31/7/18

Τουρκία: Έφεση κατέθεσε ο Αμερικανός πάστορας - Ζητάει την αποφυλάκισή του και την άρση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Έφεση ενάντια στην απόφαση για τον κατ’ οίκον περιορισμό του και για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα άσκησε ο αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην Τουρκία για «τρομοκρατία», δήλωσε ο δικηγόρος του στο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η υπόθεση Μπράνσον έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ, με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, να επαναλαμβάνει την Κυριακή την απειλή της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα εξαιτίας της συνεχιζόμενης κράτησης του Αμερικανού πάστορα.

Ο Μπράνσον, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε κατ΄ οίκον περιορισμό έπειτα από φυλάκιση 21 μηνών, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για «τρομοκρατική» δράση και υποστήριξη της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016, αλλά και της εκτός νόμου αυτονομιστικής κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Ο πάστορας, ο οποίος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 35 ετών αν κριθεί ένοχος.
Η προσφυγή αναφέρει ότι ο Μπράνσον εξακολουθεί να στερείται της ελευθερίας του και δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στην κανονική του ζωή και να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.
Ο δικηγόρος του, Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε ότι το τουρκικό δικαστήριο της Σμύρνης, όπου δικάζεται ο Μπράνσον, θα αποφανθεί επί της προσφυγής σε 3 με 7 μέρες.
Η επόμενη ακρόασή του για τη δίκη του έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.