11/7/18

Τουρκία: Συνελήφθη ο μουσουλμάνος συγγραφέας Αντνάν Οκτάρ και άλλα 235 άτομα

Η τουρκική αστυνομία εξαπέλυσε επιχείρηση για τη σύλληψη 235 ανθρώπων που συνδέονται με τον μουσουλμάνο συγγραφέα και τηλεευαγγελιστή Αντνάν Οκτάρ με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της σεξουαλικής κακοποίησης, ανακοίνωσε η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης.
Στην ανακοίνωση εξηγείται ότι η οικονομική αστυνομία διεξήγαγε τις επιδρομές, ενώ το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι αυτές έγιναν σε πέντε επαρχίες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.
Η αστυνομία ερεύνησε νωρίς το πρωί το σπίτι του Οκτάρ στη συνοικία Τσεγκέλκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και τον συνέλαβε μαζί με τους σωματοφύλακές του, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.
Τον Φεβρουάριο η ρυθμιστική αρχή τηλεόρασης της Τουρκίας διέκοψε τη μετάδοση ενός τηλεοπτικού προγράμματος που παρουσιαστής ήταν ο Οκτάρ και το οποίο αναμείγνυε τη συζήτηση με τον χορό, με τη δικαιολογία ότι παραβιάζει την ισότητα των δύο φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.
Ο Οκτάρ παρουσιάζει τηλεοπτικά προγράμματα κυρίως συζήτησης στο τηλεοπτικό του δίκτυο A9, στα οποία μιλούσε για τις ισλαμικές αξίες και μερικές φορές χόρευε με νεαρές γυναίκες τις οποίες αποκαλούσε «γατάκια», ενώ τραγουδούσε παρέα με νεαρούς άνδρες, τους οποίους αποκαλούσε «λιοντάρια».
Το 2006 ο Οκτάρ έγραψε το βιβλίο «Ο Άτλας της Δημιουργία» με το ψευδώνυμο Χαρούν Γιαχία. Σε αυτό εξηγεί ότι η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου αποτελεί τη ρίζα της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Συνολικά έχει γράψει περισσότερα από 300 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 73 γλώσσες, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το Α9.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.