι στον Κεμάλ πέραν από τις ζειμπεκιές!Οι ΗΠΑ και οι Τουρκία κοροϊδεύουν τον πλανήτη και στην Συρία και στα "σκληρά" λόγια αντιπαράθεσης! Ωστόσο αύριο με στρατηγό και τον υπεύθυνο Τούρκο εξοπλισμών θα γίνει η παραλαβή " τυπικά" στις ΗΠΑ των F35! Το στηρίζουν το παλιόπαιδο τον Ερντογάν! Ένα μικρό χάδι δηλαδή να πάρει τις εκλογές! Την ίδια ώρα που του είχαν σχεδιάσει πραξικόπημα...ε ρε σύνθετος που γινε ο κόσμος!Χάθηκε και η μπέσα, παλιά έλεγες μια κουβέντα, έδινες τα χέρια, τέλος! Ας επικεντρωθούμε λοιλόν πάλι στην Πατρίδα και γύρω-γύρω στη γειτονιά! Εργσσία και το νου μας, μια τζούρα καφέ, και λιμάρισμα το κασάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σακη ο λαος πρεπει να βγει στον δρομο...με η χωρις ηγετη.Καθ οδον θα βγει ηγετης.Εξ αναγκης.Οι ηγετες δεν βγαινουν με ...προυπηρεσια....πτυχια..και ντοκτορα...βγαινουν εξ αναγκης.Τετοιον που θελουμε εδω οχι μαιμου.Τα προσοντα αν ταχει ενας θα φανουν στο δρομο.Οποιος εχει φεραρι αυτο στον δρομο φαινεται..παταει 300 ..και ξεχωριζει..Στο παρκιγκ τι να δεις .?? Λογια ?Τα απ εξω θα τα κανουν αλλοι.Μαλλον...οι Ρωσοι.Ηδη αρχισαν να λενε τι γινεται εδω γυρω.Ενας χθες ειπε δημοσια οτι Τσιπρας Ζαεφ ειναι βαλτοι κι οι λαοι εξαπατημενοι κι αντιδρουν...οτι τους εκλεψαν την ψηφο.Ολο το κολπο ειναι σε βαρος της Ελλαδας και της Ρωσιας.Εξω σαλευει....παμε για μεσα εμεις.Ο ηγετης εκκολαπτεται....Ποιος ηξερε τον Γεροντα του Μορια πριν ?? Ειπε ο λαος ....να αυτος κανει ...πριν κανει ?? Οχι.....Του πηρε ...συνεντευξη πριν ...αν εχει προσον ?? Στα χαλασματα των κομματων,στα μπαζα τι να βρεις ?? Αν δεν πας στον δρομο...θα σου φορεσουν αλλο ...φεσι.Ηδη αυτο κανουν.Ευτοιμαζουν μια ...φεσαρα καμουφλαζ...με το ονομα ..Κουλης.Μπουλης....Σουλης...Αν την .....ξαναφας....πως λεγεσαι ?? .........Αυτο .....ναι.....οπως το σκεφτηκες.!!! Αν εισαι τοσο .......μ........σηκωνει κι ο Θεος τα χερια....Εεεε φατην ρε φιλε ολη !!! Δεν επαθες σρκετα....για να μαθεις!!

      Διαγραφή
    2. Η Μπενακη δεν ηταν η Σιβυλλα η Ερυθραια....οτι της ειπαν στην στοα ειπε.Αυτα της ειπαν...αυτα ειπε στον αλλο τον ...συναδελφο που δεν ξαφνιαστηκε καθολου....μια και το ιδιο ευαγγελιο διαβαζαν.Τω Κυριω δεηθωμεν....νυν και αει....Εγω οταν το ακουσα πχ εβαλα τα γελια.Εε δεν θα μας πιασουν και κοροιδα λιγοι χαζοι...παιζοντας κρυφτοτενεκε....

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη μου πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου!Εγώ θα προσθέσω πως τα πράγματα όταν ωριμάζουν συμβαίνει αυτό που προείπες!Πρόσεχε όμως πάρε να διαβάσεις την "ψυχολογία της μάζας" ένα βιβλίο που έχει γραφτεί στις αρχές του περασμένου αιώνα!Δεν είναι χαζοί οι αντίπαλοι σου φίλε μου!Δεν θα τις "ωριμάσουν" ΠΟΤΕ τις συνθήκες!Ξέρεις πως? Δίνοντας σου επιδόματα, βοηθήματα και κρατώντας σε απλά "ζωντανό", αυτή είναι η "μέθοδος"!Να σου δίνεις τόσα ώστε να μην πεθαίνεις και τόσα ώστε να μην επαναστατείς!Εγώ αυτό θα προσέθετα στις πολύ καλές παρατηρήσεις σου...Μαζικές αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα από την "δημοκρατία" που βιώνουμε!Το κάστρο από μέσα πέφτει, θα ακολουθήσουμε την "μέθοδό" τους!Φτιάχνοντας τις δικές στοές, τις ελληνικές! Αλλιώς ναι η επανάσταση είναι ο άλλος δρόμος1Το θέμα δεν είναι να πεθάνουμε εμείς οι δύο, το θέμα είναι να πεθάνουμε και κάτι να βγεί. Αυτό θα το κρίνουν οι συνθήκες, αν το κρίνεις ώριμο πες μου...καλό απόγευμα καλέ μου φίλε!

      Διαγραφή
    4. Δεν βλεπω καποια διαφωνια μαζι σου καπου.Ισια ισια..συμφωνια βλεπω.Κοιταξε Σακη εγω δεν ειμαι προφητης,ξερολας,ευφυια και ανηθικος.Οτι λεω ειναι μια αποψη συνηθως χωρις παραπομπες ιλουστρασιον.Γνωμη ειναι κι αν χρειαστει αλλαζει .Δεν θα σε παραπεμπω ποτε σε σαιτ....διοτι δεν θελω γνωμες αλλων για ...δικες μου.Εχω μια σχετικη γνωση...οτι ειναι...κι αυτη εμπλουτιζεται καθε μερα αλλα για να διαμορφωσει την δικη μου γνωμη οχι την δικη σου.Αρα οτι λεω σνθρωπινως εχει σχετικοτητα κι αρα μπορει ναναι και λαθος.Βλεπω εδω εναν πρωταθλητισμο εξυπναδων του στυλ....κοιτα εδω....κοιτα εκει...κοιτα παραπερα...δεν το ειδες αυτο....το αλλο....κλπ.Κατι σαν παιδικο παιχνιδι...πουντο πουντο το δαχτυλιδι...Κανεις δεν λεει με δυο λογια δικα του τι ειδε εκει που σε παραπεμπει...και τι κριση εβγαλε ο ιδιος.Ενα ειδος διαγωνισμου ....ρομποτικης.Απουσιαζει η ...κριση.Πολλων δ ανθρωπων ειδε αστεα και ....νοον εγνω .Εδω απουδιαζει το νοον εγνω.! Διοτι λουφαρεις απ το φυσικο....το λαθος !!Αν δεις καλα καλα ο μονος που σε παραπεμπει σωστα καπου με ...δικα του κριτικα λιγα ξεκαθαρα λογια με ευθυνη δικη του...και ξεκαθαρη περιγραφη τι θα δεις.....ειναι ο κυριος Μπαμπιλονιαν....( ειναι και λιγοι αλλοι βεβαια ...αλλα δινω ενα παραδειγμα )....
      Ξεκαθαρισα τι ειναι γνωμη....αποψη...κριση.Αρα οταν σου λεω συμφωνω με σενα το εννοω.Ειμαστε στο ιδιο τρενο.Και στο σωστο και στο λαθος.Σαν τα διανυσματα δειχνουμε την ιδια φορα.
      Σορυ αν σε κουρασα ...αλλα εχω φρικαρει με τις παραπομπες εξυπνακισμου....και μεγαλομανιας...ανθρωπων χωρις κριση..των ...Πουαρω και των ντεντεκτιβς...των λογισταδων ...φερε αποδειξεις δεκα τομους φιλε απ το σπιτι....αν οχι φορτηγο....οπου πας ...και θα ...δουμε αν.....!!Κι αντε να τις φυλλομετρησει μεχρι να ξημερωσει.Που δεν θα ξημερωσει ποτε... Εχω 2000 ροδιες Σακη....και παω να τσαπισω χορτα.Εχουν πολλα ανθη φετος.Ασυνηθιστα πολλα.Αντιθετα με την χωρα που δεν εχει πολλα.Εχω και την αλλη την δουλεια την κανονικη.Παντως ιδρωνω....για τα αλατα.Δεν παω καφετερια συχνα.Ανθρωπινως κανω οτι μπορω.Αρα και λαθη. Καλο απογευμα.

      Διαγραφή
    5. Σακη εισαι ο πρωτος εδω μεσα που με παραπεμπει ( σωστα ) σε ενα ...Βιβλιο !!!! Σκεψου τι γινεται ...πριν αυτοκτονησεις. Κατσε μην σε δειρουν κιολας που χαλας την ....πιατσα....

      Διαγραφή
    6. Μια χαζη ερωτηση γενικα...περι αρχηγων..."" το ποταμι παρακαλα την σταγονα που θα ξεκινησει πρωτη "" ??

      Διαγραφή
    7. Χαχα Τζιμς φυσικά και δεν διαφωνούμε! Φυσικά και δεν θα σου υποδείξω ποτέ! Σ ευχαριστώ θερμά που το νιώθεις! Σ ευχαριστώ επίσης για την ειλικρίνια και το όμορφο κλίμα διαλόγου! Δεν πειράζουν οι παραπομπές, δεν πειράζει η συμβουλή, δεν πειράζει τίποτα αν θα ήθελες την γνώμη μου,φτάνει να γίνεται κόσμια, ευγενικά! Καμιά φορά όλοι νιώθουμε ξερόλες! Είναι αυτό το " εγώ" που οι Πατέρες υποδεικνύουν με παραδείγματα στο Γεροντικόν ως ένα εκ των αμάρτημάτων! Αυτο το υπέρμετρο εγώ! Ούτε ούτε εσύ ούτε εγώ, ούτε κανένας δεν διακαιούται να ξεπερνά τα όρια του σεβασμού στον διάλογο, ακόμα κι αν γνωρίζει μιαν αλήθεια ας υποθέσουμε!Ο Ελύτης είχε πει πως: "τα βραβεία είναι χαμένος χρόνος" όταν έπρεπε να μεταβεί για το Νόμπελ! Όταν πάλι τον ρώτησαν ποιά περίοδο θεωρεί "χαμένη" στη ζωή του, είχε απαντήσει: " μετά την βράβευση, διότι ήμουν αναγκασμένος να απαντώ σε γράμματα θαυμαστών". Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος είχε έναν μοναδικό, ιδιαίτερο, μοναχικό αλλά άκρως έντονο τρόπο επικοινωνίας μέσα από την "μοναξιά" της υπερέκθεσης! Ο τρόπος αυτός ήταν ο λόγος μέσα από την ανώτερη των τεχνών, την ποίηση και τα γραπτά του! Ο Σολωμός! Δεν τον γνωρίσαμε! Ούτε ανταλλάσσουμε απόψεις μαζί του εδώ! Κι όμως είναι παρώντας, συμμετέχει! Η επικοινωνία είναι ένα πολύπλοκο και συνέχεια εξελισσόμενο "πράγμα". Στον γραπτό λόγο είναι πιο δύσκολα! Δημιουργεί παρεξηγήσεις όταν δεν γνωρίζεις τον συνομιλητή! Ωστόσο η επικοινωνία προάγει την καλλιέργεια! Θέλω λοιπόν να θυμάσαι πως ποτέ δεν θα σε κρίνω! Γιατί έχω πολλές δικές μου να διορθώσω! Δεν με νοιάζει αν πεις κάτι που δεν είναι σωστό! Περισσότερη σημασία έχει να εκφραστείς! Σημαντικότερο είναι γι αυτόν που βλέπει το λάθος δεν είναι να σ2 προσβάλει δείχνοντάς το! Σημαντικότερο είναι να κατέβει πιο χαμηλά και να σου περάσει το χέρι στον ώμο και να σου πει: " έλα πάμε να περπατήσουμε μαζί"! Καλό βράδυ φίλε μου και χαίρομαι όταν με βλέπεις πιο άθλιο, ανήμπορο, χαζότερο να περνάς το χέρι σου στους ώμους μου και να λέ:" έλα πάμε μαζί τώρα"! Έτσι αλλάζουν τα πράγματα, αυτή είναι η Ελλάδα γι αυτήν παλεύουμε! Την καλύτερη και φιλικότερη καληνύχτα μου!

      Διαγραφή
  9. Έχετε πολύ δίκιο σε κάποια πράγματα που λέτε, και ήθελα κι εγώ από μέρες να πω τα ίδια. Εννοείται ότι δεν τα ξέρουμε όλα, και μάλιστα σε πολλά θέματα ξέρουμε ελάχιστα έως τίποτα, ούτε είμαστε αλάθητοι στις κρίσεις μας.Αυτό είναι φυσικό και αυτονόητο.
    Μια διαμαρτυρία προσπαθούμε να κάνουμε και μια δημόσια αντίδραση σε όσα συμβαίνουν. Γι αυτό πρέπει να υπάρχει επιείκεια και να μην ψειρίζει ο ένας να βρει ακόμα και το ορθογραφικό λάθος του άλλου. Και λάθη μπορεί να κάνουμε, και άστοχες κρίσεις μπορεί να έχουμε μερικές φορές, αλλά είναι καλύτερο από την αφωνία. Μόνο όποιος δεν αγωνίζεται και δεν προσπαθεί δεν κάνει και λάθη.Είναι σημαντικό να ενθαρρύνεται κάθε προσπάθεια όταν έχει καλά κίνητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως Μαρια που δεν αποχωρησες...Για μια στιγμη το φοβηθηκα.Αλλα απ την αλλη δεν εισαι ευκολο καρυδι...οποτε τσουπ η Μαρια.Ευτυχως διοτι η σκεψη σου εκτος που κελαριζει σαν πηγη γαργαρη...εχει και κλαση.Σε θεματα φυσικης επιστημης για μια στιγμη νομιζα οτι μιλω με καθηγητρια πανεπιστημιου ...Τελος παντων μαλλον εισαι και διαβολου καλτσα..κι αυτο ειναι πολυ καλο.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή φίλη, πριν μέρες σας έγραψα ένα σχόλιο για την ανωνυμία των σχολιαστών! Δεν ήταν υπόδειξη φαντάζομαι το αντιληφθήκατε! Κάποιος άλλος σχολιαστής σας είπε πως βάλατε το όνομά σας ήταν γιατί σας το υπέδειξα! Στεναχωρήθηκα γιατί σας έφερα σε δύσκολη θέση!Zζητώ συγγνώμη με την ευκαιρία! Εδώ πολλές φορές στο διαδίκτυο υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται από κόμματα, οργανώσεις, πράκτορες, ανθέλληνες(όσον αφορά την χώρα μας) κακεντρεχείς κ.λ.π.Όλοι αυτοί κρύβονται πίσω από την "ανωνυμία"!Θα μου πεις τι νόημα έχει το όνομα? Αυτά που πρεσβεύει στα γραπτά του έχουν νόημα! Όχι δεν είναι ακριβώς έτσι! Σίγουρα λόγου χάριν οι στρατιωτικοί όπως είχα πει από τον 20-1 κωλύονται! Εντάξει υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις ευαίσθητες, όμως αυτή η ανωνυμία επαφίεται στον "πατριωτισμό" των σχολιαστών! Στο you tube θα δείτε ανώνυμα υβριστικά σχόλια συμπεριλαμβανομένου κι εμένα (ελάχιστα) σε περιπτώσεις που έχω δεχτεί ύβρεις! Αυτό κάνει απωθητικό έναν χώρο και τον ξεφτιλίζει! Αυτό θέλει το σύστημα. Μένω επιδερμικά στο θέμα και δεν θα εμβαθύνω ! Δικαιολογώ και τις δυο πλευρές κάτω από ιδιαίτερες προϋποθέσεις. Απλά στάθηκα σε αυτό με την ευκαιρία γιατί ήθελα να πω μόνον δυο λόγια επειδή το αισθανόμουν κι όχι να ανοίξω το θέμα, γιατί δεν είναι και μικρό άλλωστε! Τώρα για τα ορθογραφικά μια και το θέσατε! Κοιτάξτε κρίνοντας από μένα, πιστεύω από ορθογραφία καλά τα πάω (χαχα μετριόφρων)παρόλα αυτά κάνω λάθη πολλές φορές γιατί γράφω αργά το βράδυ κουρασμένος διότι θέλω να συμμετέχω κυρίως αυτήν την δύσκολη περίοδο και το κάνω εις βάρος της δουλειάς μου και άλλων πραγμάτων που κάνω εθελοντικά στη ζωή μου για να στηρίζω την κοινωνία που ζω, όμως θεωρώ πως έπρεπε να "κόψω" λίγο και να στηρίξω! Άλλωστε τόσο μικρός που είμαι τι να κάνω εγώ? Άλλα λάθη είναι από το πληκτρολόγιο.Προχθές μου έφαγε ένα (Κ) από την (κ) όψη και έγινε όψη, εκεί που έγινε άστο να πάει ήταν Βατερλό! Τι να έκανα? έπρεπε να κάνω δεύτερο σχόλιο, είπα να σέβομαι και τον χώρο!Άλλες φορές πάλι κολλάει και μου "φεύγει" το κείμενο!Δεν είμαι συνταξιούχος να γράφω σε πρόγραμμα στον υπολογιστή και μετά ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ ΈΛΕΓΧΟ (αν και έτσι πρέπει γιατί κάθε τι είναι σοβαρό) να το ανεβάζω! Εντάξει υπάρχει και μια μερίδα που είναι ανορθόγραφοι, ή και αγράμματοι!Δεν πειράζει κι αυτοί εδώ μαζί μας!Να γράψουν κι αυτοί!Μπορεί η κρίση τους να είναι σκάλες ανώτερη από την δική μας!Να προτείνουν κάτι, να βοηθήσουν, να στηρίξουν ρε αδερφέ!Το ίδιο συμβαίνει και με τις κρίσεις!Έτσι λοιπόν μην νοιάζεσαι, όποιος σε βρίζει αν σε παρασκοτίζει και κρίνεις πως θες να του χώσεις τα μπινελίκια του πες τα αν είναι ανάγωγος!Αν πάλι κρίνεις πως αξίζει, ή μπορείς να είσαι ψύχραιμη πάλι καλά!Αν έχεις χρόνο να γράφεις αντεπιχειρήματα πάλι καλά (εγώ δεν έχω πολύ πιέζομαι λόγω υποχρεώσεων). Οπότε τον στέλνω στο διάολο αν δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας,είναι κακοπροαίρετος, ρουφιανάκος, πονηρούλης, πρακτοράκος, έχει τον "διάολο" μέσα του, πληρωμένος (αμέ, υπάρχουν κι αυτοί στους στρατούς των κομμάτων και όχι μόνον)! Έτσι λοιπόν στο όνομα του "διαλόγου" δεν είσαι υποχρεωμένη να ανέχεσαι κανέναν!Ρίξε κάτω το ηνί και΄"όργωσε". Αν θες μόνη σου να ξεδιαλέξεις, να ζυμωθείς, να επιλέξεις θα τον βρείς τον δρόμο!Αυτό που δεν μπορείς να απαγορεύεις είναι το δικαίωμα του άλλου να σχολιάσει κι αυτός!Δεν έχει δικαίωμα όμως να είναι υβριστικός, προκλητικός, ανάγωγος, μειωτικός κ.λ.π. Αυτό είναι σαν να έκανες μια συζήτηση έξω στον δρόμο!Δεν έχει το δικαίωμα πουθενά! Χάρηκα που τα είπαμε και ειλικρινά δυό φορές που "ξανασυναντηθήκαμε"εδώ και μπόρεσα να πω δυο κουβέντες παραπάνω για το προηγούμενο σχόλιο μου όχι για να δικαιολογηθώ αλλά να δώσω καλύτερο στίγμα της άποψής μου! Το μειλ μου είναι sakisamantas@gmail.com! Αν θες κράτησέ το και θα ήταν χαρά μου να τα λέγαμε όπως και με όποιον άλλον θα ήθελε να πούμε κάτι περισσότερο έξω από αυτόν το χώρο για να τηρούμε και την οικονομία του χώρου! Να σαι καλά Μαρία καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
    3. Aγαπητέ Δημήτρη με παραξενεύει αυτό που λες, και συνειδητοποιώ ότι ο γραπτός λόγος είναι τελικά αρκετά παρεξηγήσιμος.Έγραψα "δεν θα επανέλθω" εννοώντας την συγκεκριμένη ανάρτηση, και το έκανα για να μην συνεχιστεί ένας διάλογος που δεν είχε νόημα, χωρίς να υπάρχει κάποιος υποτιθέμενος 'θυμός' (γιατί αν υπήρχε θα είχα απαντήσει πολύ νωρίτερα). Αρχικά όπως είδες δεν του είπα τίποτα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να καταλάβει ότι έχει όντως ξεφύγει. Όσο και αν δεν παίρνουμε στα σοβαρά κάποιες αντιδράσεις και φωνασκίες, όταν αρχίζουν να "χοντραίνουν" και αρχίζουν και υπονοούμενα, είμαστε υποχρεωμένοι να το κόψουμε, γιατί αν δεν το κάνουμε, καθένας μπορεί να νομίζει ότι θέλει. Ειδικά στο ίντερνετ που είναι όλοι άγνωστοι μεταξύ τους. Με το ίδιο σκεπτικό 'αναγκάστηκα' και στην άλλη ανάρτηση να πω σε κάποιους, να σταματήσουν την άσχημη φρασεολογία, γιατί όταν συμμετέχεις σε μια συζήτηση και αρχίσει η παρεκτροπή (ακόμα και στο πραγματικό περιβάλλον) και δεν αντιδράσεις, καθένας αυτό το εκλαμβάνει όπως θέλει, ακόμα και ότι μπορεί να σου αρέσει ή στην καλύτερη περίπτωση ότι δεν σ΄ενοχλεί, επομένως τρέχα γύρευε...
      Δεν είμαστε παράξενοι, αλίμονο, ζούμε όλοι μέσα στην ίδια κοινωνία, και βρισιές θα τύχει ν΄ακούσουμε, και αισχρολογίες και τα πάντα.Δεν θα μπούμε σε καμιά γυάλα ούτε θα απομονωθούμε στον κόσμο μας. Κι εμείς οι ίδιοι θα τύχει να αγχωθούμε ή να θυμώσουμε. Αλλά όπως εξήγησα είμαστε υποχρεωμένοι κάποιες φορές να κόβουμε κάποια πράγματα για λόγους διάκρισης, και όχι γιατί θέλουμε υποτίθεται να επιβάλουμε την δική μας άποψη. Ελπίζω να είναι κατανοητά αυτά που λέω (και αυτά που δεν λέω).
      Μιλάμε λοιπόν με βάση την κοινή λογική, αυτή που έχει και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων και στο διαδίκτυο και στο πραγματικό περιβάλλον.
      Και να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι υπάρχει και το άλλο θέμα, (που ευτυχώς σε αυτό το ιστολόγιο είναι περιορισμένο), που είναι ποιος θα την πει στον άλλο και ποιος θα υπερισχύσει. Ενώ δεν είναι αυτό το θέμα. Στους δύσκολους καιρούς της χειραγώγησης της κοινωνίας και της αφωνίας, είναι σημαντικό να ακούγονται όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές παρά τα λάθη. Πρέπει λοιπόν να ενθαρρύνεται κάθε προσπάθεια.

      Διαγραφή
    4. Ως προς το "διαβόλου κάλτσα" που σημαίνει ευστροφία αλλά και πονηριά, δεν νομίζω ότι μου πολυταιριάζει, γιατί κάποια πράγματα μπορεί να τα χειρίζομαι λίγο αδέξια (και όχι με πονηριά), και γι αυτό μπορεί ο άλλος να νομίζει ότι θέλω σώνει και καλά να επιβάλω κάτι. Δεν είναι έτσι, και μάλιστα κάτι που σιχαίνομαι είναι ο αυταρχισμός, απλά είναι οι άλλοι λόγοι που εξήγησα πριν, δηλ. η διάκριση, και ο νοών νοείτω.

      Διαγραφή
    5. Μαρια οντας αγνωστοι υπεθεσα και αποχωριση σε ποσοστο μικρο.Ο κ.ουρακουλουμ πχ το ειπε κι εφυγε.Το διαβολου καλτσα θα πει για μενα ευστροφος αλλα με νευρο οχι τραχανας στον ηλιο.Πονηρος δεν θα πει.Αυτο το λεει η λεξη πονηρος στα ισια.Εχω διαβασει πολλες εκθεσεις.Αν ημουν δασκαλος σου θαχες 20 +...η λογικη αλληλουχια ειναι εξαιρετικη.Εμενα με ξεπερνας.Κι οι γνωσεις το ιδιο.Τελος παντων δεν θα σου χτισω αγαλμα.Μπορεις και μονη.Τυχερος ο αντρας σου...οχι αστεια...Χαιρομαι που τα λεμε ....

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. sakis mantas
      Το σχόλιό μου αγαπητέ απευθυνόταν και στους δύο επειδή και οι δύο μιλήσατε για το θέμα της ανεπάρκειας που όλοι έχουμε και της επιείκειας που πρέπει να υπάρχει ώστε να ενθαρρύνεται ο κόσμος να εκφραστεί, ήταν δηλ. γενικό, έτσι λοιπόν και ως προς τα ορθογραφικά λάθη, δεν ήταν συγκεκριμένα για εσάς, αλλά ήταν και αυτό γενικό.Το είπα περισσότερο γιατί έχει τύχει να δω σε ιστολόγια διαπληκτισμούς γι αυτό το θέμα, ενώ το σημαντικότερο είναι η ουσία, και όχι ένα λάθος. Ως προς την ανάγκη επωνυμίας φυσικά και δεν με πείραξε και δεν χρειάζεται να μου ζητάτε συγγνώμη.Λοιπόν θα τα ξαναπούμε πάλι εδώ όποτε δοθεί η ευκαιρία.Άλλωστε η επικαιρότητα τρέχει.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.