12/7/18

Απέλασε τους Ρώσους με εντολή των ΗΠΑ

του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη
Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών και οι κυβερνητικές «δημοσιογραφικές» κυπατζήδικες διαρροές για τα αίτια, αναδύουν τη μπόχα της πιο αμερικανόδουλης κυβέρνησης σε βάρος της πολιτικής ισορροπίας που ακολουθούσε η χώρα, ακόμα και επί εποχής ΕΣΣΔ. Και σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Τα οποία, εκτός της Δύσης, στηρίζονται σε 5 ρωσικούς πυλώνες!
Ο ένας είναι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Ό άλλος ο τουρισμός 1,5 εκ. Ρώσων το χρόνο με ρευστό στη Β. Ελλάδα. Ο τρίτος οι αγωγοί. Ο τέταρτος ο ρώσικος στόλος που ναυλοχεί στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Ο πέμπτος η ανάγκη καλής σχέσης με τη δεύτερη υπερδύναμη.
Η ιστορία είναι κωμικοτραγική και απίστευτα σοβαρή. Η Ρωσία κατηγορείται από την ελληνική κυβέρνηση ότι με πράκτορες αποπειράθηκε να επηρεάσει δήμους και μητροπόλεις της Β. Ελλάδας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών(!), να αποκτήσει επιρροή στο Άγιο Όρος, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος», και απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, που απέτυχε!

Επίσης οι Ρώσοι κατηγορούνται για διακίνηση πληροφοριών σε βάρος της Ελλάδας! Σε μια «συστηματική προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου».
Σαν τέτοια αναφέρονται «η προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων»!
Για όποιον έχει αμφιβολία ότι όλα αυτά είναι λόγια του αέρα και ότι η κίνηση είναι υποδειγμένη από την Ουάσινγκτον κατ ευθείαν για να περιοριστεί αποτελεσματικά κάθε φιλορωσική εστία στα Βαλκάνια, ας παρακολουθήσει γεγονότα και επιχειρήματα:
1. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας από το ελληνικό κράτος δεν θα επέτρεπε στον αμερικανό πρέσβυ και τους άλλους υπαλλήλους της αμερικάνικης πρεσβείας να ξεσαλώνουν σε παρεμβάσεις και πιέσεις για να υπογραφεί η συμφωνία με τα Σκόπια.

2. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας από το ελληνικό κράτος δεν θα επέτρεπε σε τουρκικές επίσημες Αρχές να αλωνίζουν σε όλη τη Θράκη, με την ανοχή της, και να προπαγανδίζουν την προσάρτηση της Θράκης στην Τουρκία.

3. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας από το κράτος δεν θα προσεταιριζόταν επιχειρηματίες εξώφερτους και δεν θα τους επέτρεπε να αλωνίζουν σε επιχειρήσεις, Μέσα Ενημέρωσης και σε στρατηγικής σημασίας κλάδους (λιμάνι Θεσσαλονίκης) μόνο και μόνο για να της κάνουν την προπαγανδιστική δουλίτσα της.

4. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας δεν θα είχε εκπαιδεύσει ηθικά τους υπαλλήλους του δημοσίου να είναι ανοιχτοί σε κάθε είδους συναλλαγή για να τα τσεπώσουν, χωρίς κανέναν σοβαρό ελεγκτικό μηχανισμό και με τα πειθαρχικά συμβούλια να βγάζουν τους κλέφτες λάδι.

5. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας δεν θα είχε παραδώσει την άσκηση αυτή σε όλους τους ξένους δανειστές, με την υπογραφή πλήρους υποταγής σε ξένες επιταγές και με δέσμευση τους ελληνικού κράτους σ’ αυτές για δεκαετίες.

6. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας θα είχε απελάσει δεκάδες διπλωμάτες των χωρών της ΕΕ που παρεμβαίνουν διαρκώς επίσημα και ανεπίσημα στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, είτε πιέζοντας δια των κυβερνήσεών τους είτε απ ευθείας στους ντόπιους οσφυοκάμπτες υπουργούς για τα συμφέροντα των δικών τους χωρών.

7. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας θα απαγόρευε στον κάθε ξένο πρεσβευτή να υποδεικνύει, και μάλιστα πιεστικά έως και εκβιαστικά, τι όπλα θα αγοράσει και τι δεν θα αγοράσει η χώρα.

8. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας θα ενίσχυε τις πατριωτικές φωνές της χώρας αντί να τις υπονομεύει και να τις λασπώνει ως ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, ευθυγραμμισμένη έτσι με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, που σε συνομιλίες του με την κυβέρνηση διαπίστωνε προ ημερών ότι η χώρα απειλείται από εθνικιστές στο θέμα των Σκοπίων! Οι μεγαλύτεροι εθνικιστές του πλανήτη, οι Αμερικανοί, λασπώνουν για να κάνουν την επεκτατική και δολοφονική στρατιωτική δουλίτσα τους.

9. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας θα ακολουθούσε τη γραμμή της ελληνικής πολιτικής από το 1974 και δώθε, που παρ όλο που «ανήκε εις την Δύσιν» είχε στενότατες σχέσεις με την Γιουγκοσλαβία και τον Ζίφκωφ, όπως και με τη Μόσχα. Ως παράγοντας, η Αθήνα, ισορροπίας και διαύλων επικοινωνίας με όλους. Σε εποχές Ψυχρού Πολέμου!

10. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας θα ακολουθούσε τη γραμμή ίσων αποστάσεων με τις ΗΠΑ και τη Μόσχα, που ακολούθησε ο Κ Καραμανλής στο θέμα των εξοπλισμών και των αγωγών και των στρατιωτικών ζητημάτων του Αιγαίου. Για την οποία παρακολουθιόταν από τις αμερικάνικες υπηρεσίες, υπονομευόταν, και έβαζε βέτο για τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

11. Η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας, αντί να κρατήσει την ίδια στάση και μάλιστα από πιο ισχυρή θέση στο θέμα, και να κερδίσει τα πάντα από την πρεμούρα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για ένταξη των Σκοπίων αποδείχτηκε πιο δουλική από μια υποτίθεται αμερικανόφιλη δεξιά Καραμανλική.

12. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας δεν θα άφηνε ανενόχλητους να αλωνίζουν τη χώρα Σκοπιανοί και Τούρκοι πράκτορες, που τους αναγνωρίζουν και τα παιδάκια, ούτε θα άφηνε να λειτουργούν ανεξέλεγκτα ή και με δική της κομματική συμπαράσταση δεκάδες οργανώσεις, σύλλογοι και όμιλοι, που προπαγανδίζουν τον διαμελισμό της Ελλάδας, είτε προς την Τουρκία, είτε προς τα Σκόπια, είτε προς την Αλβανία.

13. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας δεν θα έδινε για δημοσίευση βρώμικες κυπατζήδικες πληροφορίες που μπλέκουν τους Ρώσους με χρηματοδότηση των ελληνικών συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία! Για να λασπώσει τα πατριωτικά αντανακλαστικά και να ευθυγραμμιστεί με τη γραμμή των Αμερικάνων, που δεν θέλουν αντιαμερικανική και αντινατοϊκή αντίδραση στα σχέδιά τους για Ανατολική Ευρώπη αντιμέτωπη με τη Ρωσία. Ευθυγραμμίζεται δηλαδή με έναν ψυχροπολεμικό και πολύ επικίνδυνο νέο σχεδιασμό σύγκρουσης Δύσης- Ρωσίας, επειδή ένας Αμερικάνος πρόεδρος είναι νούμερο και μερικοί στρατηγοί για τα σίδερα.

14. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την άσκηση εθνικής κυριαρχίας, όπως κόπτεται, θα ενδιαφερόταν πρώτα από όλα να μάθει τι θα πει εθνικό. Και τι θα πει κυριαρχία. Γιατί ακούει εθνικό και της σηκώνεται η τρίχα, αλλά το πουλάει στους σανοφάγους ψηφοφόρους, και την κυριαρχία την έχει σαν εργαλείο διαπραγμάτευσης και μάλιστα φτηνό. Παραδίνοντάς το στον κάθε ξένο αληταρά αντί πινακίου φακής.

Αλλού τα παραμύθια. Η κυβέρνηση της Ελλάδας υπάκουσε σαν πιστό σκυλάκι στις εντολές του Αμερικανού αντιπροέδρου και των γερακιών του ΝΑΤΟ, που θέλουν να ξηλώσουν κάθε τι ρωσικό από όλο το Βαλκανικό χώρο και από την Ελλάδα. Λασπώνοντας, επ ευκαιρία, και κάθε πατριωτική φωνή στη χώρα.

Η κυβέρνηση, η πιο αντεθνική και προδοτική που πέρασε ποτέ από τη χώρα, έχει γίνει το σκυλάκι του κάθε ξένου που θέλει να ασκεί εδώ τα συμφέροντά του. Είτε οικονομικά είτε πολιτικά είτε γεωπολιτικά.

Οι Ρώσοι είναι πιθανό να ασκούσαν κινήσεις διείσδυσης σε προνομιακούς χώρους της Ελλάδας. Δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ούτε οι μόνοι. Κυρίως, δεν είναι οι πιο επικίνδυνοι για τη χώρα εδώ και χρόνια. Και προηγούνται άλλοι για απέλαση. Πρεσβευτές που προπαγανδίζουν τις εταιρίες των χωρών τους για φυτρώσουν εδώ που οι χώρες τους έχουν εξαφανίσει ή θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Με την ανοχή και τη βοήθεια αυτής της κυβέρνησης. Που την έπιασε ο πόνος για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας!
Αυτή η καταστροφική κυβέρνηση πυροδοτεί τις σχέσεις της με τη μία από τις δύο υπερδυνάμεις, από την οποία εισάγει 1,5 εκατομμύριο τουρίστες με ρευστά στην τσέπη κάθε χρόνο και εξάγει τα μισά αγροτικά της προϊόντα! Με την οποία έχει ιστορικές σχέσεις προτού η Αμερική γίνει λευκή και με την οποία γειτνιάζει, ενώ οι άλλοι είναι στου διαόλου τη μάνα. Αυτά, γιατί η εξωτερική πολιτική ασκείται με ορίζοντα εκατονταετίας. Και με λεπτές ισορροπίες όταν είσαι στα σύνορα δύο κόσμων. Και όχι αύριο και βλέπουμε.

Οι Ρώσοι απελάθηκαν κατ εντολή των Αμερικάνων. Υπό τα χειροκροτήματα των συντηρητικών Γερμανών και τμήματος της επίσημης ΕΕ. Και η κυβέρνηση της Ελλάδας υπάκουσε αφού είναι το πιο πιστό σκυλάκι του κάθε ισχυρού. Όπως είπε προχτές και ο σύντροφος Μελανσόν, που ξέρει καλύτερα, «o Έλληνας πρωθυπουργός είναι μία από τις προσωπικότητες, τις πιο ελεεινές στη πολιτική ζωή της Ευρώπης». Και της Ελλάδας. Και το αποδεικνύει κάθε μέρα.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal

13 σχόλια:

  1. Αριστείδης ο Δικαίος
    https://vgiannelakis.wordpress.com/2014/09/26/%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι, είναι ακριβώς έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό άρθρο, λέει τα πράγματα με το όνομα τους!Αυτοί οι γελοίοι της κυβέρνησης τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφιερωμένο σε όλα τα γιουσουφάκια - τρολλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σημαντικό άρθρο! Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφούν όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση!
    Πιο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αμφιβάλλω αν υπήρξε στην Ελλάδα τουλάχιστον απ΄όσα έχουμε διαβάσει ή παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.
    Ενώ έχει μετατρέψει τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, με μια χαλαρή στάση απέναντι στους λαθρομετανάστες, με μια δουλική στάση απέναντι στις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων, με αποκορύφωμα την εγκληματική αδράνεια και υποτονικότητα στην αντιμετώπιση της κράτησης των 2 στρατιωτικών, ταυτόχρονα δείχνει μια υποτιθέμενη "πυγμή" (!!) απέναντι στη Ρωσία (!!) κάνοντας την απέλαση των διπλωματών, χωρίς επίσημη δικαιολόγηση (όπως τουλάχιστον όφειλαν οι ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ άνθρωποι), αλλά με διαρροές ότι "προσπαθούσαν να παρέμβουν στα εσωτερικά μας, με τρόπο βλαπτικό για τα εθνικά μας θέματα"(!!)..
    Καταστρέφουν τις σχέσεις μας με τη Ρωσία κατ΄εντολή των ΗΠΑ!
    Όταν είχε δημιουργηθεί το θέμα με την προσάρτηση της Κριμαίας, και τις ευρωπαϊκές κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, που για κάποιο διάστημα συμμετείχαμε κι εμείς, θυμάμαι ότι η ζημιά για τη χώρα μας ήταν πολύ μεγάλη το πρώτο διάστημα, και για τις εξαγωγές και για τον τουρισμό, σε μια περίοδο που είχαμε άμεση ανάγκη.
    Γι αυτό και η στάση μας δεν ήταν σκληρή (όσο μπορούσαμε) δηλ. προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε τις καλές σχέσεις, και φυσικά η Ρωσία καταλάβαινε τι μπορούσαμε να κάνουμε και ποια ήταν τα όριά μας (με βάση την υποχρέωσή μας ως μέλη της Ε.Ε.).
    Καμιά κυβέρνηση δεν φέρθηκε τόσο ύπουλα απέναντι στη Ρωσία.
    Σε μια περίοδο που ο κλοιός σφίγγει γύρω της, που την απομονώνουν από παντού, η ελληνική κυβέρνηση με προκλητική δουλοπρέπεια απέναντι στις εντολές των ΗΠΑ, η κατά τ΄άλλα ανίκανη να αρθρώσει ένα λόγο απέναντι στα πραγματικά της δίκαια σε Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, έχει ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ (Η ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ), να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο απέναντι στη Ρωσία!

    Το θέμα είναι πολύπλοκο, γιατί εκτός από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, που αποδυναμώνει την επιρροή της Ρωσίας, υπάρχει και η Ουκρανική Εκκλησία που ζητάει την αυτονόμησή της από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Οι Ρώσοι είναι φυσικό να πιέζουν ώστε να μην δοθεί.
    Οι Αμερικανοί συνεχώς αφαιρούν δυνάμεις απ΄τη Ρωσία. ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ με κάθε τρόπο.
    Ακόμα και αν πήγαν κάποιοι άνθρωποι στο Άγιο Όρος ή σε μητροπόλεις της Β.Ελλάδας για τα θέματα αυτά, ξαφνικά "ξύπνησαν τα αντανακλαστικά" της ΓΕΛΟΙΑΣ κυβέρνησης, και αποφάσισε ότι η Ελλάδα πρέπει να "ελέγξει απόλυτα τις συνομιλίες και διεργασίες στο εσωτερικό της" όπως μας λέει;; Η ΓΕΛΟΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ κυβέρνηση!
    Όταν στην Ελλάδα ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ όλοι αυτοί που αναφέρονται στο άρθρο;;
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τραμπ υποτίθεται ότι εκλέχθηκε με το σύνθημα της επιδίωξης της νέας καλής περιόδου, με ειρήνη στη Συρία (είπε ότι θα σταματήσουν οι προσπάθειες ανατροπής του Άσαντ), καλών σχέσεων και αμοιβαίου σεβασμού με τη Ρωσία για το καλό της παγκόσμιας ειρήνης.
    Αντίθετα βλέπουμε να εξελίσσεται σε ένα πολύ επικίνδυνο κυβερνήτη, που προκλητικά απαιτεί αύξηση αμυντικών δαπανών των μελών του ΝΑΤΟ, (με δημόσιες μάλιστα και όχι εμπιστευτικές αναφορές), που τις δέχονται, ενώ ταυτόχρονα χαϊδεύει την Τουρκία:
    https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/07/natos-real-crisis-is-turkey-not-trump.html

    Και εντελώς απροκάλυπτα σε ρόλο παγκόσμιου αφεντικού δίνει εντολές να απομονωθεί από παντού η Ρωσία. Και μάλιστα με τρόπους που αγγίζουν όχι μόνο την προκλητική αγένεια και την αστοχία ή ακόμα και το παράλογο, αλλά την εσκεμμένη de facto επιδιωκόμενη εχθρότητα απέναντί της όπως κάνουμε ΤΩΡΑ εμείς!
    Σε μια τέτοια περίοδο, που αυτές τις μέρες είχαμε πάλι πλήθος παραβιάσεων από τους Τούρκους, όπως και την προκλητική αναφορά τους στα Σκόπια ως "Μακεδονία" παρά τα υποτιθέμενα erga omnes.
    Αυτή η κυβέρνηση πραγματικά με τις κινήσεις της αγγίζει πια τα όρια της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
    Δηλαδή ξεφεύγει και από την ανικανότητα ή ηλιθιότητα, και από τη δουλοπρέπεια και δειλία, και φτάνει στην προδοσία.
    Γιατί τέτοιες κινήσεις έχουν ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
    Αλλά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, που έφεραν οι ανεκδιήγητοι, τι άλλο να περιμέναμε;;!!
    Δέχτηκαν να γίνουν ΠΡΩΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, υπογραφή δική μας, επικύρωση Σκοπιανής Βουλής, Δημοψήφισμα Σκοπιανών, αλλαγή Σκοπιανού Συντάγματος, εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων σε εγκαταστάσεις κ.α. για το ΝΑΤΟ, και αφού θα εναι ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ, τότε να επικυρώσει την Συμφωνία ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΠΙΚΑ και η ελληνική Βουλή!!
    Αυτά που ζούμε είναι παράλογα και απίστευτα και προετοιμάστηκαν ΚΑΛΑ.
    Τα γεωπολιτικά σχέδια των Αμερικανών βρήκαν τον καλύτερο σύμμαχο σε αυτή τη γελοία και δουλοπρεπή κυβέρνηση!Και αυτά θα τα πληρώσει η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Π.Καμμένος το λιγότερο που έχει να κάνει για να "εξιλεωθεί" (που δεν πρόκειται) απέναντι στον ελληνικό λαό είναι ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, πριν μας καταστρέψει ολοσχερώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτιμω να μας καταστρεψει ολοσχερως...ειναι αυτο που χρειαζεται το πληθος.Υπαρχουν πολλοι νεκροφιλοι εδω.Λιγα κανει ο Τσιπρας και οι ξενοι.Πρεπει να γινουν κι αλλα.Εδω εχουν γινει οι πολλοι στηλες αλατος χωρις ναχει πεσει βομβα στα Σοδομα.Που να πεσει κιολας.Καθε κινηση παυει στους -273 βσθμους .Εδω εχουμε την απολυτη ησυχια.Κι ομως στην περιπτωση μας υπαρχει ησυχια χωρις βομβα και χωρις - 273 βαθμους.Αυτο κατι λεει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ Δημήτρη, όσο και αν κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία, αλλά γίνονται λόγω δικής μας υπαιτιότητας, γιατί σαν λαός ξεφύγαμε (σε όλα τα επίπεδα), γίναμε υλιστές και περιφρονήσαμε τις αξίες μας, έχει όμως σημασία έστω και τώρα να ξαναλειτουργήσουν τα αντανακλαστικά μας.
      Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά, οι Αμερικανοί έχουν αποθρασυνθεί, ενώ η κυβέρνηση υποχωρεί στα πάντα, και φοβόμαστε να μην ανοίξουν και άλλα θέματα που μετά δεν θα μπορούμε να κλείσουμε.
      Νομίζω ότι θα έπρεπε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα να αντιμετωπίσει την κατάσταση..

      Διαγραφή
    2. Αγαπητη κυρια
      Θα ανοιξουν κι αυτα που φοβαστε.Κι αυτο διοτι πιστευετε ισως σε αυτο το πολιτικο συστημα ...ελπιζοντας πως θα αλλαξει οπως λετε καταληγοντας.Δεν μπορει αυτο καμμια κατασταση να αντιμετωπισει αφου εναι μερος της παραγωγης της.Δεν στεκει να ζητας απο νεκρο να ζωντανεψει.Η το χωνευουμε αυτο η οχι.Ειναι σταση απελπισμενης ..ανυμποριας αυτη η ελπιδα.Γιατι ολοι πονταρουν σε ενα θαυμα στο καθιερομενο μοντελο ??Απλα διοτι δεν μπορουν να παραγουν ενα αλλο.Δεν εχουν δημιουργηκοτητα.Δεν πιστευουν στις ικανοτητες τους.Εξ ου και αντιγραφουν
      αλλα ..περιπου σαν νομοτελεια.Αυτο το πολιτικο οικονομικο συστημα εχει πεθανει.Ετσι θαρθει η συνεπεια και θα μεγαλωσει.Οτι φοβαστε δηλαδη.Απο μια αποψη..καλυτερα...μακροπροθεσμα και χειροτερα βραχυπροθεσμα.Η φυση αντικαθιστα τα νεκρα κυτταρα με νεα.Δεν ανασταινει τα παλια.Αν πιστευετε οτι θα παει ντορ του ντορ να αφυπνησει ολους...κι αν.....τι να πω.Αν το πηγαδι εχει καταστροφη πριν το νεο....θα την εχει ολη δικη του.Λετε να στεκεται αμηχανη η φυση ?? Οσο εμεις ?? Δεν μπορουμε να διωξουμε δεκα εκατομμ. Τριακοσιους....Τι αλλο θελετε ?? Ψαχνουμε στο καθιερομενο μοντελο λυση.Αυτο ειναι ετσι...το αλλο πρεπει να γινει ετσι..το παραλλο με ..τακτ...αυτο απαλα...εκεινο βασει ιερων κανονων...(αλλο αν ειναι ανιερο το ιδιο)....στο ταδε κρατος εγινε ετσι..στο αλλο κοκορετσι...κλπ.Αυτο ολο πως λεγεται ??? Μετατοπιση ευθυνης η οχι??? Ποτε γινεται αυτο ?? Οταν δεν μπορεις να γραψεις ουτε μια δικη σου λεξη !!! Δεν μπορουν 10.000.000 να διωξουν 300 !!!! Λογω..τυπικοτητων !!!! 300 που σφαζουν τα παντα !!!! Οχι αγιων ....Το ευαγγελιο τι το επικαλουνται ολοι ??? Για αμοιβη στον αλλο κοσμο ???? Μα ..σφαζουν ολα !!!!(ευαγγελιο ισον οι τυπικοτητες...πρεπει ..δεν πρεπει...σαν την μαργαριτα ...μ αγαπα ..δεν μ αγαπα ).Η καταστροφη ειναι νομοτελεια ετσι.Αναμενεται απο λεπτο σε λεπτο...Μακροπροθεσμα καλυτερα...το Ραουνταπ θα ξερανει την ριζα πριν την νεα σεζον..που θα ανθησει εκ νεου το εδαφος....

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Δημήτρη, δεν πιστεύω στο πολιτικό σύστημα, το έχω πει άλλωστε τόσες φορές.. Όπως δεν πιστεύει κανείς.. Αλλά εξ΄ανάγκης μιλάμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε (προς το παρόν) μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε..
      Συμφωνώ ότι "ο νεκρός δεν ζωντανεύει". Τα περισσότερα κόμματα είναι δεμένα από το ίδιο το σύστημα, οι πολιτικοί πηγαίνουν σε διάφορες λέσχες και στα λεγόμενα think tanks, για να πάρουν κατευθύνσεις για τις κινήσεις τους με πλάνο 10ετίας και περισσότερο, και όλα εξελίσσονται με βάση συγκεκριμένα σχέδια..
      Με πρόφαση την παγκόσμια ισορροπία (οικονομική, γεωπολιτική κτλ..), αλλά ουσιαστικά, προς την κατεύθυνση κυρίως του συμφέροντος των ΗΠΑ, μιας χώρας που ζει σε βάρος όλου του πλανήτη, πουλώντας όπλα και τεχνολογία κάνοντας παράλληλα πολέμους για να ελέγχει τα ενεργειακά αποθέματα, και τυπώνοντας δολάρια χωρίς αντίκρισμα...
      To θέμα όμως αγαπητέ Δημήτρη, δεν είναι αν μπορούν 10 εκ. να διώξουν 300 ανθρώπους.Φυσικά μπορούν..
      Το μεγάλο μας πρόβλημα νομίζω ότι είναι το αύριο της χώρας πως θα δομηθεί, πάνω σε ποιες βάσεις.. Τα έχουν πει και άλλοι εδώ.. νομίζω κι εσύ..
      Γράφεις ότι "δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα απ΄το καθιερωμένο μοντέλο".. Και προσθέτω: ειδικά μάλιστα με τα δικά μας δεδομένα (της χρεωκοπημένης χώρας).Πρέπει όμως να βρούμε το μοντέλο που θα πάμε.
      Υπάρχουν βασικά πράγματα όπως π.χ. το νόμισμα (αυτές τις μέρες είπαν πάλι από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην ΟΝΕ), όπως και η παραμονή μας ή όχι σε υπερεθνικά σχήματα όπως η Ε.Ε. και άλλα..
      Αν παραμένουμε μας δένουν και μας ελέγχουν, αν βγούμε μας απειλούν με τον κίνδυνο της απομόνωσης, της μετατροπής σε "Κούβα", ακόμα και της εισβολής των Τούρκων.. Όλοι τα αντιλαμβανόμαστε αυτά..
      Η αλήθεια είναι ότι γεωγραφικά βρισκόμαστε στο κέντρο των εξελίξεων και στο μάτι του (γεωπολιτικού) κυκλώνα. Ειδικά τώρα που θέλουν οι ΗΠΑ να εξασφαλιστούν ενεργειακά για τα επόμενα 50-100 χρόνια...
      Υπάρχουν (υποθετικοί) διεθνείς κανόνες, αλλά υπάρχουν και μαφιόζικες γκαγκστερικές πρακτικές στη διεθνή πολιτική, που δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν..
      Λοιπόν τα πράγματα νομίζω ότι είναι περίπλοκα.. Χρειάζεται αγώνας αλλά όχι στα τυφλά.. όχι μόνο ως αντί-δραση, όπως ξαναείπαμε, αλλά κυρίως ως θετική δράση.
      Χρειάζονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες δεν είναι εύκολες γιατί ακριβώς φρόντισαν κάποιοι να μας φέρουν μπροστά σε "αδιέξοδα", και "τετελεσμένα"..
      Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, και με κάθε τρόπο.

      Διαγραφή
    4. Κρατω απ το σχολιο σας την τελευταια παραγραφο.Με μια πατατηριση..." οτι συμβολαιο για το μελλον δεν δινει ο Θεος."...ποτε.Κανεις αγων δεν ειχε.Ο ουρανος δεν ειναι δημοσιο...εχει ρισκο μεγαλο...Η το παιρνεις ..η..σε παιρνει.Ο περιγυρος σας τι σας λεει ?? Επιδεχεται αντιδραση με ρισκο ?? Ο δικος μου ουτε αντιδραση ουτε το ...αδιανοητο ρισκο.Τι γινεται τοτε ?? Σε παει η δεν σε παει στο σημειο να τα διαλλεξεις αναγκαστικα ?? Σε παει 100%.Κι αυτο ειπα.....βραχυπροθεσμα πολυ κακο...μακροπροθεσμα καλο....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.