17/7/18

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας - Δείτε πώς ήταν το Κομπάνι που το κατέστρεψαν οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές και πώς είναι σήμερα

Ήταν μια όμορφη μικρή πόλη, που την κατέλαβαν και την κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. κατ' εντολή του Ερντογάν

Η πολιορκία του Κομπάνι ξεκίνησε τις 16 Σεπτεμβρίου 2014, από τις δυνάμεις του μέχρι τότε ανίκητου Ι.Κ. Η πολιορκία είχε ως στόχο την κατάλψη της πόλης και την εξάλειψη του Καντονιού του Κομπάνι, κατόπιν εντολής της Άγκυρας και του ιδίου του Ερντογάν, ο οποίος ευρισκόμενος μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά της ηρωικής αυτής πόλης, τις αρχές Οκτωβρίου του 2014, είχε πει σε ανοιχτή συγκέντρωση, χωρίς να κρύβει τη χαρά του, ότι "το Κομπάνι πέφτει από στιγμή σε στιγμή".
Όμως το Κομπάνι δεν έπεσε.
Μπορεί να καταστράφηκε, μπορεί αν έχασαν τη ζωή τους πάνω από 700 υπερασπσιτές του, άνδρες και γυναίκες.
Όμως δεν έπεσε.
Άντεξε, οι υπερασπιστές του, με τη βοήθεια της αεροπορίας των ΗΠΑ, έσπασαν τον κλοιό τα τέλη Ιανουαρίου του 2015 και απελευθέρωσαν τα χωριά και το καντόνι του Κομπάνι.
Ήταν η πρώτη στρατηγική ήττα των τζιχαντιστών, που μέχρι τότε κανείς και τίποτα δεν τους είχε αντισταθεί πουθενά.
Μετά οι υπεραπσιτστές του Κομπάνι, αφού έθαψαν τους νεκρούς τους, αφού γιάτρεψαν τις πληγές των τραυματιών τους, ανασκουμπώθηκαν και ξαναέχτισαν την πόλη τους.
Κιτάξτε πώς είναι σήμερα το Κομπάνι, σε πείσμα της βούλησης και των σχεδίων του Ερντογάν, που την ήθελε κατεστραμμένη.
Αυτά πετυχαίνουν οι λαοί που υπερασπίζονται την πατρίδα τους και δηλώνουν ευθαρσώς ότι θέλουν να επιβιώσουν και να ζήσουν.

6 σχόλια:

  1. Κυριε ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ, θα θελατε να σχολιασετε το παρακατω δημοσιευμα???

    Ενα μικρό Ισραήλ δημιουργεί μόνος του ο Μ.Νετανιάχου καθώς ανακοινώθηκε ότι 200.000 Ισραηλινοί κουρδικής καταγωγής θα μετακινηθούν από το κράτος του Ισραήλ στο νεοσύστατο ιρακινό Κουρδιστάν του Μπαρζανί…διαδραματίζοντας φυσικά τεράστιο ρόλο στα δρώμενα του νέου υπό δημιουργία κράτους . Ταυτόχρονα δεν θεωρούν πλέον το PKK τρομοκρατική οργάνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κoιτάξτε πώς είναι σήμερα το Κομπάνι, σε πείσμα της βούλησης και των σχεδίων του Ερντογάν, που την ήθελε κατεστραμμένη.
    Αυτά πετυχαίνουν οι λαοί που υπερασπίζονται την πατρίδα τους και δηλώνουν ευθαρσώς ότι θέλουν να επιβιώσουν και να ζήσουν".

    Πως το είπε και η "Θεά Αθηνά" μέσω του στόματος του πολυμήχανου Οδυσσέα όταν οι Έλληνες ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν...
    Πρέπει να έχετε θάρρος ίσως αύριο να είναι καλύτερα.
    Θαρσείν χρή ταχ' αύριον έσετ΄ άμεινον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εν καιρω πολεμου και μεσα σε 2-3 χρονια διαφορα , μαλλον για φωτοσοπια μοιαζει η διαφορα.
    Εκτος και αν οι Αμερικανοι ριξαν Δισ ξαφνικα για να ξαναφτιαξουν το Κομπανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι ενα θεμα βεβαια που βρηκαν τα λεφτα....Παντως εγινε ομορφη..αλλα τα λεφτα ειναι σοβαρο θεμα...οπως και το γιατι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι φωτογραφίες δεν είναι τραβηγμένες από το ίδιο σημείο
    ο ορίζοντας πίσω τους και η τοπογραφία είναι εντελώς διαφορετικές
    δε μπορείς να καταλάβεις αν όντως είναι η ίδια πόλη
    και στα 3 αυτά χρόνια ούτε μία είδηση ότι το Κομπάνι ανοικοδομείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφη ρε αδέρφια, τι όμορφη; Πού τα βρίσκουν αυτά, είναι δυνατόν να ανεβαίνουν τόσο κρίσιμα νέα με τόση ελαφρότητα; Στο ίντερνετ είναι όλα, με ένα ψάξιμο 5 λεπτών μπορεί κανείς να βρει πράγματα. Γιατί το κάνουν αυτό με τόση επιπολαιότητα; Οι εικόνες αυτές εδώ, https://www.dw.com/en/kobani-a-city-reborn-after-islamic-state-expulsion/g-40994388 , μοιάζουν πιό πραγματικές από την παραπάνω Μία! Μιά; Μόνο μία γιά να μάς δείξει την καθημερινή ζωή σήμερα; Έλεος Πιά! Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.