30/7/18

Εδώ θα στηθεί το κατηγορητήριο - Πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ: Όταν ενημέρωναν τον Τσίπρα υπήρχαν τουλάχιστον 10 νεκροί

Μία εβδομάδα μετά τη «μαύρη Δευτέρα» και ενώ συνεχίζει να επικρατεί σύγχυση σχετικά με το πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος, ένας από τους πρώτους που έκαναν λόγο για νεκρούς πολύ πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις τα ξημερώματα της Τρίτης, τόνισε ότι οι πρώτες σοροί είχαν παραληφθεί στις 21:54 και ότι η πρώτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για νεκρό έφτασε στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ στις 20:41.

Όπως είπε, την ώρα που ο πρωθυπουργός ενημερωνόταν από τους αρμόδιους «οι πάντες ήξεραν ότι υπάρχει νεκρός», και ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αριθμός τους ήταν πάνω από δέκα.
«Από την ώρα που ξεκινήσαμε να παραλαμβάνουμε νεκρούς, δηλαδή περίπου από τις 21:50 μέχρι τις 22:30 –είχαμε λάβει ήδη τέσσερις– σταματήσαμε να παραλαμβάνουμε τους νεκρούς γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και ταυτοποίησης. Όταν ενεργοποιείται αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι νεκροί», δήλωσε στον ρ/σ Θέμα 104,6.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για νεκρούς και τραυματίες από τη φωτιά στο Μάτι έγινε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι υπήρχαν πάνω από 20 νεκροί και 104 τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.