16/6/18

Τα πράγματα με τ’ όνομά τους - Μια συμφωνία "His Master's Voice"

Σάββας Καλεντερίδης
Ο Μεγάλος Πέτρος τον 17-18ο αιώνα οραματίστηκε και έκανε συγκεκριμένα βήματα για να προσανατολίσει και να φέρει τη Ρωσία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Ευρώπη. Εξού και το κτίσιμο της Αγίας Πετρούπολης, στην οποία συγκέντρωσε μεγάλο μέρος της πνευματικής και καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, στο περίφημο μουσείο Ερμιτάζ.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, και ειδικά επί Αικατερίνης Β΄, η επέκταση της Ρωσίας συνεχίστηκε με την παραχώρηση από πλευράς Πολωνίας της δυτικής Ρωσίας, με την απόκτηση της Λευκορωσίας, του δεύτερου διαμερίσματος της Πολωνίας και επαρχιών της Λιθουανίας.
Όμως αυτός που έβαλε τη Ρωσία στην κυριολεξία στην καρδιά της Ευρώπης ήταν ο Στάλιν, όταν εκμεταλλευόμενος το δαιδαλώδες σύστημα λήψεως αποφάσεων της Δύσης, έδωσε εντολή στον σοβιετικό στρατό να προελάσει και να φθάσει μέχρι την κατάληψη της μισής Γερμανίας, αφού προηγουμένως είχε καταλάβει την Ανατολική Ευρώπη.
Την επομένη της υπογραφής της Συμφωνίας του Πότσδαμ η Δύση έθεσε σε εφαρμογή ένα στρατηγικό σχέδιο για την απώθηση της Ρωσίας από τα «κεκτημένα» ευρωπαϊκά εδάφη, με τελικό στόχο τον περιορισμό της στη Μόσχα, και ανατολικά προς τα Ουράλια.
Το σχέδιο αυτό το είδαμε να εφαρμόζεται το 1955 στην Ουγγαρία και το 1968 στην Πράγα, όπου τα σοβιετικά τανκς αναγκάστηκαν να επέμβουν για να καταπνίξουν λαϊκές εξεγέρσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές δεν στηριζόταν σε αντικειμενική δυσαρέσκεια. Μα αυτήν εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να αναμειχθούν στα εσωτερικά μιας χώρας.
Η εφαρμογή του σχεδίου συνεχίστηκε στην Πολωνία, με τις διαδηλώσεις της Σολινταρνόσκ (Αλληλεγγύης) του Λεχ Βαλέσα και την εκλογή Πολωνού πάπα, που άνοιξε το δρόμο στην απομάκρυνση της Πολωνίας από τη Σοβιετική Ένωση.
Οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν με την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της Σοβιετικής Ένωσης, με την επανένωση των δυο Γερμανιών και την ένταξη των χωρών της Α και ΝΑ Ευρώπης στο ΝΑΤΟ σε δύο κύματα, το 1999 και το 2004, και το σχέδιο τείνει να ολοκληρωθεί με τον έλεγχο της Ουκρανίας από τη Δύση, την αύξηση της επιρροής στις χώρες του GUUAM (Georgia, Ukraine, Uzbekistan, Azerbaijan, Moldova) και την ένταξη στο ΝΑΤΟ των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.
Αυτός ο τελευταίος κύκλος άρχισε το 2009, με την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας, συνεχίστηκε το 2017 με την ένταξη του Μαυροβουνίου και ολοκληρώνεται με την ένταξη του κράτους των Σκοπίων, που ήταν προγραμματισμένο να ενταχθεί μαζί με Αλβανία και Κροατία, πλην όμως δεν επιτεύχθηκε τότε η αναγκαία συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στο ζήτημα του ονόματος.
Έτσι, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν και η Δύση θέλει να περιορίσει τις δυνατότητες της Ρωσίας να ασκεί επιρροή στα Βαλκάνια, για να είναι πλέον απερίσπαστη στο μεγάλο σχέδιο, που είναι η γεωπολιτική περικύκλωση της Ρωσίας και η εξουδετέρωση της σιιτικής-ιρανικής απειλής στη Μέση Ανατολή, φθάσαμε στη φάση της υλοποίηση της απόφασης της Ουάσινγκτον και των Βρυξελών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ τα Σκόπια και η Αλβανία.
Οι δύο «τρύπες» που μένουν, Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο, ελέγχονται ασφυκτικά η πρώτη μέσω της δαιδαλώδους Συμφωνίας του Ντέιτον και το δεύτερο μέσω της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης του Μπόντστιλ, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Έτσι, αν τελικά ενταχθούν τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και η Αλβανία στην ΕΕ, η Σερβία θα είναι ο μόνος στενός φίλος της Μόσχας στη ΝΑ Ευρώπη, χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα και χωρίς αεροπορική πρόσβαση.
Αυτό είναι το ιστορικό και γεωπολιτικό πλαίσιο και αυτό μάλλον εξηγήθηκε με πιο... απλά λόγια στους Τσίπρα, Κοτζιά, κατά το πρόσφατο ταξίδι τους στην Ουάσινγκτον, μαζί με την ανάγκη να κλείσουν όλα αυτά τα «μέτωπα».
Φυσικά, ανάλογες νουθεσίες υποθέτουμε ότι έγιναν και στον Ζάεφ, και ω του θαύματος, είδαμε τους δυο πρωθυπουργούς, Τσίπρα και Ζάεφ, να κάνουν ένα λογοπαίγνιο σαν να υπήρχε ένας τρίτος συντονιστής.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τον Δεκέμβρη στο Βελιγράδι ότι μπορεί να βρεθεί λύση με τα Σκόπια «Αν σταματήσει μία –κατά την άποψή μου αχρείαστη– ρητορική ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου...», για να ακολουθήσει η δήλωση Ζάεφ μετά από λίγες μέρες, ότι «Δεν είμαστε μοναδικοί κληρονόμοι του Μ. Αλεξάνδρου».
Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, μια ομάδα φίλων και συνεργατών του Νίκου Κοτζιά, γνώριμων από τα παλιά, όταν όλοι τους συναγελάζονταν στην «αυλή» του αλήστου μνήμης ΓΑΠ, συνέγραφε...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

37 σχόλια:

  1. Οι ξένοι έχουν δικά τους συμφέροντα που δεν συμπίπτουν με αυτά της Ελλάδας. Εμείς τι κάνουμε? εδώ είναι το ζητούμενο.

    Οι ανόητοι του Σύριζα αποφασίζουν και διατάσσουν μόνοι τους δεν ρωτάνε κανέναν. Είναι απαράδεκτοι αλαζόνες αυτοί του Σύριζα. Επίσης απαράδεκτοι οι Ελληνες που ψήφισαν εθνομηδενιστές. Έτσι για έναν τιποτένιο χάνουμε την Μακεδονία γιατί δεν είμαστε άξιοι των μακεδονομάχων.

    Οι λαοί είναι άξιοι της μοίρας τους. Θυμάστε τα πανηγύρια στο σύνταγμα επειδή εκλέχθηκε ο Σύριζα (χωρίς να έχει αποδείξει τίποτα ακόμα μόνο λόγια μέχρι τότε). Ας τα επαναλάβουν, αν τολμούν, τα πανηγύρια οι ανόητοι οπαδοί Σύριζα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση του Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ υπέθετα πως τους έταξαν κάτι στο χρέος, όπως για παράδειγμα να δεχθούν την εισήγηση ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους. Όμως όλα δείχνουν πως ούτε αυτό συνέβη! Μάλλον το κάνουν εκ πεποιθήσεως. Εγώ δεν πιστεύω πως ο Τσίπρας απλά με πίεση Αμερικανών αυτοκτονεί εκλογικά στη μισή Ελλάδα, με εκλογές σε λιγότερο από 1 χρόνο από τώρα, μόνο και μόνο επειδή ο Αμερικανός ("φονιάς των λαών") τον πίεσε. Ή το κάνει λόγω κομουνιστικών καταβολών-χρέος από τον εμφύλιο ή το κάνει επειδή έλαβε κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ουρακουλουμ...καλος ο συλογισμος... Για καποιο λογο ..απο διαισθηση...αν μου επιτρεπεις...εστιαζω...στην αιτια πως ο ανθρωπος που τον εβαλε ξαφνικα ...απ το πουθενα τον Τσιπρα στο καδρο....κι αποχωρησε αιφνιδια..αδικαιολογητα...στο παρασκηνιο...( γνωριζοντας την συνεχεια ??) ...ηταν ενας ...ο κ.Αλαβανος.........Εδω βρησκεται η αιτια....κι ο λογος...Αυτος ο κυριος ξερει ....κατι.....πολυ σοβαρο...ισως και ολα οσα εγιναν....απο πριν.Ισως και τι ειναι αυτο ...που εσυ μεταφραζεις σαν πεπιθεση......Κι ο τυπος αυτος....σιωπα εως εδω....στην λουφα....Ολα δειχνουν ενα προγραμμα....αθεατο...Σκαλιζοντας τον κυριο αυτον σε ολα ...ισως καποιος εβρησκε το προγραμμα....Δεν μπορουμε να το κανουμε εμεις....αλλα εδω ισως ναχαμε απαντησεις....Αυτο διαισθανομαι....Δεν μοιαζει για ιδεολογια η ...καταναγκασμο...ολο.Ηταν στοχοι ολα...και γινονται...κι ο ..πυροκροτητης...εξαφανισμενος ....Δεν θυμιζει Σικελια ??

      Διαγραφή
    2. O Αλαβάνος είχε πάρει τον Τσίπρα κάτω από τη φτερούγα του, όπως λένε εδώ. Και την έπαθε όπως ο Μητσοτάκης με το Σαμαρά. Από κει και πέρα, πέραν του ότι ήταν ομοιδεάτες, τι σχέση να έχει...

      Πάντως, είναι αξιοσημείωτο, πως τελικά ο Τσίπρας δέχθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ, αυτά που έλεγε ο Νίμιτς στις αρχές της διαπραγμάτευσης, ότι δηλαδή η ταυτότητα των Σκοπιανών είναι το σημαντικό και ότι είναι σίγουρη:

      https://www.youtube.com/watch?v=5WvO_4vtVzo

      Δηλαδή, δεν ίδρωσαν οι άνθρωποι στις διαπραγματεύσεις. Αυτά που έλεγε ο Νίμιτς, αυτά έγιναν.

      Διαγραφή
    3. Ισως κανει οτι την πατησε...τι αλλο να ελεγε ?? Οτι ειναι προγραμμα .? Θα ανοιξουν Αλβανικο...Κυπρο...ΑΟΖ...Θρακη...Αιγαιο...εν σειρα...κι οταν πεθανουν δυο εκατ. Ηλικιωμενοι...απ τις κακουχιες...φυγουν εξω αλλες 500.000 χιλ. νεοι..μπουν κι αλλα δυο εκατ. μαυροι...φαμε και δεκα νησια ελειμμα....μιλαμε οι μισοι Κογκολεζικα...οι αλλοι μισοι Αγγλικα...Εδεσε το ...προγραμμα ...Τοτε παλι ..ακομη θα μιλαμε απ τον καναπε...αγγλικα ομως...με το ....γιατι....εγινε ετσι...καποιοι θα ζητανε ....τεκμηρια...στα σαιτ.....κι εσυ θα δικαιωθεις για την Γαυδο....αφου το προγραμμα θαχει τελειωσει...και ουδεις θα πιστευει ακομη οτι...υπηρξε. ..Αν δεν ...επεμβει καποιος να το χαλασει.Εμεις ?? Καποιος...Αλλος ?? Και οι δυο ??

      Διαγραφή
    4. Κύριε Δημήτρη, δεν ξέρω αν είναι πρόγραμμα του Αλαβάνου, ξέρω όμως ότι υπάρχουν στρατηγικές επιδιώξεις άλλων κρατών εις βάρος της Ελλάδας και στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο πρόθυμοι ηλίθιοι και διαχειριστές μιας κατεστημένης κατάστασης, που τείνει με μεγάλη πιθανότητα σε διαδοχικές εθνικές ήττες για την Ελλάδα. Για το δημογραφικό, τα έχω ξαναγράψει. Οι Έλληνες οδεύουν στο τέλος της ιστορικής διαδρομής τους ως έθνος. Αν είχαν τσίπα οι πολιτικοί, αντί να δίνουν τάμπλετ και κοινωνικά μερίσματα, ό,τι χρήμα περίσσευε έπρεπε να το δίνουν ως κίνητρο σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων με 2 παιδιά και πάνω, καθώς και φορολογικά κίνητρα. Δεν το κάνουν, γιατί σκέφτονται τα ψηφαλάκια.

      Τη Γαύδο δε θα την πάρουν οι Τούρκοι, γιατί πέφτει μακριά και είναι κατοικημένη. Όμως, εγώ πιστεύω πως η Ελλάδα θα πάει σε μοιρασιά των φυσικών πόρων του Αιγαίου και της λεκάνης νοτίως της Κρήτης, υπό την απειλή πολέμου (οι Έλληνες πολιτικοί θα πουν "τι να κάνουμε, θέλετε πόλεμο;). Όσο περνάει ο καιρός, η Τουρκία γιγαντώνεται. Τώρα μπορεί να έχουν πρόβλημα 2 τράπεζες, αλλά δημοσιονομικά, η Τουρκία έχει περιθώρια. Το χρέος της είναι 32%. Δηλαδή, ακόμα κι αν ξαναπάει το ΔΝΤ, όπως είχε πάει το 2000, δημοσιονομικά η Τουρκία μπορεί να σταθεί πάλι στα πόδια της και έχει παραγωγική βάση σαν οικονομία. Η Τουρκία κάνει στοχευμένες αγορές όπλων ενάντια στην Ελλάδα. Η αντιαεροπορική ομπρέλα της Τουρκίας θα είναι σε λίγα χρόνια καλύτερη της Ελλάδας και θα καταστήσει το Αιγαίο εχθρική θάλασσα για την ελληνική αεροπορία. Στα άρματά τους, βάζουν συστήματα που προστατεύουν από εισερχόμενα βλήματα (απάντηση στα ελληνικά αντιαρματικά και άρματα). Τα F35 είναι ιδανικά για πρώτο πλήγμα, την καταστροφή της ελληνικής αεράμυνας και η Ελλάδα για την ώρα, δεν έχει ούτε καν ικανότητα έγκαιρου εντοπισμού. Οι βαλλιστικοί της πύραυλοι, φτάνουν την Αθήνα. Ανέπτυξαν εγχώριο βλήμα, απάντηση στο SCALP του ελληνικού οπλοστασίου (το SOM). Κατασκευάζουν μαζικά drones, που είναι μέθοδος αναίμακτη για να καταστραφεί η ελληνική αντιαεροπορική ασπίδα (με επίθεση κορεσμού). Στο ναυτικό, έχουν οργασμό νέων ναυπηγήσεων. Στο στρατό, φτιάχνουν εγχώριο άρμα με το ίδιο πυροβόλο του ελληνικού Leopard. Με τη διαφορά ότι τα δικά τους άρματα, νέα και παλιά, θα έχουν και το νέο σύστημα ενεργού προστασίας. Αν ο Ερντογάν τώρα παλεύει για την εκλογή του, στην επόμενη θητεία του, θα σκέφτεται την υστεροφημία του και τη θέση τουι στην Ιστορία. Και τι καλύτερο, από το να περιμένει να παραλάβει όλα αυτά τα νέα όπλα και μετά να δει κατά πόσον η Ελλάδα είναι έτοιμη για πόλεμο. Εγώ το τοποθετώ στο 2022-23, για να γιορτάσει και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκίας. Εγώ ΔΕΝ πιστεύω, πως ελληνική κυβέρνηση, θα πάει πραγματικά σε πόλεμο, από το να κάνει μοιρασιά. Ίσως ο πόλεμος να είναι ολιγόωρος ή ολιγοήμερος, ίσα για τα μάτια του κόσμου, να πάρουν οι Τούρκοι το Καστελλόριζο και κάποια άλλα μικρά νησιά που έχουν μικρές φρουρές και έτσι να δικαιολογήσει η ελληνική κυβέρνηση τη συνθηκολόγηση "πριν να είναι αργά" και μετά να οδηγηθεί η Ελλάδα σε αποποίηση ΑΟΖ Καστελλορίζουν, να δώσει μερικές δεκάδες βραχονησίδες και να δεχθεί μοιρασιά στα κοιτάσματα, ακόμα και νοτίως της Κρήτης. Σύμφωνα με ιταλική ανάλυση, η Τουρκία είναι η 2η πιο διψασμένη σε ενέργεια χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα και δίνει πολλά λεφτά σε συνάλλαγμα για εισαγωγή. Άρα δε θα αφήσει εύκολα να της φύγουν από τα χέρια, αυτά που θεωρεί στην αυλή της.

      Συνεχίζεται

      Διαγραφή
    5. Η συνέχεια:

      Μετά αν πάμε στην Αλβανία, η αλβανική προπαγάνδα στην Ιταλία για την Τσαμουριά οργιάζει, το φθινόπωρο προβλήθηκε εκπομπή με τηλεθέαση περίπου 3 εκ σε κανάλι του ομίλου οικογενείας Μπερλουσκόνι, όπου Τσάμης διηγείται το άδικο που έζησαν οι Τσάμηδες από τους αιμοσταγείς Έλληνες, του αρνούνται την είσοδο με τον Ιταλό δημοσιογράφο στα σύνορα επειδή το διαβατήριο γράφει ότι γεννήθηκε σε ελληνική πόλη με το αλβανικό της όνομα, οπότε μπαίνουν Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας από Μπάρι, ο δημοσιογράφος ειρωνεύεται Έλληνα αστυνομικό λέγοντας "στην Ιταλία το διαβατήριο αυτό περνάει μια χαρά", κλπ
      https://www.iene.mediaset.it/video/pecoraro-ritornare-a-casa-dopo-73-anni_64965.shtml

      Το ιταλικό youtube βρίθει από αλβανικά ντοκυμανταίρ για τους Τσάμηδες και η ιταλική wikipedia, είναι σα γραμμένη από το αλβανικό ΥΠΕΞ, μέχρι και ο χάρτης έχει ως λεζάντα "η Τσαμουριά, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία", σαν να πρόκειται για 3ο κράτος, διαφιλονικούμενο:
      https://it.wikipedia.org/wiki/Ciamuria

      Στο δε youtube, στα σχόλια κάτω από τέτοια βίντεο, υπάρχουν ορδές Αλβανών, που ευχαριστούν την Ιταλία για την προβολή και τα λοιπά. Υποτίθεται, ότι αυτούς, εμείς πρέπει να τους "προσεταιριστούμε" και να τους έχουμε "φίλους". Οι "φίλοι" στο μεταξύ, έχουν δώσει βάση υποβρυχίων στους Τούρκους. Αν ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, ο φίλος του εχθρού μου, τι είναι;

      Για το μεταναστευτικό, ας μη μιλήσω καλύτερα. Αν θέλει η Ελλάδα να αποκτήσει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, που να φέρνει έσοδα στο κράτος και αποτροπή, καλέστε έναν της Λέγκας, γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγελαφική. Μόνο με θαύμα σώζεται η Ελλάδα, κατά την ταπεινή μου άποψη. Στην καλύτερη περίπτωση, θα διατηρήσει τα σύνορά της και θα μοιράσει φυσικό πλούτο με Τουρκία, έχοντας αλλάξει ριζικά ως έθνος (θα είναι μια πολυεθνική κοινωνία με ψήγματα αυτού που λέγαμε ως ελληνισμό), στη χειρότερη θα διαμελιστεί. Ζητείται θαύμα.

      Διαγραφή
    6. Ποιές κομμουνιστικές καταβολές...Ανήκει στους "ευτυχώς που ηττηθήκαμε σύντροφοι"...
      Αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τον κομμουνισμόν και τας παραφυάδας αυτού...

      Διαγραφή
    7. Οι Έλληνες πολιτικοί, συνεχίζουν να κινούνται με τη δύναμη της αδράνειας. Δηλαδή σκέφτονται όπως πριν 20 χρόνια: "Επειδή η Τουρκία δε μας επιτέθηκε κάνοντας κατευνασμό, συνεχίζοντας τον κατευνασμό, θα συνεχίσει να μη μας επιτίθεται". "Για το μεταναστευτικό; Ε, θα ξαναχτίσουμε μια Αμυγδαλέζα, για φόβητρο και θα συνεχίσουμε την παλιά πολιτική, όπου γεμίζει η Αμυγδαλέζα, τους αφήνουμε στην Αθήνα όταν γεμίσει, περιμένουμε να βάλουμε τους επόμενους κι ελπίζουμε να χαθούν στο χάρος της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα το πλούσιο ελληνικό κράτος, παρέχει "δωρεάν" δημόσιες υπηρεσίες σε όλους".
      Οι άλλες χώρες κινούνται. Σήμερα ο Μακρόν και ο Κόντε συμφώνησαν να προσπαθήσουν να γίνουν ευρωπαικά χοτ σποτ στις χώρες από όπου φεύγουν οι λαθρομετανάστες. Αλλά αυτοί, ασχολούνται με την Αφρική. Δεν τους νοιάζει η Τουρκία. Αν δηλαδή αυτοί πείσουν Τυνησία ή Λιβύη να δεχθεί τέτοια κέντρα, το πρόβλημα το έλυσαν και μένει η Ελλάδα μόνη, να συνεχίσει να ειναι η χώρα χοτ σποτ της Ευρώπης. Σε 200 χρόνια, θα μιλάει αραβικά η μισή Αθήνα. Η Ελλάδα κάθεται απλά και περιμένει κάποιος άλλος να της λύσει μαγικά τα προβλήματα. Η Ελλάδα, αν δεν την προστατέψουν άλλες χώρες, πρέπει να πει "όχι" μόνη της και να κοιτάξει την Αυστραλία τι πολιτικές έχει. Ακατοίκητα νησιά έχει και η Ελλάδα. Αλλά έχει κομουνιστικό κόμπλεξ στην υποτιθέμενη δεξιά. Αν η Ελλάδα αφεθεί ως έχει, η μόνη λύση είναι να διασφαλίζει ότι κανείς δε θα δει προκοπή στην Ελλάδα και από ακατοίκητα νησιά θα επιστρέφει σπίτι του, εκτός από τυχόν ειδικευμένους που θέλει να κρατήσει για οικονομικούς λόγους. Όπως κάνουν οι Γερμανοί, που τους ξεδιαλέγουν. Στην Ελλάδα όμως, τα κυβερνώντα κόμματα δε δείχνουν κανένα ζήλο για το θέμα αυτό, γιατί βλέπουν τους μετανάστες ως την εύκολη λύση στο δημογραφικό, κι ας είναι από όπου λάχει κι ό,τι λάχει.

      Διαγραφή
    8. @wotan398

      Στην ΚΝΕ δε γαλουχήθηκε ο Τσίπρας; Θαυμαστής του Βελουχιώτη και του Τσε Γκεβάρα δεν έχει δηλώσει; Μην κοιτάς το μνημόνιο. Αυτό είναι η πρόσκρουση με την ωμή πραγματικότητα. Είναι άλλο θέμα. Ο σοσιαλισμός τελειώνει όταν τελειώνουν τα λεφτά των άλλων, έλεγε η Θάτσερ. Ας τον είχες τον Τσίπρα το 1981 με 22% το χρέος και θα έβλεπες "σοσιαλισμό στις 18" εις τον κύβο! Αλλά τον πρόφτασε και τα έφαγε ο Ανδρέας. Το ίνδαλμά του ο Μαδούρο, έχει 24.000% πληθωρισμό αν θυμάμαι καλά, αυτόν τον καιρό. Δεν είναι πως δεν είναι της μπολιβαριανικής επανάστασης. Είναι ότι τα ρημάδια τα τυπώνει, αλλά δεν έχουν αξία.

      Διαγραφή
    9. Κατά περίεργο τρόπο πολύ γνωστοί έχουν γαλουχηθεί στην ΚΝΕ ειδικά δημοσιογράφοι.
      Oraculum αυτά που λες έιναι πολύ σωστά και τρομακτικά , εγώ προσωπικά έχω τρομάξει με τον ανθελληνισμό του μεγαλύτερου μέρους της αριστεράς και την αδιαφορεία των δεξιών.
      Η Ελλάς παραιτήθηκε σε κάποια φάση της ύπαρξης της σαν χώρα / κράτος και υπάρχει κενό εξουσίας που θέλουν να καλύψουν πολλοί , ακόμα και λαοί που μέχρι τη δεκαετία του 90 κλέβανε καρπούζια στην Ελλάδα για να μην πεθάνουν απο την πείνα (κυριολεκτώ εδώ).

      Μπορούμε να επανέλθουμε και πιο γρήγορα απο όσο φαντάζεσαι, αλλά για να γίνει αυτό θα πέσουν πολλές σφαλίαρες πρώτα στο εσωτερικό και μετά στο εξωτερικό.
      Η κατάσταση στην Ευρώπη άλλαξε ,τα εθνικού ενδιαφέροντως κόμματα έχουν ανέβει και αυτό δεν γυρναει πίσω. αυτό το κύμα θα πάρει και εμάς μαζί.
      Οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη την Ελλάδα και την αγαπάνε (μιλάω για τους λαούς όχι τη μερκελ) σαν πνευματικά της παιδιά. Ολοι ξέρουν ότι ο πολιτισμός τους ξεκινάει απο την Ελλάδα, νομίζεις τους ακούγεται ωραίο να λέει ένας ημιβούλγαρος πουθενάς οτι ο Μ.Αλέξανδρος μίλαγε σλαβικά ή οτι ήταν Αλβανός τη στιγμη που αυτοι γράψανε πρώτη φορά στη γλώσσα τους κοντά 2000 χρόνια μετα, συν οτι όλοι τους ξέρουν σαν λαμόγια και μαφιόζους. Οι λαοί της Ευρώπής (εδω εννοώ φυσικά και εμάς) έχουν ανάγκη την Ελλάδα , μια Ελλάδα όμως που αγαπάει τον εαυτό της.Αυτη θα φτιάξουμε.

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ συμπατριώτη, τα τρομαχτικά δεν τα λέω δυστυχώς εγώ, τα λέει η Eurostat:

      https://www.youtube.com/watch?v=QsFG56lsyjA

      Οι Ευρωπαίοι αγαπάνε την Ελλάδα, μερικοί συμπονούν και τους Έλληνες και μερικοί είναι και πιο αρχαιολάτρες από άλλους. Πχ στην Ιταλία, όσοι κάνουν κλασσικό Λύκειο (όπως παλιά στην Ελλάδα), κάνουν 5 χρόνια αρχαία. Αλλά, αυτό δε σημαίνει πως πέρα από τη συμπόνοια και τον καλό λόγο, θεωρούν τους νεοέλληνες αντάξιους των αρχαίων ούτε ότι θα βάλουν εύκολα το χέρι στην τσέπη, για να δώσουν στους Έλληνες. Η Ιταλία είχε ίσως το πιο φιλελληνικό κλίμα στην κρίση. Έγιναν πολλές εκδηλώσεις συμπαράστασης. Υπάρχουν Ιταλοί που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και έχουν μάθει ελληνικά. Αλλά, αν τους πεις "να σου κόψω 50 ευρώ το μήνα, να τα δώσω στον Έλληνα", οι περισσότεροι θα πουν όχι. Επίσης, ακόμα και στην Ιταλία, η διαφορά μας με τα Σκόπια, μοιάζει παιδική, εκτός κι αν καθήσεις και τους κάνεις ολόκληρο σεμινάριο γεωπολιτικής και ιστορίας. Όσοι δεν έχουν πάει κλασικό, δεν ξέρουν ούτε πού ήταν η Μακεδονία. Νομίζουν πως ήταν στα Σκόπια. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, που τις κλασικές σπουδές τις έχουν ακόμα πιο στα αζήτητα, είναι ακόμα χειρότερα.
      Όσο για την άνοδο εθνικιστικών κομμάτων, κοιτάξτε. Η κάθε χώρα, έχει τα προβλήματά της. Εγώ δεν πιστεύω πως η ΕΕ θα διαλυθεί, απλά οι ευρωπαικές ελίτ θα εξαναγκαστούν να βρουν νέες πολιτικές για να ξεφουσκώσουν τα εθνικιστικά κόμματα.
      Όσο για την Ελλάδα, η Ελλάδα δεν έχει κεντροδεξιά ή δεξιά. Έχει κέντρο και μετά πάει ακροδεξιά (αν και ο φασισμός κατά το Μουσολίνι, ήταν αριστερό κίνημα, αλλά τέλος πάντων). Και γι αυτό, έχει θριαμβεύσει και η εθνομηδενιστική αριστερά. Γιατί το "αντίβαρό" της, δεν υπάρχει. Η ΝΔ έχει αυτοπροσδιοριστεί, σύμφωνα με τους Κώστα Καραμανλή και Μητσοτάκη, ώς το κόμμα του μεσαίου χώρου. Και για μένα που έχω ζήσει την περισσότερη ενήλικη ζωή μου εκτός Ελλάδας, η ΝΔ δεν είναι ούτε καν κεντροδεξιά, πόσο μάλλον δεξιά. Οπότε, όταν το πολιτικό σύστημα είναι ετεροβαρές προς τα αριστερά και η αριστερά είναι η μοναδική ελληνική αριστερά, που ζει στο παρελθόν και στην ασυδοσία, τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα.

      Διαγραφή
    11. Για τον Μουσουλινι που λες.Ειδες που δεν εχει ανοιξει κανεις βιβλιο κι ομως λεει οτι ειναι κατι ? Το ιδιο και αριστερα.Μονο οι αρχηγοι κατι ανοιξαν...και κατα το δοκουν στρεφουν οπου γουσταρουν τα ερηφια με ρηματα απ τις γραφες αδιασταυρωτα.

      Διαγραφή
  3. Άρα έχει δίκιο το ΚΚΕ που χρόνια τώρα φωνάζει ότι ο κύριος στόχος τους (Τσίπρα κλπ) είναι η ενδυνάμωση του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Επομένως κάθε διαμαρτυρία θα πρέπει να προτάσσει το γεγονός ότι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ στην περιοχή είναι επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και κατεπέκταση για την ασφάλεια των λαών στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκατο τοις εκατο Σικελια. Μονο η Σικελια σου λει *Θα σου κανω μια προταση που δεν μπορεις ν* αρνηθεις*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι.....και η Καλαβρια.......Ρωτα τον Ιταλο της παρεας....Ειναι και μια των ...Παρισιων...με γραβατες αυτοι....και λαβσρα...με τρια ανθη ...γραμμενα επανω..Νταντον...Μαρα...Ροβεσπιερ.....Κυριλε ανθη....οχι ριγανη Σικελιας....Για το Λονδινο.....αστο.....εκει ειναι ο ...Δαντης ....αυτοπροσωπως....πιο κυριλε.... το Αμερικα το αγνοουμε.....γιατι να πας τοσο μακρυα αδικα ?? Το Τελ Αβιβ ειναι διπλα....ριχνεις κι ενα κλαμμα διαβολε σε τοιχο....

      Διαγραφή
  5. Δημητρη Κ. Μια που ανοιξαμε κουβεντα για μαφιες να θυμιθουμε τον μεγαλο αναμορφωτη Αλ Καπονε. Με μια και μονο διαταγη μπηκε πρωτος στη παγκοσμιοποιηση. Τους ειπε. Τερμα τα ριγε σταυρωτα κουστουμια και τα εξασφαιρα, τωρα ολοι στα Πανεπιστημια αποκλειστικα στη Νομικη και Δημοσιες Σχεσεις. Απο θυρωρο μεχρι αφεντικο δεν ξερεις τωρα ποιος ειναι ο Νονος. Σκεψου ναχεις απεναντι σου διακεκριμενο νομικο και με μεγαλο συγγραφικο εργο. Υποθεση για πολυ γελιο αν δεν ηταν τραγικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι η αλλη η μαφια η ανωτατη πασων μαφιων τι εκανε ?? Ειπε ο ...Αλ.....τερμα τα πσρονοματα που ειχατε....ολοι ληξιαρχειο...αλλαγη..σε ..τοπικα.Μονο τα μικρα ιδια.Κι απο τοτε κανεις δεν ξερει οτι μιλα με ξενον.... Και στα πανεπιστημια το ιδιο...και στην νομικη....Η διαταγη ηταν ...κι αν ειστε ντουβαρια...κλεψτε εργασιες αλλων...πατε πρυτανη...λαδο....και καθαρι....Απο λαδι πηγε κι αυτος εκει......αγουρελαιο....Θα κουφαθεις...αλλα ....κρατιεσαι (?)...ακομη κανεις δεν πιστευει σε ....προγραμμα !!! Υπαρχει κομπιουτερ ....χωρις ???? Φευγοντας οι....ριγες...ο ...Αλ......εγινε ....στελθ...

      Διαγραφή
  6. Κ.ουρακουλουμ.....τα ιδια λεμε ..πανω κατω.Δεν ειπα προγραμμα Αλαβανου...ειπα προγραμμα ξενων ...ελληνων....οπου ο Αλαβανος μετεχει.....αρα ξερει.....αλλο που κανει την παπια.Επισης κι εσυ....το πας στο ..θαυμα ...για σωτηρια....κι εγω....απλα εγω το πιστευω...κι εσυ το λες σαν απιθανο...οριο...Εχω εναν προσωπικο λογο πολυ σοβαρο που το πιστευω.Δεν θα ηθελα να τον πω τωρα.Επισης ..χαιρομαι που μιλω με σενα...διοτι εχεις κι εσυ κατι....πολυ ποιοτικα στανταρτς...σε κρισιμα σημεια..ενα απ αυτα για μενα εξαιρετικα σπουδαιο..... φυσικη ευγενεια στα παντα...Ο Αχοι κατανοει απολυτα τι λεω καθε φορα...διοτι μιλω λιγο μυθολογικα...μισω την λογιστικη και στον λογο..Σπουδαιος τυπος κι αυτος....ο Αχοι....και καλαμπουρτζης ...μια χσρα παιδι.Απο πιστη και εκ φυσεως ειμαι αισιοδοξος βλαξ....αρα ελπιζω για την χωρα...ομως θαχει αφορητο κοστος....λογω της αφορητης αδρανειας των
    πολλων.....διανοητικα. και ψυχικα.( εχω και ντιμινουετα στην αισιοδοξια....αλλα μικρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη, να με συμπαθάτε, σας παρανόησα. Τώρα καταλαβαίνω τι εννοείτε. Ναι, ότι κάποιοι είναι κακόβουλοι, είναι σίγουρο. Το τι ακριβώς ξέρει ο Αλαβάνος, δεν ξέρω, γιατί εκτός των άλλων, δεν έχω υπόψην μου τίποτα γι αυτόν εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω αν ζει ή αν πέθανε που λέει ο λόγος. Τελευταία φορά που τον θυμάμαι αμυδρά ήταν στη Βουλή που μιλούσε για την κατανόηση στα "παιδιά" που έκαιγαν την Αθήνα. Είναι το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι και για να πω την αλήθεια, ουδέποτε τον παρακολούθησα στενά, γιατί απλά τον θεωρούσα περιθωριακό.
      Έχετε δίκιο, εγώ δεν είμαι πολύ των θαυμάτων. Πιστεύω στη σχέση αιτίας-αιτιατού και στις δράσεις που φέρνουν λογικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, για μένα είναι παράλογο, η Ελλάδα να μη μιμείται το Ισραήλ, με τις απειλές που έχει. Ή ακόμα και σε ξένους, είναι παράλογο, το να μετατρέπεις τουριστικά σου νησιά σε χοτ σποτ, χαντακώνοντάς τα, αντί να χρησιμοποιήσεις ακατοίκητα. Μετά τους εξηγώ τα μετεμφυλιακά ενοχικά σύνδρομα που η αριστερά ακόμα σήμερα εκμεταλλεύεται και κουνάνε το κεφάλι. Αν η Ιταλία, είχε τα χάλια της Ελλάδας και είχε βρεθεί με το μεταναστευτικό κύμα που δέχθηκε η Ελλάδα, ο Σαλβίνι σήμερα θα κυβερνούσε με αυτοδυναμία.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη Κ.,παράτα σε παρακαλώ τις τελείες και γράφε όπως όλοι οι σχολιαστές για να σε καταλαβαίνουν 'πλοι.

      Διαγραφή
    3. Για διαφορους ιστορικους λογους κ.ουρακουλουμ η Ιταλια δεν ειχε τοσους αμορφωτους οσους η Ελλαδα...Δεν φταινε οι αμορφωτοι ασφαλως γιαυτο.Ειναι αυτη η απαισια Τουρκοκρατια....Οποτε δεν ειχε ο κοσμος κοινωνικη συνειδηση....αλλα ατομικη σκετη.Εξ ου και τα πολλα "εγω" που ακους ολη μερα...με μυριους τροπους.Ειχε ομως λιγες αξιες σκετες λογω ιστοριας και θρησκειας.Δυο λαιλαπες ομως τις διελυσαν. Η δυτικη γοητευτικη μπαρουφα της ευημεριας...η υλιστικη...του στομαχιου....και η αριστερη μπαρουφα παλι υλιστικη του στομαχιου..απο θεση αποκαταστασης των θυματων της πρωτης....αρα εν δικαιω τελουσα...Ουδεις κοιταξε τις βασεις και των δυο.τις χωρις αξιες... Ετσι δεν φαινεται διεξοδος...Οι πολοι του μαγνητη παγιδεψαν τον ατομιστη σε ενα μαγνητικο πεδιο...σαν μπαλακι του τενις στις δυο ρακετες.Οτι ζημια παραγει η μια ...τοση και η αλλη.Το πεδιο πρεπει να κσταστραφει...αν θες το μπαλακι ελευθερο...η θα καταστραφεις εσυ αν μεινει το πεδιο.Κι εδω θελει θαυμα...απ εξω απ το πεδιο.....Εγω το πιστευω.Εσυ το μνημονευεις σπλα.Εγω πιστευω στην δυναμη της ψυχοιστοριας....στο γεννετικο μυνημα αιωνων...στις καταγραφες...που γινονται αλλα δεν φαινονται..Δεν θα κανει πολλα ο Θεος....μια δονηση θα δωσει σε λιγες πεταλουδες....φτανει αυτο.....Ρομαντικα αυτα εε ?? Γιατι ...μηπως το να σκασει το στομαχι απ το φαι ...τι ειναι ?? Το να γινουν ολα...ορθολογικα τι ειναι ?? Λιγες φορες στην ζωη μας επιασε απελπισια ?? Η διαρκης απελπισια δεν ειναι ρομαντικη ?? Κραταει παντα ?? Μια απλη δονηση ειναι ολο...Δεν τοχει ξανακανει εδω ? Δες την ιστορια μας....

      Διαγραφή
    4. Οκ...Αντρε δεν την γλυτωνω πια ...

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δημήτρη, συμφωνώ με τα όσα λέτε για την παιδεία και να θυμίσω, πως στην αρχαία Ελλάδα μόνο η Αθήνα είχε δημοκρατία, αφού πρώτα είχε περάσει από όλα τα άλλα πολιτεύματα. Και ήταν η μόνη με δημοκρατία, γιατί οι πολίτες της ήταν πιο μορφωμένοι και φιλοσοφημένοι από τους υπολοίπους. Και είναι και ο λόγος, που πχ η δημοκρατία δεν "εξάγεται" εύκολα σήμερα στις μουσουλμανικές χώρες. Είναι δύσκολο πολίτευμα και δεν είναι πάντα το καλύτερο για οποιοδήποτε λαό. Ο Μέγας Πέτρος για παράδειγμα που αναφέρει το άρθρο, δεν ήταν δημοκράτης. Αλλά ήταν πεφωτισμένος μονάρχης και έμεινε ως Μέγας. Αν υπήρχε τότε δημοκρατία, είναι πιθανό η Ρωσία σήμερα να ήταν σε μια κατάσταση όπως η Μογγολία.
      Ή για παράδειγμα, στην Ιταλία μετά τον πόλεμο, το ιταλικο κομουνιστικό κόμμα, θα μπορούσε να έχει δοκιμάσει να πάρει με τα όπλα την εξουσία. Αλλά ο επικεφαλής του, ο Τολιάτι, προτίμησε να θυσιάσει τις φιλοδοξίες του, από το αιματοκύλισμα ενός εμφυλίου. Όχι μόνο αυτό, αλλά κατήγγειλε τα εγκλήματα του Στάλιν, απομόνωσε και εκδίωξε τους "σταλινικούς", αρνήθηκε την πρόταση να ηγηθεί της Cominform και εν τέλει απογαλακτίστηκε από τη Μόσχα και πρότεινε τον "ιταλικό δρόμο προς το σοσιαλισμό", που μετά ακολούθησε ο Μπερλινγκουέρ κλπ. Σήμερα, η ιταλοί "κομουνιστές", όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι "ευρωκομουνιστές", που είναι περισσότερο σοσιαλδημοκράτες. Αυτά περί επαναστάσεων, Τσε Γκεβάρα, τα σταμάτησαν εδώ και 30-40 χρόνια και λένε πως η αλλαγή θα έρθει με μεταρρυθμίσεις, σε δημοκρατικό πολίτευμα. Στην Ελλάδα έχεις τον Περισσό, που είναι ζωντανό μαυσωλείο και τους "προοδευτικούς", που κουβαλάνε πολλά μέσα τους:
      https://www.youtube.com/watch?v=LiNlmjxs1Bc
      Για το Θεό, τη δόνησση, κλπ. Εγώ είμαι του ρητού "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Κούνησε εσύ πρώτα το χέρι και μετά, παρακάλα και την Αθηνά. Ο Μακρυγιάννης έλεγε "όλοι οι εχθροί, παλαιόθεν και ως τώρα, πολεμάνε να μας φάνε και δε μπορούν. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά". Αυτός ήταν και ο λόγος που το ελληνικό έθνος δεν έσβηνε. Η μαγιά. Η μαγιά όμως, ήταν ότι κάθε οικογένεια, έκανε 5 παιδιά, σκοτώνανε οι εχθροί τα 2, έμεναν άλλα 3. Και ήταν και οι κοινοί πυλώνες του έθνους. Σήμερα η μαγιά τελειώνει και οι πυλώνες κατεδαφίζονται. Εδώ είναι το πρόβλημα. Οι Τούρκοι, 200.000 στρατό είχαν. Έγιναν 80 εκ. εξισλαμίζοντας τους χριστιανούς. Παραλίγο να φάνε και τη μαγιά. Τώρα πλέον, η μαγιά φεύγει στο εξωτερικό μαζικά. 500.000 νέοι σημαίνει όλη η εφεδρεία του ελληνικού στρατού. Για τα περί υλισμού, να πω το εξής. Οι 500.000 που έφυγαν, δείχνουν ότι ο υλισμός τους ενδιαφέρει. Επίσης, κάθε μεγάλος πολιτισμός άνθισε παράλληλα με οικονομική άνθιση. Ξέρουμε την αρχαία Αθήνα και τη Σπάρτη, γιατί δεν ξέρουμε τους δορυφόφους τους που τους έβλεπαν όπως βλέπουμε εμείς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
      http://www.ime.gr/chronos/05/gr/politics/212athenian_hegemony.html
      Και το ερώτημα είναι. Ας πούμε πως όλοι οι Έλληνες αποφασίζουν ότι θα ζήσουν ευτυχισμένοι, φτωχά στα υλικά αγαθά, αλλά σε πνευματική ανάταση. Οι Τούρκοι θα κάνουν το ίδιο; Ή θα εκμεταλλευτούν τα υλικά αγαθά για να αγοράσουν όπλα που θα τους επιτρέψουν να φτάσουν στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη;

      Διαγραφή
    6. Ουρακουλουμ το ιδιο λεμε σε ολα.Αθηνα και χερια μαζι.Αλλα και Αθηνα..! Η κουβεντα μαζι σου ειναι γοητευτικη γιαυτο το τραβαω.Μπορει και χρησιμη.Σεμιναριο αλλης ποιοτητας.Μαθαινω.Δεν περναω την ωρα ανωφελα.Εχεις πολλα καλα.Τακτ.Ευγενεια κι ευρυνοια.Αλλη κλαση.Οποτε σε εκμεταλευομαι.Δεν εχεις αυτο το σαξωνικο τιποτε.Δεν ειπα ποτε Θεος κι αξιες με φτωχεια.Ειπα οχι πλουτος χωρις Θεο κι αξιες.Οι Τουρκοι ηταν αληθως 200.000 .και οτι ειπες αληθεια για την συνεχεια.Εκει ειναι δικοι μας σαν γονος πολλοι.Κι ο γονος εχει μνημη φυλης υπογεια αν οι συνθηκες αλλαξουν.Να μια δονηση που εκκρεμει.Εχεις δικιο σε ολα κι εχεις και γνωσεις περι οπλων ιδιαιτερα καλες.Δεν μου διεφυγε αυτο . Μη νομιζεις οτι δεν μου διαφευγουν αλλα.Η δυτικη μπαρουφα της ευημεριας διωχνει παιδια πολλα που θελουν το ευ εν τω πολλω και καταληγουν στο πολυ χωρις το ευ.Πρεπει να αντιστραφει αυτο αμεσως.Η Αθηνα κοιταζει τα χερια αν.....Θα ?? Αν οχι θα το παει μεχρι να.....

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δημήτρη, σας ευχαριστώ και για τα λόγια σας και για τη δική σας ευπρέπεια και ευγένεια παρά τις όποιες διαφορετικές γωνίες που βλέπουμε τα πράγματα και εύχομαι να βγείτε αληθινός. Ούτε διαφωνώ για την ανάγκη αξιών. Απλά, πιστεύω πως γρηγορότερα μπορείς να επιδιορθώσεις μια οικονομία, από το να αλλάξεις νοοτροπίες δεκαετιών. Και το δημογραφικό δεν περιμένει. Τώρα, αν η Ελλάδα καταφέρει να βρει έναν ηγέτη εμπνευσμένο, που θα μπορεί και να εμπνέει και να αλλάξει και νοοτροπίες, ακόμα καλύτερα. Σας ευχαριστώ και πάλι για τους διαλόγους και σας χαιρετώ.

      Διαγραφή
  7. Σαββα,
    Διαφωνῶ. Τό ΝΑΤΟ ἐνδιαφέρεται εὐθέως καί γιά τήν συρρίκνωση τῆς Ἑλλάδος πολιτισμικῶς καί γεωπολιτικῶς -καί πληθυσμιακῶς (ἤ μήπως ὁ Σόρος δέν εἶναι πολιτικο-οἰκονομικό ὄχημα τοῦ ΝΑΤΟ); Ὅπως ἐνδιαφέρεται τό ΝΑΤΟ, καί γιά τήν ὅμοια συρρίκνωση τῆς Σερβίας. _ Τά Σκόπια ὡς Μακεδονία-μαιμοῦ, θά ἀρχίσουν νά ἀντικαθιστοῦν τήν Ἑλλάδα. Πολιτισμικῶς (meltingpot society) γεωγραφικῶς, γεωπολιτικῶς, ἐν τέλει ἄρα, καί στρατιωτικῶς.
    [Διότι, Τυχαῖο εἶναι, πῶς μᾶς "δούλευε" ὁ Νίμιτς; Γιατί πιά τόση ἐπιμονή του, τόσα χρόνια γιά νά δώσουμε τό ὄνομα Μακεδονία...;]
    Παράλληλα, θά μειώνεται καί θά ἀσφυκτυᾶ καί ἡ Σερβία, μέχρι νά ὑποταχθῆ καί νά ἐπιτρέψῃ νά ἀλλοιωθῆ ὁ πληθυσμός της.
    Μήν εἴμαστε ἐθελοτυφλοῦντες: Γιά τό 90% τοῦ ΝΑΤΟ, Ὀρθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ἴσον Ρωσία, ἄρα ἐχθρός! Καί γιά τό μεγαλύτερο μέρος τοῦ δυτικοευρωπαϊκοῦ τμήματος τοῦ ΝΑΤΟ (50-60%;) Ἕλληνες ἴσον λαός κακῶς ὑπάρχων ἀκόμα (ἄλλο τί λένε).

    ΥΓ. Ὁρισμένοι "δυτικοί", ἀκοῦνε Ὀρθοδοξία καί νομίζουν ὅτι θά τούς φάῃ Ρωσική ἀρκούδα. Ἔτυχε νά δῶ ἀντικομουνιστικό σποτάκι τῆς TV τῶν ΗΠΑ των ἀρχῶν τοῦ 1960, καί ζούμαρε στούς .....ὀρθόδοξους σταυρούς καί τρούλους τοῦ Κρεμλίνου, καθώς μίλαγε ὁ ἐκφωνητής κατά τοῦ "ἐχθροῦ τῶν ΗΠΑ καί τῆς εὐμάρειας τῶν Ἀμερικάνων".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνώμη για την παρέμβαση, η συζήτησή σας είναι πολύ καλή. Ο Κυριάκος μάλλον δεν θέλει να κυβερνήσει και αυτό φάνηκε, αντιγράφω ένα σημείο από την συζήτηση για την αυτοδιοίκηση:

    Τα άμεσα μέτρα για την Αυτοδιοίκηση με ιδιαίτερη αναφορά στα ΣΔΙΤ και τη συνεργασία των δήμων με ιδιώτες στην καθαριότητα, έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε τα μέτρα που θα λάβει και μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ με στόχο το «μικρότερο επιτελικό κράτος και τους ισχυρότερους δήμους» θα είναι...
    http://www.aftodioikisi.gr/politiki/k-mitsotakis-gia-aftodiikisi-idou-ta-amesa-metra-ne-se-idiotes-stin-kathariotita/
    Ακόμα και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ έχουν αντιδράσει, χωρίς να τους ρωτήσει βάζει ιδιώτες, όπως έκανε τώρα ο δήμαρχος στο ηλεκτρολογικό και προσπάθησαν να χρεώσουν τις λάμπες πανάκριβα. Βεβαίως οι συνδικαλιστές αντέδρασαν και σταμάτησε η αγορά (ψάξτε το). Αν δείτε στο κλάδεμα των δέντρων στον δήμο Αθηναίων πόσα χρέωνε ο ιδιώτης και πόσα κόστισε με τους υπαλλήλους του δήμου θα τρελαθείτε, η διαφορά κόστους είναι μεγάλη. Ο ιδιώτης παίρνει τα πολλαπλάσια.
    Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Χωρίς να κοστολογήσει θέλει να παραχωρήσει ή πουλήσει υπηρεσίες σε δικά του άτομα. Όλος ο Δήμος Αθηναίων είναι συριζα, τον έχασε η νδ, ακόμα και οι συνδικαλιστές της τον κατηγορούν.
    Έτσι θα κυβερνήσει; με χάρισμα των υπηρεσιών σε ιδιώτες για να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη; δεν ξέρει ότι δεν έχουμε άλλα χρήματα; μας ήπιαν το αίμα μας όλοι τους, συριζα-νδ-πασοκ-ποτάμι που ψήφισαν το 3ο φαρμακερό μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κελλυ αν κυβερνησει κι αυτος μετα τον αλλον χαθηκαμε.Δεν θα αλλαξει ποτε κατι εδω.Μην απελπιζεσαι .Θα βρουμε καποιον.Εως τοτε θα μετραμε χαλασματα.

      Διαγραφή
  9. Ο τσιπρας, πεπραγμενα:
    1. Καθυστερησε την ανακαμψη της οικονομιας στην χωρα. Αντι να εχουμε αφετηρια αναπτυξης το 2015 θα έχουμε μολις φυγει η κυβερνηση. Αντιλαμβανομαι καποιοι έχουν διαφορετικες οπτικες για την οικονομια, αλλα, ας δουμε μονο τα νούμερα αναπτυξης της οικονομιας.
    2. Καθυστερησε και καθυστερει μεχρι την πτωση της η κυβερνηση την αλλαγή της νοοτροπιας στην οικονομια και πολιτικη και στους πολιτες της χωρας. Αντι να συζητουμε ποια στρατηγικη χρειαζεται για την επανοδο της χωρας, συζηταμε, πως δεν θα μπορουν ξενοι φοιτητες να ερχονται στα ελληνικα πανεπιστημια (σαν παραδειγμα).
    3. Προσφυγικο. Αποδυναμωσε με οποιον τροπο την αποτρεπτικη στρατηγικη της χωρας και εφερε την χωρα σε δυσκολη θεση για τα επομενα χρονια.
    4. Σκοπιανο: Εθεσε σε δυναμικη ολα τα επιχειρηματα των σκοπιανων ωστε να αποδυναμωσει την θεση της χωρας. Διαβασαν οι βολευτες του συριζα ολη τα ιστορικα ντοκουμεντα και αποφανθηνσαν. Οι αγραμματοι και αξεστοι.
    5. Και οτι αλλο που μπορει να μας βλαψει..

    Προσωπικα, για ανθρωπους οπως ο Τσιπρας, πιστευω χωρις να εχω αποψη, οτι εχουν μισος απεναντι στον πατερα τους. Ειναι το ψυχολογικο τους. Ολη τους η πορεια, ειναι μια αντιδραση στον πατερα τους. Γι υτο μονο μπορουν να αντιδρασουν και οχι να δρασουν.

    Καλη δυναμη, γιατι καλη συνεχεια δεν το βλεπω πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ενορχηστρωτης και Μεγας Επιβλεπων της ολης καταστασεως στην οποια ζουμε ειναι ο Μπουταρ Αγας με υπαρχηγο το Καμιν μποι απο το μπρουκλιν. Ολοι οι αλλοι ειναι κολαουζα για να συντηρειται το προπετασμα καπνου και να ταιζουν το ποπολο σανο σε μεγα δοση μια μπαλα την ημερα. Ο σκοπος ειναι να μας συντηρουν στη τρελη χαρα οτι ειμαστε τυχεροι που ζουμε στο κοσμο της πλεριας Λιμπεραλ ελευθεριας. Να καπως ετσι.

    https://uploads.disquscdn.com/images/76ec66c853be353a39f9eee200fc97a5c3a7028c56c42eabf1cc9e7f92d838b4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τόσες χιλιάδες λόγια, τόσο σάλιο, τόση φλυαρία, τόσος αέρας φρέσκος.Με ποιο πρακτικό συμπέρασμα; Με ποια κοινή συνισταμένη και οδηγό σωτήριας δράσης; Το τίποτα! Μια πελώρια φούσκα καφφενειακής αερολογίας: Η μόνιμη ρωμαίϊκη παρακμειακή παραγωγή, ανεγκέφαλου κομπλεξικού ναρκισισμού.
    Εκτός από την σωστή (αλλά προληπτικά ανολοκλήρωτη) διάγνωστη του Αλεξανδρινού Σωκράτη, ποιός πρόσθεσε και ένα προσάρτημα εποικοδομικής σκέψης στην σωστή (πλήν συγκρατημένη) ιστορική ανάλυσηη Καλεντρίδη; Κανείς!
    Σε τελευταία ανάλυχη ο Ελληνισμός βουλιάζει, πνίγεται, αυτοκτονεί σέ ένα σάπιο βάλτο ανεγκέφαλης και άβουλης ακατάσχετης φλυαρίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, κύριε Αστέριε, πάλι παραπονούμενος βλέπω... Θα μπορούσα να σας ρωτήσω τι νομίζετε ότι προσφέρατε εσείς. Θα μπορούσα να σας ρωτήσω, μιας που μιλάτε για παρακμειακή ρωμαίικη παραγωγή, σάλια, κλπ, εσείς, υποθέτω με αρχαιοελληνικό πνεύμα, τι από το "τις αγορεύειν βούλεται", μάθατε; Μάθατε κάτι από το "πάταξον μεν, άκουσον δε;". Mάθατε τίποτα από τη σωκρατική καρτερία; Λοιπόν, για να σας δείξω τι έμαθα εγώ, σας λέω ότι δεν ήρθα για να χαλάσω το "στέκι" σας, ούτε για να σας εμποδίσω να χαίρεστε το ιστολόγιο και ούτε για να σας ανεβάζω την πίεση. Είμαι και γω μαθημένος αλλιώς σε άλλα στέκια και εκεί θα γυρίσω και θα είμαστε και οι 2 ευτυχείς. Οπότε σας εύχομαι λοιπόν, καλή συνέχεια, καλή δύναμη και καλή λύση των προβλημάτων.

      Διαγραφή
    2. Ουρακουλουμ
      Μην αποχωρεις .Ας αποχωρησει αλλος.Σε τελικη αναλυση κανει οτι κανεις .Τι αλλο κανει εδω ? Σκαβει η πολεμα ? Μεσα στα χιλιαδες λογια ειναι και τα δικα του.Αλλα λεει για των αλλων. Χαζος ειναι να πει για τον ιδιο ?? Κανε οτι θελεις.Ομως δεν στεκει ολο.

      Διαγραφή
  12. Παραπλανητικό αρθρίδιο που θολώνει τα νερά.
    Οι Κοτζίας και Τσίπρας είναι υπερήφανοι για αυτό που υπέγραψαν. Πάντα το όνειρο της αριστεράς ήταν να αντιτίθεται και να προδίδει τα εθνικά όνειρα των Ελλήνων εθνικιστών γιατί τους θεωρεί όλους φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε. Τοξοτη. Βλεπω οτι εισθε κατα των λεξεων (λογια) ως πρωτη υλη των ιστολογιων. Θελετε δραση. Μαζι σας. Μονο που πρεπει να μας πειτε τι ειδους δραση προτεινετε, της καραμπινας, της βαρυοπουλας, του μολοτωφ, για να μη βγουμε στους δρομους και μοιαζουμε σσαν τσιγκανειρο σε γαμο. Αναμενομεν οδηγιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Αχοι
      Εχεις πολυ περισσοτερο μυαλο απο μενα...κανει κρα κρα...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.