26/6/18

Eκπρόσωπος τύπου του στρατού της Υεμένης ( στρατόπεδο Houthis ): η μάχη της Hodeidah και της Δ Ακτής τελείωσε. Νικήσαμε τη σαουδαραβική συμμαχία κατά κράτος.

 "Περικυκλώσαμε τις δυνάμεις τους κοντά στο αεροδρόμιο. Να παραδοθούν. Το αεροδρόμιο της Hodeidah είναι στα χέρια μας". 
Ο στρατηγός Sharaf Luqman, επίσημος εκπρόσωπος τύπου των Ένοπλων Δυνάμεων της Υεμένης δήλωσε σε επίσημη συνέντευξή του στο Al-Mayadeen ότι η μάχη της Hodeidah τελείωσε και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική νίκη των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας της Δημοκρατίας της Υεμένης. Απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα ο στρατηγός Luqman επιβεβαίωσε ότι το αεροδρόμιο Hodeidah ο κύριος στόχος των πρόσφατων επιθέσεων των διευθυνόμενων από Σαουδική Αραβία είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο των υπερασπιστών της Υεμένης και ότι οι μονάδες των μισθοφόρων της Σαουδικής Αραβίας σταμάτησαν και περικυκλώθηκαν όχι μακρύτερα από 6χλμ από την περιοχή. Οι αυτοαποκαλούμενες Ταξιαρχίες Amalika οδηγούμενες από τον μισθοφόρο αρχηγό Tariq Afash επίσης παγιδεύθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης και τις Λαικές Επιτροπές πρόσθεσε ο Luqman.


Συνέχισε λέγοντας ότι η μάχη για τη Δυτική Ακτή βασικά τελείωσε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από Σ Αραβία να παραδοθούν.

Ο Sharaf Luqman συνέκρινε την επίθεση διευθυνόμενη από Σ Αραβία κατά της πόλης της Hodeidah με μια επίθεση αυτοκτονίας, που είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μακελειό κι απώλειες και όπου σκοτώθηκε ο επιτιθέμενος. Όλες οι αναπτύξεις στο πεδίο της μάχης των μισθοφορικών δυνάμεων συνέχισε ο στρατηγός τελειώνουν.

Tα λόγια του στρατηγού Sharaf Luqman επιβεβαιώθηκαν από ένα μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούτι/Ansarullah τον Mohammed al-Bekhiti που μίλησε από το εσωτερικό του αεροδρομίου Hodeidah ,πιστοποιώντας ότι όλες οι φράξιες της σαουδαραβικής συμμαχίας αποσύρθηκαν από την ευρύτερη περιοχή μετά την αποτυχία τους να καταλάβουν την περιοχή από τα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης.

Η σαουδαραβική επίθεση κατάκτησης της Hodeidah και των περιχώρων της που ξεκίνησε στις 13 Ιούνη κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες μέλη της σαουδαραβικής συμμαχίας και ζωές μισθοφόρων και δεν επέφερε κανένα αποτέλσμα.

dimpenews.com


Στην Υεμένη σκοτώθηκε 1 ισραηλινός αρχιστράτηγος και τραυματίστηκαν 25 αξιωματικοί.


Το Ευρωπαϊκό Τμήμα για την Ασφάλεια και την Πληροφόρηση (DESI) αναφέρει ότι σκοτώθηκε ένας ισραηλινός αρχιστράτηγος και 25 αξιωματικοί στην Υεμένη. Υπήρξαν δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες που φέρουν μονάδες ΗΠΑ, Γαλλίας, Αγγλίας και Ισραήλ να μάχονται στο πλευρό του συνασπισμού της Σ Αραβίας κατά των Χούτι στην Υεμένη.

dimpenews.com

1 σχόλιο:

  1. γαμησανε εβραιου; μπραβο τους ειναι λιονταρια και τους μαλακες τους σαουδαραβες τους πετραλαιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.