29/7/18

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών: Έγιναν «χιλιάδες μικρά λάθη», τα οποία μαζί σχηματίζουν ένα μεγάλο λάθος που στοίχισε ζωές

«Καταπέλτης» οι Πυροσβέστες για την αντίδραση της κυβέρνησης στη φωτιά
Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών κατήγγειλε στην βρετανική «Observer» ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να αναφερθεί στα «χιλιάδες μικρά λάθη» που έγιναν, τα οποία μαζί σχηματίζουν ένα μεγάλο λάθος που στοίχισε ζωές.
Φωτογραφία αρχείου από την φωτιά στα Γεράνεια Όρη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Φωτογραφία αρχείου από την φωτιά στα Γεράνεια Όρη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Έντονη κριτική και από τους πυροσβέστες δέχεται η κυβέρνηση για την αντίδρασή του κρατικού μηχανισμού στην πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 88 ανθρώπους.
Σε συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Observer ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Δημήτρης Σταθόπουλος επέκρινε έντονα την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ότι δεν έγιναν σημαντικά επιχειρησιακά λάθη, λέγοντας πως η κυβέρνηση αποφεύγει να αναφερθεί στα «χιλιάδες μικρά λάθη».
«Όλα αυτά τα [μικρά] λάθη φτιάχνουν ένα μεγάλο λάθος και για αυτό είχαμε άνευ προηγουμένου αριθμό θανάτων», προσέθεσε, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να ειπωθούν συγγνώμες για τις αστοχίες που υπήρξαν.

Ο κ. Σταθόπουλος επανέλαβε, όπως είχε πει και στον ΣΚΑΪ, ότι η Πυροσβεστική εισηγήθηκε εκκένωση της περιοχής προς την οποία κατευθυνόταν η φωτιά, όμως δεν εισακούστηκε.

Επέρριψε επίσης ευθύνες στην Μετεωρολογική Υπηρεσία, την οποία κατηγόρησε ότι δεν είχε προβλέψει ανέμους ισχύος άνω των 120 χιλιομέτρων ανά ώρα, με συνέπεια να δυσχεράνει το έργο των εναέριων μέσων.

Όπως είπε, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αδυνατούσαν να απογειωθούν με τόσο ισχυρούς ανέμους, όμως εάν είχε υπάρξει προειδοποίηση από τους μετεωρολόγους θα ήταν δυνατή η μεταφορά των αεροσκαφών σε άλλα αεροδρόμια.

Ο κ. Σταθόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι περικοπές στον προϋπολογισμό της Πυροσβεστικής έχουν καταστήσει άχρηστο τουλάχιστον 30% των οχημάτων του Σώματος.

«Περίπου το 15% του στόλου μας δύναμης 1.750 οχημάτων βρίσκονται εκτός των δρόμων διότι έχουν χρόνια προβλήματα και είναι παλιά» , είπε. «Ακόμα 15% χρειάζονται ανταλλακτικά που δεν έχουμε χρήματα» να αποκτήσουμε, προσέθεσε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/379688/katapeltis-oi-purosvestes-gia-tin-adidrasi-tis-kuvernisis-sti-fotia/#ixzz5MfB9N5MH
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.