1/7/18

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Παύση της επιχείρησης στην Χοντέιντα της Υεμένης μέχρι να εκκενωθεί η πόλη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που πλαισιώνουν με δυνάμεις τους τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών Χούτι που έχουν οχυρωθεί στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, ανακοίνωσαν μία «παύση» σε αυτή την επιχείρηση, ώστε να επιτραπεί στον ΟΗΕ να εξασφαλίσει την αποχώρηση των ανταρτών.
«Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς για την επίτευξη μιας άνευ όρων αποχώρησης των Χούτι από την πόλη και το λιμάνι της Χοντέιντα. Αποφασίσαμε να τηρήσουμε παύση προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος ώστε η επιλογή αυτή να διερευνηθεί πλήρως» έγραψε στο Twitter ο Ανουάρ Γκαργκάς, υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
«Ελπίζουμε ότι θα πετύχει» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση στη Χοντέιντα, η οποία κλιμακώθηκε στις 13 Ιουνίου, σταθμίστηκε έτσι ώστε να «ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των πολιτών και να μεγιστοποιήσει την πίεση στους Χούτι».
Τα ΗΑΕ λειτουργούν ως πυλώνας του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη κατά των ανταρτών. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μετά τη συνάντηση του Γκρίφιθς με τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, του οποίου οι υποστηρικτές μετέχουν στην επιχείρηση στη Χοντέιντα.
Η κυβέρνηση της Υεμένης επέμεινε μετά τη συνάντηση αυτή στην πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των Χούτι από ολόκληρη την επαρχία Χοντέιντα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.