18/6/18

«Πάρε πτυχίο, βρες δουλειά και μετά κάνε επανάσταση» - Ο Εμανουέλ Μακρόν τα χώνει άγρια σε πιτσιρικά

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 18ης Ιουνίου 1940, ένας μαθητής θεώρησε καλό να αποκαλέσει τον Γάλλο πρόεδρο χαϊδευτικά με το μικρό του όνομα.
Εξαλλος ο Εμανουέλ Μακρόν του έδωσε ένα μικρό και αυστηρό μάθημα.
Η σκηνή συνέβη τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο  Mont Valérien, κοντά στο Παρίσι, όπου παρέστη ο Γάλλος πρόεδρος στους εορτασμούς για την εθνική εορτή. Ο Μακρόν πλησίασε κάποιους παρισταμένους που τον παρακολουθούσαν πίσω από τα κάγκελα. Και την ώρα που χαιρετούσε κάποιους μαθητές που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις, ένας από αυτούς άρχισε να τραγουδάει την Διεθνή και είπε στον Εμανουέλ Μακρόν: «Είσαι καλά, Μανιού;» [από το Εμανουέλ].
Για τη συνέχεια iefimerida

6 σχόλια:

  1. Yπάρχει και αλλη λύση που (δεν) του την είπε ο MILFολάγνος υπάλληλος των Ρότσιλντ :
    Βρές μια σταφιδιασμένη, με πολλά χιλιόμετρα πατσαβούρα, κάμε τρίο με τον τραπεζίτη σύζυγο της και πρόκοψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα μεγάλο σχόλιο ....

      Διαγραφή
    2. Πολυ καλο Wotan !!! Σιγα μην προοδευεει κανεις δουλευοντας μονο .....

      Διαγραφή
  2. Αν ο νεαρός ήταν λαθρομετανάστης δεν θα είχε την ίδια αυστηρή αντιμετώπιση από τον Μακρόν, το... Μακρύ Χέρι της Παγκοσμιοποίησης στην μετά Ομπάμα εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θλίβομαι διαβάζοντας τα ανωτέρω σχόλια. Ο ένας με βεβαιότητα φωτεινού παντογνώστη πετάει το καυστικό σχόλιο λες και έπαιρνε μάτι από την κλειδαρότρυπα, ο άλλος ψιλογουστάρει την ιδέα (στο χωριό μου αυτό λέγεται «κατινιά» κι έχει γίνει επιστήμη από τις μεσημεριανές εκπομπές) κι ο τρίτος έχει δεχθεί τέτοια δοσολογία makeleio & pentapostagma που το λεξιλόγιό του περιορίζεται σε φράσεις συνομωσιολογίας…

    …το να πει κάποιος «μπράβο» στον Γάλλο Πρόεδρο που συνέτισε και συμβούλεψε τον αυθάδη νεανία, ούτε καν πέρασε από το μυαλό κάποιων! Έτσι; Μάλλον έχουμε στην νέο-«Ελληνέζικη» κοινωνία των τελευταίων δεκαετιών έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε «μαγκιά» τέτοιες συμπεριφορές. Χμμμμ κι αναρωτιόμαστε πως διάολο κατάφερε ο αγράμματος καταληψίας του 15μελούς να αναρριχηθεί ως πρωθυπουργός - που ΕΑΝ υπήρχε τότε στα μέσα της δεκαετίας των ’90 ένας «Μακρόν» να του «τραβήξει το αυτάκι» ΔΗΜΟΣΙΩΣ στην TV και να τον κάνει λίγο να έρθουν τα μυαλά στα ίσα τους, ίσως σήμερα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ίσως! Παρ’ όλα αυτά, εμείς ο λαός «…που χτίζαμε Παρθενώνες…» και καταντήσαμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια, είμαστε πανεξυπνάκηδες και κατινες κουτσομπόλες κι αντί να δούμε τι έχει να μας διδάξει η εικόνα του Μακρόν, επιλέγουμε να κριτικάρουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ουσία.

    Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος και γεωγραφική συρρίκνωση μέχρι να χωράμε σε τηλεφωνικό θάλαμο. Αυτό μας αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο Κον Μπεντι που εφαγε τον Ντε Γκωλ για να γινης εσυ Ποεδρος πρωτα ανεβηκε στα οδοφραγματα και μετα του δωσανε πτυχιο. Τωρα τι συμβαινει, καινουργιο παιχνιδι;; Λιγο φουστριλε ψιλοφερνει αυτος ο τροπος σκεψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.