12/7/18

Το χειρότερο δεν είναι αυτό που είπε για τα σύνορα, αλλά αυτό που είπε για τις "ηγεσίες που θα αλλάξουν τη νοοτροπία στις κοινωνίες"

Αναδίπλωση Χαν: Δεν αναφέρθηκα σε αλλαγή συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας
Ελένη Βαρβιτσιώτη
Σε αναδίπλωση οδηγήθηκε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν μετά τις δηλώσεις του περί «αναδιάρθρωσης συνόρων» Ελλάδας και Αλβανίας.
Σχετικώς ερωτηθείσα, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Διεύρυνσης σημείωσε στην «Κ»: «Ο Επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε "αλλαγή συνόρων". Ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να επιλυθούν τα ανοιχτά διμερή θέματα πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση, αναφέρθηκε στις διαρκείς Έλληνο - Αλβανικές συνομιλίες για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στην βάση μίας κοινά αποδεκτής συμφωνίας και από τις δύο χώρες».
Οι δηλώσεις που προκάλεσαν θύελλα
Νωρίτερα, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, σε ομιλία του στο ινστιτούτο Chatham House, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜΓ Νίκολα Ντιμιτρόφ, αναφέρθηκε στην υπό παρασκευή συμφωνία Αθηνών - Τιράνων ως εξής:
«Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:
«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες». «Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Σημειώνεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του, Εντι Ράμα,στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο και διπλωματικές πηγές σημείωναν μετά τη συνάντηση ότι, παρά το γεγονός ότι παραμένουν διάφορα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν από τις δύο διαπραγματευτικές ομάδες, οι δύο πρωθυπουργοί πιστεύουν ότι σύντομα μπορεί να υπάρχει θετική κατάληξη.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά εύστοχη η επικεφαλίδα του άρθρου: η Παγκοσμιοποίηση και τα τσιράκια της αντιμετωπίζουν τις κοινωνίες και τους λαούς σαν ανήλικα που χρειάζονται συνεχή καθοδήγηση και χειραγώγηση. Ολοταχώς βαίνουμε στον 18ο αιώνα και τις διάφορες "φωτισμένες δεσποτείες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η...οι κοινωνιες θα τους αλλαξουν ..τα φωτα.....και τα καντηλια ειτε ειναι επτα....ειτε δεξαεπτα....ειτε τρια ...σαν τα γνωστα αυγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)Salami tactics

    Salami tactics, also known as the salami-slice strategy or salami attacks, is a divide and conquer process of threats and alliances used to overcome opposition. With it, an aggressor can influence and eventually dominate a landscape.

    Α) Η Τουρκία, αφενός με την θεωρία των γκρίζων ζωνών, αφετέρου στέλνοντας μας μαζικά μουσουλμάνους μετανάστες για την δημογραφική αλλοίωση της Ελληνικής επικράτειας , προσπαθεί μεθοδικά να σαλαμοποιήσει το Αιγαίο, ώστε να μας αρπάξει τα νησιά του Ανατολικό Αιγαίο.
    Κάτι ανάλογο κάνει και στην Θράκη, και χρηματοδοτώντας αγορά γής, ακινήτων, κ.λπ..

    Β)Τα Σκόπια, κομμάτι-κομμάτι προσπαθούν να μας αρπάξουν την Μακεδονία.
    Αρχίζουν με την διεκδίκηση του ονόματος, της εθνότητας και της γλώσσας.
    Θα συνεχίσουν διεκδικώντας τα δικαιώματα του "περίκλειστου κράτους" για έξοδο στην θάλασσα.
    Μετά θα αναζητήσουν αναγνώριση "μακεδονικής μειονότητας στην Βόρειο Ελλάδα, κ.λπ..
    Ένα τολμηρό τέχνασμα του κομμουνιστή Τίτο, για έξοδο των σλάβων της Γιουγκοσλαβίας στο Αιγαίο, αλλά υπό Δυτική πλέον κηδεμονία...

    Γ)Θα υποστούμε τώρα την "τακτική του σαλαμιού" και από την Αλβανία?
    Αρχικά, ζητούν επαναδιαπραγμάτευση της χάραξης της ΑΟΖ, που έγινε το 2009, για περισσότερα κέρδη.
    Επιπλέον, σε συνδιασμό με τον συστηματικό διωγμό της Ελληνικής μειονότητος στην Βόρεια Ήπειρο και την δημιουργία, τα τελευταία χρόνια δια της μετανάστευσης, πολυπληθούς Αλβανικής "μειονότητος" στην Ελλάδα, αρχίζουν τελευταία να διεκδικούν και την "Τσαμουριά", δηλαδή τον Νομό Θεσπρωτίας...

    2)The term salami tactics (Hungarian: szalámitaktika) was coined in the late 1940s by the orthodox communist leader Mátyás Rákosi to describe the actions of the Hungarian Communist Party. Rákosi claimed he destroyed the non-Communist parties by "cutting them off like slices of salami." By portraying his opponents as fascists (or at the very least fascist sympathizers), he was able to get the opposition to slice off its right wing, then its centrists, then the more courageous left wingers, until only those fellow travelers willing to collaborate with the Communists remained in power.

    Μα και η Ελληνική κυβέρνηση την χρησιμοποιεί την τεχνική, κατά κάθε πατριωτικής διαμαρτυρίας και αντίδρασης.
    Όσοι ορθώς διαμαρτύρονται για τα Εθνικά μας θέματα, χαρακτηρίζονται συχνά ώς ακραίοι, φασίστες, ρατσιστές, σκοταδιστές, κ.λπ., ώστε να απομονώνονται, με παράπλευρο στόχο και την διάσπαση της δεξιάς.

    3)ΜΠΕΝΑΚΗ - ΠΑΠΟΥΛΙΑ (ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 8/2/2005)

    https://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M

    4)"Ο Διαμελισμός της Ελλάδας στα σχέδια της Νέας Τάξης..."
    Απόψεις του τουρκολόγου καθηγητή Δ.Κιτσίκη.

    https://www.youtube.com/watch?v=jJ13Fv2h_8c

    5)"Never believe anything in politics until it has been officially denied"

    Otto von Bismarck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ο ...Χαν....ποιος Χαν ειναι ?? Ο Τζεκινς ?? Ξαδελφος απ την Ουλαν Μπατορ ?? Η ο αλλος ο ....Αγα Χαν ?? Αν εβαζε και την καταληξη .....- ΟΥΚΑ....Θαταν πιο σαφες...ισως γισυτο την εβγαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.