20/7/18

Ομιλία ΥΠΕΞ , Ν. Κοτζιά, στην επιστημονική ημερίδα για νομικές πτυχές Συμφωνίας Πρεσπών (19.07.2018)

 
  Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΉ 615
Ομιλία Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών (ΥΠΕΞ, 19.07.2018)


12 σχόλια:

  1. Μια διαφορετική θεώρηση
    Η Συμφωνία των Πρεσπών, φαντασιώσεις και ορθολογισμός. Οι ελαφρότητες με την «κατασκοπεία» στην Ελλάδα σε γεωπολιτικό κάδρο (ηχητικό) https://wp.me/p3OlPy-20C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συνεδροι ηταν κατι τυποι περιεργοι που μιλουσαν Αγγλικα μεταξυ τους....Αν μιλουσαν ρωσικα θαχε γινει ...πραξικοπημα...και θαχε βομβαρδιστει η Ρωσικη πρεσβεια με ..Τομαχωκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιες σκέψεις:

    1)Ο κύριος λόγος που έγινε αυτή η συμφωνία είναι να φύγει αυτό το κρατίδιο από την επιρροή της Ρωσσίας, εντασσόμενο στο ΝΑΤΟ, διαδικασία που απαιτεί η Ελλάδα να μην βάλλει βέτο, όπως ουσιαστικά έγινε το 2008.

    2)Ένας δεύτερος λόγος μπορεί να είναι, ένας σχεδιασμός κάποιου μελλοντικού διαμελισμού της Ελλάδος, με την δημιουργία της "Ενωμένης Μακεδονίας" με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.

    3)Ο ισχυρισμός του, πως τάχα υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων με υποχωρήσεις ή πόλεμος, είναι λανθασμένος.
    Υπάρχει και η επιλογή του "δεν συμφωνούμε", χωρίς πόλεμο. Δεκαετίες άλλωστε αυτό συμβαίνει μεταξύ μας.

    4)Λέει πως τα Σκόπια κινδύνευαν να καταλειφθούν από τους Ισλαμιστές ή την Τουρκία, εάν δεν υπήρχε γινόταν η συμφωνία στις Πρέσπας. Παραλογισμός του, διότι το ζητούμενο είναι το σλαβοαλβανικό κρατίδιο να φύγει από την επιρροή την Ρωσσίας και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

    5)Η Ελλάδα, με την άθλια αυτή συμφωνία, έδωσε στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία, συγκεκαλυμμένα βέβαια υπό τον μανδύα της συνθέτου ονομασίας, ανεγνώρισε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.
    Αυτά, όταν οι συνθήκες γίνουν κατάλληλες, πιθανότατα θα γίνουν ισχυρότατα όπλα διεκδικήσεων, από τα Σκόπια είς βάρος της Ελλάδος, στο μέλλον.

    6)Όσοι συμμετείχαν και συναίνεσαν, άμεσα ή έμμεσα, στην υπογραφή αυτής της άθλιας συμφωνίας, έχουν τεράστιες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτη..δεν ξερω αν τα ισχυριστηκε ολα αυτα....αλλα ειναι αστεια αν τοκανε.Ηταν ..οι Ρωσοι ...εκει ? Ψευδος απιστευτο...Υποθετικα ισως ..στο
      μελλον ?? Υποθετικα δωσαμε ονομα
      κλπ ? Ισλαμικη εξαπλωση....χμμ εδω
      γελανε...απο μια χωρα Ελλαδα πουχει 2 000.000 ισλαμιστες ταχα προσφυφες...κι αυξανουν...με διευκοληνσεις Τσιπρα ????!'!!! Περισσοτερους απ ολους τους Σκοπιανους μσζι ???!!! Πολεμος...τι ειναι αυτο ??? Η αυτοι θα μας κανουν η εμεις.Μπορουν αυτοι ??? Εδω...πευτεις κατω....απ τα γελια.Αρα μονο εμεις μπορουμε.!! Κι εδω ξαναπευτεις κατω...οταν μπορεις μονο εσυ....Υποχωρεις εσυ..δινοντας για να μην γινει αυτο που μπορεις ...για να μην ...δωσεις ???!!!!! Παρε ολα τα ταβορ του πλανητη.!!!Ειναι βαρυα η παρανοια.....Υποχωρεις για να μην υποχωρησεις ....Μιλαμε τα φτυνει κι ο γιατρος ....και σου λεει κανε ..πολεμο...στον εαυτο σου !!!! Πολεμος.....ποσο θα κρατησει Φωτη ?? Τρια λεπτα....τοσο αντεχει αυτο το μπαλονι κρατος με πατεριτσες και γυψους παντου...ΝΑΤΟ...τι θα γινει αν μπει ?? Θα....σταματησει τους ...Ρωσους ??? Αντε καλε....Αν δεν μπει...και πανε οι Ρωσοι να ..μπουν....δεν θα το εμποδισει το ΝΑΤΟ ?? Ναι....Αν μπει και πανε οι Ρωσοι ...παλι το ΝΑΤΟ !!!Εδω το ΝΑΤΟ παει στο ...Αφγανισταν !!! Εεε και τι εγινε μπει δεν μπει ??? Ξανα ολα τα ταβορ !!! Ενα λεπτο...γιατι να υπαρχει αυτο το ...σουρεαλιστικο με κολλα ουχου...ρεταλοκρατος ?? Για να μην μεγαλωσει η Αλβανια και
      η ..Βουλγαρια ...που ειναι ...στο ...ΝΑΤΟ !!!!!!!!! Συμμαχοι μας ..κιολας!!!! Ξανα ολα τα ταβορ.....
      Αρα τι μενει ??? Η αληθεια μεσα σε τοση τρελα...Να μας τεμαχισουν...Εμας....οι ...συμμαχοι.για χαβαλε να παιζουν...Και τι κανεις εσυ ?? Η κοιτας το ..πριονι ....η προτιμας τρια λεπτα πολεμο με εχθρο τον γυψο....κι οτι παρεις σιγουρα μετα θαναι στο ...ΝΑΤΟ !!!

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα για την ανάρτηση.
    Πουθενά αλλού δεν "ανέβηκε" αυτή η ομιλία του ΥΠΕΞ.
    Είναι προς μεγάλη τιμή της ιστοσελίδας που "ανέβασε" την εν λόγω ομιλία του ΥΠΕΞ, διότι με αυτή την ομιλία αποδομείται το αφήγημα που κυριαρχεί στα προηγούμενα άρθρα και σχόλια της ιστοσελίδας.
    Πραγματικά μπράβο σας... με αυτή την ενέργειά σας αποδείξατε το κύρος και την αξιοπιστία της ιστοσελίδας.
    Συμπέρασμά (μου): υπάρχει (με την θετική έννοια) το βαθύ ελληνικό κράτος.
    Δηλαδή το κράτος που επιβίωσε παρά την αέναη προσπάθεια των ξένων δυνάμεων να το περιορίσουν ή και να το εξαφανίσουν.
    🦉🦉🦉






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Nεοταξική ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Μαφία ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://slpress.gr/ethnika/ladi-sti-fotia-kai-anapantita-erotimata/ :
    " .... Έλληνες διπλωμάτες, που δεν τρέφουν καμία συμπάθεια για το καθεστώς Πούτιν, θεωρούν ότι ο Κοτζιάς ανατρέπει την παραδοσιακή ετεροβαρή ισορροπία. Ένας εξ αυτών υπενθύμισε την επίσκεψη Τσίπρα στην Ουκρανία, τις αντιρωσικές αιχμές του Κοτζιά σε ομιλία του στις αρχές του Ιουνίου στο γερμανικό Ινστιτούτο Εξωτερικής Πολιτικής, το ταξίδι του στο Βανκούβερ του Καναδά για να συμμετάσχει σε σύναξη προθύμων με θέμα τις κυρώσεις εναντίον της Βορείου Κορέας(!) και κάποια ακόμα.
    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σημείο καμπής είναι η επίσκεψη των Τσίπρα-Κοτζιά στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Οκτώβριο. Από τότε όχι μόνο επιταχύνονται οι εξελίξεις στο Μακεδονικό και στα ελληνοαλβανικά, αλλά και αρχίζουν να συσσωρεύονται πυκνά νέφη στις ελληνορωσικές σχέσεις.
    Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος, που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται, είναι ότι πριν επτά μήνες, η Αθήνα δεν είχε εγκρίνει τα διαπιστευτήρια ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ανησυχείτε...μας λείπουν μόνο 4 συνετοί και αποφασιστικοί χριστιανοδημοκράτες ή σοσιαλδημοκράτες και...ξεκινάει η επανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαναι ..Ελληνες αυτοι ?? Γιατι βλεπω αλλη καταγωγη ..απ τα ονοματα...

      Διαγραφή
  8. χίλια μπράβο κ. Καλεντερίδη και Κριστιάν που ανεβάσατε την ομιλία του ΥΠΕΞ. Το γεγονός ότι το κάνατε αυτό παρότι είστε σφόδρα αντίθετος με την συμφωνία είναι προς τιμήν σας ενώ παράλληλα ήταν πολύ χρήσιμο και ενημερωτικό για τους πολίτες. Θεωρώ επίσης ότι αν και η Συμφωνία δεν είναι ιδανική, ο Κοτζιάς στην ομιλία του είχε λογικά και στέρεα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προδότης είναι ο Κότζιας. Εντεταλμένος εντολοδόχος των ΗΠΑ. Εαν δεν το βλέπεις είσαι μαζί τους και εναντίον της Ελλάδος

      Διαγραφή
    2. mkane τα μεγάλα λόγια και οι κατηγορίες είναι εύκολες. Καλό είναι πριν χαρακτηρίσεις κάποιον να σκεφτείς ψύχραιμα που θα οδηγούνταν η κατάσταση μακροπρόθεσμα και ποιοι θα οφελούνταν αν δεν κάναμε κάποιον συμβιβασμό ο οποίος και μένα με πληγώνει στηο κάτω κάτω και έχω επιφυλάξεις. Θυμίσου επίσης πόσο εύκολα οι συριζανέλ έλεγαν προδότες και γερμανοτσολιάδες όσους λέγανε ότι δεν υπήρχε μαγική κ έυκολη λύση εκτός από το μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις κ νομίζανε ότι αν βγούμε από το Ευρώ θα είμαστε μια χαρούλα. Μην λειτουργούμε με το θυμικό στην πολιτική και ειδικά στα Εθνικά θέματα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.