7/6/18

New York Times: «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα - Γιατί οι Έλληνες που φεύγουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή

«Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση» γράφει η αμερικανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Και ακόμη φεύγουν»
Σε εκτενές δημοσίευμα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στους Ελληνες οι οποίοι μετανάστευσαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, και δεν κάνουν σχέδια να επιστρέψουν.
«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Οταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, προσπαθείς να βρεις όνειρα αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο Κωνσταντίνος Κακογιάννης, ένας από τους πολλούς Ελληνες μηχανικούς που έφυγαν για το Ντίσελντορφ τα τελευταία χρόνια.
«Ενώ η Ευρώπη βγαίνει τελικά από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, μια από τις μεγαλύτερες εξόδους από χώρα της ευρωζώνης. Και ακόμη φεύγουν», γράφουν οι New York Times, σημειώνοντας ότι ανάμεσά τους είναι γιατροί, τεχνικοί, αρχιτέκτονες και άλλοι ικανοί επαγγελματίες, όπως και άνθρωποι που αποφοίτησαν πρόσφατα και αναζητούν δουλειές στη βόρεια Ευρώπη.
«Πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ένα νέο οικονομικό σχέδιο για την Ελλάδα και κάλεσε τους Ελληνες να επιστρέψουν για να βοηθήσουν να ξαναχτιστεί η χώρα», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Παρόλα αυτά, για πολλούς Ελληνες που διέφυγαν, η αισιοδοξία φαίνεται πρόωρη. Το ένα πέμπτο των Ελλήνων παραμένει στην ανεργία και το μέγεθος της οικονομίας είναι ακόμη μικρότερο σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία», αναφέρει ακόμη, σημειώνοντας ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία που σκιάζει το μέλλον το ευρώ, μπορεί να υπονομεύσει την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα.

«Το πρόγραμμα τελειώνει, αλλά όχι και τα προβλήματα»

«Οταν μια οικονομία έχει καταστραφεί, χρειάζονται πολλά χρόνια για να ξαναχτιστεί», δηλώνει ο Βασίλης Καπόγλου, που ίδρυσε την ένωση Ελλήνων μηχανικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αφότου έφυγε από την Ελλάδα το 2013. «Το πρόγραμμα μπορεί να τελειώνει, αλλά δεν τελειώνουν τα προβλήματα που έδιωξαν τους ανθρώπους», συμπληρώνει.
Σήμερα, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία εκτιμάται ότι 130.000 Ελληνες καλύπτουν θέσεις εργασίας στην τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες όπως και σε τράπεζες, νοσοκομεία και φαρμακεία. Τόσοι πολλοί Ελληνες έχουν εγκατασταθεί στο Ντίσελντορφ τα τελευταία χρόνια, που ευδοκιμεί μια μικρή Αθήνα εκεί, περιγράφει το δημοσίευμα. «Κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό υπάρχουν ελληνικές ταβέρνες και καφέ, γεμάτα με νέους Ελληνες που πίνουν φραπέ και καπνίζουν στριφτά τσιγάρα, μια σκηνή που θυμίζει οποιαδήποτε αθηναϊκή πλατεία».
Στην πρώτη γραμμή της μετανάστευσης, που συνεχίζεται, είναι μηχανικοί. Αν και οι επενδυτές δείχνουν ανανεωμένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, οι κατασκευές και τα πρότζεκτ που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την τεχνολογία ακόμη πασχίζουν να ανακάμψουν.

«Καμία ανάπτυξη στην Ελλάδα»

«Οι μηχανικοί συνδέονται με την ανάπτυξη μιας χώρας», δηλώνει η Μάρθα Ουζουνίδου, χημικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, που πήγε στο Ντίσελντορφ τον περασμένο Οκτώβριο. «Ομως, δεν συμβαίνει καμία ανάπτυξη στην Ελλάδα», συμπληρώνει.
Οι μηχανικοί που μένουν πίσω συνήθως υποστηρίζονται από τους γονείς τους, ή βρίσκουν δουλειές με λιγότερα χρήματα, αναφέρει ο κ. Καπόγλου. Σε ένα καφέ, το προηγούμενο Σάββατο, καλωσόρισαν πολλούς «νεοφερμένους» Ελληνες στο Ντίσελντορφ. Ανάμεσά τους ήταν τουλάχιστον 5 μηχανικοί που μετακόμισαν εκείνους τους τελευταίους μήνες και γρήγορα βρήκαν δουλειά. Το «κλαμπ» πλέον αριθμεί σχεδόν 900 άτομα. «Οι Γερμανοί μας καλωσόρισαν. Θέλουν ανθρώπους με υψηλή ειδίκευση», αναφέρει ο κ. Καπόγλου.
Αυτό είναι ειρωνικό για τις οικογένειές τους, πίσω στην Ελλάδα. Πολλοί Ελληνες κατηγορούν την Ανγκελα Μέρκελ για τα δεινά τους, παρατηρούν οι New York Times. Ομως, οι Ελληνες που έφυγαν είναι περισσότερο θυμωμένοι με τη δική τους κυβέρνηση, η οποία, λένε, επί χρόνια διαχειρίστηκε λάθος την οικονομία, αποτυγχάνοντας να βάλει τέλος στη διαφθορά, να περιορίσει το Δημόσιο ή να «ζωντανέψει» τις επενδύσεις, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.
Ο κ. Κακογιάννης, μηχανικός που έφυγε μαζί με την σύντροφό του από την Ελλάδα, αντιστάθηκε σε αυτή την απόφαση έως το 2016. Πριν από αυτό, έκανε τρεις ερευνητικές δουλειές με τις οποίες μετά βίας πλήρωνε το νοίκι. Παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς του, έστειλε βιογραφικά στο εξωτερικό και σύντομα του πρόσφεραν δύο δουλειές στη Silicon Valley. Προτίμησε μια θέση στο Ντίσελντορφ, για να είναι πιο κοντά στην Ελλάδα.
Η σύντροφός του, Καλλιόπη Ράπτη, είχε εταιρεία διαδικτυακής εκμάθησης γλωσσών στην Ελλάδα. «Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για την παροχή βοήθειας σε μικρότερες επιχειρήσεις, περνούσε τον μισό χρόνο της με τη γραφειοκρατία και τους φόρους που άλλαζαν. Για να γίνει η καταχώρηση της εταιρείας της στη Γερμανία, όταν εγκαταστάθηκε εκεί, χρειάστηκε πέντε λεπτά σε μια διαδικασία που έγινε διαδικτυακά», αναφέρει το δημοσίευμα. «Στην Ελλάδα, ήταν ένα χάλι. Στη Γερμανία, η προσέγγισή τους είναι “Αν σε βοηθήσουμε να βγάλεις λεφτά, θα πληρώσεις φόρους”», περιγράφει η ίδια.

Οι δυσκολίες

Βέβαια, παρότι πολλοί Ελληνες σχεδιάζουν να κάνουν καριέρα ή και οικογένεια στη Γερμανία, η μετάβαση δεν είναι πάντα εύκολη. Ο βροχερός καιρός του Ντίσελντορφ, η δυσκολία να κάνουν Γερμανούς φίλους, ή ακόμη και να μάθουν τη γλώσσα, μπορεί να τους «ζορίσουν». Για να μην μιλήσει κανείς για τη νοσταλγία για την πατρίδα, τα διαλυμένα όνειρα αλλά και τη σταδιακή αποδοχή ότι οι ζωές που ήθελαν να φτιάξουν στην Ελλάδα μπορούν να υπάρξουν μόνο σε άλλες χώρες.
«Ο κ. Καπόγλου και η σύζυγός του, Κατερίνα, είναι ανάμεσα στους λίγους που μπορεί να τολμήσουν να επιστρέψουν. Αν και έχουν ελάχιστη πίστη στην ελληνική κυβέρνηση, ποντάρουν στο ότι μπορούν να μετατρέψουν σε μια επικερδή επιχείρηση την πείρα τους και την επαφή με διεθνείς επιχειρήσεις στη Γερμανία. Σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια συμβουλευτική εταιρεία, για να προσελκύσουν Ρώσους και Κινέζους επενδυτές για κατασκευαστικά πρότζεκτ. Ομως, μπορεί να πάρει χρόνια, ή ακόμη και άλλη μια γενιά, προτού τους ακολουθήσει ένα κύμα», σημειώνουν οι New York Times.
Χαρακτηριστικό αυτό που λέει ο κ. Κακογιάννης. Παραδέχεται ότι η μητέρα του τον πιέζει να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Να γυρίσω σε τι; Στο να μην έχω δουλειά και μέλλον;», της απάντησε. Με τη σύντροφό του, κ. Ράπτη, σχεδιάζουν πλέον να αποκτήσουν παιδί, αλλά όχι στην Ελλάδα όπως θα ήθελαν οι γονείς τους. «Στη Γερμανία, έχουμε ελπίδα για το μέλλον, όπως θα έχει και το παιδί μας», εξηγεί η κ. Ράπτη.
Πρώτο Θέμα

35 σχόλια:

  1. δυστυχώς όταν μια χώρα είναι βουτηγμένη στην βρώμα , στην μίζα , στην αναξιοκρατία , στην λαμογια και δυστυχώς με ανύπαρκτη δικαιοσύνη οχι γιατί δεν μπορούν οι δικαστικοί να απονείμουν δικαιοσύνη αλλά επειδή το κάθε κυβερνών κόμμα τους θέλει υποχείριά τους , ε. μ αυτά και μ αυτά δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας .... εκτός και αν ξεπηδήσουν "τρομοκράτες" του λαού και πάρουν φαλάγγι και καθαρίσουν μερικούς απ αυτούς , ίσως αλλάξουν τα πράγματα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεῖτε τήν ἀνάρτηση καί τό σχόλιό μου, εἰς https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/06/blog-post_270.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι μονο ονειρων...αλλα και κανονικο νεκροταφειο...σωματων...με αρκετη βοηθεια εξ Αμερικης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ελληνες που φεύγουν είναι ιδιώτες...αγγλιστί γνωρίζετε πως μεταφράζεται.
    Είχαν όλοι μια μονιμη απάθεια στα πολιτειακά(κατα Πλάτωνα και Αριστοτέλη)
    Κοίταζαν μονο τα παιδιά τους,μονο την οπτική τους,τα πάθη τους,ανευ ΟΜΟΝΟΙΑΣ γίνεται ποτε κάτι δημιουργικό;
    Κέννεντυ:Μην Ρώτας τι έκανε η Αμερικη για σας αλλά τι κάνατε εσείς για την ΑΜΕΡΙΚΗ(ΠΑΤΡΙΔΑ)
    ΚΑΙ ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ
    ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ:ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ..ΟΥΚ ΕΛΛΑΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ...
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ;
    ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΙΑΣΤΙΚΕ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ...
    ΠΙΥ ΧΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ(sic.)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι από αυτούς που έφυγαν για το εξωτερικό. Ποιός είσαι εσύ που ξέρεις αν έκανα και τι έκανα για την πατρίδα;

      Διαγραφή
    2. Είστε και Λάθος και "τυφλός". Το παράδειγμα σας με τον Κέννεντυ ΑΣΧΕΤΟ! Καλά κάνουν και φεύγουν, κρίμα που γέρασα και δεν "μετρώ ηλικιακά" για θέση εργασίας στο εξωτερικό...θα είχα ήδη φύγει. Η Αναξιοκρατία, ή μη ύπαρξη Ισοπολιτείας, Ισονομίας και η ΛΑΜΟΓΙΑ είναι τα ΑΙΤΙΑ της μεγάλης φυγής. Δεν είναι η "οικονομική κρίση" ή τουλάχιστον δεν είναι στις κύριες και βασικές αιτίες, αφού οι θέσεις "απασχόλησης" εξειδικευμένων ανθρώπων, ήταν πάντα (και πρίν κρίσεως) μηδαμινές στη χώρα μας. Και ήταν μηδαμινές, λόγω των κύριων αιτίων που προανέφερα. Αυτή είναι κατα την προσωπική μου γνώμη η αλήθεια!

      Διαγραφή
  5. Προφανώς είναι μέντιουμ 😂 τα βλέπει όλα στη μαγική σφαίρα 😂😂
    Βρε ουστ που θα μας πεις τι έκανε και τι δεν έκανε κάποιος για την Ελλάδα . Για τον εαυτό σου να μιλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο “Tasos Psyllas”, έτσι! Πέστα του τού καφενόβειου ξερόλα, πέστα του. Από κάτι τέτοιους βγαίνουν αυτοί που βγαίνουν και απομυζούν την χώρα. Δεν ξέρει ούτε πώς να γράψει ΠΙΑΣΤΙΚΕ (στη φάκα) και κρίνει και μιλάει γιά ανθρώπους με περγαμηνές που μελέτησαν ειλικρινά, αγωνίστηκαν τίμια και έφυγαν πικραμένοι. Ούτε γύρω του δεν βλέπει ο ύπνος. Δεν βλέπει ότι ακόμα δεν γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει δύναμη γιά κάτι, δεν υπάρχει ούτε έλεγχος, ούτε καν μία προσπάθεια παρά μόνο να γραπώσουν την εξουσία. Δεν υπάρχει δύναμη ούτε από ειλικρινείς που διατείνονται ότι εργάζονται γιά καλύτερη φωνή. Έγραψα ένα ημαίιλ σε γνωστή “πρωτοβουλία” με νέους ανθρώπους και διεθνολόγο ιδρυτή που στις 25 Μαΐου μού είπε υπάρχει “δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής για όλους” και ακόμα να πάρω απάντηση όταν είπα, “Ναι, θέλω να συμμετάσχω, ποιός είναι ο τρόπος τής "διαδικτυακής συμμετοχής για όλους;"” Απλά δεν υπάρχει δύναμη, και δεν υπάρχει οργάνωση, όλα καταλήγουν να γίνονται γιά κάποιο “εφφέ”. Απλά δεν υπάρχει ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεο κανεις Ελληνας δεν μισει τα παιδια του.Ισως δεν εκφραστηκε καλα.Το θεμα ειναι πολυ μεγαλο.Αγκιζει τα θεμελια μιας πολιτειας..Δεν υπαρχει λογος εριδας εδω...ειδικα τωρα.Αν βρει ηρεμια η χωρα καλοπροαιρετα θα το συζητησουμε ολοι.Ειναι πικρο να φυγεις..και πικρο να μεινεις.Πιθανον νιωθει πικρα απ την φυγη...ιση με την δικη σου πουφυγες..Ασε τους χαρακτηρισμους ...ειναι σκληρο απο καθε πλευρα...Ας δουμε πως θα βαλουμε την μηχανη να δουλεψει..ολοι...μεσα εξω...Αν πχ..βγαλουμε πετρελαιο η αεριο...οχι ...αλαμουρα...παρτε ολοι εκτος ημων..ειναι πολυ πιθανον να γυρισεις...Αλλα να φτιαξουμε την χωρα...που με τους ....δοσαδες ..παρτα ολα...δεν φτιαχνει...Ξερεις η δικη σου φυγη...εγινε για .....μια....πισινα...μια πορσε....δεκα καπικια...Δεν μπορει να παει ετσι αλλο..να φυγεις εσυ για μια Φιλιππινεζα υπηρετρια..οκ ....??Παμε να κοψουμε τον ...χαβαλε..των ασκεφτων....να τελειωνουμε με δαυτους ολους...

      Διαγραφή
  7. «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα· για να γλυτώσουμε (αυτοί που μένουμε), τολμήστε και φέρτε μας «αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα» (έστω και με... φραντσάϊζ / δικαιόχρηση από την Βουλγαρία... χαχαχα!)

    "Don't let your dreams die - The world will kill them"

    «(Παιδιά,) μην αφήσετε τα όνειρά σας να πεθάνουν (στο εξωτερικό) - Ο (έξω) κόσμος θα τα σκοτώσει (και - μετά - θα τα φέρετε πίσω στην Ελλάδα για να τα θάψετε)»

    Ivan B - "Cemetery Of Dreams"
    mixtape: "Layers Of Reflection" (2016)

    οΟο

    «Όλοι θέλουν να πάνε στον (εργασιακό) Παράδεισο, αλλά κανένας δεν θέλει να (εργαστεί και να) πεθάνει (στο HELLadistan).»

    Joe Louis, 1914-1981, Αμερικανός πρωτοπυγμάχος· στην Ελλάδα τόκανε γνωστό (και) ο Xάρρυ Kλυνν (1940–2018)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι όπως τα λες είναι φίλε Δημήτρη Κ. "Ας δουμε πως θα βαλουμε την μηχανη να δουλεψει..ολοι...μεσα εξω…"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δική μου φυγή έγινε με μελέτη προσεκτική, με σκέψη πολύ, με οργάνωση επί δύο χρόνια, με όλα τα πιστοποιητικά, πτυχία, και χαρτούρα μεταφρασμένα επίσημα από το υπ. Εξωτερικών, και όχι γιά πισίνα, πόρσε, και καπίκια. Ποτέ δεν τα έφτιαξα αυτά! Τότε ήταν που όλοι μού έλεγαν “τι βλακεία κάνεις, η Ελλάδα πάει καλά, κανείς δεν πάει μετανάστης γιά δεκαετίες τώρα!” Εγώ απάνταγα “περιμένετε για καμιά δεκαριά χρόνια και ξαναμιλάμε”. ΕΓΙΝΕ ΟΠΩς ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΓΩ! Αλλά μελέταγα, εεε; δεν έλεγα μπλα-μπλα στα καφενεία! Είχα αποδείξεις με νούμερα (άντε, βάλε ότι είμαι και μαθηματικός). Σήμερα που γύρισα (κανά χρόνο) και κοιτάω να καταφάω την κάσα τής αθλιότητας από τα μέσα σαν το σαράκι, οι άλλοι βγαίνουν έξω. Όχι μόνο καλά κάνουν, αλλά και βοηθάω όσους θέλουν την βοήθεια μου. Γιατί; Γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίστασης και ένας είναι και αυτός. ΦΕΥΓΑ!

    Να μείνουν εδώ όσοι νόμιζαν ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι μιά θέση στο δημόσιο είναι εξασφάλιση και ότι το νάχεις σύνταξη είναι κατόρθωμα. Να πληρώνουν αυτοί τούς φόρους τώρα, αυτοί που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ γιά την Ελλάδα, αλλά μόνο γιά τον κομματισμό! Αυτοί οι απλοί Έλληνες, που αλήθεια είναι ποτέ δεν έκαναν προδοτικό κακό (όπως οι πολιτικοί) αλλά έκαναν την δουλιά τους, αυτοί που δεν διάβασαν ποτέ ένα άρθρο αλλά τώρα είναι όλοι στα blog και έχουν γνώμη, αυτοί που κοίταγαν ποιόν γνωστό έχουν και όχι τι αξίζουν τα παιδιά τους, αυτοί που έφευγαν νωρίτερα γιατί είχαν να ετοιμαστούν για φαγοπότια σε αρραβώνες, βαφτίσια, γάμους, σουβλατζίδικα, ταβέρνες, παραλίες, και πανηγύρια, αυτοί που γέμισαν αποτσίγαρα και σκουπίδια τον πράσινο αυτό τόπο από όπου περνούσαν, αυτοί που μού έλεγαν εμένα “ωχ βρε αδερφέ, άστα αυτά, έλα τώρα να πιούμε κανά ποτηράκι”, αυτοί που βγήκαν σύνταξη στα 52 και στα 49, αυτοί να πληρώσουν τον λογαριασμό τώρα. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ! Ξέρεις γιατί;

    Γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει, και μην περιμένεις αυτό που λες “Αλλα να φτιαξουμε την χωρα”. Ξύπνα, δες πραγματικότητα, όχι ευχολόγια! Ακόμα προχθές ένας συνταξιούχος μού σύστησε κάποιον τρίτον, και μόλις αυτός ο τρίτος έφυγε ξέρεις τι μού είπε ο συνταξιούχος με ένα θαυμασμό; “Ξέρεις ποιός είναι αυτός;” όπως το είπε, κόπηκα . . . “θα είναι κανάς επιστήμονας”, σκέφτηκα! “Ποιός”, τού λέω! “Ήταν (μού είπε) ο διευθυντής γραφείου τού ΠΑΣΟΚ τού νομού, τού τότε ΠΑΣΟΚ, επί Αντρέα, όχι τού τωρινού ΠΑΣΟΚ”! Τον κοίταξα με σοκ! Ακόμα φίλε μου σκέφτονται το ότι είσαι ή ήσουνα κάτι αν ήσουν κομματάρχης! Αυτούς που εγώ φτύνω, αυτός και πολλοί άλλοι ακόμα τούς χαιρετούν με αξία.

    Αν εσύ ήσουν γνωστός παιδεραστής (ας πούμε, γιά να το κάνω έτσι πολύ έντονα καθαρό) και όπου πήγαινες σε χαιρετούσαν με σεβασμό, και να ήθελες να κόψεις, δεν θα συνέχιζες να είσαι παιδεραστής; Αυτό έχει γίνει! Αυτοί είναι παιδεραστές και έχουν πηδήξει το παιδί (ακόμα) την Ελλάδα, και τυγχάνουν σεβασμού και αναγνώρισης! Γύρισες εσύ ποτέ την πλάτη σε κανέναν; Ο άλλος; Έφτυσες κανέναν με τον τρόπο σου; Όχι, θες να το κάνουμε όλοι μαζί!

    Εγώ, πέρυσι πήγα συνάντησα φίλο σε παραλία, περνούσε από κει με τα πόδια γνωστός πολιτικός τής περιοχής, φωνάζω δημόσια, με φωνή, στον φίλο μου “καλά ρε συ, εδώ βρήκες να μέ φέρεις, σε σκουπιδότοπο;”, και μού λέει “πού βλέπεις τα σκουπίδα;”, και τού λέω “δεν βλέπεις τον μαριόλη τον (όνομα) τον πολιτικό;” Και υπόθεσε τι έγινε! Άνοιξε βήμα ο πολιτικός και εξαφανίστηκε, αλλά μού τάψαλλε και ο φίλος ότι δεν μιλάμε έτσι και αυτή δεν είναι συμπεριφορά!

    Ναι, αυτό που είπες! Δεν θα ξαναχαρακτηρίσω! Αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε τεο τι δεν καταλαβες ??? Δεν πλουτισαν καποιοι εδω για προσωπικο οφελος...πισινα...πορσε...Φιλιππινεζα...για να φαληρισουν την χωρα....να φυγεις εσυ ???? Αυτο ειπα...η φυγη σου εγινε γιαυτα τα ευτελη....εδιωξαν εσενα κι αλλες 500.000 ...για μια βιλα οι ξελυγωμενοι απ την λυγουρα ....αρχοντοχωριατες...!!! Εδειωξαν τα παιδια του κοσμου για να κομπαζει η καθε βλαχα ποσα λεφτα εχει ...!!! Το επιασες..??Αν δεν το ειπα καλα σορυ...

      Διαγραφή
    2. Ενα παραξενο...Εχεις δικιο σε ολα...!!!......το δικιο ειναι δικιο..!! Εεεε ας παμε να τα φτιαξουμε ολα ...να παρει !!! Ολοι εχουμε πικρες....κανεις δεν θελει πια λιγο ..γλυκο ??? Αυτος που θαυμασε το..λαμογιο...που λες...δεν ξερει τι ειναι καλο και τι κακο..δεν εχει μαθει το καλο....που να το μαθει ?? Αυτο του ειπαν πως ειναι το καλο....νασαι δουλος στον τυρανο για ωφελος ψιχουλα ατομικο..και στα ...αυτα μας ολα..Παμε να το φτιαξουμε ολο...παραγινε....Αν δεν ελθει μαζι μας....θα χασει τα παντα....συντομα...θα φαει τετοιο αγγουρι τουρκικο που θα τρεχει στην Ασια..... Θαρθει...να ξερεις.....συνηθως αυτοι κουρνιαζουν οπου διαισθανθουν δυναμη..να ανατελει......Παμε για την ....ανατολη της χωρας....ουτε χρονο εχουμε πολυ...ουτε υπομονη αλλη.. Δεν εχω σκοπο να πεθανω μεσα στην ντροπη.....Εσυ ?? Οι αλλοι ??

      Διαγραφή
  10. Το τι γινεται εδω στην Ελλαδα αγαπητη New York Times αστο. Τα οποιαδηποτε προβληματα μας θα τα λυσουμε εμεις. Οι Ελληνες παντα ειχαν και θα εχουν μυαλο. Εσεις να κυταξετε να δειτε τι θα κανετε γιατι οπως σας ειπε ο Sheldon Cooper to MIT σημερα ειναι κατι λιγο παραπανω απο ΙΕΚ. Τις δεκαετιες του 50 και 60 ηταν γεματο απο Πρυτανεις σχολων και Καθηγητες Ελληνες και σας φιαγναμε και μερικα Νομπελ. Αντε γεια και ασχοληθειτε με κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Theo, η αλήθεια είναι πως η εξέλιξη της Ελλάδας φαινότανε από τα τέλη του 1980 (στους μυημένους), από τα τέλη του 1990 και σε όσους είχανε ενδιαφέρον και ενημερώνονταν με ανοικτή σκέψη και μετά το 2006 σε όποιον απλά άνοιγε τα μάτια του. Μακροπρόθεσμα, ίσως, η ταλαιπωρία που ζούμε να αποδειχθεί σωτήρια. Σαν τον εμφραγματία που ΕΦΟΣΟΝ επιβιώσει, λογικά αλλάζει τρόπο ζωής και σκέψης... Αρκεί λοιπόν να επιβιώσουμε και να αντλήσουμε τα απαιτούμενα συμπεράσματα. Η προσωπική μου εκτίμηση πάντως είναι ότι οι πιθανότητες να επανέλθουμε δριμύτεροι δεν είναι ευνοϊκές... Πιστεύω ότι τελικά μυαλό θα βάλουμε μόνο όταν επέλθει καταστροφή ανείπωτη έως βιβλική... Άλλωστε και η ιστορία μας ενισχύει αυτό το σενάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμπιλονιαν σχεδον ...εξοχος.Ειναι νομος...δεν υπαρχει κακο που να μην ειναι και ...καλο.Ειναι πολυ πιθανον να γινει βιβλικη καταστροφη....αν δεν επιδεχεται αλλη θεραπεια....ενα σοκ ...ειναι πιθανον να δεις τις εκκλησιες τιγκα....χωρις κομμωτηριο και συνολακια...ειναι πολυ πιθανον να μην εχουν θαμωνες τα καφε για φρεντο....να δεις ματια γεματα φοβο...ειναι πολυ πιθανον πια....Αλλα θα αλλαξουμε ....Ειμαι αισιοδοξος ειδικα αν σηκωσουμε τον....κωλο απ το αφρολεξ...Εχουμε μια χολερα πρωτα να διωξουμε .....Ας την κανουμε....Πουφφφ....
      Και θαναι και ..δικαιο.....αφου μας επιασαν τον ...πωπο ας κοψουμε το χερι ....τους.. να το φανε οι ξελυγωμενοι....ολο....

      Διαγραφή
  12. Βλέπεις "Δημητρ άκι Κ" τι σού λέω; Ο Ahoy όχι μόνο με βγάζει σωστό, όχι μόνο λέει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και καλά κάνουμε που πληρώνουμε, αλλά υπερηφανεύεται και κάνει το ένα Νόμπελ "μερικά" ακριβώς γιατί μάς βλέπει τόσο μικρούς που ένα Νόμπελ είναι κάτι το μεγάλο! Και αγνοεί Φλέμινγκ, Παστέρ, Τέσλα, Καντόρ, και λοιπούς, γιατί "εμείς είμαστε και κανένας άλλος". Βλέπεις; Τι σού έλεγα; Άντε τώρα εσύ να φτιάξεις Ελλάδα και με τούς μέσα και με τούς έξω. Καλά . . . ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το New York Times και το MIT. Πρόκειται γιά ηλιθιότητα, εξ ού και η κατάντια τής Ελάδας μας! Είπα εγώ πουθενά ρε παιδιά ότι ήμουνα Αμερική; Χα, ναι, η σωτηρία θα έρθει από μέσα όπως με τον Ρήγα Φεραίο τον . . . Βελεστινλή! Αμέεεεεε, πώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Babylonian τα λες καλά. Και ευχαριστώ που ξανάφερες το θέμα σε track από τις προσωπικές επιθέσεις που είχε αρχίσει, φεύ ως συνήθως, να παρεκτρέπεται. Υπάρχει και ακόμα μιά λύση Babylonian . Είναι οι γενεές. Αν δεν μάς την κάτσουν την βάρκα με κάτι Τούρκικες δικαιολογίες, η λύση είναι οι γενεές. Κια κάποιοι το ξέρουν αυτό, και γι’αυτό μιλάνε γιά 2050 ή 2060 κλπ. Τα πράματα γιά όσους μελετάνε πραγματικά, ενάντια στο άγχος και τις υποχρεώσεις τής καθημερινότητας, είναι πολύ απλά. Οι μελέτες κρατάνε πολύ καιρό, πάρα πολύ καιρό, αλλά τελικά, αν είναι αληθινές, καταλήγουν σε μιά απλή κατανόηση ενός συστήματος και τής λειτουργίας του. Εσύ, και πολλοί, μιλάτε ότι “τελικά μυαλό θα βάλουμε μόνο όταν επέλθει καταστροφή”. Και περιμένετε μιά τέτοια καταστροφή ή επανάσταση ή θεϊκή παρέμβαση βασισμένη σε προφητείες, αλλά . . . επιτρεψέ μου, δεεεεεεε . . . !

    Επιστημονικά, τα πάντα στον κόσμο είναι δύο ειδών λειτουργίες, ή ροές ή συσσωρεύσεις. Γιά να καταλάβεις τι λέω, όσο τα λέω, έχε στον νου σου την μπανιέρα και το νερό από την βρύση (ή το στόμιο εκροής) ή ακόμα και την ταχυδρόμηση ενός γράμματος. Η αποστολή είναι ροή, αλλά δεν υπάρχει εκροή (παράδοση) αν δεν υπάρξει η κατακράτηση (συσσώρευση) στο ταχυδρομείο, όπου θα γίνει καταγραφή, ταξινόμηση, και διανομή. Ο κόσμος αυτός είναι μόνο ροές (Εισροές ή Εκροές) και συσσωρεύσεις. Το σύστημα, το κατεστημένο, είναι συσρρώρευση.

    Άκω τώρα το απλό πού πήρε περίπου μισό αιώνα να ξεκαθαρίσει. Μιά ροή είναι αδύνατον να μετρηθεί. Όταν το νερό ρέει, δεν μπορείς ποτέ να το μετρήσεις παρά μόνο αν μετρήσεις την συσσώρευση (μπανιέρα) σε δύο διαφορετικές στιγμές. Άρα, η συσσώρευση (μπανιέρα-ταχυδρομείο), δηλ. το σύστημα και κατεστημένο, είναι χρησιμότατη και είναι ο μοναδικός τρόπος γιά να ελέγξεις, μετρήσεις, τις ροές και να να καταγράψεις γνώση. Επίσης άκω, το νερό στην μπανιέρα δεν αλλάζει ποτέ, είναι αδύνατον. Η φύση του είναι να μην μπορείς να αλλάξεις το σύστημα, την μπανιέρα, εκτός αν επηρεάσεις τις ροές. Ακόμα και αν το νερό στην μπανιέρα εξατμίζεται, αυτό είναι εκροή. Δηλ. ένα σύστημα ποτέ δεν αλλάζει, μεταμορφώνεται, επηρεάζεται αφ’εαυτού παρά μόνο από τις ροές του.

    Άρα οι ροές είναι χρησιμότατες γιά να αλλάζει ένα σύστημα και ένα σύστημα είναι χρησιμότατο για να μετρούνται οι ροές έτσι ώστε να τις χρησιμοποιούμε γιά να αλλάξουμε μιά συσσώρευση, ένα σύστημα. Το πιό σπουδαίο είναι ότι η κατακράτηση, η συσσώρευση, (σκέψου εδώ το ταχυδρομείο) ενέχει καθυστέρηση, αδράνεια, και αντίσταση. Δηλ. αν ιδανικά το γράμμα που στέλνω έπρεπε να φτάσει σε σένα τώρα-αύριο, απρόσκοπτα, λόγω τής συσσώρευσης, τού συστήματος, τού ταχυδρομείου ενέχει από την φύση του καθυστέρηση, αδράνεια, αντίσταση. Αν τα κατάλαβες αυτά (και αν όχι ξαναδιάβασε ή ξαναρώτα) αυτό που περιμένετε, δηλ. να αλλάξει ένα σύστημα με καταστροφή δεν πρόκειται να γίνει. Κάθε καταστροφή συστήματος δεν αλλάζει το σύστημα, απλά καθυστερεί την αλλαγή ή τις ροές, ή ότι τελοσπάντων ό,τι γίνεται στο παρόν.

    Αλλαγή συσσώρευσης έρχεται μόνο με νέες ροές. Τέτοιες είναι η παιδεία, νέοι νόμοι, και φυσικά αλλαγή νοοτροπίας λόγω νέων γενεών. Και φυσικά μιά καταστροφή είναι νέα ροή, αλλά επειδή θα θες πάλι μιά νέα συσσώρευση, νέο σύστημα, γιά να ελέγξεις τις ροές, μιά καταστροφή θεωρείται “φτου και πάλι από την αρχή”. Πώς θα κάνεις ΠΧ. νέο σύνταγμα σε μιά καταστραμμένη χώρα όπου ο καθένας θα κοιτάζει να επιβιώσει, αν όχι να κάνει πλιάτσικο, ή να βρει καθαρό νερό ή μιά ασπιρίνη;

    Αυτοί που ξέρουν τα παραπάνω σάς λένε άλλα (αφού αυτές οι θεωρίες δεν μπορούν να ειπωθούν από μπαλκόνια), και μετά άλλα πάνε και κάνουν αφού οι σύμβουλοι που έχουν έρχονται με εργαλεία τέτοια πανεπιστημιακά. Κατάληξη, το χάσμα που βλέπεις γύρω σου είναι χάσμα γνώσης και εκπαίδευσης. Από αυτό γεννιώνται όλα τα άλλα, και το χάσμα μεταξύ πολιτικών και λαού, και η ανισότητα κατανομής τούς πλούτου, και το χάσμα στην λειτουργία μιάς δημοκρατίας, και βάλε.

    Παρατήρησε ΠΧ. τώρα τι θα γίνει από κάτω με τα σχόλια, και δες τι λέω. Όλα θα βγουν . . . εκτός από κανά ευχαριστώ γιά το μικρό αυτό τιπ γνώσης που γράφτηκε.

    Υπογραφή: Μιά Ροή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφετοντα πολυ Τεο οσα λες....πολυ καλα πολλα....ευχαριστουμε για τον ..κυμματισμο.Πατησες λιγο γκαζ....στο συλλογισμο της καταστροφης....εννοωντας βομβα Χιροσιμας..και προφητες....για να μην διαταραχθει ο συλλογισμος...Δεν μου λες....ο τρελος φοβος..για καταστροφη ....δεν αλλαζει την ροη ??? Αν δεν την αλλαζε..θα τον χρησιμοποιουσαν ποτε οι δυναστες....οι θρησκειες....οι τοκογλυφοι.....οι Σιωνιστες...( οπως λεει ο κ.Αχοι) ?? Πχ....πολεμος....πευτουν 100 βομβες..οχι πιο πολλες...Προσγειωνεσαι αποτομα με αρρωστο φοβο ...??? Η συσωρευση...αδρανεια...τι γινεται τοτε???Δεν ξερεις τι θα γινει αυριο...αν θα πεσουν αλλες..Δεν διαστελονται οι κορες των ματιων ..της συσωρευσης..που δεν πιστευε οτι μπηκε σε τοση επιταχυνση ....??? Ποση αδρανεια εχει ?? Ιση με την μαζα της....οχι ..?? Ναι αλλα ο φοβος..την κανει κοσκινο τοση μαζα...Η ενταση του τεινει στο απειρο....Μια καταστροφη δεν ειναι παντα ...Χιροσιμα...μπορει ναναι και ...βρασιμο στο ..μπρικι...μια νοσηρη....αμφιβολια....Αυτο λεμε κι εγω και ο Μπαμπιλονιαν..που αν δεις καλα τι ειπε....εχει αισιοδοξια..για συνεχεια της ζωης μετα.

      Διαγραφή
    2. Δεν αλλαζει την ροη ο φοβος ?? Μετρησε σε ηρεμια την πιεση σου...και ξαναμετρησε αν σου επιτεθει αρκουδα.....Τι λες ?? Αλλαξε ??.

      Διαγραφή
  14. Με την Νew York Times του αρθρου τη σχεση εχει ο Παστερ και η Φλεμινγκ Αγαπητε Κε Τεο; Το σχολιο ανεφερετο στο πολεμο που γινεται κατα της Ελλαδος απο τη Σιωνιστικη Αυτοκρατορια. Αναφορικα εις την λυση των προβληματων μας ανεφερθην εις τους Ελληνες τους πραγματικους, αυτο εννοω οταν γραφω ε με κεφαλαια. Οι κατοικοι της Ελλαδος δεν ειναι ολοι Ελληνες ουτε και του εξωτερικου. Αυτοι που ειναι παντως δεν εχουν αναγκη απο οδηγιες της Εσπεριας. Του μεγαλυτερου εχθρου της Ελλαδος. Αυτη τη στιγμη η Ελλαδα ειναι γονατισμενη αλλα οχι πεθαμενη. Δεν περιμενει παντως να την σωσουν διπλοματουχοι φιλολογοι του Καποδιστριακου οι οποιοι δεν γνωριζουν αρχαια ελληνικα ουτε διδακτορες του London School of Economics οπως η Βασω Παπανδρεου. Το *Μητρος τε και Πατρος και....* αναφερεται εις *τοις νουν εχουσι*. Μη το ξεχνας αυτο. Ηταν ευχαριστο που ερριξες πετρια στο τελμα να γινει κυμματισμος, να οξυγονωθει η λιμνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητε Δημητρη Κ. εισαι κινιτρο για μενα να πλησιαζω πληκτρολογιο. Εχεις καταφερει να βρεις ρωγμη στο ματριξ και να αναπνεεις καθαρο αερα. Οι περι ιδεολογιων, πολιτικων συστηματων και αλλα σχετικα εις τα οποια οι αγαπητοι σχολιαστες δαπανουν ατελειωτες ωρες για να σωσουν την Ελλαδα ειναι το τελμα. Το σχολιο του Κου. Τheo εδωσε μια αφορμη να γινει μια κουβεντα για το τι στο καλο σημαινουν οι εννοιες Ελλαδα, Ελληνικος Πολιτισμος, Επιστημες, Γραμματα και κυριως φΙΛΟΣΟΦΙΑ. Αυτα η Εσπερια ενθεν και ενθεν του Ατλαντικου τα εχει ισοπεδωσει και τα περασε και ενα καλο φρεζαρισμα. Ο επιβλεπων μηχανικος του εργου ωστε να μη φυτρωσει χορταρι στο χωραφι στον αιωνα τον απαντα ειναι η New York Times υποβοηθουμενη απο τις γνωστες εφημεριδες Λονδινου και Παρισιων. Ταπεινη μου γνωμη προς το σεβαστο ιστολογιο ειναι να μας δινει και τη δικη του γνωμη οταν αναρτα αρθρα απο αυτες τισ εφημεριδες γιατι στη πλειοψηφια τους ειναι υποβολιμαια και ανθελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ahoy πού είπα ότι NYT και το MIT έχουν σχέση με Παστέρ, Φλέμινγκ, κλπ; Αυτούς τούς ανέφερα επειδή πήραμε δυό Νόμπελ (και μάλιστα σε τι;) και τα λες αυξητικά “μερικά”, ενώ δεν θάπρεπε ούτε καν να τα αναφέρεις αν σκεφτείς τα επιτεύγματα άλλων, ξένων, που καθημερινά σώζουν ζωές. Άστο το παραμύθι, “όλο εμείς και κανένας άλλος”, κατάντησε κοροϊδία. Άστο και το σπούδασε εκεί, άρα είναι κατευθυνόμενος-η, πού έπρεπε να σπουδάσουν, Ρωσία ή Κίνα; Αυτά είναι που τα λέω επιχειρήματα καφενείου, τ’ακούς “Δημητρης Κ.”; Έλα εσύ τώρα και φτιάξε Ελλάδα και με τούς μέσα και με τούς έξω. Δεν καταλαβαινόμαστε σε ένα blog, φαντάσου τι θα γίνει με την οικονομία. Παράδειγμα,

    Babylonian έγραψα εγώ πουθενά ότι η ροή δεν επηρεάζεται; Το αντίθετο . . . δεν είπα ότι οι ροές είναι οι μόνες που επηρεάζονται και με αυτές επηρεάζουμε την συσσώρευση, αλλιώς δεν μπορείς να επέμβεις στην συσσώρευση;

    Διάβαζε Babylonian διάβαζε . . . Όπως σού τα είπα ακριβώς από πάνω βγήκαν! Αυτές είναι προφητείες, οι δικές μου, όχι οι τρέχα γύρευε ερμηνείες που τις αναμασάνε επί 1000 χρόνια χωρίς να σκέφτονται ότι “αν οι προφητείες ήταν να βγουν, τότε τι ρόλο παίζει η προσευχή, η παράκληση, η ασκητική, η προσπάθεια; αφού είναι να γίνουν τα πράγματα έτσι, τότε σε τι η προσπάθεια;”

    Ελλάδα . . . στο χαμηλότερο σημείο ever! Ααααχχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητε Κε. Theo δεν προσεξατε οτι εγραψα *σας φτιαξσμε μερικα Νομπελ^ αυτο δεν σημαινει οτι πηραμε εμεις μερικα Νομπελ. Αυτο σημαινει οτι οταν το ΜΙΤ ηταν κατω απο την επιροη Ελληνικων μυαλων παρηγαγε μελοντικους Νομπελιστες για αυτους. Τωρα που εχει επικρατισει ο πολιτισμος της Σιωνιστικης Εσπεριας ξερετε τι ειναι το ΜΙΤ;; Αφηνω τον Sheldon Cooper να σας πει. Κατι λιγο παραπανω απο ΙΕΚ. Οσο για την Ευρωπη καλλιτερα να το αφησουμε γιατι ειναι σκετη θλιψη. Η ειρωνια σας για Ρωσσια, Κινα ασφαιρη. Η Κινα εχει αφησει την Αμερικη χιλιομετρα πισω στη παραγωγη επιστημονων συμφωνα με Αμερικανικες μελετες. Καιρος να αρχισετε να μελετατε Κε. Theo και μη κρυβεστε πισω απο τσιτατα *κουβεντες καφενειου*. Το σκοταδι της Αγγλοσαξωνιας διαλυεται Κε. Theo και ερχεται με φορα η φωτεινη Ελλαδα και αυτο δεν ειναι προφητεια. Ειναι η φυσικη ροη του αποτυπωματος που αφησε στο πλανητη ο Αριστοτελης, ο Ηρακλειτος κ.α..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τεο ...εγω ειπα για την ροη...αδρανεια..κλπ.Οχι ο Μπαμπιλονιαν.Δεν μ αρεσει καθολου οτι θα πω....μα καθολου..δεν εχει ας πουμε σημασια...αλλα αυτο το ...διαβαζε...διαβσζε...που ειπες...ας το ισορροπησουμε ενα λεπτο...χμμμ...φυσικη σπουδασα......διαβαζω....πολλα...μαθαινω..παρατηρω....ρωτω....και δυστυχως τιποτε δεν ξερω....διαβαζω ανοητως ισως....40 χρονια περιπου 6 ωρες την μερα...καποτε πιο πολλες...κατι παλιογλωσσες δυο ..ξερω...δεν μ αρεσει το ...λατινικο αλφαβητο καθολου....ας πουμε δεν το χρειαζομαι στην ψυχη μου...σαν σκαλα για τον ουρανο....εξω ...εχω παει..ειδα πολλων σνθρωπων αστεα.....και νοον εγνω....δεν μ αρεσουν τα ..λαμπακια....τα φωτα...τα νικελ....δεν θαμπωθηκα....δεν ημουν κατωτερος απ οτι ειδα....παρατηρησα πολυ και ειδα την εννοια της λεξης επιφανεια....απ εξω κουκλα απο μεσα πανουκλα....καταλαβα με λυπη ομολογω ..οτι ημουν...σεμνα ανωτερος....ταπεινωτερος ισως..πραγμα πολυ λυπηρο για τους Ελληνες που ειναι πολλοι και ιδιοι με μενα...αλλα χωρις αυτοπεπιθεση....και αυτογνωσια...Ελληνες που απο μια κακη συγκυρια γεγονοτων πολλων ετων κακοπεσαν...προς στιγμην...οσο κραταει μια στιγμη σε κλιμακα Γαλαξια....Ειμαι αιδιοδοξος τυπος..δεν μυξοκλαιω....ωριμασα ....αυτα ειναι για παιδια μικρα....οι ..μυξες.Το υλικο εδω ειναι αριστο...φως δεν εχει να ανακλασει....Ας πουμε πρεπει να φωτιστει επειγοντως.....αν διωξουμε το σκοταδι που οδηγει χρονια το καρρο.....Καλα εσυ ας πουμε....δεν μπορεις να αναψεις μια φωτια ?? Αν ειναι δυνατον...!!..νασαι τοσο αδεξιος....εγω....ο διπλα....ολοι....Δεν το πιστευω...Δεν θα ξανακουσεις για βιβλια απο μενα.....πηρα το θαρρος να πω κατι επειδη εσυ το ...κωλοβαρεσες το θεμα ..με εναν τροπο ευρυτερο του μετρου..Ισορροπησαμε νομιζω στο μετρο....Οχι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ενα τελευταιο Τεο.....( κανουμε καταχρηση)....για τις ροες....Σου εστειλα ενα μυνημα ...οτι πχ. Ο φοβος....φαινονενο μη φυσικο.....εξω απ την θεωρια των συσωρευσεων....επιδρα πολυ στα φυσικα φαινομενα ....και τα αλλαζει ολα....ακομη και την φυσικη ροη των φυσικων νομων....και ολων των προβλεψεων τους...Και ειναι κι αλλα μη φυσικα φαινομενα που αναδιατασουν πληρως τα φυσικα φαινομενα και τους νομους τους....η αλλιως αν θες....οριοθετουν το ευρος οπου αυτοι ισχυουν ...σε ενα φασμα απειρο...ολο γεματο ....θαυματα..Μην εισαι απολυτος ποτε....το συμπαν αγνοει την λεξη....Κρατα την πορτα σου ανοιχτη στο ...θαυμα.Τελος.....τους πρηξαμε ολους....θα μας βριζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαβάστε λίγο παραπάνω παιδιά, Καταλάβετε τι λέει ο άλλος όχι μόνο τι λέτε εσείς! Να τελειώνουμε παιδιάααα, μην τα μπερδεύουμε.

    Στα γρήγορα . . .
    @Ahoy Αυτό είπα και εγώ. Έλληνες, μόνο δύο πήραν Νόμπελ, ποιός άλλος (έστω και στο εξωτερικό, έστω και στο ΜΙΤ, ή όπου θες εσύ); Άντε βάλε και τον Κύπριο, τρεις. That’s it! Να τελειώνουμε παιδιάααα, μην τα μπερδεύουμε.

    @Δημητρης Κ Ξέρω ότι το είπες εσύ, η ερώτηση στον Babylonian ήταν ρητορική, τού στυλ “τα λέω στη νύφη να τ’ακούει η πεθερά”, επειδή σε αυτόν έγραψα “Παρατήρησε ΠΧ. τώρα τι θα γίνει από κάτω με τα σχόλια”. Να τελειώνουμε παιδιάααα, μην τα μπερδεύουμε.

    @Δημητρης Κ Όταν λέω ότι ο κόσμος όλος είναι ή ροές ή συσσωρεύσεις, εννοώ όλος. ΠΧ. οι σκέψεις που έχεις είναι ροές, τα αισθήματα που έχεις είναι ροές, οι αποφάσεις που βγάζεις είναι συσσωρεύσεις, οι μνήμες επίσης. Επομένως ο φόβος παίζει, είναι ροή, είναι ακόμα μιά ροή, εεεε, και; τι το ειδικό είχα να πω γιά αυτό; Να τελειώνουμε παιδιάααα, μην τα μπερδεύουμε.

    @Δημητρης Κ Σε αυτή την θεώρηση, την καταστροφή δες την σαν να έγινε σεισμός (ας πούμε) και έσπασε η μπανιέρα ή κάηκε το ταχυδρομείο. Ξαναθές μπανιέρα και ταχυδρομείο, ξαναθές σύστημα γιά να δεις τι ροές έχεις (μέτρηση) είτε θες να δεις την ποσότητα είτε την ποιότητα τών ροών. Άρα όταν καταστρέψεις (δεν λέω όχι, αλλά λέω απλά) απλά γνώριζε ότι θα χρειαστείς χρόνο, πολύ χρόνο και φτου πάλι απ’την αρχή μέχρι να φτιαχτεί σύστημα (άλλο;) ώστε να διερευνάς τις ροές. Δηλ. εννοώ μην ζεις στην ουτοπία ότι αν καταστρέψεις το υπάρχον σύστημα, θα έχεις τις ροές που σκέφτεσαι τώρα. Απλά θα έχεις άλλες ροές αλλά ανεξέλεγκτες μέχρι αυτές οι ανεξέλεγκτες να φτιάξουν νέα συσσώρευση που θα τις μετράει. Απλό! Δεν μπορείς να ελέγξεις τι ροές αν δεν έχεις σύστημα στημένο πρώτα. Αυτό έγινε και όταν αρχίσαμε πάλι μετά το ’21. Ανεξέλεγκτες ροές, ξένες δυνάμεις, μέχρι που κατακάθησε μιά συσσώρευση, ένα σύστημα, όποιο, τσάτρα-πάτρα, και από τότε κοιτάμε να το αλλάξουμε και να το κάνουμε δικό μας με ροές που ΕΜΕΙς εγκρίνουμε, αλλά; δεεεεε . . . το σύστημα δεν αλλάζει παρά μόνο με . . .

    Τελειώσαμε; Καθαρά όλα; Αντίος, γιατί καλά το λες “τούς πρήξαμε”. Θα σάς δω κάπου αλλού! Καλό Σαββατοκύριακο. Ήηηηηρεμααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αποψη για τη ζωη και τον πολιτισμο εχουν ολοι Κε. Theo, και σεβαστη και η δικη σου. Πλην ομως απεφυγες να παρεις θεση για το ΜΙΤ τοτε και τωρα και δια δε τον Ηρακλειτο αγνοησες παντελως τον κυριο. Το ανακατεμα ομως ροων, στοων και γεολογικων πλακων αχρειαστο. Για εσας Αγγλοσαξωνια και ξερο ψωμι. Ερρωσθε και ευδεμονειτε Κε. Theo.

    Y.Γ. 1 Ενα καλο βιβλιο για το πως βλεπει η Αγγλοσαξωνια την Ελλαδα ειναι αυτο

    Park, Joseph Hendershot *British Prime Ministers of the Nineteenth Century.
    Policy and Speeches* New York, N. Y., University Press, 1916. Θα το βρητε σε
    ολες τισ μεγαλες βιβλιοθηκες της Εσπεριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είπαμε φίλε Ahoy να τούς αφήσουμε να κάνουνΣαββατοκύριακο, αλλά η φιλομάθεια σου δεν παίζεται. Τι να κάνουμε, είχα για πολύ καιρό σημαία μου τον Ηράκλειτο μέχρι που (ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις) 1.κατάλαβα ότι δεν ισχύει απόλυτα το “τα πάντα ρει και ουδέν μένει”, αλλιώς δεν θα είχαμε γνώση, μνήμη, και ιστορία (βλέπε συσσωρεύσεις), και 2.κατάλαβα αλλιώς τον Σωκράτη. Λέγε με Σωκρατικό, πειράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσο για το ΜΙΤ, θα στο πω λακωνικά, αν το πιάσεις. Γιά να έχουμε την αλλαγή από την Αγγλοσαξωνία χρειαζόμαστε σύστημα, συσσώρευση, όπως την περιγράφει ο NIKOS7 Ιουνίου 2018 - 3:16 μ.μ. , ο πρώτος στα σχόλια από πάνω. Και γιά να γίνει αυτό το σύστημα χρειάζονται ροές, δηλ. απόψεις-στάσεις-ενέργειες όπως αυτή που περιγράφει ο Tasos Psyllas7 Ιουνίου 2018 - 10:56 μ.μ. επίσης πιό πάνω. Καλό Σαββατοκύριακο, επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και ξαφνικά πήγα στο εξωτερικό και έχω αξιοπρέπεια που στη χώρα μου δεν είχα,έχω σεβασμό που στη χώρα μου δεν είχα, ισονομία που στη χώρα μου δεν υπάρχει, αναγνώριση των κόπων μου που στην χώρα μου ποτέ δεν θα υπάρξει, μπορώ να ονειρευτώ και κάνω σχέδια που στη χώρα μου το όνειρο φτάνει μέχρι το αύριο, έφυγα χωρίς να ξέρω τη γλώσσα και εξαιτίας της αναγνώρισης της δουλειάς μου δεν φοβήθηκαν να μου δώσουν μεγάλη θέση. Έφυγα για πλάκα και δεν γυρίζω πίσω στα σοβαρά. Μένω κοντά σε αεροδρόμια για να περιορίζω την έλλειψη των γονιών μου ,της αδελφής μου, της κόρης μου των φίλων μου του σπιτιού που μεγάλωσα ,τα μέρη που αγαπώ. Όταν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν και να μου ακυρώσουν τους λόγους που με έδιωξαν και με κρατούν μακριά θελω να γυρίσω. Να γυρίσω και να αναπνεύσω αέρα ελληνικό. Μέχρι τότε με διωχνετε μακριά και δεν Θελω να γυρίσω. Μέχρι τότε θα υπάρχουν βραδια που θα κλαίω που μου λείπουν οι δικοί μου,θα κλαίω που χάνω στιγμές από την κόρη μου. Μαύρη πέτρα δεν ριχνω ως ένδειξη σεβασμού στο συνάνθρωπο μου. Μέχρι τοτε δεν θα γονατισω αλλά θα παλέψω και θα γίνω καλύτερος ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα γίνω καλύτερος ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και ακριβώς όπως τα περιγράφεις έγιναν και με μένα, πίσω στο 1995, και ξανά στο 2002. Τότε που δεν έφευγε κανένας και με έλεγαν όλοι "τρελό" επειδή "πρέπει να το κρύβεις, μετανάστες από Ελλάδα δεν υπάρχουν πιά" (έλεγαν). Ακριβώς Όπως Τα Περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.