21/6/18

Επιστολή «Βόμβα» από Αμερικανό Γερουσιαστή : «Λάθος η Αναγνώριση των Σκοπίων. Η Μακεδονία Είναι Ελληνική»

Mε μία επιστολή δυναμίτη, ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ εκφράζει την στήριξη του τόσο προς την ιστορική κινητοποίηση της 18ης Μαρτίου που διεξήγαγαν η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης για την Μακεδονία έξω από τα Ηνωμένα Εθνη, όσο και για το ευρύτερο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Μάλιστα ο Γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσει δεν διστάζει στην επιστολή του να χαρακτηρίσει ως ΛΑΘΟΣ την αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα από την Αμερικανική Κυβέρνηση το 2004. Τονίζει επίσης ότι αν και τώρα επιτρέψουμε την χρήση του όρου Μακεδονία, θα πρόκειται για ένα ακόμα ιστορικό λάθος, αφού όπως επισημαίνει η όποια λύση θα πρέπει να έρθει με σεβασμό στην ιστορία και την κληρονομιά της περιοχής, καθώς η Μακεδονία είναι Ελληνική.
Ο δημοφιλής πολιτικός συνεχίζει λέγοντας ότι «οι εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να κατανοούν την ιστορική πραγματικότητα και να υπερασπίζονται τα ιστορικά στοιχεία.
Ο Μενέντεζ, από τους πλέον έμπειρους πολιτικούς της Αμερικής σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, κάνει αναφορά και στις ανησυχίες του Υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής το 1944, του Εντουαρντ Στετίνιους, για τα σχέδια του Τίτο όσον αφορά την δημιουργία του κρατιδίου των ΣΚοπίων. Τέλος, ο Αμερικανός Γερουσιαστής δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στον μεγάλο Αλέξανδρο και την συνεισφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό.
ΠΗΓΗ: foulscode.com, true.gr

3 σχόλια:

  1. Μια πλατεία, μιας λεωφόρος, ένα πάρκο, κάτι τέλος πάντως πρέπει να ονοματοδοθεί προς αναγνώριση του κου Μενέντεζ και των υπηρεσιών του προς τον Ελληνισμό (ανιδιοτελώς ή με το αζημίωτο του λομπίστα, δεν ξέρω και μάλλον δεν έχει σημασία). Κατά τα άλλα όμως, διαβάζοντας όλες αυτές τις διαμαρτυρίες (τώρα που έχουν σφίξει αρκετά τα πράγματα) μου ήρθε στο μυαλό η παροιμία "Πέρσι έκλασε, φέτος βρώμισε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός των φαιδρών… Τι κάνουν όλοι οι alloi Έλληνες Πολιτικοί???
    Γνωρίζουν άραγε να στείλουν & αυτοί "Βόμβα»" Επιστολή για την Αναγνώριση των Σκοπίων?
    Η' καθήμενοι αναπαυτικά στις καρέκλες τους, θα περιμένουν τους ψήφους????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ξένοι κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς. Εμείς απλά βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. Ελλάδα αθάνατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.