26/7/18

Πνίγηκαν τα βόρεια προάστια με 40 λεπτά βροχής! Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και καβάλησε το ένα το άλλο- Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Πνίγηκαν τα βόρεια προάστια με 40 λεπτά βροχής! Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και καβάλησε το ένα το άλλο- Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Μία έντονη βροχόπτωση, διάρκειας 40 λεπτών, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στα βόρεια προάστια.
Σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης στο Μαρούσι, επί της Κηφισίας στο ύψος του Μεγάρου του ΟΤΕ, δεκάδες αυτοκίνητα βούλιαξαν από το ύψος της βροχής, μετακινήθηκαν και καβάλησαν κυριολεκτικά το ένα το άλλο!
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου και άρχισαν την απάντληση υδάτων. Μετά από λίγο έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένος άνθρωπος στο χώρο.
Πολλοί κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν σε διάφορες περιοχές, ενώ σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και Μαρούσι έριξε μέχρι και χαλάζι.
Η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μαρούσι και Βριλήσσια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι σε Παλλήνη, Μελίσσια και Βριλήσσια.
Μια ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε από υπόγειο σπιτιού.
Για πλημμύρα στα βόρεια προάστια της Αττικής έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών. Όπως ανέφερε ο Γ. Καραμέρος οι πολίτες πρέπει να μην πλησιάζουν την περιοχή. Όπως ανέφερε, το ύψος του νερού ξεπέρασε το 1,5 μέτρο, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: "Αν δεν έχουμε νερό θα πρόκειται για θαύμα".

Ειδικότερα έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης απηύθυνε μέσω της ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης. «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό», είπε.
Παράλληλα, διακόπηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, λόγω της νεροποντής.
Ειδικότερα, έκλεισε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Πατούλης

Η Περιφέρεια Αττικής είναι «αποκλειστικά υπεύθυνη» για την πλημμύρα στο Μαρούσι, δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
«Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.
Αντίθετα, «διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει».
Ο κ. Πατούλης καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει «επιτέλους το έργο για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

VIDEO




http://www.nooz.gr/Images/2000/2000/830696
http://www.nooz.gr/Images/2000/2000/830690

Φωτορεπορτάζ: Λουκάς Βελιδάκης

4 σχόλια:

  1. Χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας σαν έθνος πλέον, όσο απαίσια και να είναι η κυβέρνηση η τωρινή όλα αυτα (μπαζώματα, αυθαίρετα κλπ) είναι συσσώρευση δεκαετιών.
    Δεν θα γίνει γρήγορα , θέλει καιρό και είναι σαν το φύτεμα ενός δένδρου, αυτός που το φυτευει μπορεί να μην φάει ποτέ απο τον καρπό του, το κάνει για τους επόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα ρε παιδί μου .... αντιπλημμυρικά έργα Δούρου παντού ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οικόπεδο δεν έπρεπε να είναι Parking, αλλά να είναι περιφραγμένο.

    Πατούλης για Δήμαρχος και στην Αθήνα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερωτησις κρισεως, μηπως το οικοπεδο ειναι σε ρεμα, ερωτω μηπως???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.