30/7/18

Γιατί η Ρωσία ξεφορτώθηκε το 84% των αμερικανικών ομολόγων από τον Μάρτιο του 2018

Οι αναλυτές υποψιάζονται ότι αυτές οι αλλαγές οφείλονται στο πλήγμα που έχει δεχθεί η ρωσική οικονομία λόγω των κυρώσεων
Σε δραστική μείωση των αμερικανικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της έχει προχωρήσει η Ρωσία τους τελευταίους μήνες, με τους αναλυτές να αναζητούν τις πραηματικές αιτίες πίσω από αυτή την απόφαση. Από τον Μάρτιο του 2018 η κατοχή αμερικανικών κρατικών ομολόγων από τη Ρωσία έχει μειωθεί κατά 84%, στα 14,9 δισ. δολ. από 96,1 δισ. δολ. σε διάστημα μόλις δύο μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε στις 18 Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπως υπενθυμίζει το CNBC.Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, οι αναλυτές υποψιάζονται ότι αυτές οι αλλαγές οφείλονται στι πλήγμα που έχει δεχθεί η ρωσική οικονομία λόγω των κυρώσεων, καθώς και στην κατανομή του χαρτοφυλακίου ομολόγων.
Οι κινήσεις των Ρώσων συνέπεσαν επίσης με την άνοδο της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011. 
Πάντως, όπως σχολιάζει ο Raymond James, ειδικός αναλυτής της αγοράς ομολόγων,  το ύψος των ομολόγων που πούλησε η Ρωσία είναι ασήμαντο με βάση το μέγεθος της αγοράς ομολόγων των ΗΠΑ,  η οποία ανέρχεται σε πολλά τρισ. δολάρια. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η Ρωσία δεν συγκαταλέγεται πλέον στους 33 σημαντικούς κατόχους τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου, καθώς η κατοχή αμερικανικών ομολόγων έχει υποχωρήσει πολύ χαμηλότερα από το όριο των 30 δισ. δολ. 
Η Κίνα παραμένει ο βασικός κάτοχος αμερικανικών ομολόγων, με τη συμμετοχή της να ξεπερνά τα 1,18 τρισ. δολάρια, ενώ ακολουθεί η Ιαπωνία με κατοχή που ξεπερνά τα 1,03 τρισ. δολ.

www.bankingnews.gr

2 σχόλια:

  1. Η Ρωσσία πουλάει χαρτάκια άνευ αξίας, και αγοράζει φυσικό χρυσό.

    Ο ποιητής δεν ανησυχεί για τα χαρτάκια, γιατί λέει υπάρχουν τρίς δολλάρια στην κυκλοφορία. Σοβαρό επιχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ποιητης φοραει..κιπα ??Ολοι οι ..ποιητες φορανε....για να εγκλοβιζουν την ...ποιηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.