28/7/18

Διαβάστε το λέξη προς λέξη - Η κυβέρνηση της Μογγολίας απέτρεψε επιχείρηση απαγωγής στελέχους του Γκιουλέν από τη ΜΙΤ

Ναι, αυτή η ιστορία πρέπει να διαβαστεί από όλους όσους πιστεύουν ότι τα κράτη όταν θέλουν, μπορούν να είναι ανεξάρτητα, ασχέτως μεγέθους και πλούτου.
Ας δούμε όμως τι έγινε στη μακρινή Μογγολία.
Αεροσκάφος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με αριθμό ουραίου TT4010 πριν λίγες μέρες προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Cengiz Han της πρωτεύουσας Ουλάν Μπατόρ.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής, πέντε άτομα που επέβαιναν σε μίνιμπας, απήγαγαν τον Veysel Akçay, διευθυντή ενός ιδιωτικού λυκείου που λειτουργεί στην πόλη και φέρεται να ανήκει στο δίκτυο Γκιουλέν.

Με βάση δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου, που επικαλείται τις καταθέσεις μαρτύρων, όταν οι καθηγητές του σχολείου είδαν ότι δεν έρχεται ο διευθυντής τους, ενημέρωσαν τις αρχές, τον εισαγγελέα και φίλους βουλευτές.
Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, το μίνιμπας κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, για να επιβιβάσουν στο αεροσκάφος TT4010 τον καθηγητή και να τον μεταφέρουν στην Τουρκία.
Πάντα με βάση το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Ουλάν Μπατόρ, δεν έδωσε άδεια απογείωσης στο αεροσκάφος, μετά από σχετική παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της Μογγολίας.
Επίσης,κλήθηκε για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ της Μογγολίας ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουλάν Μπατόρ, ενώ την ίδια στιγμή ήταν σε εξέλιξη διαδήλωση υποστηρικτών του καθηγητή Akçay στο αεροδρόμιο, στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές του κοινοβουλίου της Μογγολίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Μογγολίας, ο υπουργός Εξωτερικών Sogbatar Damdin επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες.
Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μογγολίας, Battsetseg Batmunk, όσο διαρκούσε η αναμονή στο αεροδρόμιο, δήλωσε ότι "η απόπειρα απαγωγής στο έδαφος της Μογγολίας, αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας και προσβολή της ανεξαρτησίας της χώρας".
Τελικά, το αεροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο τις 16.30 χωρίς να μεταφέρει τον Akçay.
Σημειώνεται ότι ανάλογες επιχειρήσεις έχει πραγματοποιήσει η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) στο Κοσσυφοπέδιο, την Γκαμπόν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία...

Πηγή: Deutsche Welle Türkçe

1 σχόλιο:

  1. ειχαν καλο δφασκαλο σε αυτα (τπους Ισραηλινους), αλλα στον τοπο κατα;γωγης των , Μογγολια, εμεινανν μετεξεταστεοι.Μαλλον θα αναλα;βουν εξ ολοκληρου οι Ισραηλινοι αυτηνν την φορα, Τους χρωδστανε στους τουρκους απο το 1974.Χρεη πουβ δεν παραγραφονται οπως ΔΝΤ (ας ποουμε).
    Το επομενο βημα ειναι ελλαδα,Θα μας τους παρουνε μεσ απο τ5α χερια μας. Και οταν αλαξει η κατασταση απεναντι θα μας βαρανε και οι εν και οιδε.
    Παντως μου κανει εντυπωση το θρασσος τους.Αριζω ννα πιστευω οτι δεν ειναι τοσο μπουνταλαδες οπως παλια ασκερ χαιβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.