27/6/18

Νέος Σέρλοκ Χολμς στο ΣΥΡΙΖΑ - Μετά τον Παπαδημούλη, τώρα και ο Βούτσης

Πολιτική παρέμβαση για την απόπειρα εισβολής κουκουλοφόρων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επίθεση έγινε επειδή ο κ. Κατσίκης δήλωσε πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. 
Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι χρειάζεται πάνδημη αποδοκιμασία από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου όλων αυτών των ενεργειών κάθε στιγμή, όχι επιλεκτικά, όχι συμψηφιστικά, όχι χαϊδεύοντας απόψεις που οδηγούν σε αυτές τις βίαιες ενέργειες.
Μάλιστα, αναφερόμενος και στα τελευταία επεισόδια εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βούτσης μίλησε για φιλοφασιστικές και ακροδεξιές ομάδες.
Ο κ. Βούτσης συνέδεσε εμμέσως την επίθεση στον κ. Κατσίκη με την πρωινή δήλωσή του ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει πολιτικός προδότης και να φύγει από την κυβερνητική πλειοψηφία. Απαντώντας στην ερώτηση του iefimerida αν συνδυάζεται η επίθεση με τα όσα δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο κ. Βούτσης ανέφερε: «Το συνδυάζουν στα μυαλά τους αυτοί οι οποίοι κάνουν αυτές τις ενέργειες για να αναγκάζονται οι βουλευτές να δίνουν καθημερινά δηλώσεις πίστεως, είτε να φοβούνται και να κάνουν άλλες ενέργειες».
Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για ακραία και διχαστική συνθηματολογία και για προσπάθεια εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος:
«Υπάρχει μια  ακραία προσπάθεια εκφοβισμού προς το πολιτικό σύστημα προς κόμματα, βουλευτές, θεσμούς. Προσπαθούν και αυτό πρέπει να αποτραπεί να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου για τις δικές τους επιδιώξεις και τις δικές τους απόψεις. Η δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Δεν είναι απλά καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες αλλά μπορούν και πρέπει να αποτραπούν με ένα βασικό μέσο, την πλήρη ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία κάθε τέτοιου συμβάντος εναντίον οποιουδήποτε κόμματος. Χρειάζεται πάνδημη αποδοκιμασία από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».
Ο κ. Βούτσης ζήτησε από όλα τα κόμματα να απομονώσουν αυτές τις ενέργειες και να μην δίνουν με οποιοδήποτε τρόπο οξυγόνο σε όσους τις προετοιμάζουν:
«Εγώ μιλάω πολιτικά και μιλάω εκ μέρους της δημοκρατικής επαγρύπνησης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε οποιονδήποτε είτε σε  οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά η φιλοφασιστική να κάνει τέτοιες ενέργειες έτσι ώστε οι βουλευτές να φοβούνται και να διαμορφώνουν μία συνείδηση φόβου. Αυτό πρέπει να αποκλειστεί απολύτως και πρέπει όλες και όλοι χωρίς συμψηφισμούς  και  λεκτικές διατυπώσεις  να διαμορφώνουμε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο απομόνωσης πέρα από την καταγγελία και την καταδίκη, απομόνωση όλων αυτών των ενεργειών. Έχουμε δει προσπάθειες τις τελευταίες μέρες να εμποδίζονται πολιτικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για να πάψουν να γίνονται αυτά  πρέπει να απομονωθούν απολύτως από τους πάντες να μην έχουν οξυγόνο να γίνονται, να αντιλαμβάνονται ότι αυτό που κάνουν  δεν βγάζει σε κάτι, πέραν του ότι είναι απαράδεκτο έτσι κι αλλιώς».


Πηγή: O Βούτσης αφήνει υπαινιγμούς για το ποιοι μπήκαν στο γραφείο του Κατσίκη | iefimerida.gr 

8 σχόλια:

  1. Αυτος ειναι οντως χσζος.Ηδη ο Ρουβικωνας ανελαβε την επιθεση.Αρα κατ αυτον ...οι φασιστες του Ρουβικωνα.Ουτε για τενεκετζης δεν κανει ο τυπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς Βούτση, δεν θα καταλάβει κανείς ζημιά...Χωρίς τενεκέδες όμως θα δημιουργηθούν σίγουρα κάποια, μικροπροβλήματα, έστω...

      Διαγραφή
  2. Ο Ρουβίκωνας δεν είναι ακροδεξιά ομάδα άρα είναι φιλοφασιστική (συμπεραίνω) σύμφωνα με τα λεγόμενα τού Βούτση.... Αυτό λέγεται αυτοκριτική καθόσον την ομάδα αυτή την αποτελούν δικά τους παιδιά (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. With so Many kolotoumpes SYRIZA fin de itself face to face against its own child. Before, they could just point right to identify their enemies, real or imaginary. Now???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. With so Many kolotoumpes SYRIZA finds itself face to face against its own child. Before, they could just point right to identify their enemies, real or imaginary. Now???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sherlock Holmes ? He is most suited for Inspector Clouseau

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Νέος Σέρλοκ Χολμς στο ΣΥΡΙΖΑ - Μετά τον Παπαδημούλη, τώρα και ο Βούτσης"

    https://www.youtube.com/watch?v=vEyn_8Lncqg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην ξεχναμε και τον Χαρρυ....
      https://www.youtube.com/watch?v=0zZl5dKQYBc

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.