17/7/18

«Εμείς είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως» – Η Ελένη Θεοχάρους για το Κυπριακό

  • (Φωτ.: pixabay.com)
Καίτοι γηράσκομεν και διδασκόμεθα, δεν μπορούμε να μάθουμε το νέο γλωσσάρι και το συναξάρι της λύσης. Στο μάθημα αυτό είμαστε ξύλα απελέκητα. Κι ενώ πολλά και εκλεκτά στελέχη του βαθέος ανανικού κράτους δεν έκρυβαν τη χαρά τους για την πανηγυρική επανεκλογή του πεφωτισμένου ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν, εναποθέτοντας σε αυτόν ξανά τις ελπίδες τους για την επιβολή της πολυπόθητης γι’ αυτούς ΔΔΟ, δηλαδή της διχοτόμησης, μάθαμε ότι με βάση το γλωσσάρι θα πρέπει τον εκτουρκισμό να τον λέμε επανένωση.
Ταυτοχρόνως δικαιώθηκαν και οι προσδοκίες του προέδρου του Συναγερμού, του κυρίου Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος πιστεύει πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει πρόθεση να λύσει το Κυπριακό. Και του κυρίου Άντρου Κυπριανού, ο οποίος δήλωσε παλιότερα, επιστρέφοντας από την κατοχική χώρα, ότι η Τουρκία θέλει λύση.
Δικαίωμα του καθενός να λέγει ό,τι θέλει και να πιστεύει ό,τι θέλει και να προπαγανδίζει ό,τι του καπνίσει και να ζει τις ψευδαισθήσεις του. Καθήκον όλων ημών είναι να προσπαθούμε να προστατεύσουμε το λαό από την πλάνη και την τρυφηλότητα στην οποία τον οδηγούν οι εραστές της τουρκικής λύσης. Ο λαός πρέπει επιτέλους να δει την αλήθεια και να αναλάβει τις ευθύνες του.
Δείγμα της μαλθακότητας και της ηδυπάθειας που μαστίζει πλείστους όσους υφίστανται τις περιπτύξεις του βαθέως ανανικού κράτους, ευθύς ως εξαγγέλθηκε η άφιξη της κυρίας Λουτ, νέας εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ και διαμεσολαβητού προς επίτευξιν της επανένωσης, είναι ότι αίφνης κατακάθισε ο κουρνιαχτός του τρανταχτού σκανδάλου και εγκλήματος εκ προμελέτης που διεπράχθη σε βάρος του Συνεργατισμού.
Ξεχάστηκε αμέσως γιατί ήλθε στο προσκήνιο το διαβόητο γλωσσάρι και η επίσκεψη του δικτάτορα Ερντογάν στα Κατεχόμενα. Κατά μίαν εκδοχή, οι αναφορές στη Λουτ έγιναν για να ξεχάσει αμέσως ο κόσμος τον Συνεργατισμό.
Και βεβαίως κανέναν δεν ενόχλησε η «επίσημη επίσκεψη», κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Θεωρήθηκε από τους κυβερνώντες ως γεγονός ρουτίνας, και ταυτόχρονα εξαγγέλθηκε ότι διαγράφεται ο όρος «κατοχή» και αντικαθίσταται με τον όρο ειρηνευτική επιχείρηση. Είναι και τα μπάνια του λαού…
Τίποτε βεβαίως δεν είναι τυχαίο. Είναι όλα ενταγμένα στη λογική της λήθης και της παράδοσης. Θέλουν να μας κοιμίζουν. Ευτυχώς μερικοί είμαστε σε συνεχή εγρήγορση.
Έστω και αν δεν γηράσκομεν αεί διδασκόμενοι, έστω και αν είμαστε ξύλα απελέκητα που δεν καταλαβαίνουν και επιμένουν να μην θέλουν εγγυήσεις της Τουρκίας και παρουσία κατοχικών δυνάμεων.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι είπαν ο κατοχικός ηγέτης και ο εν Κύπρω μπάτλερ του, κοινώς μισταρκός του, συμφώνως προς ένα άλλο γλωσσάρι. Ο μπάτλερ Ακιντζί θέλει ίσο μέρισμα στον πλούτο και στην εξουσία (θυμάστε που το συνεργατικό μας έδινε μέρισμα, τι γλυκές στιγμές), ενώ ο δικτάτωρ Ερντογάν δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων με κάθε τρόπο, ως εγγυήτρια δύναμη που είναι η χώρα του, και ταυτοχρόνως θα διπλασιάσει το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοικούντων στη «Βόρεια Κύπρο Τούρκων προσφύγων και Τουρκοκυπρίων», πάντα με βάση το γλωσσάρι.
Αυτά ειπώθηκαν λίγο πριν από την άφιξη της Λουτ, διαλύοντας έτσι τις ψευδαισθήσεις μερικών περί αλλαγής της τουρκικής στάσης και προς άκρατον αγαλλίασιν των μελών του βαθέως ανανικού κράτους.
Εμείς όμως λάβαμε το πραγματικό μήνυμα. Αφού η τουρκική πλευρά πήρε μέσα από το κεκτημένο των συνομιλιών την αριθμητική συνταγματική ισότητα, τώρα θέλει και το διαμερισμό του φυσικού αερίου. Τα θέλει όλα. Όταν αναφέρεται σε λύση εννοεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διχοτόμησή της. Την αντικατάστασή της από δύο ισότιμου καθεστώτος κράτη εκ των οποίων το ένα θα είναι το σημερινό ψευδοκράτος με εκ περιτροπής προεδρία στην κεντρική επίσης διχοτομημένη εξουσία.

Τζέιν Χολ Λουτ (φωτ.: UN / Loey Felipe)
Ο πρόεδρος οδηγείται από τη μία παγίδα στην άλλη. Το χείριστο είναι ότι θα οδηγήσει το λαό στον γκρεμό. Ό,τι και αν αποφασίσει, ό,τι και αν πράξει είναι λάθος διότι δεν έχει εναλλακτικά σχέδια. Σύρεται από το βαθύ ανανικό κράτος σε μια διαδικασία της οποίας τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο ελληνισμός. Όχι βεβαίως το βαθύ ανανικό κράτος που είναι ήδη καλά βολεμένο με τις τράπεζες του, τα καζίνα του, τα πανεπιστήμιά του, τις επιχειρήσεις του, τις ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες του, τους ουρανοξύστες του, τα ακίνητα και τις καταθέσεις του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο.
Ο κατοχικός ηγέτης και ο θλιβερός ηγετίσκος μάς λένε την αλήθεια, δεν κρύβουν τις προθέσεις τους.
Γι’ αυτό ζητάμε, έστω και τώρα, την υστάτη, να μας ακούσει ο πρόεδρος της ΚΔ και να αλλάξει γραμμή. Να σωθεί και να σώσει και τον τόπο. Να αποδείξει και αυτός ότι καίτοι γηράσκων, διδάσκεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.