22/6/18

Foreign Policy: Ο Ερντογάν «θα κλέψει» αν χρειαστεί για να κερδίσει

Ο Ερντογάν που ασκεί σε σημαντικό βαθμό έλεγχο πάνω στο κράτος εξακολουθεί να δίνει μάχη στις δημοσκοπήσεις και έχει και τα μέσα και το κίνητρο για να χειραγωγήσει τις εκλογές, σημειώνει ο ακαδημαϊκός
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τις εκλογές και να αποσυρθεί σιωπηλά από την πολιτική, εκτιμά ο Henri Barkey καθηγητής στο Lehigh University σε άρθρο του στο περιοδικό ‘Foreign Policy’.
«Με άλλα λόγια η ήττα στις εκλογές της 24ης Ιουνίου δεν αποτελεί επιλογή για τον Ερντογάν – γεγονός που είναι ένας άλλος τρόπος να πει κανείς ότι θα κερδίσει με κάθε μέσο», σημειώνει.
Ο Ερντογάν που ασκεί σε σημαντικό βαθμό έλεγχο πάνω στο κράτος εξακολουθεί να δίνει μάχη στις δημοσκοπήσεις και έχει και τα μέσα και το κίνητρο για να χειραγωγήσει τις εκλογές, σημειώνει ο ακαδημαϊκός.
«Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, το δικαστικό σύστημα και ο στρατός - μέχρι σήμερα ο πιο αφοσιωμένος ‘τιμωρός’ του Ερντογάν - βρίσκονται όλα κάτω από τον έλεγχο του Ερντογάν», σημείωσε ο καθηγητής.
«Οι εκλογές διεξάγονται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης κάτι που ενθαρρύνει κρατικούς αξιωματούχους να παρεμβαίνουν σε οποιοδήποτε συλλαλητήριο ή συγκέντρωση της αντιπολίτευσης» σημειώνει και προσθέτει: «Επιπλέον, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον εκλογικό νόμο έχουν εξουσιοδοτήσει τους κρατικούς γραφειοκράτες να παρακολουθούν τις εκλογές σε βάρος των τοπικών αξιωματούχων».
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.