22/6/18

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα θέλουν να καταθέσει ο Τραμπ στον ειδικό εισαγγελέα

Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να συμφωνήσει να δώσει κατάθεση στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ εάν του ζητηθεί, όπως δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Η συντριπτική πλειονότητα όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών τάσσονται υπέρ του να καταθέσει ο Τραμπ, ενώ οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων εμφανίζονται διχασμένοι, έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ των ομάδων του Τραμπ και του Μάλερ και αντιφατικών τοποθετήσεων του Αμερικανού προέδρου για το ζήτημα.
Ειδικότερα, βάσει της δημοσκόπησης, το 60% των Αμερικανών θεωρεί ότι ο πρόεδρος οφείλει να συμφωνήσει να δώσει κατάθεση ή συνέντευξη στον ειδικό εισαγγελέα Μάλερ για να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με το εάν υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη ή εάν υπήρξε συντονισμός ανάμεσα σε στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου και τη Ρωσία το 2016. Ο Τραμπ επιμένει ότι δεν υπήρξε καμία σύμπραξη. Η Ρωσία διαψεύδει ότι επενέβη καθ' οιονδήποτε τρόπο στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ.
Το 50% των Ρεπουμπλικάνων θεωρεί ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να συμφωνήσει να καταθέσει ενώπιον του Μάλερ, ενώ λίγοι περισσότεροι από τον έναν στους τρεις κρίνουν ότι θα όφειλε. Το 83% των υποστηρικτών των Δημοκρατικών τάσσεται υπέρ μιας κατάθεσης ή μιας συνέντευξης.
Τους τελευταίους μήνες, ο Τραμπ απείλησε να απαλλάξει τον Μάλερ από τα καθήκοντά του, κάτι που επικρίθηκε τόσο από μέλη του Κογκρέσου, όσο και από τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη. Μια δημοσκόπηση του Ipsos για το Reuters που είχε διενεργηθεί τον Μάιο έδειξε πως το 40% των Αμερικανών θεωρεί πως ο Τραμπ δεν πρέπει να καθαιρέσει τον Μάλερ, το 27% θεωρεί πως πρέπει να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, ενώ το 34% ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρο.
Η έρευνα των Ipsos/Reuters διενεργήθηκε σε δείγμα 3.532 ενηλίκων σε όλες τις ΗΠΑ μέσω Διαδικτύου, από την 9η ως τη 18η Ιουνίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας είναι ±2%.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.