30/6/18

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια απάτη - Υπογράψαμε και αναγνωρίσαμε "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα, χωρίς κανένα αντάλλαγμα και ενδοιασμό!!!

Η κυβέρνηση παραχώρησε χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα στους γείτονες το δικαίωμα να αποκαλούνται «Μακεδόνες»
Προπέτασμα καπνού αποδεικνύεται η συμφωνία για το «Σκοπιανό», καθώς ούτε λίγο – ούτε πολύ ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε σήμερα ότι οι γείτονές μας μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν -προφανώς ακόμη και «Μακεδόνες».
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επιμένει ότι πλέον αναγνωρίστηκε η «μακεδονική εθνότητα», και επί της ουσίας τον δικαίωσε.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ΑΠΕ για τις δηλώσεις Ζάεφ και εάν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εννοεί ότι έχουν το δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου και της συμφωνίας οι βόρειοι γείτονές μας να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτό είναι απολύτως σωστό, για να προσθέσει ότι «όπως κι εμείς έχουμε το σαφές δικαίωμα να αποκαλούμε τους γείτονες μας Σλαβομακεδόνες ή πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «διεθνώς, βάσει της συμφωνίας η ιθαγένεια του γειτονικού μας λαού καθορίζεται σαφώς. Η συμφωνία είναι απόλυτα σαφής και καθαρή ως προς αυτό. Εκεί που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν μόνο τον όρο «Μακεδόνες» και μάλιστα στα διαβατήρια τους, θα υπάρχει «Μακεδόνες-Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας», που θα να αναγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα».
Στην πραγματικότητα αυτό που προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι ότι αν και υπάρχει η συμφωνία η οποία ρητώς καθορίζει την εθνότητα/ ιθαγένεια του γειτονικού λαού, οι ίδιοι μπορούν να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν, οι Έλληνες μπορούν να τους αποκαλούν όπως θέλουν και οι τρίτες χώρες πιθανότατα δεν θα αλλάξουν τον τρόπο που αναφέρονται σε αυτούς -κάτι που απέχει παρασάγγας από το erga omnes που αποτελούσε την πάγια εθνική γραμμή για το «Μακεδονικό».
Και δεν είναι μόνο το θέμα της εθνότητας/ ιθαγένειας ή της γλώσσας, αλλά καθαυτό το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν αναφέρεται ποτέ σε «Βόρεια Μακεδονία», προφανώς διατηρώντας το δικαίωμα για τη χώρα να «αυτοπροσδιορίζεται» όπως επιθυμεί.
Κοντολογίς, το περιεχόμενο της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ δεν είναι παρά ένα «προπέτασμα καπνού». Η συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει συγκεκριμένους όρους (π.χ. τη συνταγματική αλλαγή) που εάν εκπληρωθούν θα «τρέξουν» οι διαδικασίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενώ σε ό,τι αφορά την εθνότητα, τη γλώσσα, ακόμη και την ονομασία της χώρας στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι δεσμευτικό ούτε για την ίδια ΠΓΔΜ, ούτε έναντι τρίτων.
Όπως, δε, επί της ουσίας ομολόγησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, το μόνο που έχει πάρει ως αντάλλαγμα από την ΠΓΔΜ για την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» είναι η αρχαία ελληνική πολιτισμική κληρονομιά, ότι δηλαδή οι «Βορειομακεδόνες» δεν θα επικαλούνται τον Μ.Αλέξανδρο ως πρόγονό τους.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το πιο σημαντικό σημείο των συνεντεύξεων των Ζάεφ και Ντιμιτρόφ είναι ότι παραδέχονται ξεκάθαρα ότι είναι Σλάβοι και ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία και την πολιτισμική της κληρονομιά, ότι δεν κατάγονται από αυτή και βέβαια ότι δεν έχουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις.
Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο πρωθυπουργός ομολόγησε σήμερα αυτό που οι έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί από την ημέρα που υπεγράφη η συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή η κυβέρνηση παραχώρησε χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα στους γείτονες το δικαίωμα να αποκαλούνται «Μακεδόνες». Για το λόγο αυτό άλλωστε είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο τα συλλαλητήρια και οι αποδοκιμασίες κατά των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών για το «Μακεδονικό».
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει το κύμα της αντίδρασης, υποστηρίζοντας ότι «αυτοί που δημιουργούν επεισόδια είναι μεμονωμένες μειοψηφίες που δεν εκφράζουν αυτούς που διαφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό» και πρόσθεσε πως «η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού απομονώνει αυτούς τους ακραίους και καταδικάζει αυτές τις πρακτικές».
Την ίδια «γραμμή» άλλωστε έχουν υιοθετήσει όλοι οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης που καλούνται να σχολιάσουν τον αναβρασμό που επικρατεί στην κοινωνία για το «Βόρεια Μακεδονία», χαρακτηρίζοντας τους διαδηλωτές «ακροδεξιούς» και «φασίστες». Ωστόσο, το αρνητικό κλίμα για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταγράφεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τα ποσοστά των δύο κομμάτων να έχουν ψαλιδιστεί, ειδικά στους νομούς της Β.Ελλάδας.
Μόλις χθες δημοσιοποιήθηκε η έρευνα της Pulse που καταδεικνύει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών και η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ έχει ανοίξει πλέον στο 12,5% , παρά το γεγονός ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 24 – 26 Ιουνίου, λίγα μόνο 24ωρα μετά τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup, την οποία η κυβέρνηση πανηγύρισε ως το τέλος της λιτότητας και των μνημονίων…
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. 1)Αυτή η "συμφωνία" πράγματι είναι μία απάτη είς βάρος της Ελλάδος.
    Οι σοβαρότατες συνέπειες της, θα εμφανισθούν μάλλον σύντομα. Πιθανότατα θα χρειασθούν πολλά χρόνια, πολύ επίπονων προσπαθειών, για να ακυρωθεί.
    Κάνει σε όλους πολύ κακή εντύπωση και η προσπάθεια να καλυφθεί το έγκλημα.
    Πολύ καλή συμφωνία, με θράσος, λένε οι υπαίτιοι, αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί.
    Γιά τα Σκόπια φυσικά, είναι η απάντηση.

    2)Όποιος έχει υποστεί προδοσία γνωρίζει ότι, σε σοβαρά θέματα, η ζημιά που έχει πάθει, μπορεί να είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη.
    Φυσικά το πρώτο βήμα που κάνει, για να περιορίσει ή και να αποφύγει και άλλη μελλοντική ζημιά, είναι ότι διώχνει και αντικαθιστά τους υπευθύνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ "ΕΠΕΤΡΕΨΕ" Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ;
    ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ - Η "ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ" ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. . .
    ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και οι Προφητείες που επαληθεύονται...
    https://www.youtube.com/watch?v=AN9fgvaQJng

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον τίτλο αναφέρομαι!Α. Δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα,αρραβώνες είχαμε στις Πρέσπες! Γι αυτό μην τα παρατάμε!Δεν βλέπω εδώ και τό όνομα του αρθρογράφου, έχουμε κι αυτά!
    Β. Τι αντάλλαγμα θα ήθελες για την Μακεδονία! Κάνε μας μια πρόταση! Πάρε 10 να μην στα χρωστάω!! ( ανταλλάγματα πάντα, τι φαντάστηκες)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.