29/7/18

Οι άθλιοι των Αθηνών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Οι ευθύνες δεν είναι πολιτικές αλλά μόνο ποινικές

Δεν πρόκειται για την Σμύρνη που καίγεται, αλλά για το Μάτι Αττικής κατά την μεταπολίτευση, από εγκληματική αμέλεια ιθυνόντων (φωτό αγνώστου) 
Οι οιωνοσκόποι ερμηνεύοντες τα  «σημεία», αλλά και οι προληπτικοί είχαν θορυβηθεί σφόδρα με αφορμή την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του «υποδυόμενου» την 25/01/2015, σε συνδυασμό με το τραγικό ατύχημα της επόμενης ημέρας 26/01/2015 στην νατοϊκή βάση Los Llanos στην Ν. Ισπανία και τον θάνατο των δύο ιπτάμενων άξιων στελεχών της Π.Α.
Μετά τα «σημεία» όμως ήλθαν τα γεγονότα, όπως: κλείσιμο τραπεζών, capital controls μέχρι και σήμερα, δημοψήφισμα, παραβίαση του αποτελέσματος, απόπειρα ελέγχου ενημέρωσης, επαναλειτουργία ΕΡΤ με μνημείο «πεσόντων», γελοιοποίηση του υποδυόμενου σε συνεντεύξεις στην αλλοδαπή, εκφορά ελληνικών με αγγλική προφορά, on camera από τον Σόϊμπλε χαρακτηρισμός του υποδυόμενου ως βλακός άνευ αντίδρασής του, αφελληνισμός ελληνικών τραπεζών, φονικοί σεισμοί σε Λευκάδα, Μυτιλήνη, Κω, αποβίβαση/διέλευση ενός εκατομμυρίου λαθραίων, προσφύγων και τινών ισλαμοφασιστών, σφράγιση Βορείων συνόρων από τους «εταίρους» της Ε.Ε., λασπώδης διεθνιστική ευαισθησία στην Ειδομένη, στην Μόρια, απόπειρα δολοφονίας Παπαδήμου, δολοφονίες και εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων, δεκάδες νεκροί στην Μάνδρα, παράνομη σύλληψη/φυλάκιση στρατιωτικών από την γείτονα σύμμαχο, συμφωνία Πρεσπών, εκατόμβη στο Μάτι Αττικής και ακόμη μετράμε….
 Συμπέρασμα λογικό πλέον:  Το παρόν και μέλλον δυσοίωνο!
Πέραν της επαλήθευσης των «σημείων», ειδικώς για κάποια εκ των συμβάντων οι ευθύνες του υποδυόμενου και λοιπών συνεργών ήταν και είναι μόνον ποινικές. Η αναφορά περί πολιτικής ευθύνης άλλωστε είναι το εφεύρημα των πολιτικών ιθυνόντων (από το ρ.  ιθύνω = κατευθύνω, δίδω οδηγίες) της μεταπολίτευσης, που τους επέτρεψε ατιμωρητί να παρανομούν ασύστολα.
 Ο υποδυόμενος όμως ούτε και την πολιτική ευθύνη ανέλαβε! Η επί λέξει πρόσφατη διατύπωσή του στο υπουργικό συμβούλιο ήταν «θέλω να αναλάβω την πολιτική ευθύνη…». Επομένως δια της απουσίας έστω της εκφοράς ενεστώτος χρόνου σε α΄ πρόσωπο (αναλαμβάνω), εξέφρασε απλώς μία ανεκπλήρωτη έως τούδε επιθυμία.  Στην συνέχεια δε «θαρραλέα» προέτρεψε τους λοιπούς συνεργούς στο έγκλημα «…σας καλώ να την αναλάβετε…». Ο ορισμός του θρασύδειλου!

Ο υποδυόμενος τον πρωθυπουργό είναι ποινικά υπόλογος ήδη από το έτος 2015 για τα εξής ποινικά αδικήματα:
-παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) σε συνδυασμό με άρθρο 16 παρ. 3 ν. 4023/2011 για τη  Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, καθότι ως υπάλληλος κατά την έννοια του νόμου παρεβίασε το δεσμευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (άραγε πώς διέλαθε μέχρι τούδε από εισαγγελείς, αντιπολίτευση, ΜΜΕ, εκτός και επιβραβεύθη δια της αποσιώπησης λόγω παραμονής στη ζώνη ευρώ).
-  απάτης σε βαθμό κακουργήματος (άρθρο 386 παρ. 1,3 ΠΚ) με δεδομένη την δολία εξαπάτηση των πολιτών, την μέγιστη οικονομική ζημία στην δημόσια και ιδιωτική περιουσία σε συνδυασμό με την ωφέλεια της Γερμανίας κυρίως.
Υπό τις πρόσφατες δε πολύνεκρες τραγωδίες της Μάνδρας, στο  Ν. Βουτζά, στη Ραφήνα και κυρίως στο Μάτι Αττικής, τις τεράστιες περιουσιακές ζημίες, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος υφίστανται ισχυρές ενδείξεις περί της ηθικής αυτουργίας του στις αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκθεσης σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος, καθότι εκ της ιδιότητός του και των καθηκόντων, ήτοι ηγείται της Κυβέρνησης, προεδρεύει του Υπουργικού Συμβουλίου,  προεδρεύει του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, προΐσταται των Γενικών Γραμματειών του Κράτους (επομένως και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας),   διορίζει και απολύει τα μέλη της Κυβέρνησης (ουδέν έπραξε για τους  συναυτουργούς),διαχειρίζεται μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς την εξωτερική, την αμυντική, την οικονομική και την εσωτερική πολιτική της χώρας,  επιβλέπει το έργο των μελών της Κυβέρνησης, εισηγείται ψήφιση νομοσχεδίων …).
΄Ολες οι ανωτέρω  αξιόποινες πράξεις, γνωστές στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές,  διώκονται αυτεπαγγέλτως, πλην μέχρι σήμερα αναμένουμε την ανεξάρτητη δικαιοσύνη να πράξει.
Είναι δε διάφορη η ποινική ευθύνη ενδεχομένως δράστη εμπρησμού από αμέλεια στο Νταού Πεντέλης από τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις του υποδυόμενου, του επίσης αδίστακτου εταίρου της συν-κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών, υφισταμένων, γενικών γραμματέων, περιφερειάρχη, δημάρχων. Πρόκειται για διαφορετικές αξιόποινες πράξεις με όλως διάφορα συστατικά στοιχεία συγκρότησης του αξιόποινου. Κάτι γνωρίζει η κα Θάνου, η οποία συνεργεί περί την νομιμοποίηση ενεργειών του ανεπαρκούς. Πιθανόν να τον θεωρεί «καλόπαιδο», πλην όμως μερικές φορές είναι ελάχιστη η απόσταση του α από το ω. Άλλοι θεωρούν ότι η εν λόγω κυρία πάσχει από ακόρεστη ματαιοδοξία, παρά την θητεία της ως προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακής πρωθυπουργού. Ποιος ξέρει, άβυσσος η ψυχή … Ενίοτε εκ της αβύσσου αναβαίνουν και τέρατα.
Άξιον προσοχής και δηλωτικόν του ανίερου, ανόσιου, ανόητου, αμετροεπούς υποδυόμενου και των συν αυτώ συνεργών είναι το ΥΦΟΣ, η ύφανση της ψυχοπνευματικής υπόστασης, οι οποίοι  δολίως συντονισμένοι κατά τις πρόσφατες on camera συνεδριάσεις και συνεντεύξεις, υποκρίνονται, κομπορρημονούν, ασεβούν και προκαλούν.. Ευτυχώς για τους ανθρώπους η Νέμεσις πάντοτε επεμβαίνει, πλην όμως οι πράξεις ημών των λοιπών ορίζουν το μέγιστο ή ελάχιστον του τιμήματος αποκατάστασης της ισορροπίας.
Ο υποδυόμενος τον πρωθυπουργό μετά του εταίρου του πατριδοκάπηλου θεομπαίχτη «βάτραχου» και λοιπών αργυρώνητων προθύμων βουλευτών, στελεχών, κομματικών κυνών επένδυσε και καλλιέργησε το ταξικό μίσος κατ’ αναλογίαν του φυλετικού μίσους, δηλώνοντας σταλινική ή ναζιστική ιδεοληψία και τακτική. Διαλέγετε ό,τι προσιδιάζει. στην περίπτωση. Ίδιες οι μέθοδοι, ίδια τα κίνητρα, η αυτή εκδικητική μειονεξία ενδεδυμένη «λαϊκό» προσωπείο.
Εν κατακλείδι είναι σαφές ότι οι ανθύπατοι του Βερολίνου, οψίμως δε και των ΗΠΑ ενεργούν ως:
-  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ,   ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ,   ΔΟΛΙΟΙ ,  ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ, ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΕΙΣ κατά το βαθμό εξουσίας του ανθύπατου, ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΙ, ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ, ΥΒΡΙΣΤΕΣ, ΒΑΡΒΑΡΟΙ,- ΑΝΕΛΕΗΤΟΙ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ!

Συμπέρασμα τελικό: Εάν δεν αντιδράσουν και δράσουν τάχιστα και συντονισμένα οι υγιείς δυνάμεις, οι κατά το Σύνταγμα λοιποί αρμόδιοι, αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών, που σκέπτονται ελευθέρως η εξελισσόμενη καταστροφή της Πατρίδος και ο θάνατος ως Νέμεσις θα λειτουργεί αυξητικά.
Επειδή στερούνται συνείδησης, αλλά και αυτογνωσίας περί της κακότητας που διακινούν, είναι περιττό να καλούνται σε διατύπωση συγγνώμης χειλέων. Στερούνται ενσυναίσθησης, αρετή η οποία προσφάτως ετέθη από τους ειδικούς στην κορυφή της ανθρώπινης ευφυίας.
Έχουν όμως γνώση της καταστροφής που επέφεραν και των συνεπειών, επομένως ως θρασύδειλοι επιλέγουν την παραμονή στο αξίωμα του ανθύπατου, γιατί φοβούνται την δικαία οργή και την «αποπληρωμή». Γι’ αυτό επιχειρούν συμψηφισμούς…
Η επελαύνουσα βαρβαρότητα των κυβερνώντων εξελίσσεται και θα συνεχίσει να οδεύει, και το δράμα μας επίσης. Και η διάχυση διεθνώς της εικόνας περί ανίκανης πολιτικής διοίκησης και κρατικού μηχανισμού ενέχει άλλους κινδύνους.
Στον αντίποδα του δράματος που βιώνουμε, ζωντανή η ελπίδα ενσαρκούται στο κύμα ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης των Ελλήνων, στο ζωντανό φιλότιμο, στην άοκνη συμπαράσταση, αρετές που δεικνύουν ότι ο λαός, το έθνος μπορεί, έχει τις δυνάμεις, αλλά στερείται οδηγών.
Το παράδειγμα της επιτυχούς και έγκαιρης εκκένωσης από τις  παιδικές κατασκηνώσεις  Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα 600 παιδιών, η υποδειγματική εκκένωση από τα κέντρα αναψυχής στρατού 1.200 παραθεριστών, αλλά και η προστασία όσων προσέφυγαν εκεί εν μέσω πύρινης λαίλαπας δεικνύουν αφενός ότι κάποιοι είχαν ορθή κρίση, αποφασιστικότητα και διοικητική επάρκεια, αφετέρου την εγκληματική αμέλεια και ανεπάρκεια των λοιπών, που ευθύνονται για την εκατόμβη νεκρών.
Ήγγικεν επομένως η ώρα ευθύνης για τον κ. Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας να δώσει την προσήκουσα  λόγω κρισιμότητος λύση!
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.
Εσείς είστε η λύση του δράματος και η ελπίδα μας. Η παραίτησή Σας είναι η μόνη και θεσμικά ενδεδειγμένη λύση. Η μόνη υπεύθυνη στάση, η οποία θα δικαιώσει την αξιοπρεπή μέχρι τούδε πορεία Σας. Η όποια περαιτέρω ανοχή στους αποδεδειγμένα επικίνδυνους, δυστυχώς θα σας κατατάξει στους συνυπαίτιους.
Εσείς και συνείδηση έχετε και συναίσθηση και επίγνωση.
Δεν τους οφείλετε οτιδήποτε.
Οφείλετε τα πάντα στην Πατρίδα, στον λαό και το έθνος.
Και στην μνήμη των νεκρών, στον ανείπωτο πόνο των συγγενών.
Και στον ασύλληπτο Θεό, που ευτυχώς για εμάς υπάρχει.
Και  δυστυχώς για τους ανίερους υπάρχει ζων και ενεργών ως Νέμεσις.
Εάν δεν αποσυρθούν μετά βεβαιότητας θα επαναληφθεί ως λύση το δράμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Παρακαλούμε ειλικρινώς, δώστε την λύση τάχιστα.
Ο χρόνος παρήλθε προ πολλού.
Ο θρήνος ηχεί. Και η οργή βουβή αναζητά δίοδο έκφρασης.

ΥΓ/ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.
Καλούνται όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απανταχού, Μακεδονικά Σωματεία, Σύλλογοι Ποντίων, Κρητών, Ηπειρωτών, Μανιάτες, φορείς πολιτισμού, ενώσεις επαγγελματιών και κάθε ελεύθερος άνθρωπος όπως όλοι παραστούμε κατά τον εορτασμό (εάν τολμήσουν) της «εξόδου από το Μνημόνιο», ώστε να μοιραστούμε την χαρά τους!
Να τονώσουμε το ηθικό τους, γιατί ματαιώθηκε η βράβευση ειρήνης του «υποδυόμενου» στην Βοσνία και η δεξίωση στο προεδρικό για την αποκατάσταση της «Δημοκρατίας», δηλαδή η βράβευση για την εκχώρηση με έμπνευση/υπογραφή Κοτζιά δικαιωμάτων επί της Μακεδονίας και η δεξίωση για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας», ενώ ο Αττίλας Γ΄ είναι στην Κύπρο και εποικίζει… Είχε και έχει άλλα σχέδια και δράση η Νέμεσις.
Βεβαίως και δεν πρόκειται να αποδράσουν από τις ευθύνες ως είπε ο υποδυόμενος. Δεν θα το επιτρέψουμε! Το αυτό ισχύει και για όσους τους ανέχονται ιδιοτελώς, συνεργούν μαζί τους, συναλλάσσονται ιδιοτελώς, συμπράττουν στον εκφασισμό που εκφράζουν και καλλιεργούν!  
Σε κάθε περίπτωση οι υπόλοιποι είμαστε περισσότεροι.
Και η χαρά που θα προσφέρουμε στην πανήγυρη της «εξόδου από τα μνημόνια» θα είναι περισσή, στο πλέον σοβαρό συλλαλητήριο!

Ιωάννης Κρατερός

8 σχόλια:

  1. Ο Καρτερός ανακάλυψε πλέον όλων των άλλων και "δολοφονίες και εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων".

    Το πολύ της θλίψεως .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσυριζοτσουλακι ... σκασμός!!!!

      Διαγραφή
    2. Φύσσα, Φουντούλη, Καπελώνη μάλλον εννοεί!

      Διαγραφή
    3. Dim (29/7/18 3.31 mm)
      έχεις απόλυτα το δίκαιο με το μέρος σου.
      Μόνο οι φασίστες πρέπει να μιλάνε να γράφουν να υπάρχουν.
      Όλοι οι άλλοι να τις τρώνε
      Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό εκ των πραγμάτων (πχ λόγω απόστασης) τότε θα τους βρίζουν οι φασίστες.

      Διαγραφή
  2. Αυτη η ακρατη αιτηση για παραιτηση μου μοιαζει λιγο υποπτη.λιγο...
    Ποια αντιστοιχη η μικροτερη φυσικη καταστροφη εφερε παραιτηση τα τελευταια 50 χρονια?
    Καμια.
    Τι το περιεργο λοιπον?
    Το προβλημα σε αυτα τα θεματα δεν ειναι το ποια κυβερνηση αλλα η ανικανοτητα του κρατους.διαχρονικη ανικανοτητα.
    Ακομη πιο μεγαλη σ εποχες μνημονιων που οι ενθερμοι υποστηρικτες τους γινονται σημερα και τιμητες!!!
    Δε φτανει που ειχαμε ανικανο κρατος το διαλυσαμε και εντελως βορρα στα μνημονια.
    Ξεβρακωτοι ετσι που ειμαστε ζητατε κ αποτελεσματικοτητα?
    Αιδως γραμματεις κ φαρισαιοι καταστροφεις.
    Αιδως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το περιεργο ειναι οτι εσυ δεν ανοικεις ουτε στους γραμματεις ουτε στους Φαρισαιους.Που ανοικεις ? Στους αγγελους ??Απ οτι καταλαβα δεν ..υποκρινεσαι ποτε...δεν λες ψεμματα ποτε...δεν αδικεις ποτε.. δεν σφαλεις ποτε...δεν διελυσες ποτε ...κλπ.Αλλα τοτε εισαι Αγγελος.!!Σε ποιο ταγμα ?? Χερουβημ η ..Νεφελημ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μειονεξία και πρόδηλη ανεπάρκεια όταν συνδυάζεται με την εξουσία, έστω και ανθύπατου, είναι θανατηφόρος.Τελικώς πράγματι είναι αμετανόητοι,και ο κατά τον στγγραφέα του κειμένου ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟΣ, ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ. Πάντα τους υποδυόμενους στηρίζει τμήμα του όχλου, είτε επ' αμοιβή είτε από ιδεοληψία, είτε από αυταπάτες. Πλην όμως την ώρα του λογαριασμού ο όχλος διαλύεταικαι οι συνέπειες πράξεων και παραλείψεων πληρώνονται! Που έχει κρυφθεί άραγε η Παναγιωταρέα η οποία πρώτη είχε "βγάλει" στο κλαρί της TV τον υποδυόμενο, νεανία τότε την εποχή των σχολικών καταλήψεων και τον άκουγε ενθουσιωδώς κατά την σπουδαιοφανή εκφορά κενολογίας? Θα "πληρώσει" κάπως, κάποτε, κάποιος ως στοιχείο της Νέμεσης θα δράσει. Και για τον εταίρο "βάτραχο" και κάποιους άλλους ξεδιάντροπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως, νομίζω, έγραψες, Σάββα, προ ημερών, η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, πρέπει να συνοδεύεται από παραίτηση, άλλως είναι κενή νοήματος. Ούτε το 2008, που κατακάηκε η χώρα, ακόμη και τον Δ/μβριο, λόγω Γρογορόπουλου, παραιτήθηκε κανείς. Η παραίτηση δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα, εκτός κι αν είναι εικονική και προσυμπεφωνημένη, όπως αυτή τού Τόσκα.

    Τι έγραφε ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος για την πολιτική ευθύνη -Ενα κείμενο που έγινε viral

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.